Περι HDMI και αγορας ηχειων 5.1

Σε ποιό σημείο??? Όχι δεν ισχύει αυτό!

Ότι τα βάσεως υστερούν σε μπάσα από τα αντίστοιχης τιμής δαπέδου έγραψα...

-bye-

Επισης απ´οτι βλεπω, τα Energy εχουν το bass reflex πισω.Ποση αποσταση απο τον τοιχο πρεπει να εχουν?

Βάσης είναι αυτά, δεν είναι δαπέδου. Μπορείς να τα βάλεις και κοντά στον τοίχο, και μάλλον θα έχεις και καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα.

Το οτι εχουν το reflex πισω, δεν θα μειωσει την αποδοση τους αν τοποθετηθουν κοντα στον τοιχο?

Δυστυχώς ναι! Θα αρχίσουν τα "μπερδέματα" στον ήχο σου...

Δεν μπορείς να τα απομακρύνεις λίγο?

Last edited:
Απάντηση: Re: Περι HDMI και αγορας ηχειων 5.1

Το οτι εχουν το reflex πισω, δεν θα μειωσει την αποδοση τους αν τοποθετηθουν κοντα στον τοιχο?

Bass reflex πίσω και κοντά σε τοίχο = μπουμάρισμα. Θα πρέπει να έχουν απόσταση από τον τοίχο (30~50cm).

Φαινόμενα μπουμαρίσματος εμφανίζονται αν τοποθετήσεις κοντά στον τοίχο ηχεία δαπέδου. Με ηχεία βάσης δεν θα έχεις τέτοιο πρόβλημα. Δεν είναι κι ανάγκη να τα "κολλήσεις" στον τοίχο.
Ακόμη και σε 10 - 15 cm απόσταση απ' τον τοίχο, τα βάσης δεν έχουν πρόβλημα.

Κώστα τα δικά μου μπουμάρουν άνετα στους 20-30 πόντους... Για αυτό δίνουν και σφουγκαράκια.
Για τα energy που συζητάμε δεν ξέρω αλλά ας δοκιμάσει ο φίλος γιατί υπάρχει και αυτή η πιθανότητα...

:grinning-smiley-043-bye-

Σκεφτομαι να ξεκινησω με 2 μπροστα και σιγα σιγα να βαλω και τα υπολοιπα.Για αρχη δε νομιζω να εχω προβλημα απο την ελλειψη sub αφου τα συγκεκριμενα φαινονται να κατεβαινουν αρκετα χαμηλα...Σωστα?

Να προτείνω και γω 1-2 λύσεις για τα ηχεια σου. Δοκιμασε μια ακρόαση με Crystal Audio TXB1 και με Βoston Acoustics CS 26 και αποσο θυμαμαι τα εχουν στο Media markt στην Πυλαία κατω απο 200 το ζευγάρι.Νομίζω οτι σε καλύπτουν σε προδιαγραφές και budget, και σαν τρίτη επιλογή τα emphasis 5 της Roister σαν πιο οικονομική λύση.

Να σου πω την αληθεια, ακουσα τα ΤΧΒ1 στο καταστημα που λες και μου φανηκε αλλο ενα ηχειο της σειρας.Απογοητευκα παρα πολυ διοτι διαβαζα (και διαβαζω) πολυ καλα λογια για την εν λογω εταιρεια και το ειχα βαλει στο ματι το συγκεκριμενο αλλα δεν μου αρεσε.Θελω να πιστευω οτι ηταν θεμα κακης ρυθμισης και οχι αποδοσης.....
Για τα αλλα 2 που λες θα τα ακουσω και θα σου πω.

Τα ηχεια αγοραστηκαν !
Θα ηθελα μια μικρη βοηθεια για τα καλωδια: Εχω το παρακατω καλωδιο

Θα ηθελα να μου πειτε εαν κανουν για τα ηχεια αυτα και αν ναι, τι αλλο πρεπει να αγορασω.
Επισης θα ηθελα μια γνωμη για αυτο εδω: http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=66936

Πιστευω οτι θα ειναι λιγο για τα ΑΕ + το γεγονος οτι ειναι σε μαυρο χρωμα ( τα ΑΕ ειναι σε cherry).Για δωστε φωτα παρακαλω.....

Τα ηχεια αναμενονται την Τριτη και αρχισα σιγα σιγα τις ετοιμασιες.Καταρχας ακομη δεν εχω καταλαβει πως θα κανω διπλοκαλωδιωση στα ηχεια.Χρειαζομαι ειδικο καλωδιο απο 2 μπανανες σε 4? Ειναι κατι που μπορω να το φτιαξω μονος μου?
Επισης, στρωθηκε παχυ χαλι στο πατωμα και σκεφτομαι να τοποθετησω περιμετρικα του δωματιου χοντρη "κινηματογραφικη" κουρτινα.
Πως το ακουτε σαν ιδεα?

Γνωμες και αποψεις παρακαλω...................