Περι HDMI και αγορας ηχειων 5.1

Παιδιά θα θας πώ την γνώμη μου εγώ για τα FOCAL CIB τα οποια παρέλαβα από ΚΡΗΤΗ και τοποθέτησα μόλις χτές.Το συγκεκριμένο σετάκι ειναι value for money και αυτό τα λέει όλα.Παρ οτι ο ενισχυτής δεν ειναι και οτι πιο δυνατό τα ηχεία ειδικά σε ακρόαση πολυκάναλου φορμά, ειναι απερίγραπτα.Και όσο απο ποιότητα κατασκευής κορυφαία.Ευχαριστώ άλλη μια φορά τα παιδιά που μου τα πρότειναν.Και μου βγήκε σε καλό το οτι το ΠΛΑΙΣΙΟ απο οπου ειχα παραγγείλει τα KLIPSH CINEMA 300 δεν τα έφερε ποτέ, οπότε και πήγα στά άπαιχτα FOCAL.

Eκ πρώτης όψεος τα focal με 5ιντσα mid-bass woofers, φαίνονται σχετικά ικανά για την συγκεκριμένη τιμή. Χωρίς να μετράει μόνο αυτό σε ένα ηχείο βέβαια. Με 300ε μαζί με τις 2 βάσεις, κάτι πολύ καλύτερο δύσκολα θα βρεις. Αμφιβάλλω κι αν βρεις γενικά κάτι καλύτερο στα 300. Κάνε αυτό που σου προτάθηκε παραπάνω, κανόνισε συνάντηση για ακρόαση με τον πωλητή.

Διόρθωση (δεν πρόλαβα το edit).
Τώρα είδα ότι είσαι Θεσσαλονίκη, οπότε όντως λίγο δύσκολη η απόπειρα ακρόασης..
Πάντως από ότι ακούς κι από τον RALLIART από πάνω, φαίνονται τουλάχιστον αξιοπρεπή ηχεία.

Λοιπον, σημερα αγοραστηκε ο Marantz! Δεν τον εχω ανοιξει ακομα, μιας και δεν εχω ηχεια.Οποτε πρεπει να αγορασουμε οπου να 'ναι, μην καθεται μοναχος του στο υπογειο.....Tο Σαββατο θα εχω απαντηση απο τον συμφορουμιτη για τα Focal, αλλα καλου κακου συνεχιζω την ερευνα αγορας.
Θα ηθελα μια γνωμη για τα Tannoy, και αλλη μια για τα Dali Concept 1.Τα ακουσα στο Media Markt και μου αρεσαν αρκετα.
Χωρις γουφερ (μιας και αυτο που δινει η Dali ειναι πολυ ακριβο 449ε), με κεντρικο της ιδιας σειρας βγαινει περιπου στα 400ε.
Υπαρχει καποιο καλο και σχετικα φθηνο γουφερ για να ταιριαξει?

Απάντηση: Re: Περι HDMI και αγορας ηχειων 5.1

Λοιπον, σημερα αγοραστηκε ο Marantz! Δεν τον εχω ανοιξει ακομα, μιας και δεν εχω ηχεια.Οποτε πρεπει να αγορασουμε οπου να 'ναι, μην καθεται μοναχος του στο υπογειο.....Tο Σαββατο θα εχω απαντηση απο τον συμφορουμιτη για τα Focal, αλλα καλου κακου συνεχιζω την ερευνα αγορας.
Θα ηθελα μια γνωμη για τα Tannoy, και αλλη μια για τα Dali Concept 1.Τα ακουσα στο Media Markt και μου αρεσαν αρκετα.
Χωρις γουφερ (μιας και αυτο που δινει η Dali ειναι πολυ ακριβο 449ε), με κεντρικο της ιδιας σειρας βγαινει περιπου στα 400ε.
Υπαρχει καποιο καλο και σχετικα φθηνο γουφερ για να ταιριαξει?

Καλορίζικος. Σχετικά με τα ηχεία (και σαν παλιός κάτοχος τους) εκτιμώ πάρα πολύ τα dali. Τα concept1 όμως τα είχα για surround σε 5.1 και για surround back σε 7.1. Δεν τα είχα ποτέ όμως (ούτε για δοκιμή) σαν κυρίως ηχεία και δεν μπορω να πω αν θα σε ικανοποιήσουν. Εκεί ο κριτής θα είναι τα αυτιά σου.
Πάντως ΑΝ σε πάρει να ματώσεις οικονομικά και να πάς για τα concept 6 να ξέρεις ότι το ηχείο (για την κατηγορία του) είναι φοβερό και με τον marantz (που θα τα οδηγησει άνετα μιας και έχουν δοκιμαστει με πολυ χειρότερο ενισχυτή) θα παίζουν φοβερά.

