Περί ηλεκτρικής εγκατάστασης...

Re: Απάντηση: Περί ηλεκτρικής εγκατάστασης...

Μηπως κανενα hiend μετρητη της ΔΕΗ ξερουμε?γιατι και απο κει περνανε τα 220

Δεν είπαμε ότι υπάρχει πλήρης έλεγχος του ρεύματος.
Ο ανθρωπιός έχει τη δυνατότητα να φτιάξει ένα καλό ηλεκτρολογικό δίκτυο στο σπίτι του ειδικά για τις ηλεκτρονικές συσκευές του.
Κάπου θα υπάρχει πρόβλημα (ίσως στο ρολόι όπως λες) αλλά δεν σημαίνει ότι θα τα παρατήσει όλα στο έλεος του προηγούμενου μπακάλη που πέρασε τα καλώδια στο σπίτι του...
Δεν είπαμε να πληρώσει τα χιλιάδες ευρώ για να κάνει αυτό που θέλει. Αλλά δεν μπορεί να πεί κάποιος ότι όλα είναι μάταια...

Στην τελική, αφήνεις τη μηχανή του αυτοκινήτου σου αρύθμιστη επειδή δεν ξέρεις την ποιότητα της βενζίνης που καταναλώνεις;

Μπα... δύσκολο σε κόβω... Έχει ήδη 1500 άτομα στο R&D της (ναι, δεν είναι όλες οι εταιρίες σαν τις Ελληνικές).

Συγκεκριμένα...

“Legrand devotes four to five percent of its sales revenue to R&D every year and has about 1,500 people dedicated to R&D worldwide. Today, the group has as many as 4,500 active patents,”

Μα δεν έλεγα στο R&D της legrand... Στο R&D Ηi-End πριζών θέλω να δουλέψω!

Mια και το ανέφερες... Η Furutech πόσα άτομα έχει για το R&D της? Γιατί αν η legrand έχει 1500 μόνο για να βρίσκει χρώματα που να ταιριάζουν με τοστιέρες, η Furutech πρέπει να έχει 3000 για το "καλημέρα".. Είναι δύσκολη η έρευνα στις HiEnd πρίζες! :grinning-smiley-043

Δεν είπαμε να πληρώσει τα χιλιάδες ευρώ για να κάνει αυτό που θέλει. Αλλά δεν μπορεί να πεί κάποιος ότι όλα είναι μάταια...

Το ένα άκρο είναι αυτό που λες, δηλαδή το να μην κάνει τίποτα... Το άλλο άκρο είναι να δώσει 100 ευρώ για κάθε σούκο και άλλα 150 για κάθε HiFi Tuning ασφάλεια. Η μέση οδός είναι να περάσει χωριστές γραμμές, όπως ήδη του προτάθηκε, να βάλει τα ανάλογα ηλεκτρολογικά καλώδια και καλής ποιότητας πρίζες χωρίς να καταφύγει σε "audiophile" εταιρείες.

Last edited:

:grandpa: Έχει χαθεί η μπάλα αλλά τέσπα.

Μα δεν έλεγα στο R&D της legrand... Στο R&D Ηi-End πριζών θέλω να δουλέψω!

Υποθέτω ότι θα υπάρχει για να ζητάνε τόσα λεφτά και να τα παίρνουν κιόλλας...

Mια και το ανέφερες... Η Furutech πόσα άτομα έχει για το R&D της? Γιατί αν η legrand έχει 1500 μόνο για να βρίσκει χρώματα που να ταιριάζουν με τοστιέρες, η Furutech πρέπει να έχει 3000 για το "καλημέρα".. Είναι δύσκολη η έρευνα στις HiEnd πρίζες! :grinning-smiley-043

H Legrand είναι εταιρία που φτιάχνει πολλά πράγματα και όχι μόνο μπρίζες. Για αυτό και έχει τόσα άτομα στο R&D της. Προσωπικά την θεωρώ κορυφή.
Όσο για τις μπρίζες, και μόνο να διαβάσεις τα ISO θέλεις ολόκληρο τμήμα R&D. :flipout:
Τα καλώδια δεν είναι απλά ένα κομάτι χαλκός που στρουφήχτηκε όπως του τη βάρεσε του κάθε μηχανικού. Έχει μία τεχνολογία από πίσω. Όπως και το υλικό που θα βάλεις στο φις για να κάνει καλή επαφή.

