Περί καλωδίων ρεύματος

Kαι για να τελειωνουμε εγω προτεινω στον φιλο που ακουει τις φοβερες διαφορες που δεν χρειαζονται αλλαγη οι συσκευες να αναιβω Αθηνα - αν μου πει, παω να βγαλω εισητηριο - και να μου αποδειξει στον χωρο του οτι με 5 κρυφες δοκιμες, οτι μπορει να αναγνωρισει το καλωδιο του απο ενα δικο μου.

Θα μου επιτρέψεις τις αλλαγές των καλωδίων να τις κάνω εγώ με τον τρόπο μου. Επίσης θα πραγματοποιήσουμε ένα τραγικό τεστ για τον εντοπισμό των "κουφών" που καταστρέφουν το χόμπυ μας του χαϊεντο-μουσικόφιλου , είναι και ισοπεδωτικοί

To ένα από τα δύο καλώδια -και προτείνω αυτό να είναι ένα ηλεκτρολογικό της ΔΕΗ - θα παίζει με ένα original MP3 @320K μουσικό θέμα (track no.1) που θα βρίσκεται στο ίδιο CDR με το αυθεντικό ασυμπίεστο (track no.2). Το δεύτερο καλωδιο θα παίξει με το αυθεντικό ασυμπίεστο track no.2.

Με την ανωτέρω προτεινόμενη μέθοδο ελπίζω να καθίσταται πιο εύκολη η διαδικασία, αφού δεν υπάρχει περίπτωση ο έμπειρος ακροατής να μην μπορεί να εντοπίσει ποιο είναι το ηλεκτρολογικό καλώδιο αφού αυτό θα παίζει με το mp3, του κερατά !!!

Το setup του test το αναλαμβάνω εγώ, αρκεί να μου υποσχεθείτε ότι δεν θα το πείτε πουθενά .

Last edited:
Γιωργο
επειδη σε σχεση με το mp3 ειχα κανει και εγω ενα αναλογο πειραμα και ειχα μεινει εκπληκτος με το αποτελεσμα, συμφωνω απολυτα μαζι σου.
Ειμαι μεσα ακριβως με τον τροπο που λες.

Αν βάλεις και ένα τηλεφωνικό καλώδιο, να παίζει ένα αρχειάκι wma στα 64Kbps τότε σίγουρα θα είναι πιο ολοκληρωμένο το τεστ! :drummer:

Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος

Με την ανωτέρω προτεινόμενη μέθοδο ελπίζω να καθίσταται πιο εύκολη η διαδικασία, αφού δεν υπάρχει περίπτωση ο έμπειρος ακροατής να μην μπορεί να εντοπίσει ποιο είναι το ηλεκτρολογικό καλώδιο αφού αυτό θα παίζει με το mp3, του κερατά !!!

Καλά, θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι!! :flipout:

Θα είναι 2-ισοπεδώσεις-σε-μία.. :flipout:

Ο ακροατής θα μπορεί αν θέλει να χρησιμοποιήσει παράλληλα και ακουστικά για να επιβεβαιώνει την επιλογή του πριν την καταγράψει στο χαρτί.

Θα χρησιμοποιηθούν οι κάτωθι 10 (γνωστές από πριν) σειρές :

BBAABABBBA
BABAABBBAA
BAABABABAA
ABABBABAAB
BABABAABAA
ABBBAAABBB
AAABAABAAB
AABABBAABB
AABBBBAABA
BBAAABBABB

Ο ακροατής θα μπορεί να διορθώσει τις επιλογές του, αφού μόνο μια από τις 10 γνωστές σειρές θα παίξει. Θα τις γνωρίζει και ο ίδιος αφού θα του έχουν δοθεί σε χαρτί με γυαλί και κορνίζα.

Οι αλλαγές θα καταγραφούν με βιντεοκάμερα (kokar undertakes this task !)

Last edited:

δεν γραψαν ολοι εκει

και αν αναφερεσαι σε κατασκευαστες ακριβων καλωδιων ρευματος σου λεω ευθσρσως ναι ειναι απατεωνες αποδεδειγμενα.

Ολοι οι κατασκευαστές καλωδίων έχουν και καλώδια ρεύματος.
Τώρα είναι και στα IC,SC καλώδιά τους απατεώνες
η να τους συλλάβει το FBI μόνο για τα καλώδια ρεύματος?

Για τις υπερυπερυπερτιμημένες τιμές σε σχέση με το κόστος του προϊόντος που πουλάνε, δεν θα έκανε κακό να τους έχωνε όλους μέσα το FBI!

Ολοι οι κατασκευαστές καλωδίων έχουν και καλώδια ρεύματος.
Τώρα είναι και στα IC,SC καλώδιά τους απατεώνες
η να τους συλλάβει το FBI μόνο για τα καλώδια ρεύματος?