Αν και το τσου μου αρκει, θα ηθελα να ξερω και τους λογους.Πες 2 πραγματα αν θελεις...
Για τα Concept 6 και εγω διαβαζω πολυ θετικα σχολια, αλλα ο χωρος ειναι πολυ μικρος (16 τμ) και τα ηχεια δαπεδου δεν κανουν (απ οτι διαβασα εδω).Οποτε ειμαι για ηχεια βιβλιοθηκης.Επισης καπου εδω μεσα διαβασα θετικα σχολια για το Q Acoustic 1010i.Ειναι οντως τοσο καλο?

Μια χαρά κάνουν τα ηχεία δαπέδου. Ηχεία δαπέδου έχω εγώ στα ίδια τετραγωνικά με σένα και ακούγονται τέλεια.
Ευτυχώς που δεν άκουσα κι εγω τη γνώμη των ειδικών...

Τώρα βέβαια σ' αυτά τα λεφτά δε νομίζω οτι θα μπορούσες να πάρεις σοβαρά ηχεία δαπέδου, οπότε αναγκαστικά θα αρκεστείς σε φθηνά ηχεία βιβλιοθήκης.

Δε μου αρεσουν γενικα τα δαπεδου λογω ογκου, αλλα αλλο θεμα αυτο.
Γνωμη-προταση για τα ηχεια?

Απάντηση: Re: Περι HDMI και αγορας ηχειων 5.1

Αν και το τσου μου αρκει, θα ηθελα να ξερω και τους λογους.Πες 2 πραγματα αν θελεις...
Για τα Concept 6 και εγω διαβαζω πολυ θετικα σχολια, αλλα ο χωρος ειναι πολυ μικρος (16 τμ) και τα ηχεια δαπεδου δεν κανουν (απ οτι διαβασα εδω).Οποτε ειμαι για ηχεια βιβλιοθηκης.Επισης καπου εδω μεσα διαβασα θετικα σχολια για το Q Acoustic 1010i.Ειναι οντως τοσο καλο?

Πολύ απλά τα ηχεία δεν έπαιζαν. Όταν τα άκουσα απογοητεύτηκα. Και σίγουρα η τιμή τους είναι πολύ υψηλή (ειδικά γι' αυτά που προσφέρουν).
Σχετικά με τα Concept 6 είσαι λάθος. Στα τετραγωνικά που λές μπορείς να βάλεις δαπέδου και τα dali θα παίξουν σωστά σε αυτά τα τετραγωνικά.
Και κάτι ακόμα. Το χαμηλό που θα σου προσφέρει το ηχείο δαπέδου δεν θα στο προσφέρει κανένα βάσεως.
Για τα q acoustics δεν τα έχω ακούσει αλλά εμπιστεύομαι τον Κώστα που τα προτείνει.

Re: Απάντηση: Re: Περι HDMI και αγορας ηχειων 5.1

Πολύ απλά τα ηχεία δεν έπαιζαν. Όταν τα άκουσα απογοητεύτηκα. Και σίγουρα η τιμή τους είναι πολύ υψηλή (ειδικά γι' αυτά που προσφέρουν).
Σχετικά με τα Concept 6 είσαι λάθος. Στα τετραγωνικά που λές μπορείς να βάλεις δαπέδου και τα dali θα παίξουν σωστά σε αυτά τα τετραγωνικά.
Και κάτι ακόμα. Το χαμηλό που θα σου προσφέρει το ηχείο δαπέδου δεν θα στο προσφέρει κανένα βάσεως.
Για τα q acoustics δεν τα έχω ακούσει αλλά εμπιστεύομαι τον Κώστα που τα προτείνει.
Εδω ειναι που μπερδευομαι λιγο.Αυτες τις μερες εχω διαβασει παρα πολλα για ηχεια και εχουν γινει σαλατα μεσα στο κεφαλι μου.Να τα ξεκαθαρισουμε λιγο:
Απο τη στιγμη που εχω ηχεια βιβλιοθηκης (συνεπως τα δηλωνω small) και εχω και ενεργο subwoofer για πιο λογο να μην εχω καλα χαμηλα?
Επισης εχω διαβασει οτι τα δαπεδου μπουμαρουν σε μικρους χωρους.Τι παιζει τελικα?
Να θυμησω οτι ο χωρος μου ειναι 16 τμ περιπου, ορθογωνιος με κεκλιμενη ξυλινη σκεπη.

Απορια: Η αποκριση συχνοτητων που αναφερουν οι κατασκευαστες των ηχειων ειναι αξιοπιστες ή παιζει μαγειρεματα τυπου 7x200W, 4ohm, στο 1 καναλι?

Αυτή η καραμέλα με το μπουμάρισμα με τους μικρούς χώρους μάλλον πρέπει να σταματήσει.
Αυτά διάβαζα κι εγώ εδώ μέσα πριν αγοράσω και θα με οδηγούσαν στην αγορά άθλιων ηχείων βιβλιοθήκης.

Αν ο χώρος είναι σωστός με παράθυρα/πόρτες που δεν τρίζουν, ντουλάπια που κλείνουν σωστά τίποτα δε μπουμάρει.

Ειδικός δεν είμαι για να σου το εξηγήσω, αλλα πιστεύω ότι τα ηχεία δαπέδου προσφέρουν καλύτερες μεσαίες και χαμηλομεσαίες συχνότητες.
Δε χρειάζεται να είσαι ειδικός για να το καταλάβεις. Εγώ το καταλαβαίνω απ' τα δικά μου αμέσως αν τους κόψω συχνότητες και τα βάλω να λειτουργήσουν ως small.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περι HDMI και αγορας ηχειων 5.1

Απο τη στιγμη που εχω ηχεια βιβλιοθηκης (συνεπως τα δηλωνω small) και εχω και ενεργο subwoofer για πιο λογο να μην εχω καλα χαμηλα?

Σε ταινίες είναι σωστό. Σε μουσική όμως δεν είναι το καλύτερο.

Επισης εχω διαβασει οτι τα δαπεδου μπουμαρουν σε μικρους χωρους.Τι παιζει τελικα?
Να θυμησω οτι ο χωρος μου ειναι 16 τμ περιπου, ορθογωνιος με κεκλιμενη ξυλινη σκεπη.

Τα 16 τετραγωνικά δεν είναι μικρός χώρος. Αν κάνεις σωστή επιλογή ηχείου δεν έχεις μπουμάρισμα. Εγώ με dali concept 6 και dali blue 5005 δεν είχα. Οταν έβαλα dali concept 8 είχα τρελό μπουμάρισμα. Με τα opera seconda που έχω δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Τα opera grand mezza που κοίταζα εναλλακτικά θα μου δημιουργούσαν πρόβλημα.
Το καλό με τα concept 6 παντως είναι ότι το bass reflex είναι μπροστά και όχι πίσω.

Αυτά διάβαζα κι εγώ εδώ μέσα πριν αγοράσω και θα με οδηγούσαν στην αγορά άθλιων ηχείων βιβλιοθήκης.

Κατσε ρε συ, δεν ειναι ολα τα βιβλιοθηκης χαλια.Με 300ε το ζευγαρι παιρνεις αξιοπρεπη βιβλιοθηκης και με 650ε περιπου φτιαχνεις ενα καλο 5.1.
Περα απο το λειτουργικο βεβαια υπαρχει και το αισθητικο που οπως και να το κανουμε τα βιβλιοθηκης κρυβονται πιο ευκολα στον χωρο.Οπως και να 'χει, θα ηθελα να ακουσω τις προτασεις σας για 5.1 σετ με δαπεδου μπροστα μεχρι 650ε.Ποτε δεν ξερεις...

Σημερα ακουσα καποια ηχεια στο Νακα και στο Saturn.Αυτο που μου αρεσε πιο πολυ ειναι τα Energy C100 τα οποια ο Νακας τα εχει στα 111ε το ζευγαρι.
Τα δαπεδου τελικα αποκλειονται λογω χωρου (δεν χωρανε δεξια και αριστερα του επιπλου).Δεν ειχε τα C200 να ακουσω, αλλα απ οτι μου ειπε εχουν λιγο καλυτερο μπασο απο τα C100.Καναμε ενα σετ 5.1 με τα C200 μπροστα, το Center της ιδιας σειρας, τα C100 πισω και sub το yamaha 325 ή ενα αλλο yamaha το οποιο ειναι πιο λεπτο.Το ολο συνολο βγηκε καπου στα 650ε.
Για πειτε και σεις....

Επανερχομαι στο θεμα μετα απο καιρο, λογω προβληματος.
Ειχα κανει λαθος στις διαστασεις του χωρου και ενω το υπολογιζα 16 τμ, τελικα το μετρησα στα 12.Θα εχουν προβλημα τα Energy σε τοσο μικρο χωρο?
Επισης απ´οτι βλεπω, τα Energy εχουν το bass reflex πισω.Ποση αποσταση απο τον τοιχο πρεπει να εχουν?

Last edited:
Καλύτερα πάνω από 50 πόντους, σίγουρα πάνω από 40...

Ο βασίλης παραπάνω εξήγησε πολύ καλά κάποια πράγματα για το μπουμάρισμα.
Εξαρτάται από το ηχείο και το χώρο... Ακόμα και με βάσεως μπορεί να συμβεί αυτό!

Αν δεν έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις το χώρο σου πολύ δύσκολα θα σε διαβεβαιώσει κάποιος ότι όλα θα πάνε καλά ή όχι...

Σε άλλη περίπτωση μάλλον πρέπει να το ρισκάρεις...

Παίρνεις τα Εnergy για παράδειγμα με σοβαρή πιθανότητα να γίνουν ενοχλητικά σε υψηλές εντάσεις ή παίρνεις άλλα βάσεως με πιθανότητα να μη χαρείς τα χαμηλά τους...

life is a bitch, I know... ;) :D

Ωπα μισο διοτι ειπες κατι που δεν ηξερα.Τα ηχεια που εχουν το bass reflex μπροστα δεν εχουν καλο μπασο?