ΠΕΡΙ ΗΧΕΙΩΝ

tigerxxx

Established Member
29 June 2007
201
Θα ηθελα να ρωτησω τι ηχεια θα μου προτεινατε για 5.1 συστημα και για ενα χωρο 30μ2. Ειμαι μουσικοφιλος , αραια και που 8α γινονται παρτακια στο σπιτι οπυ θα πρεπει εκει να ανεβαινουν οι σταθμες , αλλα κυριως 8α βλεπω ταινιες με πολυκαναλο ηχο.
Πηγα σε καποια καταστηματα και ο ενας μου ειπε οτι τα ηχεια με κολωνες δεν θα ειναι καλα στον χωρο μου διοτι 8ελουν πανω απο 50cm αποσταση απο τους τοιχους και μου προτεινε τα "Chario Picolo Classic Sattelite" για μπροστινα και πισω , και το "Chario Piccolo Classic Dialogue" για κεντρικο. Και τα 5 ειναι με 88db ευαισθησια , 8ohm αντισταση , 80 W . Για sub σιγουρα παλι καποιο της Chario.
Πηγα σε αλλον και μου ειπε να βαλω τα KEF iQ5 για μπροστινα , τα iQ1 για πισω , το iQ2c για κεντρικο και της Crystal Audio THX Sub 10'' για Sub και οτι τα Kef λογω κατασκευης δεν εχουν προβλημα με τους τοιχους.
Ο δε πρωτος (με τα chario) μου ανεφερε οταν του ειπα για B&W ηχεια να μεινω μακρια απο αγγλικες εταιριες !!!!
Αυτα που ειδα και μου αρεσουν ιδιαιτερα και λογω design ομως ειναι αυτα
http://www.gr.martinlogan.com/speake...o/montage.html
Ειναι της Martin Logan και δεν ειναι ηλεκροστατικα. Τι γνωμη εχετε??
Ηθελα να ρωτησω ομως το εξης: Αν βαλω για μπροστινα τα Martin Logan 8α πρεπει να βαλω οπωσδηποτε ιδια και για πισω?? Μπορω να χρησιμοποιησω αυτα για κεντρικα για πιο ποιτικη stereo μουσικη και διαφορερικης μαρκας κεντρικα και surround και sub?? Και αν ναι , τι 8α πρεπει να προσεξω για να δεσουν καλα μεταξυ τους??
Ξεχασα να αναφερω οτι απο ενισχυτη εχω καταληξει στον Pioneer LX-70.
user_online.gif