Περι HDMI και αγορας ηχειων 5.1

SchumiGr

Established Member
29 July 2010
211
Καλησπερα και συγχαρητηρια για την κοινοτητα σας.
Λογω ανακαινισης της σοφιτας και σε συνδυασμο με PS3, λεω να στησω ενα οικονομικο, entry level home cinema.
Ειχα καταληξει στον yamaha rx-v365 και στα ns-p280 (http://www.odes.gr/index.php?page=s...ategory_id=532&option=com_virtuemart&Itemid=5), αλλα καπου στο φορουμ διαβασα οτι ο 365 δεν δεχεται ηχο μεσω της hdmi.Δηλαδη, θα στελνει τον ηχο στην ΤV και απο εκει θα ξαναγυρναει στον yamaha και μετα στα ηχεια (δεδομενου οτι θα συνδεθει και η TV) ?

Εψαξα για εναλλακτικες σε ενισχυτη και βρηκα τον 367 και 465 σε Yamaha, και τον 308 της Onkyo.Θα ηθελα την γνωμη σας (και τις συμβουλες καθοτι ασχετος) στα ηχεια και τους ενισχυτες.Να πω οτι ο χωρος που θα μπουν ειναι 16 τμ. ορθογωνιος και με κεκλιμενη ξυλινη σκεπη, καθως και οτι δεν θα ηθελα να ξεφυγουμε απο τα 400-450ε για ενισχυτη+ηχεια.

Ευχαριστω!

Ο RX-V365 δεν διαθέτει HD αποκωδικοποιητές ήχου, συνεπώς θα έλεγα να τον αποφύγεις. Προτίμησε κάποιο entry level μοντέλο που να έχει δυνατότητα HD Audio decoding, π.χ τον YAMAHA RX-V465 που αναφέρεις, ή ακόμη καλύτερα έναν εκ των ONKYO TX-SR308, DENON AVR-1311 και PIONEER VSX-820 οι οποίοι είναι νέα μοντέλα και έχουν HDMI 1.4

Υ.Γ. Καλώς ήρθες -bye-

Καλως σας βρηκα..:a0210:

Οι ενισχυτες που αναφερεις εχουν καποιο αλλο πλεονεκτημα σε σχεση με τον 465? Εχω μια ιδιαιτερη συμπαθεια στη Yamaha καθως ειναι value for money εταιρεια.Επισης βρηκα απο εξωτερικο τους 367 και 467 που αν καταλαβα καλα ειναι τα ιδια μοντελα με HDMI 1.4.
Μια γνωμη για τα ηχεια?

Υ.Γ. Επισης βρηκα και αυτο εδω:http://www.hifiglobe.com/onkyo-hts6....html?osCsid=107ac6634f1914461ae0fefa9b6b2620

Last edited:
Οι ενισχυτες που αναφερεις εχουν καποιο αλλο πλεονεκτημα σε σχεση με τον 465? Εχω μια ιδιαιτερη συμπαθεια στη Yamaha καθως ειναι value for money εταιρεια.Επισης βρηκα απο εξωτερικο τους 367 και 467 που αν καταλαβα καλα ειναι τα ιδια μοντελα με HDMI 1.4.

Πάνω - κάτω όλοι αυτοί ίδιοι είναι. Ο 467 είναι το νέο μοντέλο που αντικατέστησε τον 465, και θα έλεγα να τον προτιμήσεις. Ο 367 δεν έχει HD audio αποκωδικοποιητές.

Ο χωρος ειναι μικρος (16 τμ) και θα χρησιμοποιουνται πιο πολυ για ταινιες και παιχνιδια. Σε αυτη την κατηγορια τιμης (200-250ε) δεν εχω βρει κατι καλυτερο.
Υποθετω οτι αυτο που λες ισχυει και για το συστημα της Onkyo, σωστα?

ο RX-V663 κάνει;
O 663 (περαν του οτι ειναι πιο ακριβος και ξεφευγουμε) ειναι 7.2 καναλιων, κατι που ουσιαστικα μου ειναι αχρηστο...

Mια μικρη βοηθεια με τους ενισχυτες γιατι τα εχω μπερδεψει!
Τα δεδομενα: Θελω εναν ενισχυτη σχετικα οικονομικο, με hdmi 1.4, ομορφο και να οδηγει ανετα τα ns-p280 (σιγα τα ηχεια ρε φιλε..λολ).
Pioneer και Onkyo δεν μου αρεσουν και απο τη στιγμη που δεν υπερεχουν σε κατι (χαρακτηριστικα, τιμη κλπ), τους αφηνουμε.Ειμαι αναμεσα στους:
Denon 1311
Yamaha 465
Yamaha 467.
Οπως αναφερθηκε πιο πανω, ο 467 αντικατεστησε τον 465 αλλα ποιες ειναι οι διαφορες τους, απο τι στιγμη που και οι 2 υποστηριζουν hdmi 1.4?
Eπισης διαβασα σε φορουμ οτι οι yamaha εχουν χαμηλοτερη θερμοκρασια λειτουργιας.Ειναι οντως ετσι?

Ευχαριστω.

Οπως αναφερθηκε πιο πανω, ο 467 αντικατεστησε τον 465 αλλα ποιες ειναι οι διαφορες τους, απο τι στιγμη που και οι 2 υποστηριζουν hdmi 1.4?

