Περί καλωδίων ο λόγος...

Παναγιώτη τα έχω 4 χρόνια κοντά τα κλιπσακια μου...εαν τσιρίζανε στα δικά μου αυτιά πιστεύεις θα τα κρατούσα πάνω από ένα μήνα? Θα ήταν ανυπόφορο...ούτε κομμάτι τραγουδιού δεν θα ειχα όρεξη να βγάλω και να ακούσω. Και όχι μόνο δεν έμεινα σε αυτα , αλλά πήρα κ άλλα έχοντας συνολικά 13 στον χώρο μου....:ROFLMAO::ROFLMAO:

Λες να ισχύει το "στου κουφού την πορτα οσο θελεις βρόντα??" :) Θα κάνω ακουόγραμμα και θα το ποστάρω εδώ , το υπόσχομαι!!!

Εχεις ακούσει την σειρά 2 σωστά στημένη και με την πρέπουσα ηχητικη αλυσίδα ?

Οπως εχω ξαναγραψει , μονη μου εμπειρία είναι η γυροβολια των εκθεσεων , οπου σε καθε περίπτερο δεν σηκώνομαι από την καρέκλα εαν δεν ακούσω καμια 10ριά ντεμάκια. Ε λοιπόν σε πληροφορώ ότι τέτοια Livela , ζωηράδα και μπάσο (που δεν χρειάζεται ουτε για αστειο sub) δεν έχω συναντησει απο αλλο ηχείο σε αυτό το εύρος τιμής. Εαν τα στησεις σωστά και με τις σωστές αποστάσεις από τον τοίχο θα σοκαριστείς...

Εαν κλείσεις τα μάτια θα νομίζεις πως είσαι στο κέντρο όπως παραπάνω έστειλε ο φίλος . Σαν να παίζουν μπροστά σου , σαν να ήρθαν για την πάρτυ σου στο σαλόνι σου ένα πράμα!!

Είμαι τόσο πορωμένος που στο αμάξι μεσω bluetooth ακούω τα τραγουδάκια που έχω ηχογραφήσει από αυτά και έχω ανεβάσει στο κανάλι μου στο youtube...

Αγαπημένο ηχείο και το μονο που μου άρεσε ακούγοντας το ήταν το παρακάτω πρόπερσι στην έκθεση στο Μαρούσι στημενο στην υπόγα....πρεπει να έλιωσα την καρεκλα αφού την πήρα και μαζί μου φεύγοντας...

Ειναι φως φανάρι πια πως είμαι Hornakias και μπασάκιας τέρμα!!! Aλλος μπορει να μην υποφέρει τις Horns , γι αυτο και εχουμε ευτυχως ηχεια για όλα τα γούστα!

View attachment 262418
Ποια
Παναγιώτη τα έχω 4 χρόνια κοντά τα κλιπσακια μου...εαν τσιρίζανε στα δικά μου αυτιά πιστεύεις θα τα κρατούσα πάνω από ένα μήνα? Θα ήταν ανυπόφορο...ούτε κομμάτι τραγουδιού δεν θα ειχα όρεξη να βγάλω και να ακούσω. Και όχι μόνο δεν έμεινα σε αυτα , αλλά πήρα κ άλλα έχοντας συνολικά 13 στον χώρο μου....:ROFLMAO::ROFLMAO:

Λες να ισχύει το "στου κουφού την πορτα οσο θελεις βρόντα??" :) Θα κάνω ακουόγραμμα και θα το ποστάρω εδώ , το υπόσχομαι!!!

Οπως εχω ξαναγραψει , μονη μου εμπειρία είναι η γυροβολια των εκθεσεων , οπου σε καθε περίπτερο δεν σηκώνομαι από την καρέκλα εαν δεν ακούσω καμια 10ριά ντεμάκια. Ε λοιπόν σε πληροφορώ ότι τέτοια Livela , ζωηράδα και μπάσο (που δεν χρειάζεται ουτε για αστειο sub) δεν έχω συναντησει απο αλλο ηχείο σε αυτό το εύρος τιμής. Εαν τα στησεις σωστά και με τις σωστές αποστάσεις από τον τοίχο θα σοκαριστείς...

