Περι ηχου στο HTPC

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Εχω ενα προβλημα:

Μη εχοντας καρτα ηχου, "παιζω" απο την onboard.
(Που λεει ο λογος δλδ, μιας και σχεδον παιζει)

Λοιπον, συνδεω ως προβλεπεται τις κοκκινο - πρασινο - μπλε υποδοχες του M/B με τον ενισχυτη, και δεν παιζουν τα surround.

Εαν δεν ειναι συνδεδεμενα τα εμπρος & sub, τοτε παιζουν. Ολα μαζι δεν!...

Μπορειτε σας παρακαλω πολυ να μου πειτε τιποτε θετικο?

Εκανα ολους τους πιθανους συνδυασμους αλλα τιποτε...

Αυτο ειναι το πρωτο θεμα.

Το δευτερο εχει να κανει με καρτα ηχου.

Μπορειτε να μου πειτε τι "λεει" αυτη εδω?

http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=1618855&CatId=2771

Την εχει δει/ακουσει/δοκιμασει κανεις????

Σε σχεση με αυτην
(που εχει και σχεδον τα μισα λεφτα)
http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16829156002&ATT=29-156-002&CMP=OTC-yah00TT

Επειδη σκεφτομαι (σκεφτομαι σωστα αραγε?) στον επομενο μηνα να προχωρησω σε ακομη μια περιτη αγορα, :slapface: λεω να ειναι κατι σε καρτα ηχου.

Ευχαριστω για τις προτροπες, και οτι αλλο....
(μην ξεχασετε να μου πειτε και για τo προβλημα με την onboard)-bye-

Όπως το περιγράφεις κατάλαβα ότι δεν έχεις επιλέξει 6CH output στην Onboard κάρτα αλλά 2CH (που είναι η default με την εγκατάσταση).

Αν δεν είναι αυτό για γράψε μας τι Motherboard έχεις....

.....Επειδη σκεφτομαι (σκεφτομαι σωστα αραγε?) στον επομενο μηνα να προχωρησω σε ακομη μια περιτη αγορα, :slapface: λεω να ειναι κατι σε καρτα ηχου....

Ντίνο από την στιγμή που μπήκες στο χορό :BDGBGDB55: του HTPC
η κάρτα ήχου πιστεύω ότι είναι απαραίτητη. Και για εμένα είναι επίσης
η επόμενη αγορά απλά δεν έχω καταλήξει ακόμα σε ποιά....

Απάντηση: Re: Περι ηχου στο HTPC

Ντίνο από την στιγμή που μπήκες στο χορό :BDGBGDB55: του HTPC
η κάρτα ήχου πιστεύω ότι είναι απαραίτητη. Και για εμένα είναι επίσης
η επόμενη αγορά απλά δεν έχω καταλήξει ακόμα σε ποιά....

Γιά αυτο και εγω πριν λίγο καιρό φρόντισα κατάλληλα με την καρτούλα της greative.....ξέρετε εκείνη με το πανελάκι ξεχωριστά!!!

Όπως το περιγράφεις κατάλαβα ότι δεν έχεις επιλέξει 6CH output στην Onboard κάρτα αλλά 2CH (που είναι η default με την εγκατάσταση).

Αν δεν είναι αυτό για γράψε μας τι Motherboard έχεις....

Nektar ευχαριστω για την απαντηση σου
Δεν εχω κοιταξει τιποτε ακομη, το PC ειναι παροπλισμενο εδω και κανα δυο βδομαδες. (μονο οι δοσεις "τρεχουν")

ΜΒ καποιο της Intel, δεν ξερω details.
(αλλο περιμενα, αλλο μου εβαλαν)

Το οτι δεν εχω παρει καποια συγκεκριμενη απαντηση για τις 2 επιλογες μου σε καρτες να υποθεσω οτι κανεις δεν εχει αποψη?

Η μητρική είναι η INTEL BOXDQ965GFEKR και είναι αυτή που είχαμε συζητήσει από την αρχή. Δεν άλλαξε τίποτα.

Απλώς, αν θυμάσαι, είχαμε πει για ξεχωριστή κάρτα ήχου (την οποία προσωπικά θεωρούσα απαραίτητη εξ' αρχής) και μετά την αφαιρέσαμε για λόγους κόστους.

Αυτό που ίσως σε έμπλεξε είναι η απουσία SPDIF connector στην πλάτη της μητρικής. Καταρχήν κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει η σύνδεση πάνω στην μητρική (όχι στην πλάτη όμως) αλλά έτσι κι αλλιώς η αναλογική σύνδεση είναι μονόδρομος για τα νέα φορμα ήχου.

Αναφορικά με το πρόβλημά με την onboard έχει να κάνει με τον driver και τις ρυθμίσεις του. Τσέκαρε καταρχήν αυτό που ειπώθηκε παραπάνω (για δήλωση 5.1 και όχι 2.1).

Οι 2 κάρτες που αναφέρεις είναι όντως οι καλύτερες λύσεις.

Τις έχω δοκιμάσει και τις 2

Η Meridian έχει καλύτερα αναλογικά στάδια και κόστος ~200 Ευρώ.

Η Xfi έχει καλύτερη συνδεσιμότητα και καλύτερο DSP (aka για games) και κάνει ~300+ Ευρώ.

Last edited:
η Meridian θεωρητικα ειναι η καλυτερη αλλα αν δεν δοκιμαστει απο καποιον οτι και να λεμε ειναι ανευ λογου....

Η μητρική είναι η INTEL BOXDQ965GFEKR και είναι αυτή που είχαμε συζητήσει από την αρχή. Δεν άλλαξε τίποτα.

Μην αρπαζεσαι (στην περιπτωση που). BOXDQ965GFEKR LAN MATX (initially)

Απλώς, αν θυμάσαι, είχαμε πει για ξεχωριστή κάρτα ήχου (την οποία προσωπικά θεωρούσα απαραίτητη εξ' αρχής) και μετά την αφαιρέσαμε για λόγους κόστους.

Εννοειται οτι το θυμαμαι, δεν ειπα κατι διαφορετικο.

Αυτό που ίσως σε έμπλεξε είναι η απουσία SPDIF connector στην πλάτη της μητρικής. Καταρχήν κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει η σύνδεση πάνω στην μητρική (όχι στην πλάτη όμως) αλλά έτσι κι αλλιώς η αναλογική σύνδεση είναι μονόδρομος για τα νέα φορμα ήχου.

Αναφορικά με το πρόβλημά με την onboard έχει να κάνει με τον driver και τις ρυθμίσεις του. Τσέκαρε καταρχήν αυτό που ειπώθηκε παραπάνω (για δήλωση 5.1 και όχι 2.1).

Μολις το επανασυνδεσω θα το κανω

..

BOXDQ965GFEKR = BOXDQ965GFEKR LAN MATX
Η ίδια μητρική είναι.

(δεν αρπάζομαι αλλά το ''(αλλο περιμενα, αλλο μου εβαλαν)'' έπρεπε να το εκλάβω ως κομπλιμάν; :p)

:)

Πρώτες εντυπώσεις από την Meridian (σε σχέση με την XFi):

- Υψηλότερη στάθμη εξόδου.

- Πιο καθαρός και πλούσιος ήχος.

Τελος παντων, καλως ή κακως θα δειξει, παρειγγειλα την creative X-Fi Elite Pro.