Το ένα άκρο είναι αυτό που λες, δηλαδή το να μην κάνει τίποτα... Το άλλο άκρο είναι να δώσει 100 ευρώ για κάθε σούκο και άλλα 150 για κάθε HiFi Tuning ασφάλεια. Η μέση οδός είναι να περάσει χωριστές γραμμές, όπως ήδη του προτάθηκε, να βάλει τα ανάλογα ηλεκτρολογικά καλώδια και καλής ποιότητας πρίζες χωρίς να καταφύγει σε "audiophile" εταιρείες.

-bye- Με έχεις μπερδέψει με άλλον;
Δεν έχω αναφέρει σε κάποιο μήνυμά μου να πάει να περάσει κάποιο περίεργο καλώδιο. Απλό ηλεκτρολογικό μονόκλονο πρότεινα. Ότι έχω κάνει και εγώ. Απλά δεν μπορώ να καταρίψω μία ολόκληρη εταιρία σαν την Furutech επειδή εγώ "πιστεύω" ότι δεν θα ακούσω διαφορά με τα καλώδιά της.

Συγκεκριμένα αυτό που πρότεινα είναι το εξής:

Εσύ απλά πες στον ηλεκτρολόγο ότι θέλεις να περάσεις γραμμή για μία κουζίνα στο σαλόνι. Αυτός ξέρει τι πρέπει να κάνει και τι καλώδιο πρέπει να περάσει. Όταν αποφασίσει πες του να περάσει 2 νούμερα μεγαλύτερο από αυτό που αποφάσισε και με καλύτερη μόνωση. ;)

Λεφτά για πέταμα δεν υπάρχουν, οι πληροφορίες σας όμως ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες...

Κάποιοι θα διαθέσουν και τα 30 (και πολύ παραπάνω) το μέτρο και καλά θα κάνουν. Ο καθένας μας πορεύεται με τη λογική και τις δυνατότητές του τελικά!

Τα καλώδια δεν είναι απλά ένα κομάτι χαλκός που στρουφήχτηκε όπως του τη βάρεσε του κάθε μηχανικού. Έχει μία τεχνολογία από πίσω.

Δηλαδή;

:
Δηλαδή;
εργατες
ορυχεια-
τρενα-
χυτηριο-
καλοδιοεργοστασιο
-μαρκετινγκ-
χρηματιστηριο
-μυστικη φορμουλα μυστικου επιστημονα-
χονδρικη
- λιανικη
-πελατης.
οουφ τελικα τσαμπα τα παιρνουμε
:ADFADF1:

Last edited:
Αφιερωμένο στον Κώστα. Να με συγχωρείς καρδιά μου αλλά η αρώστεια του HI END με ξαναχτύπησε. Στην 1η φώτο είναι το σημείο που θα στηθούν τα μηχανήματα. Στην 2η φώτο αριστερά είναι ο πίνακας και δεξιά στο πατάρι ο 2ος πίνακας για τα ασθενή. Το καλώδιο ρεύματος που χρησιμοποιήθηκε είναι το LORAD της SUPRA, οι δε πρίζες θα είναι GIRA.

Attachments

• DSC_0023.jpg
    DSC_0023.jpg
    66.4 KB · Views: 90
  • DSC_0060.jpg
    DSC_0060.jpg
    35.4 KB · Views: 91

Δηλαδή;

Στα καλώδια παίζει ρόλο
- Η διατομή
- Το υλικό
- Η καθαρότητα του υλικού
- Πιθανές προσμίξεις
- Πρόσθετα για μηχανική αντοχή
- Πρόσθετα για θερμική θωράκιση
- Πρόσθετα για ηλεκτρομαγνητική θωράκιση
- Υλικό θωρακίσεων
.
.
.

Για παράδειγμα δουλεύω ένα καλώδιο που για High End πιθανώς να μην έλεγε μία αλλά το πληρώνω 50 ευρώ το μέτρο γιατί είναι βιομηχανικού εξοπλισμού. Συγκεκριμένα μένει ανέπαφο από τους -40 εώς τους +150 βαθμούς και έχει μηχανική αντοχή 1 τόνου / τετραγωνικό εκατοστό. Αυτό παρέα με ένα toughbook των 9.000 ευρώ μιξάρει συνταγές τσιμέντου.

Όπως είπα (άντε να το ξαναπώ) δεν έχω πληρώσει τα χιλιάδες ευρώ για καλώδια αλλά ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα please...

Από τη στιγμή που μία εταιρία υφίσταται και είναι γνωστή σημαίνει ότι
1) Το προϊόν της δουλεύει
2) Υπάρχουν λαμάκες που το πληρώνουν μόνο για το όνομα.

Παρ όλα αυτά δεν νομίζω ότι μία εταιρία μπορεί να επιζήσει, και πόσο μάλλον να κάνει όνομα μόνο από την κουρίνα 2.

