Περί Flac η ερώτηση

emperor

Senior Member
2 February 2008
692
Main Listening Position NYC
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους.

Έχω μπει σχετικά πρόσφατα στο χώρο του FLAC, και αγόρασα ένα DENON 3313 UBT σαν player, διαβάζοντας ότι είναι ένα από τα καλύτερα DAC/Blu Ray player της αγοράς.
Το σύστημά μου απότελείται από έναν Denon 4520 ο οποίος παίζει σαν PRO, έναν Emotiva ΧPA-5 Gen 2 ο οποίος έχει διπλοκαλωδιωμένα Dunlavy SC-IV.

Η ερώτησή μου είναι η εξής: Ο Player συνδέεται δικτυακά με ένα storage Windows 2012 Server όπου διαθέτω μία αρκετά μεγάλη βιβλιοθηκή τραγουδιών (κάπου 6ΤΒ και μεγαλώνει). Aντιμετωπίζω ΣΤΑΘΕΡΑ πρόβλημα ταχύτητας, δηλαδή από την ώρα που πατάω το κουμπί μέχρι να φτάσω να παίξει το τραγούδι κάνω μισό τσιγάρο...

Εκτός αυτού, αν και ο player είναι καινούριος, δεν διαθέτει κανένα "καλούδι" όπως π.χ. να βλέπω την ώρα που παίζει τους στίχους ή κάποια άλλη πληροφορία.
Συνδεδεμένο πάνω στο σύστημα έχω επίσης ένα H/Y o oποίος διαθέτει το XBMC. Η ποιότητα φυσικά δεν είναι ίδια με του DENON, όμως μου είναι εκατοντάδες φορές πιο βολικό, πιο γρήγορο και μου παρέχει και τους στίχους αλλά και πληροφορίες για τα διάφορα τραγούδια λόγω των addons που διαθέτει.

Επειδή σίγουρα όλοι έχετε μεγάλη εμπειρία σε αυτά τα θέματα, θα ήθελα να ακούσω σκέψεις και προτάσεις. Μπορώ με κάποια συσκευή να πετύχω αντίστοιχες ταχύτητες και ευκολία σαν τον XBMC ας πούμε και να διατηρήσω τον ήχο του Denon? Μήπως κάτι δεν ξέρω γύρω από τον Denon? Υπάρχουν λύσεις σε μία τέτοιου είδους συνδεσμολόγια ή τελικά αυτό είναι όλο και τέλος;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους.

Έχω μπει σχετικά πρόσφατα στο χώρο του FLAC, και αγόρασα ένα DENON 3313 UBT σαν player, διαβάζοντας ότι είναι ένα από τα καλύτερα DAC/Blu Ray player της αγοράς.
Το σύστημά μου απότελείται από έναν Denon 4520 ο οποίος παίζει σαν PRO, έναν Emotiva ΧPA-5 Gen 2 ο οποίος έχει διπλοκαλωδιωμένα Dunlavy SC-IV.

Η ερώτησή μου είναι η εξής: Ο Player συνδέεται δικτυακά με ένα storage Windows 2012 Server όπου διαθέτω μία αρκετά μεγάλη βιβλιοθηκή τραγουδιών (κάπου 6ΤΒ και μεγαλώνει). Aντιμετωπίζω ΣΤΑΘΕΡΑ πρόβλημα ταχύτητας, δηλαδή από την ώρα που πατάω το κουμπί μέχρι να φτάσω να παίξει το τραγούδι κάνω μισό τσιγάρο...

Εκτός αυτού, αν και ο player είναι καινούριος, δεν διαθέτει κανένα "καλούδι" όπως π.χ. να βλέπω την ώρα που παίζει τους στίχους ή κάποια άλλη πληροφορία.
Συνδεδεμένο πάνω στο σύστημα έχω επίσης ένα H/Y o oποίος διαθέτει το XBMC. Η ποιότητα φυσικά δεν είναι ίδια με του DENON, όμως μου είναι εκατοντάδες φορές πιο βολικό, πιο γρήγορο και μου παρέχει και τους στίχους αλλά και πληροφορίες για τα διάφορα τραγούδια λόγω των addons που διαθέτει.