Εαν κλείσεις τα μάτια θα νομίζεις πως είσαι στο κέντρο όπως παραπάνω έστειλε ο φίλος . Σαν να παίζουν μπροστά σου , σαν να ήρθαν για την πάρτυ σου στο σαλόνι σου ένα πράμα!!

Είμαι τόσο πορωμένος που στο αμάξι μεσω bluetooth ακούω τα τραγουδάκια που έχω ηχογραφήσει από αυτά και έχω ανεβάσει στο κανάλι μου στο youtube...

Αγαπημένο ηχείο και το μονο που μου άρεσε ακούγοντας το ήταν το παρακάτω πρόπερσι στην έκθεση στο Μαρούσι στημενο στην υπόγα....πρεπει να έλιωσα την καρεκλα αφού την πήρα και μαζί μου φεύγοντας...

Ειναι φως φανάρι πια πως είμαι Hornakias και μπασάκιας τέρμα!!! Aλλος μπορει να μην υποφέρει τις Horns , γι αυτο και εχουμε ευτυχως ηχεια για όλα τα γούστα!

View attachment 262418
Ποια Klipsch έχεις;

Ποια

Ποια Klipsch έχεις;
RP 8000 reference premiere 2 . (όλα)

Ικανά τόσο για δικάναλη ακρόαση όσο και για Homecinema ανησυχίες. Ισόπλευρο τριγωνο σε σχέση με θέση ακρόασης 3.6 μέτρα , τα αυτια καθήμενος στο ύψος των τουίτερ.

Εδώ το playroom μου και το προσωπικό στουντιο των ηχογραφησεων μου για το youtube :ROFLMAO:

2.jpg

Λευτέρη καλημερες!! Πως στρώνει ένα καλώδιο σαν διαδικασία τεχνικά μιλώντας ?? Τι συμβαίνει στα σύρματα εντός του περιτυλίγματος του όσο περνάνε οι ώρες ??

Δεν θα μπω ΑΙ ουτε για πλακα . Θα ήθελα προσωπικες γνωμες και γνώσεις ειδικών!

Λευτέρη καλημερες!! Πως στρώνει ένα καλώδιο σαν διαδικασία τεχνικά μιλώντας ?? Τι συμβαίνει στα σύρματα εντός του περιτυλίγματος του όσο περνάνε οι ώρες ??

Δεν θα μπω ΑΙ ουτε για πλακα . Θα ήθελα προσωπικες γνωμες και γνώσεις ειδικών! :)
Καλημέρα!
Ρώτα την ΑΙ να δούμε τι θα μας πει..
Δεν μπορώ να σου εξηγήσω ακριβώς πώς στρώνει ένα καλώδιο γιατί αλλιώς το καταλαβαίνω εγώ, αλλιώς κάποιος άλλος ακροατής, είναι δύσκολο να σου σου πω ότι ένα καλώδιο αστρωτο η στρωμένο κάνει αυτό και αυτό..
Όταν είναι καινούργια στην αρχή παίζουν κλειστά, συμπιεσμένα, χωρίς σωστές αρμονικές, χωρίς σωστό ύψος,βάθος,πλάτος σκηνής.. και διάφορα άλλα..
Θα σου δείξουν το ηχόχρωμα και τον χαρακτήρα τους από την αρχή, αλλά μετά από το στρώσιμο τους, που αυτό αλλάζει ανάλογα το υλικό των αγωγών τους κλπ, θα σου δώσουν καλύτερη πληροφορία, ποιο ανοιχτό ηχητικό επίπεδο, ποιο ελαστικό ήχο σε όλο το φάσμα, ποιο ελεύθερο άκουσμα στα φωνητικά, πολύ καλύτερες χροιές, ποιο ωραία ξεκούραστη 3D σκηνή, καλύτερη ροή, ηρεμία, ανάλυση, και διάφορα άλλα..

RP 8000 reference premiere 2 . (όλα)

Ικανά τόσο για δικάναλη ακρόαση όσο και για Homecinema ανησυχίες. Ισόπλευρο τριγωνο σε σχέση με θέση ακρόασης 3.6 μέτρα , τα αυτια καθήμενος στο ύψος των τουίτερ.