Δεν είμαι υπέρμαχος των ακριβών καλωδίων γιατί αν θα φτάσω να θέλω το valhalla για interconnect θα σημαίνει ότι το στερεοφωνικό μου κάνει πάνω από 100.000 ευρώ.

(αλήθεια, πως κατέληξε εδώ αυτό το thread? :flipout:)

Αφιερωμένο στον Κώστα. Να με συγχωρείς καρδιά μου αλλά η αρώστεια του HI END με ξαναχτύπησε. Στην 1η φώτο είναι το σημείο που θα στηθούν τα μηχανήματα. Στην 2η φώτο αριστερά είναι ο πίνακας και δεξιά στο πατάρι ο 2ος πίνακας για τα ασθενή. Το καλώδιο ρεύματος που χρησιμοποιήθηκε είναι το LORAD της SUPRA, οι δε πρίζες θα είναι GIRA.
Η θεα παντως ειναι hi end:music-smiley-005:

Σ'χωρεμένος και καλορίζικα καρδιά μου. Έχεις ακόμα εκείνες τις κουρμπαριστές ψαρoκασέλες και τα μεταλλικά σκαμπό, ή αναβαθμίστηκες; :D

Στα καλώδια παίζει ρόλο
- Η διατομή
- Το υλικό
- Η καθαρότητα του υλικού
- Πιθανές προσμίξεις
- Πρόσθετα για μηχανική αντοχή
- Πρόσθετα για θερμική θωράκιση
- Πρόσθετα για ηλεκτρομαγνητική θωράκιση
- Υλικό θωρακίσεων
.
.
.

Για παράδειγμα δουλεύω ένα καλώδιο που για High End πιθανώς να μην έλεγε μία αλλά το πληρώνω 50 ευρώ το μέτρο γιατί είναι βιομηχανικού εξοπλισμού. Συγκεκριμένα μένει ανέπαφο από τους -40 εώς τους +150 βαθμούς και έχει μηχανική αντοχή 1 τόνου / τετραγωνικό εκατοστό. Αυτό παρέα με ένα toughbook των 9.000 ευρώ μιξάρει συνταγές τσιμέντου.

Όπως είπα (άντε να το ξαναπώ) δεν έχω πληρώσει τα χιλιάδες ευρώ για καλώδια αλλά ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα please...

Κοίταξε. Η χρήση «audiophile» δομημένης καλωδίωσης ηλεκτροδότησης, και μάλιστα θωρακισμένης, είναι σαν να συλλαμβάνει κανείς τους λαθρομετανάστες από κάποια γειτονική χώρα, στην οποία έχει ενσκήψει επιδημία χολέρας εδώ και ένα χρόνο, έξι μήνες αφ’ ότου αυτοί μπήκαν στη χώρα, και τους κάνει θεραπεία με depon, που το πλήρωσε 10 ευρώ το δισκίο. Δηλαδή, θέλω να πω, πως η αποκατάσταση των πραγμάτων στη φυσική τους συσχέτιση, δεν είναι ισοπέδωση των πάντων, αλλά απλώς ορθότης.

Επομένως, έχεις όλη την ελευθερία να χρησιμοποιήσεις όποιο καλώδιο θέλεις για όποια δουλειά θέλεις, αλλά αυτό είναι μόνον ένα τμήμα της πραγματικότητας. Ο δρόμος από την ελευθερία επιλογής που πάει κατ’ ευθείαν προς την επιθυμία, περνά αναγκαστικά από την άγνοια, και καταλήγει επίσης αναγκαστικά στο σφάλμα.

Ο δρόμος από την ελευθερία επιλογής που πάει κατ’ ευθείαν προς την επιθυμία, περνά αναγκαστικά από την άγνοια, και καταλήγει επίσης αναγκαστικά στο σφάλμα.

Σίγουρα δεν θα έχεις το τέλειο ποτέ εκτός και αν τραβήξεις καλώδιο από έναν high end υποσταθμό της ΔΕΗ (αν όχι από το εργοστάσιο) :p

Εγώ το βλέπω λίγο διαφορετικά...
Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποια άλλη συσκευή ανάμεσα στο στερεοφωνικό και τον πίνακα γλυτώνεις τη φασαρία που δημιουργούν οι δικές σου συσκευές και που λόγω μικρής απόστασης είναι και πιό μεγάλη.
Αν βάλω για παράδειγμα τον ενισχυτή μου σε άλλη μπρίζα κάποιες φορές ακούω τους διακόπτες που ανοίγουν και κλείνουν, οι οποίοι είναι στην ίδια γραμμή με τον ενισχυτή.

