Περί ηλεκτρικής κατανάλωσης...

Δεν χρειάζεσαι καμία μέτρηση, οι τιμές που αναγράφουν οι συσκευές που αγοράζεις σήμερα, είναι ακριβείς. Οι αναγραφόμενες τιμές είναι μετρήσεις κάτω από ειδικά πρότυπα.
Για παλαιότερες συσκευές (όπως αυτές του 2008) ίσως οι αναγραφόμενες τιμές να είναι λιγότερο ακριβείς (για διάφορους λόγους, που δεν αποκλείουν το μάρκετινγκ).

Κλείστε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού. Αφήστε την TV fullscreen με κατά το δυνατόν ανοιχτό content, π.χ. κα'νά cartoon 1080p, από τον player της tv. Τα ηχεία 50% minimum, με σηκωμένα μπάσα και contrast στο max, σε normal mode. Πάρτε μετρήσεις απ' το ρολόι της DEI πριν και μετά. Επαναλάβετε 5 φορές minimum, συν όσες χρειαστεί, μέχρι να έχετε κάτω από 5% διαφορά στις μετρήσεις, στις τελευταίες 5 δοκιμές. Βγάλτε το μέσο όρο από τις 5 τελευταίες και αυτό θα είναι κοντά στο 85% της max κατανάλωσης (εκτός κι αν μπορείτε να βάλετε τα ηχεία τέρμα). Η κανονική χρήση με πιο χαμηλωμένο ήχο, εξωτερικό player, κανονικό contrast και πιο dark video content θα είναι και 30% κάτω απ' αυτό το νούμερο. Η πραγματική χρήση θα ποικίλει πολύ, ανάλογα τί βλέπετε.

Last edited by a moderator:
Αυτο ... ισχυει και ΠΕΡΑ απο τηλεορασεις ???
(που ειναι το 4% με 6% της συνολικης καταναλωσης)

Αυτό ισχύει για όλες τις συσκευές που έχουν κατηγορία κατανάλωσης και αντίστοιχο ταμπελάκι. Συνήθως οι πιο ενεργοβόρες.

Απάντηση: Re: Περί ηλεκτρικής κατανάλωσης...

Κλείστε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού. Αφήστε την TV fullscreen με κατά το δυνατόν ανοιχτό content, π.χ. κα'νά cartoon 1080p, από τον player της tv. Τα ηχεία 50% minimum, με σηκωμένα μπάσα και contrast στο max, σε normal mode. Πάρτε μετρήσεις απ' το ρολόι της DEI πριν και μετά. Επαναλάβετε 5 φορές minimum, συν όσες χρειαστεί, μέχρι να έχετε κάτω από 5% διαφορά στις μετρήσεις, στις τελευταίες 5 δοκιμές. Βγάλτε το μέσο όρο από τις 5 τελευταίες και αυτό θα είναι κοντά στο 85% της max κατανάλωσης (εκτός κι αν μπορείτε να βάλετε τα ηχεία τέρμα). Η κανονική χρήση με πιο χαμηλωμένο ήχο, εξωτερικό player, κανονικό contrast και πιο dark video content θα είναι και 30% κάτω απ' αυτό το νούμερο. Η πραγματική χρήση θα ποικίλει πολύ, ανάλογα τί βλέπετε.

γιατί να τα κάνει όλα αυτά κάποιος ενώ μπορεί με 15-20 ευρώ να αγοράσει έναν μετρητή κατανάλωσης???

Εχω την εντυπωση οτι αυτες οι συσκευες κοστιζαν ακριβα. Ειναι σιγουρα ο καλυτερος τροπος.

Εγώ πάντως σήμερα, παράγγειλα αυτό:

http://www.efergy-hellas.gr/product_info.php?products_id=39

Με βολεύει το ότι είναι ασύρματο και θα μπορώ να βλέπω αμέσως την αλλαγή όταν κλείνω κάτι. Επίσης με την σύνδεση στο PC θα έχω και καταγραφή ακριβώς τι έχω χρησιμοποιήσει και πότε.