Ευχαριστω.

Δεν ειπώθηκε κάπου φίλε μου, ότι ο 465 υποστηρίζει hdmi 1.4, και όντως, σαν περυσινός ενισχυτής, δεν υποστηρίζει.

Last edited:
Nαι αυτο με ενδιαφερει πιο πολυ, να εχει 1.4
Οποτε εμεινε μονο ο 467 και ο 1311.Το θεμα ειναι οτι ο 467 δεν μου αρεσει και τοσο εμφανισικα, ο Denon εχει προβληματα με τις θερμοκρασιες απ' οτι διαβαζω, οποτε μαλλον θα ξαναδω τον Pioneer ή και τον 663 της Yamaha.Ειδα και καποια μοντελα της Marantz, αλλα οι εκδοσεις με 1.4 ανεβαινουν πολυ.
Εχετε να προτεινετε καποιο αλλο μοντελο?

Να ρωτησω κατι το οποιο προεκυψε ψαχνοντας το site της Crystal Audio:
Τι ειναι τα διπολικα ηχεία?

Λοιπον ειμαι στο σημειο που πρεπει να καταλαβω εαν χρειαζομαι το hdmi 1.4 ή οχι.Εχουμε και λεμε: Απο τη μια εχω βρει προσφορες σε πολυ καλους (απ' οτι διαβαζω δηλαδη οχι οτι τους ξερω) ενισχυτες με 1.3a.Παραδειγμα: Ο Marantz 5004 στα 400ε, ο Denon 1910 στα 450ε, o Pioneer 919 στα 444 κλπ.
Απο την αλλη ειναι οι ενισχυτες με 1.4 μεν, αλλα ακριβοτεροι και λιγοτερο δυνατοι οπως ο 1911, ο 5005 κοκ.Εξαιρεση αποτελει ο 920 ο οποιος υπαρχει σε ενα καταστημα στα 480ε.Οποτε θα ηθελα να ξεκαθαρισω λιγο το θεμα του ενισχυτη διοτι εαν επιλεξω εναν δυνατο θα ειναι αναλογα και τα ηχεια, αλλιως θα συμβιβαστω με κατι σε 1.4 και μικροτερα ηχεια.Αξιζει να παρει καποιος hdmi 1.4 σε μικροτερη εκδοση ενισχυτη ή να επιλεξει κατι καλο (οπως ο 5004, ο 1910 ή ο 919) διοτι ο ενισχυτης θεωρειται επενδυση?Εδω να σημειωσω οτι κρυφοκοιταω κατι teufel AN τελικα παρω κατι καλο.Απ οτι ξερω το 1.4 ουτε καλυτερη ποιοτητα εικονας εχει, ουτε καλυτερο ηχο προσφερει.Επισης: Ενας ενισχυτης 7.1 θα παιξει πιο ανετα απο εναν 5.1?
Ακουω γνωμες παιδες......

Last edited:
Πρώτα από όλα ένας πολυκάναλος ολοκληρωμένος ενισχυτής δεν θεωρείται επένδυση. Δυστυχώς χάνουν την αξία τους σε χρόνο dt.

Αν θες την άποψη μου μην ασχοληθείς με HDMI 1.4 (εκτός βέβαια αν σε ενδιαφέρει το 3d). Πάρε έναν δυνατό ενισχυτή (με hdmi 1.3) και τέλος. Μην βασανίζεσαι χωρίς λόγο.

Και κάτι ακόμα. Τι να κάνεις το hdmi και τον ενισχυτή όταν δεν θα έχεις την ουσια (δηλαδή καλά ηχεία)?

Πολυ ωραια.Σ ευχαριστω πολυ με βοηθησες αρκετα.
Κατι αλλο εξισου σημαντικο:Ενας 7.1 συγκριτικα με εναν 5.1, θα παιζει πιο ανετα τα ιδια ηχεια εαν υποθεσουμε οτι και οι 2 ενισχυτες εχουν την ιδια ισχυ (ανα καναλι) ?

Εχοντας αφιερωσει ατελειωτες ωρες για διαβασμα στο φορουμ τελικα κατεληξα (μαλλον) σε 3 ενισχυτες.Yamaha 663, Pioneer 820 και Marantz 5004.Ολοι ειναι στην ιδια τιμη περιπου (400ε) αλλα διαφερουν σε δυνατοτητες-αποδοση.Ποιον θα επιλεγατε και γιατι?

Σημαντικός παράγων η αντιπροσωπεία!
Όσο καλό κι'αν είναι το μηχάνημα, άμα η αντιπροσωπεία σου βγάλει την ψυχή σε περίπτωση βλάβης όσο είσαι στην εγγύηση...
Γι'αυτό μάζεψε όσο περισσότερες πληροφορίες μπορείς.
Εγώ έχω γνώμη (μέχρι στιγμής θετική) μόνο για τη #1 επιλογή σου.
Για τη #3 θα ήθελα πολύ να διαβάσω κάπου αξιολογήσεις, μιας και διάβασα εδώ πως πρόκειται για πολύ καλό μηχάνημα, καλύτερο κι'απ´το #1 (χωρίς να το έχω ακούσει).