Εδώ το playroom μου και το προσωπικό στουντιο των ηχογραφησεων μου για το youtube :ROFLMAO:

View attachment 262422
Α, ναι, το έχω δει το σεταπ σου σε άλλο site..
Πολύ ωραίο, προσεγμένο, φροντισμένο κλπ, μπράβο! 😉

• Like
Reactions: djmnv81

View attachment 262418
Δεν έχεις Klipsch με πραγματικη κόρνα οπότε φάτε μάτια ψάρια.
Το ότι οι κόρνες δίνουν μια αίσθηση γιγαντισμου,αυτό δεν είναι αίσθηση live.
Το μέλι στις μεσαίες(ούτε αυτό υπάρχει στο live) των Klipsch δεν το βγάζει ούτε ο μελισσοκόμος McIntosh.
Συγχαρητήρια για τον χώρο σου.

• Like
Δεν έχεις Klipsch με πραγματικη κόρνα οπότε φάτε μάτια ψάρια.
Το ότι οι κόρνες δίνουν μια αίσθηση γιγαντισμου,αυτό δεν είναι αίσθηση live.
Το μέλι στις μεσαίες(ούτε αυτό υπάρχει στο live) των Klipsch δεν το βγάζει ούτε ο μελισσοκόμος McIntosh.
Συγχαρητήρια για τον χώρο σου.
Ευχαριστώ Παναγιώταρε!!

Εντάξει δεν είναι Jubilee ή Heresy ή Forte... αλλά είναι ένα καλό υποκατάστατο αυτών...κάτι σαν ενα μικρό μινι jubilaki των φτωχών ένα πράμα!! 😂

Δεν θα βάζω τώρα απο ΑΙ κατεβατα για το burn in των καλωδίων..!!!

Το ρεζουμέ οπως και σε αλλα στο χώρο του audio είναι πως υπάρχουν και εδώ 2 στρατόπεδα...

Μάλιστα για τους υποστηρικτές του στρωσίματος των καλωδίων υπάρχει και σχετικό device!!!

Τι καλύτερο δώρο για έναν audiophile εν οψει Χριστουγέννων....😂

IMG_0868.jpeg

@djmnv81 Πολύ ωραίος και τακτοποιημένος χώρος, να τον απολαμβάνεις!
Σ ευχαριστώ Γιώργο!! Παρεπιπτόντως θα το αναφέρω ξανά και ξανά!! Το εβερσολο Α6 μαστερ ήταν το κερασάκι στην τούρτα στην ολη ηχητική αλυσίδα!! Ότι καλύτερο έχω αγοράσει!!!👌👌👌

Πρεμιέρα αναφοράς RP 8000 2 . (όλα)

Ικανά τόσο για δικάναλη ακρόαση όσο και για ανησυχίες Homecinema. Ισόπλευρο τρίγωνο σε σχέση με τη θέση ακρόασης 3,6 μέτρα , τα αυτιά καθένας στο ύψος των ίτερων.

Εδώ το playroom μου και το προσωπικό στούντιο των ηχογραφήσεων μου για το youtube :ROFLMAO:

[ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ=πλήρες]262422[/ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ]
Α, ναι, το έχω δει το σεταπ σου σε άλλο site..
Πολύ ωραίο, προσεγμένο, φροντισμένο κλπ, μπράβο!
Δεν θα βάζω τώρα απο ΑΙ κατεβατα για το burn in των καλωδίων..!!!

Το ρεζουμέ οπως και σε αλλα στο χώρο του audio είναι πως υπάρχουν και εδώ 2 στρατόπεδα...

Μάλιστα για τους υποστηρικτές του στρωσίματος των καλωδίων υπάρχει και σχετικό device!!!

View attachment 262428

Μακριά απο εμάς αυτά..😉

• Like
Θυμηθηκα εναν κατασκευαστη λαμπατων μηχανηματων που ελεγε οτι οι λαμπες σε τελικους ενισχυτες (του) ηθελαν πανω απο 500 ωρες στρωσιμο.
Τη μιση περιπου ζωη τους δηλαδη ..................

Εξαιρετικό set up! Πολύ ωραίος χώρος ! Καλές μουσικές απολαύσεις!

BTW δεν πιστεύω στο στρώσιμο καλωδίων. Απλώς τα αυτιά μας συνηθίζουν με το χρόνο.

