Περί καλωδίων ο λόγος...

οκ, εγώ θα δοκίμαζα πάντως και θωρακισμένα
Εχω θωρακισμενα. Και με διπλη θωρακιση το supra (το οποιο μου αρεσει πολυ αλλα εκει που εβαλα το switch δε φτανει (γιατι ειναι 1μ), και το audioquest pearl rj45 ετοιμο μαμα που χρησιμοποιω τωρα και μου αρεσει ιδιαιτερα, αλλα επειδη δοκιμασα ενα qed που εχω unshielded και μου αρεσε, απλως δεν εχει το φοβερο ρυθμο και την ατακα στο μπασο που εχει το pearl και επειδη ειναι 3μ και με δυσκολευει στο cable management, ειπα να παρω ενα 2μ καλο αλλα διαφορετικο απο μια εξειδικευμενη εταιρια να δοκιμασω πως ακουγεται, κρατωντας στο πρωτο σκελος το pearl που εχει θωρακιση στην μια ακρη με την λογικη drain και floating ground, μηπως κρατησω καποια χαρακτηριστικα του audioquest ενω παραλληλα κερδισω σε εξτρα διαφανεια.

• Like
Reactions: Ge0rge
Εχω θωρακισμενα. Και με διπλη θωρακιση το supra (το οποιο μου αρεσει πολυ αλλα εκει που εβαλα το switch δε φτανει (γιατι ειναι 1μ), και το audioquest pearl rj45 ετοιμο μαμα που χρησιμοποιω τωρα και μου αρεσει ιδιαιτερα, αλλα επειδη δοκιμασα ενα qed που εχω unshielded και μου αρεσε, απλως δεν εχει το φοβερο ρυθμο και την ατακα στο μπασο που εχει το pearl και επειδη ειναι 3μ και με δυσκολευει στο cable management, ειπα να παρω ενα 2μ καλο αλλα διαφορετικο απο μια εξειδικευμενη εταιρια να δοκιμασω πως ακουγεται, κρατωντας στο πρωτο σκελος το pearl που εχει θωρακιση στην μια ακρη με την λογικη drain και floating ground, μηπως κρατησω καποια χαρακτηριστικα του audioquest ενω παραλληλα κερδισω σε εξτρα διαφανεια.
Με λίγα λόγια όλα τα Ethernet που έχεις σου αρέσουν...
Βέβαια σε κάθε σημείο που τα δουλεύεις..

Αν θέλεις να έχεις τα πάντα,το καλώδιο πρέπει να έχει τριπλή θωράκιση.

Αν θέλεις να έχεις τα πάντα,το καλώδιο πρέπει να έχει τριπλή θωράκιση.
Η DCS ομως ισχυριζεται το αντιθετο. Καθολου θωρακιση στο κομματι της συνδεσης με το streamer/dac.... Απλο καλο αθωρακιστο καλωδιο ethernet...

Όλα τα κορυφαία καλωδια έχουν "βαριά" θωράκιση.
Δεν λεει για τα αλλα καλωδια ομως. Λεει συγκεκριμενα για τα ethernet.

Αν εννοεις τα audiophile ethernet ναι οντως... Παρολα αυτα πιστευει οτι περισσοτερο κακο κανουν παρα καλο οι περισσοτερες υλοποιησεις θωρακισης σε αυτο το σκελος της τελευταιας συνδεσης με ethernet.

Και η αληθεια ειναι οτι μολις εβαλα ενα καλο αθωρακιστο ethernet , οχι αυτα τα απλα που μπορει να ειναι με κακο χαλκο η αλουμινιο, ειδα διαφορα στην καθαροτητα του ηχου. Τελος παντων περιμενω αυτο το καλωδιο να το δοκιμασω...

Η DCS ομως ισχυρίζεται το αντίθετο. Καθόλου θωρακιση στο κομματι της συνδεσης με το streamer/dac.... Απλο καλο αθωρακιστο καλωδιο ethernet...
Στο είχα πει και παλαιότερα, δεν είναι απόλυτο αυτό που λέει η DCS...
Σε δοκιμές που έχουν γίνει δεν ισχύει τόσο πολύ αυτό που λέει η DCS..
Φυσικα δεν την αναιρω για αυτά που λέει απλά κρατώ μικρό καλάθι λόγω δοκιμών...