Αν κάποιος ξεκινάει από την αρχή να κάνει κάτι, δεν είναι κακό (ούτε έχει κόστος) το να τραβήξει μία γραμμή από τον πίνακά του για κάτι συγκεκριμένο. Φυσικά αν ζει σε μία ουτοπία και νομίζει ότι το ρεύμα του είναι τέλειο μπορεί να τον κατεβάσει από τα σύνεφα ένα απλό πολύμετρο!

Τελικά ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν πιό μεγάλο έλεγχο στο ρεύμα μας; Είναι οικονομικός (σχετικά) ή απλά μιλάμε για μεγάλες πορτοφόλες; :BDGBGDB55:

Αν βάλω για παράδειγμα τον ενισχυτή μου σε άλλη μπρίζα κάποιες φορές ακούω τους διακόπτες που ανοίγουν και κλείνουν, οι οποίοι είναι στην ίδια γραμμή με τον ενισχυτή.
...

Να μια κλασική παρεξήγηση. Σε αυτό το φαινόμενο, υπαίτιος είναι ο ενισχυτής, του οποίου το τροφοδοτικό δεν αποκόπτει αυτή τη συνιστώσα, και όχι ο διακόπτης, που δυνητικά -και μέχρι να τον αντικαταστήσεις- θα δημιουργεί παράσιτα. Σκέψου το παράδειγμα με τη χολέρα σε γειτονική χώρα, είναι μάλλον άκομψο και δυσάρεστο, αλλά και αντίστοιχο...

Ρε σεις όλοι , χαϊεντάδες και μη , πολύ βιονικά αυτιά έχετε . Ποτέ μου δεν κατάφερα να ακούσω το ανοιξε κλείσε μιάς άλλης συσκευής μέσα από τον ενισχυτή μου :chinscratch:. Μπράβο-bye-

Ούτε κι εγώ.

Άρα, μάλλον ο Κόγιας έχει δίκιο.
Αν είναι μόνο ένας, δεν ακούει. Από δυο και πάνω, κάτι δεν πάει καλά...

Ρε σεις όλοι , χαϊεντάδες και μη , πολύ βιονικά αυτιά έχετε . Ποτέ μου δεν κατάφερα να ακούσω το ανοιξε κλείσε μιάς άλλης συσκευής μέσα από τον ενισχυτή μου :chinscratch:. Μπράβο-bye-

μαλλον εχεις καλο ενισχυτη.

δε χρειαζεται βιονικα αυτια.

αμα το κανη το τσακ ακουγεται πολυ.

Και καλό ενισχυτή έχει, που φτιάχτηκε για να μην μασάει από προβληματικές εγκαταστάσεις, αλλά και καλούς διακόπτες στα φώτα του και στις άλλες συσκευές.

Από την άλλη δεν είναι και τόσο φοβερό να ακούσεις ένα "τσικ" μια στο τόσο. Εδώ με τα βινύλια κάποιες φορές γίνεται χαμός από τσικ τσακ.

Εγώ αυτά έχω πάψει να τα δίνω πια σημασία. Δεν θα μου χαλάσει ένα τσικ την μουσική μου νιρβάνα. Όλα μέσα στο παιχνίδι είναι.

Να μια κλασική παρεξήγηση. Σε αυτό το φαινόμενο, υπαίτιος είναι ο ενισχυτής, του οποίου το τροφοδοτικό δεν αποκόπτει αυτή τη συνιστώσα

Μπορεί.
Αυτό το φαινόμενο ήταν αρκετά ενοχλητικό στο παλιό μου σπίτι με κάποιον αρχαίο Arcam (Α κάτι). Να σου πω την αλήθεια στο καινούργιο και ειδικά με τον Copland δεν ξέρω αν το κάνει μιας και δεν έχω βάλει στην ίδια ασφάλεια διακόπτη.
/me στέλνει τους χολεριασμένους στη Σπιναλόγκα για να συνεχιστεί η συζήτηση χωρίς άγχος.

Από την άλλη δεν είναι και τόσο φοβερό να ακούσεις ένα "τσικ" μια στο τόσο. Εδώ με τα βινύλια κάποιες φορές γίνεται χαμός από τσικ τσακ.

Δεν αναφέρθηκε σαν ενοχλητικό (που είναι αν κάποιος στην οικογένεια υποφέρει από συχνοουρία) αλλά σαν απόδειξη ότι παράσιτα που δημιουργούνται μέσα στο σπίτι είναι πολύ πιό ισχυρά. :)
Για τα βινύλια μην το λές, Έχω CD που έχει περισσότερα παράσιτα από βινύλιο που το έχεις τρίψει με συρματόβουρτσα! Και δεν είναι λόγω παλαιότητας, προχθές το αγόρασα! :(