μιλαμε για την συγκεκρημενη εταιρια που αναφερθηκε και καταδικαστηκε, οι υπολοιπες που παιρνουν κοινα καλωδια και βαζουν νεροσωληνες και φις της μιας δραχμης, ονομασε τες οπως επιθυμεις - αληθεια πως θα ονομαζες αυτους που αγορασαν τα καλωδια της Ταρα Λαμπς και πιστευαν οτι ειχαν ενα χαι - ενδ καλωδιο ρευματος και πως αυτους που ειδαν τα καλωδια ττους ης Βιρτσουαλ Ριαλιτυ να εχουν μεδσα λοινα βυσματα, κοινο καλωδιο του μετρου και νεροσωληνα;
Τελος παντων ας τα αφησουμε αυτα και ας προχωρησουμε στην δοκιμη μας μιας και μπορει να εχω αδικο .

Για τις υπερυπερυπερτιμημένες τιμές σε σχέση με το κόστος του προϊόντος που πουλάνε, δεν θα έκανε κακό να τους έχωνε όλους μέσα το FBI!

Συνήθως συλλήψεις γίνονται για εγκληματικές πράξεις και όχι για το πόσο χρεώνει
κανείς για το ούτως η άλλως υπερπολυτελές προιόν του.

Ας πάρουν αμπάριζα λοιπόν και τους οίκους που κατασκευάζουν ρολόγια-η ότι άλλο-γιατί τα κοστολογούν όσο ενα υπερπολυτελές αυτοκίνητο,ένα σκάφος,
η ένα 3άρι διαμέρισμα.

Δεν μας εκβιάζει κανείς να τα χώσουμε σε ακριβά καλώδια ρεύματος και ως
εκ´τούτου δεν υπάρχει αδίκημα!

αληθεια πως θα ονομαζες αυτους που αγορασαν τα καλωδια της Ταρα Λαμπς και πιστευαν οτι ειχαν ενα χαι - ενδ καλωδιο ρευματος και πως αυτους που ειδαν τα καλωδια ττους ης Βιρτσουαλ Ριαλιτυ να εχουν μεδσα λοινα βυσματα, κοινο καλωδιο του μετρου και νεροσωληνα;

Αν τα άκουσαν και τους άρεσαν με γειά τους!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος

Συνήθως συλλήψεις γίνονται για εγκληματικές πράξεις και όχι για το πόσο χρεώνει
κανείς για το ούτως η άλλως υπερπολυτελές προιόν του.

Ας πάρουν αμπάριζα λοιπόν και τους οίκους που κατασκευάζουν ρολόγια-η ότι άλλο-γιατί τα κοστολογούν όσο ενα υπερπολυτελές αυτοκίνητο,ένα σκάφος,
η ένα 3άρι διαμέρισμα.

Δεν μας εκβιάζει κανείς να τα χώσουμε σε ακριβά καλώδια ρεύματος και ως
εκ´τούτου δεν υπάρχει αδίκημα!

Φυσικά και δεν εκβιάζεται κανείς να αγοράσει ακριβά καλώδια (ή μάλλον "εκβιάζεται" έμμεσα, με την λογική ότι εφόσον όλοι - ή περίπου - λένε ότι αυτά δίνουν διαφορές στον ήχο, και εφόσον όλοι τα αγοράζουν δεν μπορεί κάποιος να μένει με "κοινά" καλώδια που "καταστρέφουν" τον ήχο). Τα ακριβά ρολόγια, αυτοκίνητα διαμερίσματα μπορούν κατά κάποιο τρόπο να δικαιολογηθούν ως κατασκευές/κόστος. Τα γμν τα καλώδια, μόνο αν ήταν από χρυσό και διαμάντια θα έπρεπε να κοστίζουν τόσο! :bang:

ΥΓ. Για να μην παρεξηγούμαι, τα περί συλλήψεων τα έγραψα καθ' υπερβολή στο προηγούμενο μήνυμα. Δεν εννοώ ότι υπάρχει πραγματικό ποινικό αδίκημα...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος

Φυσικά και δεν εκβιάζεται κανείς να αγοράσει ακριβά καλώδια (ή μάλλον "εκβιάζεται" έμμεσα, με την λογική ότι εφόσον όλοι - ή περίπου - λένε ότι αυτά δίνουν διαφορές στον ήχο, και εφόσον όλοι τα αγοράζουν δεν μπορεί κάποιος να μένει με "κοινά" καλώδια που "καταστρέφουν" τον ήχο)

Βρε δεν έχουμε πεί ότι δεν ακούμε κανέναν για ότι π@π@ριά λέει?
Ουτε διαφημίσεις λαμβάνουμε υπ´όψιν ούτε τι λέει ο κάθε κατασκευαστής ούτε βεβαίως και ο κάθε αντιπρόσωπος.
ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ κρίνουμε και μετά αν μας παίρνει βάζουμε το χέρι στη τσέπη.
Μεγάλα παιδιά είμαστε τι διάλα!