Εγώ πάντως αν έβαζα στοίχιμα θα έλεγα ότι πάει ανάλογα με το περιβάλλον της εγκατάστασης. Αν το καλώδιο έχει "καθαρή" διαδρομή και δεν μπλέκεται με κάτι άλλο ή δεν υπάρχει κάτι άλλο στην "γειτονιά" για να γεμίσει παράσιτα, τότε οκ χωρίς θωράκιση. Αλλιώς όλα αυτά μου θυμίζουν αναδημοσιεύσεις από παλιά κείμενα, τότε που δεν υπήρχαν cat 7 ή cat 8 καλώδια. Γιατί cat 6? Τι το κακό έχει ένα cat 8. Ίσα-ίσα το cat 8 για να μπορέσει να κουβαλήσει σήμα σε απόσταση με μεγαλύτερη ταχύτητα, μόνο βελτίωση θα μπορούσε να έχει στις προδιαγραφές του σε σχέση με παλαιότερες τεχνολογίες.

Last edited:
Είμαι της γνώμης ότι αν ψάχνεις να "φτιάξεις" κάποια πράγματα στο σύστημα σου και σου φταίνε τα Εthernet καλώδια που έχουν θωράκιση, (που όλα τα καλά και κορυφαία καλώδια έχουν θωράκιση, δεν είναι μ@λ@κες οι κατασκευαστές που τα φτιάχνουν έτσι), μάλλον πρέπει να στρέψεις την προσοχή σου σε άλλα σημεία στην φροντίδα του Setup σου, χωρίς να υπονοω ότι είναι λάθος το σύστημα σου..

Τι έχεις τώρα στην θέση του ;;
Σήμερα το ξανά έβαλα αλλά μπέσα σου λέω, δεν μπορώ να το ακούσω...
Τόσο μονότονο, μονοδιάστατο, με ξεκάθαρη ηχητική ταυτότητα καλώδιο δεν έχω ξανά συναντήσει...
Προς το παρών το έχω επάνω μπας και αλλάξει και δεν ακούω Streaming...
Aκουω τα αρχεία μου από το δεύτερο Τransport που έχω πάνω στο dac

Να θυμηθώ να μην αγοράσω ποτέ dcs.Το καλώδιο μου δεν παίζει καλά με τις συσκευές της.
Οι χρηστες των dcs ειναι διχασμενοι αν δεις τι λενε στο φορουμ τους. Αλλοι χρησιμοποιουν απλα utp καλωδια οπως λεει η dcs αλλοι διαφωνουν.

Σήμερα το ξανά έβαλα αλλά μπέσα σου λέω, δεν μπορώ να το ακούσω...
Τόσο μονότονο, μονοδιάστατο, με ξεκάθαρη ηχητική ταυτότητα καλώδιο δεν έχω ξανά συναντήσει...
Προς το παρών το έχω επάνω μπας και αλλάξει και δεν ακούω Streaming...
Aκουω τα αρχεία μου από το δεύτερο Τransport που έχω πάνω στο dac

Είμαι σίγουρος ότι θα αλλάξει χαρακτήρα , προς το καλύτερο.

Χτες το δικό μου (αυτό που έχω από το router προς το switch) νίκησε καθαρά ένα Sommer cat8 με telegartner , κάτι που δεν έχει καμία λογική.

Όμως το nexans έχει άπειρες ώρες ενώ το Sommer μόλις μπήκε...

Θα πρέπει να αφήσω το Sommer αρκετές μέρες για να δω αν θα αλλάξει χαρακτήρα και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αυτό θα γίνει.. αυτό θα πρέπει να κάνεις και εσύ με το nexans , αλλά θέλει υπομονή...

Όπως υπομονή δεν είχα με το μονόμετρο nexans που ξενέρωσες όταν το βάλαμε στην θέση του wireworld.. αν θυμάσαι σου είπα ότι δεν είχε παίξει καθόλου γιατί δεν το άφησα συνδεδεμένο..

Το έφτιαξα και το έβαλα στην άκρη.

Το Sommer με τα telegartner τα πήρε ο mdvq (ποιος άλλος;?) για δοκιμή.. "έψαξε" την εταιρεία και βρήκε ότι η Sommer είναι αυτή που κατασκευάζει τα καλώδια για την Viablue και τα καλώδια εκτός από το εξωτερικό περίβλημα δεν έχουν την παραμικρή διαφορά αφού είναι τα ίδια.

Στο Viablue είναι μαύρο, στο Sommer είναι μπλε.

Κάνε λοιπόν λίγη υπομονή με το nexans γιατί δεν είναι "τυχαίο" καλώδιο και προσωπικά το θεωρώ αρκετά "audiophile" και ας έχει αστεία τιμή.

Είμαι σίγουρος ότι θα αλλάξει χαρακτήρα , προς το καλύτερο.

Χτες το δικό μου (αυτό που έχω από το router προς το switch) νίκησε καθαρά ένα Sommer cat8 με telegartner , κάτι που δεν έχει καμία λογική.

Όμως το nexans έχει άπειρες ώρες ενώ το Sommer μόλις μπήκε...

Θα πρέπει να αφήσω το Sommer αρκετές μέρες για να δω αν θα αλλάξει χαρακτήρα και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αυτό θα γίνει.. αυτό θα πρέπει να κάνεις και εσύ με το nexans , αλλά θέλει υπομονή...

Όπως υπομονή δεν είχα με το μονόμετρο nexans που ξενέρωσες όταν το βάλαμε στην θέση του wireworld.. αν θυμάσαι σου είπα ότι δεν είχε παίξει καθόλου γιατί δεν το άφησα συνδεδεμένο..

Το έφτιαξα και το έβαλα στην άκρη.

Το Sommer με τα telegartner τα πήρε ο mdvq (ποιος άλλος;?) για δοκιμή.. "έψαξε" την εταιρεία και βρήκε ότι η Sommer είναι αυτή που κατασκευάζει τα καλώδια για την Viablue και τα καλώδια εκτός από το εξωτερικό περίβλημα δεν έχουν την παραμικρή διαφορά αφού είναι τα ίδια.

Στο Viablue είναι μαύρο, στο Sommer είναι μπλε.

Κάνε λοιπόν λίγη υπομονή με το nexans γιατί δεν είναι "τυχαίο" καλώδιο και προσωπικά το θεωρώ αρκετά "audiophile" και ας έχει αστεία τιμή.
Φυσικά και θα κάνω υπομονή, δεν ξέρεις πόσο θα ήθελα να παίξει σωστά, θα με βοηθήσει να γλυτώσω αρκετά χρήματα με το αν δεν παίξει τελικά και χρειαστεί να ασχοληθώ με άλλο καλώδιο..

Ήδη σκέφτομαι εναλλακτική λύση σε περίπτωση που δεν παίξει όπως πρέπει να αγοράσω αγωγούς Neotech και θωράκιση κλπ και να φτιάξω ένα δικό μου όπως το θέλω εγώ..
Σίγουρα αυτή η λύση θα παίξει καλύτερα από πάρα πολλά καλώδια του εμπορίου που κυκλοφορούν..
Το μόνο που με κρατάει ακόμα είναι ότι 5 μέτρα είναι σημαντικό μήκος και θα χρειαστώ την ώρα που θα το φτιάχνω να έχω βοήθεια από έναν ακόμα φίλο ώστε να μου δίνει ένα χεράκι βοήθειας την ώρα που θα γίνεται η πλέξη των αγωγών..
(Αν και σε αυτό το κομμάτι έχω σκεφτεί μια λύση), απλά θα μου φαει περισσότερη ώρα να κατασκευάσω το καλώδιο...

• Like
Reactions: vlad66
Ημέρα με την νύχτα η διαφορά στις τιμές, το θέμα είναι πως παίζει το Viablue..
Μα έγραψε ο Tzimisce πως παίζει...

3μετρο έχει με telegartner από το switch προς το rpi

Έχω φτιάξει και 1 μέτρο Sommer/ telegartner αλλά δεν το έχω ρίξει ακόμα πάνω..

IMG_20260310_144442.jpg

Περιμένω να στρώσει το 3μετρο πρώτα