Επειδή σίγουρα όλοι έχετε μεγάλη εμπειρία σε αυτά τα θέματα, θα ήθελα να ακούσω σκέψεις και προτάσεις. Μπορώ με κάποια συσκευή να πετύχω αντίστοιχες ταχύτητες και ευκολία σαν τον XBMC ας πούμε και να διατηρήσω τον ήχο του Denon? Μήπως κάτι δεν ξέρω γύρω από τον Denon? Υπάρχουν λύσεις σε μία τέτοιου είδους συνδεσμολόγια ή τελικά αυτό είναι όλο και τέλος;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

Γιατί όλο αυτό;
Εφ' όσον υπάρχει υπολογιστής,ήταν αρκετό ένα foobar ή Jriver κι ένα dac.

και από το λίγο που είδα δεν έχει καμία ψηφιακή είσοδο, ούτε οπτική ούτε coaxial. emperor επιβεβαίωσε το αν θέλεις από την πλάτη του μηχανήματος ή το μανιουαλ. Για την ταχύτητα πιθανόν ένα 1000άρι switch στο δίκτυο και αντίστοιχων προδιαγραφών καλωδίωση να έκανε διαφορά αλλά μπορεί να οφείλεται η καθυστέρηση και στον επεξεργαστή του player

Εχει ψηφιακή + coaxial και εγώ βέβαια το συνδέω με Denon Link. Aυτό είναι: http://www.denon.co.uk/uk/product/p...bid=blurayuniversalplayer&productid=dbt3313ud Το δίκτυο μου είναι 10Gbit (όχι Mbit) αλλά φυσικά το Denon πρέπει να είναι 100αρι απ'όσο ξέρω. Ξέρω ότι κάτι δεν έχω κάνει καλά ή παρασύρθηκα και για αυτό ρωτάω. Δηλαδή μέσα από PC θα πάρω το μέγιστο από FLAC ή αν μη τι άλλο καλύτερα απ'ότι στον DENON? Δεν θα χρειαστώ π.χ. καλή κάρτα ήχου ; ή τα δίνω ψηφιακά και τέλος;

Last edited:
Απάντηση: Re: Περί Flac η ερώτηση

Εχει ψηφιακή + coaxial και εγώ βέβαια το συνδέω με Denon Link.

Ναι,αλλά αυτές είναι έξοδοι και το D link είναι αποκλειστικά για την σύνδεση του με τον άλλο Denon.
Μας ενδιαφέρουν οι είσοδοι...

Θα κάνεις ένα πείραμα;
Στήσε στα γρήγορα ένα foobar και σύνδεσε ψηφιακά τον υπολογιστή με το μεγάλο Denon μέσω coaxial.

Και πες μας.

(Κάτι μου λέει πως θα παίζει καλύτερα... )

ΟΚ. Θα το κάνω σήμερα. Δεν μπορώ τώρα γιατί βάζω μονωτικό υλικό στο πάτωμα (ουφφφ)

Θα σας ενημερώσω μόλις γίνει.

:a0210:
Καλά μαστορέματα,θα περιμένουμε!

Πάντως, αν δεν κάνω λάθος, το xbmc μπορεί και υποστηρίζει wasapi drivers και bitperfect αναπαραγωγή. Συνεπώς με ένα συμβατικό dac στη θέση του denon θα είχες το απόλυτο. Και ακόμα καλύτερα, αν σε ενδιαφέρει και η αναπαραγωγή ταινιών, cd κλπ ένα τέτοιο...

https://www.oppodigital.com/blu-ray-bdp-105/

Κάνει ότι και το denon (και μάλλον περισσότερα και πιθανόν καλύτερα) και έχει και ειδική usb είσοδο για να αναγνωρίζεται ως κάρτα ήχου από το pc. Τολμώ και στο δείχνω μιας και είσαι Αμερική οppoτε η εύρεση μεταχειρισμένου σε καλή τιμή ή κάποια πιθανή τράμπα ίσως είναι ευκολότερη. Δε μας ρώτηξες νωρίτερα...

Είναι πολύ πολύ περίεργη η κατάσταση με τα oppo εδώ. Το είχα δει πριν πάρω τον Denon, αλλά ο DENON είχε MSRP 1500 τότε και το πήρα 800 ενώ το oppo είχε 1200 και το έβρισκα στα μαγαζιά 1500!!! Ποτέ δεν έχω καταλάβει το πως και το γιατί, τέλειωσα με το πάτωμα και πάω να τεστάρω το foobar.

Kαλησπερα,για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα περι flac ζητω συγνωμη απο τον OP που κλεβω και θετω την ερωτηση μου εδω.
Για να αναπαραγω τα flac αρχεια τι ειναι καλυτερο απο αποψη ποιοτητας ηχου?Να συνδεσω την εξωτερικη καρτα ηχου που εχω στο pc με τον nad 316 (κατι που θελω να αποφυγω,ειναι μεγαλη η αποσταση pc-ενισχυτη,θα μπλεξω με καλωδια κτλ),`η να παρω αυτο το μηχανηματακι http://head-direct.com/Products/?act=detail&id=222 και να το συνδεσω στην mp εισοδο του nad?

Μάκη εγώ δεν είμαι ο κατάλληλος να σου απαντήσω, καλύτερα περίμενε από κάποιον από τους guru.

Σχετικά με την κατάσταση με μένα: Εβαλα το foobar και το σύγκρινα με τον Denon. Δεν υπάρχουν τεράστιες διαφορές, όμως υπάρχουν. Στις υψηλές παίζει πιο "τσιριχτά", χάνετε το αίσθημα βάθους του χώρου αρκετά, ενώ οι χαμηλές είναι σαφέστατε πιο ψόφιες. Εκτός αυτού είναι μία χαρά σαν player αν και το βρίσκω αντίστοιχα απλό με αυτό του Denon. Θα δοκιμάσω αύριο τη λύση που πρότεινε ο Panoramix με το XBMC και θα προσπαθήσω να βρω και ένα αξιόπιστο συγκριτικό μεταξύ του Denon και του Oppo. Διάβασα διάφορα σε αμερικάνικα forums αλλά είναι τα μεν από τους fan του Denon τα δε από τους αντίστοιχους του Oppo οπότε δεν βγάζεις άκρη ως προς την αντικειμενικότητα.

Μάκη εγώ δεν είμαι ο κατάλληλος να σου απαντήσω, καλύτερα περίμενε από κάποιον από τους guru.

Σχετικά με την κατάσταση με μένα: Εβαλα το foobar και το σύγκρινα με τον Denon. Δεν υπάρχουν τεράστιες διαφορές, όμως υπάρχουν. Στις υψηλές παίζει πιο "τσιριχτά", χάνετε το αίσθημα βάθους του χώρου αρκετά, ενώ οι χαμηλές είναι σαφέστατε πιο ψόφιες. Εκτός αυτού είναι μία χαρά σαν player αν και το βρίσκω αντίστοιχα απλό με αυτό του Denon. Θα δοκιμάσω αύριο τη λύση που πρότεινε ο Panoramix με το XBMC και θα προσπαθήσω να βρω και ένα αξιόπιστο συγκριτικό μεταξύ του Denon και του Oppo. Διάβασα διάφορα σε αμερικάνικα forums αλλά είναι τα μεν από τους fan του Denon τα δε από τους αντίστοιχους του Oppo οπότε δεν βγάζεις άκρη ως προς την αντικειμενικότητα.

Το θέμα απλό ή σύνθετο,το κανονίζεις μόνος σου στο Foobar.

Το skin του post εμφανίζει αυτόματα βιογραφία,στίχους,πληροφορίες του μέσου,όλη την βιβλιοθήκη,τις playlist σου ξεχωριστά,δειγματοληψία,φωτογραφίες εξωφύλλου,καλλιτέχνη,peak max και RMS max του κομματιού κι αρκετά ακόμα.
Ή και τίποτα αν το επιλέξεις.

Ποια συσκευή όρισες σαν έξοδο και τι λειτουργικό τρέχει ο υπολογιστής σου;

Mα εδώ κάνεις σύγκριση software με hardware player κάτι που δεν στέκει. Προφανώς σύνδεσες τον υπολογιστή σου κατευθείαν στον av (γιατί βλέπω ότι o 3313 UBT) δεν έχει καθόλου εισόδους. Άρα το digital to analog conversion το αναλαμβάνει η ενσωματωμένη κάρτα ήχου του υπολογιστή σου. Δεν ξέρω αν στο μπροστινό usb μπορείς να συνδέσεις τον υπολογιστή σου και να περάσεις τους drivers από το dac του denon έτσι ώστε να το oρίσεις στο output του foobar.

Ο υπολογιστής είναι windows 7 64 bit και τη μουσική την παίρνει από ένα Windows Server 2012 storage. Ακριβώς επειδή κατάλαβα ότι δεν γνωρίζω τι πρέπει να κάνω κάτι δεν κάνω σωστά.

Ο υπολογιστής συνδέεται κατευθείαν στον ενισχυτή (ο οποίος εκτελεί χρέη PRO στην ουσία), έναν Denon 4520 μέσω HDMI. Δεν χρησιμοποιώ 'αποκωδικοποίηση' του ήχου στο PC αλλά περνάω μέσω HDMI το σήμα 'καθαρό' στον ενισχυτή.

Georgesod τι είναι αυτό που προτείνεις; Τι εννοείς drivers από το dac κλπ δεν έχω ιδέα...

Ευχαριστώ και πάλι.

Τώρα κατάλαβα. Έλεγα μήπως μπορούσες να συνδέσεις τον υπολογιστή σου με τον 3313 UBT για να χρησιμοποιήσεις το ενσωματωμένο του dac (αλλά μάλλον δεν γίνεται αυτό). Και από κει με rca στον ενισχυτή σου

Ο υπολογιστής είναι windows 7 64 bit και τη μουσική την παίρνει από ένα Windows Server 2012 storage. Ακριβώς επειδή κατάλαβα ότι δεν γνωρίζω τι πρέπει να κάνω κάτι δεν κάνω σωστά.

Ο υπολογιστής συνδέεται κατευθείαν στον ενισχυτή (ο οποίος εκτελεί χρέη PRO στην ουσία), έναν Denon 4520 μέσω HDMI. Δεν χρησιμοποιώ 'αποκωδικοποίηση' του ήχου στο PC αλλά περνάω μέσω HDMI το σήμα 'καθαρό' στον ενισχυτή.

Georgesod τι είναι αυτό που προτείνεις; Τι εννοείς drivers από το dac κλπ δεν έχω ιδέα...

Ευχαριστώ και πάλι.

Δεν υπάρχει κάπου ένα coaxial καλώδιο (ψηφιακό) ώστε να δοκιμάσεις απ' ευθείας σύνδεση;
Το hdmi είναι για άλλη δουλειά κι ας παίζει...

Ναι, το έβαλα. Καμμία διαφορα sokmav. Δεν παίζει άσχημα αλλά δεν παίζει όπως ο Denon.

Κατάλαβα...

Οπότε ή θα μείνεις έτσι αντιμετωπίζοντας αυτά που περιγράφεις στο πρώτο σου ποστ ή θα αποχωριστείς το Denon και θα πας στην πιο ενδεδειγμένη λύση.
Δηλαδή αυτό που έχεις κάνει ήδη στον υπολογιστή με την διαφορά πως την αποκωδικοποίηση θα αναλάβει ένας καθαρόαιμος USB Dac που θα συδυάσεις με το media player που θέλεις.
(ΧΜΒC,Foobar,Jriver,κλπ).

Εκεί θα μπορέσεις να διαλέξεις και τον ήχο που σου αρέσει και όλα.
Ερώτηση:
Μήπως το Denon αργεί μόνο τώρα στην αρχή μέχρι να σκανάρει όλη την βιβλιοθήκη σου;
Έχουν βελτιωθεί καθόλου οι χρόνοι με την χρήση;

Όχι δυστυχώς. Αργεί δραματικά σε επίπεδο που σχεδόν δεν είναι λειτουργικό. Θέλω να δω κάποιες παράμετρους το ΣΒΚ από το Server με τα DLNA. Δεν ξέρω, πλήρως απογοήτευση , τι να λέμε τώρα...Πεταμένα λεφτά τελικά αν είναι να ξαναγυρίσω σε usb dac...