Ε πως τώρα! Όλα έτσι πάνε, με τις φήμες γίνεται μπόλικη διαφήμιση, με το στόμα σε στόμα το ίδιο. Βάζουμε και λίγο φαντασία μέσα, και έτοιμο το "πιάτο"! :D

Ε πως τώρα! Όλα έτσι πάνε, με τις φήμες γίνεται μπόλικη διαφήμιση, με το στόμα σε στόμα το ίδιο. Βάζουμε και λίγο φαντασία μέσα, και έτοιμο το "πιάτο"! :D

Ε! Τι να σου πώ τώρα βρε Σώτο!
Τα ζητάει και σένα ο οργανισμός σου!
Πας φυρί-φυρί για τίποτις καλωδιάκια του 3χίλιαρου μου φαίνεται!
:flipout::flipout:

Το είπαμε χίλιες φορές. Ενα καλώδιο ρεύματος μπορεί να πουληθεί κάλλιστα 3.000 ευρώ εφόσον υπάρχει ζήτηση. Μακάρι να μπορούσαμε και εμείς να κάνουμε το ίδιο. Από εισαγωγές πάντως πάμε καλά.

η μαλλον παρτε ενα ι ποντ και βαλτε του εμα καλωδιο των 10.000 ευρω
θα παιξει καλυτερα απο μαρκ λεβινσον

...και πάλι υπερβολές ! Αν ο ενισχυτής σου κάνει 5 χιλιάρικα δεν θεωρό υπερβολή να πάρεις να δοκιμάσεις αν ακούς καμία διαφορά ρε παιδάικι μου της τάξεως των χιλίων εουρων.

Το πρόβλημα θυμίζε την αλεπου με την κομμένη ουρά.

όλοι λεμε "ψεμα τα καλωδια" οταν κανεις στην παρεα δεν εσκασε μυρια για αυτά. Οταν ερθει ενας, μας σνομπάρει. Οταν ερχονται 2 μας απομονώνουν. οταν ερθει κι ενας αδαης τον βαζουν κι αυτόν στο παιχνίδι. Μολις εγναν 3. Μετά δεν μπορουμε να ανοιξουμε το στόμα μας απο σεβασμό στον 1ο ολότελα ( ο οποιος υπερασπίζεται τα μύρια που εσκασε γιατι πρέπει, για να μην τον πουν με ονόματα βαριά...

http://www.theaudiocritic.com/downloads/article_1.pdf

για να μαθετε και τις υπόλοιπες 9...

Πώς στο καλό με τόση ευκολία βαπτίζετε με τα λεγόμενα την πλειοψηφία "κομπλεξικούς". Ας έρθει ενας νεοεισαχθής στο hi-end σπίτι μου να του βγάλω το μέτριας αξίας AC καλώδιο από το Hydra και να του βάλω το μαμά ή ένα φθηνό δικό του να ακούσει την διαφορά. Λετε επειδή έχουμε δώσει λεφτά για καλώδια να τα δώσαμε έτσι στον αέρα; Αυτά τα λένε αυτοί που δεν έσκασαν ούτε ευρώ για καλώδια ή προσπαθούν να πείσουν τον εαυτό τους οτι επειδή άκουσαν 2-3 καλώδια και δεν είδαν διαφορές , οτι δεν υπάρχουν καλώδια που να αξίζουν και όπου προσφέρουν υποστηρίζοντας το κάθε σύστημα ξεχωριστά.

Λόγω του ότι είδα σημαντικότατες διαφορές παντού μπήκα στην διαδικασία να αγοράσω καλά καλώδια και αυτά που κατόπιν δοκιμής και έρευνας πίστεψα και πιστεύω και ακούω ότι κάνουν διαφορά προς το καλύτερο. Αλλιώς να είσθε σίγουροι θα είχα παντού anticables. Σίγουρα. Δεν φιγουράρω κουνώντας τα καλώδια από το μπαλκόνι ούτε υπάρχουν λεφτά για πέταμα σε σωλήνες. Το καλύτερο interconnect πχ. που μου κάνει όλα τα κέφια στο σύστημά μου και ειδικά σε κλασσική μουσική και jazz ήταν ενα ασήμι που έκανε ένα χιλιάρικο. Δυστυχώς, σε crash test μαζί με 10 άλλα από 100-1000 ευρώ που είχα μαζεψει ήταν το καλύτερο ...και έλεγα από μέσα μου τί βλάκας ήμουν που ανέβενα σιγα σιγά την σκάλα και χάλασα ένα τόνο λεφτά αντί να έπeρνα εξ αρχής αυτό του χιλιάρικου που δίνει ρέστα σε όλα τα επιμέρους θέματα και σε συνολι
κό balance.

Last edited: