Περί ηλεκτρικής εγκατάστασης...

Re: Απάντηση: Re: Περί ηλεκτρικής εγκατάστασης...

Οχι μονο δεν υπαρχει λογος , το απαγορευει κι ο κανονισμος εσωτερικων εγκαταστασεων.

Αααακριβώς. Άσε που το απαγορεύει και ο κανονισμός δεοντολογίας προς τον ηλεκτρολόγο. Έχεις προσπαθήσει να περάσεις πολύκλωνο από ηλεκτρολογικό σωλήνα; :flipout:

Παιδιά σόρυ (έχω χάσει τη φόρμα μου...)

εννοούσα θωρακισμένο...

Στα θωρακισμένα καλώδια τι γίνεται με την χωρητικότητα που εμφανίζεται κατα μήκος του καλωδίου (λειτουργεί το καλώδιο σαν πυκνωτής, η φάση με την γείωση(μπλεντάζ)); Κάπου είχα διαβάσει οτι παίζει και αυτό το ρόλο του στον ήχο....

Υπάρχει λόγος να είναι πολύκλωνο ή μονόκλωνο???

Υπάρχει διαφορά λόγω του επιδερμικού φαινομένου που υπάρχει στο εναλλασσόμενο ρεύμα.
Δηλαδή, στο εναλλασσόμενο ρεύμα τα ηλεκτρόνια έχουν την τάση να συγκεντρώνονται στην επιφάνεια του αγωγού. Έτσι στο πολύκλωνο έχουμε μεγαλύτερη επιφάνεια (αγωγούς) από ότι στο μονόκλωνο οπότε έχουμε πιο "άνετη" κίνηση των ηλεκτρονίων.
Εκτός από την ευκολία στην εγκατάσταση δεν ξέρω που μπορεί να πλεονεκτεί το μονόκλωνο…

Υπάρχει διαφορά λόγω του επιδερμικού φαινομένου που υπάρχει στο εναλλασσόμενο ρεύμα.
Δηλαδή, στο εναλλασσόμενο ρεύμα τα ηλεκτρόνια έχουν την τάση να συγκεντρώνονται στην επιφάνεια του αγωγού. Έτσι στο πολύκλωνο έχουμε μεγαλύτερη επιφάνεια (αγωγούς) από ότι στο μονόκλωνο οπότε έχουμε πιο "άνετη" κίνηση των ηλεκτρονίων.
Εκτός από την ευκολία στην εγκατάσταση δεν ξέρω που μπορεί να πλεονεκτεί το μονόκλωνο…

στο πολυκλωνο εχουμε μεγαλυτερη επαφη λογω καλυτερου τερματισμου.

το επιδερμικο φαινομενο δεν υφισταται στα 50Hz

βεβαια δεν ηξερα οτι απαγορευεται.

τα θωρακισμενα στους τελικους δημιουργουν υστερηση ενω για τις υπολοπες συσκευες ειναι καλα.

το επιδερμικο φαινομενο δεν υφισταται στα 50Hz

τα θωρακισμενα στους τελικους δημιουργουν υστερηση ενω για τις υπολοπες συσκευες ειναι καλα.

Ξέρεις σε τι συχνότητες το επιδερμικό φαινόμενο έχει νόημα; (πληροφοριακά ρωτάω..)

Παίδες τα κανόνισα με τον ηλεκτρολόγο και όλα πάνε κατ' ευχήν. Μία για τα αναλογικά και μία για τα ψηφιακά...super...

Από suko (θυληκό) τι παίζει σε audiophile?

Είδα κάποιες, μάλλον αλμυρούτσικες...(80 ευρώ το κομμάτι)

Παίδες τα κανόνισα με τον ηλεκτρολόγο και όλα πάνε κατ' ευχήν. Μία για τα αναλογικά και μία για τα ψηφιακά...super...

Από suko (θυληκό) τι παίζει σε audiophile?

Είδα κάποιες, μάλλον αλμυρούτσικες...(80 ευρώ το κομμάτι)

Mην κοιτάς "audiophile" εταιρείες γιατί τσούζουν. Κοίτα καλές ηλεκτρολογικές εταιρείες.

Οι κομμωτές και οι κομμώτριες στο Hollywood βγάζουν πολλές χιλιάδες ευρώ τη μέρα και όχι γιατί κουρεύουν ή χτενίζουν καλύτερα από ένα καλό κομμωτή/κομμώτρια του Ηρακλείου ή της Πάτρας.

Mην κοιτάς "audiophile" εταιρείες γιατί τσούζουν. Κοίτα καλές ηλεκτρολογικές εταιρείες.

Οι κομμωτές και οι κομμώτριες στο Hollywood βγάζουν πολλές χιλιάδες ευρώ τη μέρα και όχι γιατί κουρεύουν ή χτενίζουν καλύτερα από ένα καλό κομμωτή/κομμώτρια του Ηρακλείου ή της Πάτρας.

Σωστός...

Τσούζουν και μάλιστα τρελλά...:BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Περί ηλεκτρικής εγκατάστασης...

Mαλιστα.

Κοιτα κανα furutech λεω εγω.Δεν ειναι και τοσο ακριβα.

Re: Απάντηση: Re: Περί ηλεκτρικής εγκατάστασης...

Mαλιστα.

Είδες? Κάθε μέρα κάτι μαθαίνεις. :idea:

Άντε, επειδή είμαι στις καλές μου να σου πω επίσης ότι εκεί στο Hollywood βγάζουν χιλιάδες δολλάρια μεροκάματο κάτι τύποι που πλένουν και γυαλίζουν αυτοκίνητα στο χέρι.

To hiend βρισκεται στο γεγονος οτι ψαχνουμε και την παραμικρη διαφορα.
Δεν ειπα οτι θα δει την τρελη διαφορα.
Αυτο οδηγει στο τελειο, οσο γινεται αυτο.
Κοψε απο δω κοψε απο κει δεν γινεται δουλεια.

Την ειρωνεια σου θα την αντιπαρελθω.

Ξέρεις σε τι συχνότητες το επιδερμικό φαινόμενο έχει νόημα; (πληροφοριακά ρωτάω..)

αναλογα με το παχος του καλωδιου.

π.χ. σε καλωδιο παχους 0.2 χιλιοστα αρχιζη στα 20khz.

σε μεγαλυτερο παχος χαμηλοτερα ενω σε μικροτερο ψηλοτερα.

μη σε απασχολη αφου τα πολυκλωνα αποτελουνται απο πολλους λεπτους αγωγους ενω ολα τα καλωδια για audio το εχουν λαβη υποψην τους με τον ενα η τον αλλο τροπο.

Re: Απάντηση: Περί ηλεκτρικής εγκατάστασης...

To hiend βρισκεται στο γεγονος οτι ψαχνουμε και την παραμικρη διαφορα.
Δεν ειπα οτι θα δει την τρελη διαφορα.
Αυτο οδηγει στο τελειο, οσο γινεται αυτο.
Κοψε απο δω κοψε απο κει δεν γινεται δουλεια.

Την ειρωνεια σου θα την αντιπαρελθω.

Ναι, και η legrand και οι άλλες εταιρείες περιμένανε τους φωστήρες του ΗiEnd για να τους δείξουν πως πρέπει να φτιάχνονται οι σωστές suko (αφού έλυσαν τα προβλήματα των σωστών καλωδίων ρεύματος)... Άντε με το καλό να πιάσουν και το Κυπριακό.

Απλά, αν η legrand χρέωνε 80 ευρώ το κομμάτι δεν θα τις αγόραζε κανείς και οι ηλεκτρολόγοι θα γέλαγαν μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία... Σε ένα "HiEnd" κατάστημα όμως τα 80 είναι ψίχουλα (όπως τα 500 και 1000 δολλάρια για ένα χτένισμα, αν σε λένε Julia Roberts και όχι Μαρία Παπαδάκη με εισόδημα 1000 ευρώ το μήνα) και το ταμπελάκι θα τραβήξει το βλέμμα...

Last edited:

Ναι, και η legrand και οι άλλες εταιρείες περιμένανε τους φωστήρες του ΗiEnd για να τους δείξουν πως πρέπει να φτιάχνονται οι σωστές suko (αφού έλυσαν τα προβλήματα των σωστών καλωδίων ρεύματος)...

H κάθε εταιρία στον τομέα της και ο Λουμίδης στους καφέδες. :)
Δεν νομίζω ότι η Legrand θα απασχολούσε το R&D της για να βγάλει μπρίζα για high end συσκευές όταν τις νοικοκυρές που τις αγοράζουν τις νοιάζει αν η καφετί μπορντούρα πάει με τα ριχτάρια τους...

H κάθε εταιρία στον τομέα της και ο Λουμίδης στους καφέδες. :)

Το ίδιο πράγμα λέμε αλλά εσύ το εννοείς διαφορετικά... -bye-
Αυτή είναι η δουλειά της legrand, ακριβώς.. Επειδή ορισμένοι μπαίνουν σε ό,τι χωράφι μπορούνε για να μας τα παίρνουν από παντού θα τους λέμε κι ευχαριστώ?
Βλέπω τα επόμενα βήματα... Furutech στύλος της ΔΕΗ, Nordost αρχιτέκτονες, HiFi Tuning εργολάβοι, PS Audio ειδικοί επαγγελματικού προσανατολισμού.

R&D στις πρίζες?! Το ακούσαμε κι αυτό..
Ελπίζω να κάνουν προσλήψεις! Νόμιζα πως το τελευταίο αραλίκι - πριν τη σύνταξη - θα είναι στρατός αλλά τώρα μου βάζεις ιδέες... :drummer:

Last edited:

R&D στις πρίζες?! Το ακούσαμε κι αυτό..
Ελπίζω να κάνουν προσλήψεις! Νόμιζα πως το τελευταίο αραλίκι - πριν τη σύνταξη - θα είναι στρατός αλλά τώρα μου βάζεις ιδέες... :drummer:

Μπα... δύσκολο σε κόβω... Έχει ήδη 1500 άτομα στο R&D της (ναι, δεν είναι όλες οι εταιρίες σαν τις Ελληνικές).

Συγκεκριμένα...

“Legrand devotes four to five percent of its sales revenue to R&D every year and has about 1,500 people dedicated to R&D worldwide. Today, the group has as many as 4,500 active patents,”

Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί ηλεκτρικής εγκατάστασης...

Ναι, και η legrand και οι άλλες εταιρείες περιμένανε τους φωστήρες του ΗiEnd για να τους δείξουν πως πρέπει να φτιάχνονται οι σωστές suko (αφού έλυσαν τα προβλήματα των σωστών καλωδίων ρεύματος)... Άντε με το καλό να πιάσουν και το Κυπριακό.

Απλά, αν η legrand χρέωνε 80 ευρώ το κομμάτι δεν θα τις αγόραζε κανείς και οι ηλεκτρολόγοι θα γέλαγαν μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία... Σε ένα "HiEnd" κατάστημα όμως τα 80 είναι ψίχουλα (όπως τα 500 και 1000 δολλάρια για ένα χτένισμα, αν σε λένε Julia Roberts και όχι Μαρία Παπαδάκη με εισόδημα 1000 ευρώ το μήνα) και το ταμπελάκι θα τραβήξει το βλέμμα...

Αλλες οι αναγκες των μεν και αλλες των δε.