περί GAIN

Mην αρπάζεσαι... Δεν το είπα για σένα... -bye-
Κάθε συμβουλή καλή είναι αλλά ο φίλος ρώτησε για gain και αν θα πρέπει να επιστρέψει την οθόνη του με 1.2 που θα τη συνδιάσει με tw-700 και δε νομίζω ότι τον έχουμε κατευθύνει ακόμη...
Φιλικά...

Απάντηση: Re: περί GAIN

Mην αρπάζεσαι... Δεν το είπα για σένα... -bye-
Κάθε συμβουλή καλή είναι αλλά ο φίλος ρώτησε για gain και αν θα πρέπει να επιστρέψει την οθόνη του με 1.2 που θα τη συνδιάσει με tw-700 και δε νομίζω ότι τον έχουμε κατευθύνει ακόμη...
Φιλικά...

Αντε βρε που αρπαχτηκα, σε πειραζω-bye-.

Που ειναι το θεμα που ασχολειται με τις ανακλασεις που λες παραπανω?

Ρε σεις, αφηστε το παιδι λεμε!
ΜΗΝ με αφήνετε τώρα που μου ανάψατε φωτιές please... Τώρα είναι που θέλω να βοηθηθώ περισσότερο.... :operator:

Που ειναι το θεμα που ασχολειται με τις ανακλασεις που λες παραπανω?
Όντως, εγώ δεν έχω φτιάξει τέτοιο θέμα εδώ, και ΔΕΝ γνωρίζω αν υπάρχει κάτι στο φόρουμ.... Από εδώ πασχίζω να μάθω για τις ανακλάσεις, και όχι γενικά, αλλά πιο ειδικά σχετικά με το χώρο μου ... :grinning-smiley-043

Φίλε Θάνο, έτσι και αλλιώς ΔΕΝ θα επιστρέψω την οθόνη μόνο και μόνο επειδή έχει 1.2 gain, τώρα που την αγόρασα ... Πόσο μάλλον όταν ΔΕΝ πρόκειται να βρω καλύτερη για τα χρήματα που έδωσα !
Με την υπάρχουσα οθόνη, τον υπάρχων προβολέα και το χωρο που έχω θα ήθελα να λύσω τα προβλήματα με τις ανακλάσεις και να έχω την καλύτερη δυνατή εικόνα ... :worshippy:

Στη θεση σου θα τον τοποθετουσα οσο πιο ψηλα γινεται, δηλαδη στο ταβανι, και θα προβαλλα οσο πιο χαμηλα γινεται στο πανι !
Δεν θέλω στο ταβάνι, για να έχω άμεση επαφή με τις συνδέσεις του προβολέα, αλλά και για να μπορώ να τοποθετώ το κάλυμα του φακού μετά την προβολή , για να ΜΗΝ σκονίζεται....
Επιπλέον, έχω παραγγείλει ντουλάπι για τον τοίχο που θα τον βάλω μέσα τον προβολέα για να μην φαίνεται όταν χρησιμοποιώ το δωμάτιο σαν σαλόνι, και όχι σαν χώρο προβολής ....

Γνωρίζω ότι οι συνθήκες ΔΕΝ είναι και ότι το κατάλληλο, αλλά ΜΗΝ ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα φυσιολογικό σαλόνι, και όχι για κινηματογραφική αίθουσα.... Οπότε, θα ήθελα συμβουλές για την όποια αντιμετώπιση προβλημάτων, με το παρόν SETUP .... :antlers:

Last edited:
Δεν θέλω στο ταβάνι, για να μπορώ να τοποθετώ το κάλυμα του φακού μετά την προβολή , για να ΜΗΝ σκονίζεται....
:

29 "κατσκευαστές πλυντηρίων" συνιστούν να μην βάζεις/βγάζεις το κάλυμα του φακού (αν και είναι πιο πρακτικό από του 600ρη) περισσότερο γιατί (πιθανώς) ζορίζεις τον φακό και δεν είναι και ότι καλύτερο και επειδή δεν προστατεύει σχεδον καθόλου το εσωτερικό του προβολέα από τις σκόνες. Και απ' έξω ότι σκόνη είναι να καθίσει θα καθήσει.... είτε με κάλυμα είτε χωρίς.

Και πως αλλιώς θα προστατεύω τον προβολέα από τη σκόνη ???
Γι αυτό δεν τον κρεμάω και τον βάζω μέσα σε ντουλάπι , για να ΜΗΝ σκονίζεται....
Το δωμάτιο έχει μπαλκόνι σε πολυσύχναστο δρόμο, και μέχρι το μεσημέρι γίνεται χαμός από τη σκόνη και τα καυσαέρια..
Φυσικά ΔΕΝ ανοίγω τα παράθυρα τις επίμαχες ώρες, αλλά για καλό και για κακό και επειδή τα πάνελ των LCD είναι πιο ευαίσθητα, θα κρεμάσω στον τοίχο ένα ντουλάπι που θα έχει τις διαστάσεις του προβολέα ( με 5-10 εκατοστά απόσταση σε κάθε πλευρά για εξαερισμό) με πορτούλες μπροστά σαν παραθυράκια....
Όταν θα προβάλω, θα ανοίγω τα πορτάκια και όταν τελειώνω θα τα κλείνω και έτσι ΔΕΝ θα φαίνεται και ο προβολέας τις άλλες ώρες ....

Το ντουλάπι θα κρεμαστεί στο 1,75 περίπου από το έδαφος και θα προβάλει ευθεία μπροστά στην οθόνη ...

(Τώρα, για το κάλυμα του φακού δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικό που να λέει ότι ζορίζει το φακό στην επανατοποθέτησή του.... Αντίθετα μάλιστα, οι οδηγίες του Epson, λένε μετά την προβολή αν γίνεται, να τοποθετούμε και το κάλυμα ... )
ΠΩΣ το βλέπετε αυτό ??? :operator:

Last edited:
Eλπίζω τουλάχιστον το ντουλάπι να είναι ανοιχτό από πίσω ώστε και να έχεις προσβαση στα καλώδια όπως είπες αλλα το κυριότερο να μπορεί να τραβάει αέρα από κάτω ο προβολέας ώστε να ψύχεται σωστά.

Αν μπορείς κάντο λίγο πιο ψηλό το ντουλαπάκι και σήκωσε και λίγο ψηλότερα τον προβολέα ώστε να έχει περιθώριο από κάτω να ρουφάει αέρα.

Επίσης πρόσεξε τα πορτάκια να ανοίγουν αρκετά ώστε να αποβάλλεται επίσης εύκολα ο αέρας από τις πλαινές γρίλιες.

Όσο για τη σκόνη όταν δεν λειτουργεί μπορείς να τον σκεπάζεις όσο.... "αεροστεγώς" θέλεις.

Ο κίνδυνος με το καπάκι είναι να μετακινείς -άθελά σου - όλο το μηχανισμό του φακού (που δεν είναι και ότι στιβαρότερο σε κατασκευή) και πιθανώς να προκαλέσεις κάποια ζημιά εσωτερικά.... εδώ και τα σιφτ που έχει αν τα χρησιμοποίησες είναι λίγο ψεύτικα...