Πεταμένα λεφτά η απόκτηση του cable burner. Για όσους πιστεύουν στο στρώσιμο, βάλτε τα σε τριφασικό ~400V να δείτε για πότε στρώνουν.

• Like

Δεν θα μπω ΑΙ ουτε για πλακα . Θα ήθελα προσωπικες γνωμες και γνώσεις ειδικών! :)

Έχω μια (δική μου) θεωρία για το τι γίνεται και στρώνει ένα καλώδιο, ειδικά τερματισμένο..

Ίσως κάποια στιγμή να την μεταφέρω εδώ...

• Like
Προσωπικά δεν μπορώ να πω ότι έχω ιδιαίτερη εμπειρία από στρώσιμο καλωδίων, αλλά για αρχή αυτό που στρώνει σε έναν βαθμό είναι οι μηχανικές συνδέσεις των βυσμάτων. Αυτό και μόνο του μπορεί να είναι ακουστό.

Προσωπικά δεν μπορώ να πω ότι έχω ιδιαίτερη εμπειρία από στρώσιμο καλωδίων, αλλά για αρχή αυτό που στρώνει σε έναν βαθμό είναι οι μηχανικές συνδέσεις των βυσμάτων. Αυτό και μόνο του μπορεί να είναι ακουστό.

Όχι "μπορεί".. είναι ακουστό.

Το είδα (άκουσα) πολλές φορές στις ανακαλωδιώσεις στους βραχίονες όπου τα καλώδια είναι πολύ λεπτά και ευαίσθητα στο παραμικρό.
Πραγματικά ακούς τις διαφορές στα καλάι...

Άλλο κακό να μη μας βρει! :eek:

Τα καλώδια "στρώνουν" για διάφορους λόγους.
Θέλεις μηχανικά, το βύσμα με την πίεση που ασκεί κάποια στιγμή θα "αγκαλιάσει" καλύτερα το θυληκό του;
Θέλεις ηλεκτρολογικά, κάτι γίνεται εκεί μέσα και καταλαβαίνουν τα μικρά ηλεκτρονιάκια ότι παίζουν μουσική και groovάρουν καλύτερα;
Εγώ έχω ακούσει διαφορές ακόμη και με αλλαγή κόλλησης. Τόσο που νόμιζα ότι κάτι χάλασα που του άλλαξα την κόλληση.
Πάντως, κάτι συμβαίνει και υπάρχουν διαφορές.
Όχι όμως ότι θέλουν 1000 ή 10.000 ώρες για να στρώσουν!
Ούτε ότι θα παίζουν χάλια μέχρι να στρώσουν και μετά θα παίξουν εκπληκτικά.
Θα δώσουν στην αρχή ένα 90+% και μετά από καμία εβδομάδα (και καμιά 50αριά ώρες παιξίματος) θα δώσουν το 100% τους.

Άλλο κακό να μη μας βρει! :eek:

Τα καλώδια "στρώνουν" για διάφορους λόγους.
Θέλεις μηχανικά, το βύσμα με την πίεση που ασκεί κάποια στιγμή θα "αγκαλιάσει" καλύτερα το θυληκό του;
Θέλεις ηλεκτρολογικά, κάτι γίνεται εκεί μέσα και καταλαβαίνουν τα μικρά ηλεκτρονιάκια ότι παίζουν μουσική και groovάρουν καλύτερα;
Εγώ έχω ακούσει διαφορές ακόμη και με αλλαγή κόλλησης. Τόσο που νόμιζα ότι κάτι χάλασα που του άλλαξα την κόλληση.
Πάντως, κάτι συμβαίνει και υπάρχουν διαφορές.
Όχι όμως ότι θέλουν 1000 ή 10.000 ώρες για να στρώσουν!
Ούτε ότι θα παίζουν χάλια μέχρι να στρώσουν και μετά θα παίξουν εκπληκτικά.
Θα δώσουν στην αρχή ένα 90+% και μετά από καμία εβδομάδα (και καμιά 50αριά ώρες παιξίματος) θα δώσουν το 100% τους.

Στην ανακαλωδίωση σχεδόν χάλια παίζουν.. μετά από λίγες μέρες μεταμορφώνονται.. και ΔΕΝ είναι τα αφτιά μου αυτά που στρώνουν...