περι ηχειων και ohm απορια..

niksioh

New member
18 March 2012
2
Γεια σας παιδια θα ηθελα να ρωτησω κατι..Εχω κατι ηχεια Electrovoice Sx 200 και γραφουν minimum impedance 6 ohm..Επειδη εγω επαιζα συνηθως με 4 ηχεια (συνδεμενα σε 1 ενισχυτη) που κατεβαιναν μεχρι 4 ohm θα ηθελα να ρωτησω αν θα εχω προβλημα με τον ενισχυτη αν τα βαλω τα 2 μαζι σε μια εξοδο του ενισχυτη δεδομενου οτι θα μου δωσουν λογικα 4 ohm ανα ηχειο..

Last edited:
Γεια σας παιδια θα ηθελα να ρωτησω κατι..Εχω κατι ηχεια Electrovoice Sx 200 και γραφουν minimum impedance 6 ohm..Επειδη εγω επαιζα συνηθως με 4 ηχεια (συνδεμενα σε 1 ενισχυτη) που κατεβαιναν μεχρι 4 ohm θα ηθελα να ρωτησω αν θα εχω προβλημα με τον ενισχυτη αν τα βαλω τα 2 μαζι σε μια εξοδο του ενισχυτη δεδομενου οτι θα μου δωσουν λογικα 4 ohm ανα ηχειο..

Τα SX200 δεν γράφουν minimum impedance 6 ohm αλλά γράφουν nominal impedance 8 ohm. Μήπως minimum impedance 6 ohm γράφει ο ενισχυτής; Τέσσερα SX200 άνετα συνδέονται σ' έναν ενισχυτή ανά δύο στο κανάλι αρκεί ο ενισχυτής να αντέχει φορτίο 4 ohm.

Tα Sx200 γραφουν οντως nominal impedance 8 ohm φιλε μου και απο κατω ακριβως γραφουν Minimum impedance 6 ohm παντως με την απαντηση σου με καλυψες ευχαριστω πολυ..

Απλα αναφερω οτι σε παρομοια συνδεσμολογια εκαψα 2 τρανζιστορ του ενισχυτη, σε av ενισχυτη και σε αλλα ohm τα ηχεια

Απλα αναφερω οτι σε παρομοια συνδεσμολογια εκαψα 2 τρανζιστορ του ενισχυτη, σε av ενισχυτη και σε αλλα ohm τα ηχεια

Ποια είναι η παρόμοια συνδεσμολογία; Ποιος ο ενισχυτής; Ποια τα omh των ηχείων; Μήπως έχει σχέση ο συνδιασμός όλων αυτών; Το 'παρόμοια συνδεσμολογία' δεν λέει τίποτα.

Όταν συνδέουμε τα καλώδια από δυο ηχεία στην ίδια μπόρνα του ενισχυτή, τότε έχουμε παράλληλη σύνδεση. Όσο μικραίνει η αντίσταση του φορτίου, τόσο αυξάνει η ένταση του ρεύματος που δίνει ο ενισχυτής και αυτό μπορεί να του προκαλέσει βλάβη.

Το εγχειρίδιο του ενισχυτή μπορεί να αναφέρει αν δέχεται ο ενισχυτής φορτία 3Ω.

Τα 6Ω των ηχείων είναι σίγουρα η απόλυτα χαμηλώτερη τιμή της αντίστασης τους;

Σίγουρα ο συνδυασμός όλων των συσκευών παίζει κάποιο ρόλλο.

Last edited: