Περί καλωδίων ρεύματος

το τεστ ηταν τρελλα λαθος
οπως ειχε πει καποιος εισαγωγεας
στο hi end ειναι πολυ ευκολο να βγαλεις λαθος συμπερασματα

Καλά τώρα αν πω ότι η συνέχεια της πρότασης του εισαγωγέα θα ήταν "....ειδικά αν αυτά δεν με εξυπηρετούν ώστε να πουλήσω περισσότερο", θα ήμουν κακός ε?! -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος

Όχι δε μου το είπε χαρτορίχτρα ούτε το έβγαλα από το μυαλό μου. Είναι αποτέλεσμα ερευνών επιστημόνων στο χώρο της στατιστικής και της ψυχοσωματικής συμπεριφοράς.

Double blind test
http://en.wikipedia.org/wiki/Blind_experiment#Double-blind_trials
ABX tests (ειδική περίπτωση για αισθήσεις)
http://en.wikipedia.org/wiki/ABX_test

mp

η πιντια στα χαρτια παντα προσπαθει να ειναι σοβαρη
επειδη λοιπον δεν γραφεται απο χαρτοριχτρες
ας μαθουν πρωτα ποιος ηταν ο πρωτος δισκος των U2
και ακομα καποια
και μετα ας μας εξηγησουν πως γινεται να στρωσει ενα
καλωδιο
και μετα θα ασχοληθουμε με ατομα που δεν ξερουν να βρουν την φαση σε ενα cd player
και γιατι δε εχει γειωση στο iec
μετα τα λεμε

Καλά ρε magellan, έδωσες τόσα λεφτά για τα stealth?
Σε ποια καφετζού πήγες? Και αυτό το esoteric ρε παιδί μου, τι τόθελες? Το Playstation δεν σου κάνει?
Α ΠΑ ΠΑ ΠΑ ΠΑ

Καταλαβαίνω πως όποιος δε μπορεί με επιστημονικές μεθόδους (βλέπε τεστ) να αποδείξει τη θέση του, ψάχνει τρόπους να πείσει πως το τεστ δεν λέει την αλήθεια. Το ίδιο συμβαίνει άλλωστε με όλους αυτούς που ισχυρίζονται πως έχουν υπερφυσικές (supernatural) δυνάμεις (τηλεπάθεια, τηλεκίνηση κτλ) όταν υπόκεινται σε double blind tests (βλέπε James Ruddy και το ίδρυμά του που προσπαθεί να επιβεβαιώσει paranormal activity σε εργαστηριακές συνθήκες). Ισχυρίζονται πως το τεστ επηρεάζει τις δυνάμεις τους και γι' αυτό δεν εκδηλώνονται (yeah right).

Όχι, δεν έχουν πρόβλημα τα τεστ. Πρόβλημα έχουν αυτοί που δεν δέχονται τα αποτελέσματά τους.

Καλά τώρα αν πω ότι η συνέχεια της πρότασης του εισαγωγέα θα ήταν "....ειδικά αν αυτά δεν με εξυπηρετούν ώστε να πουλήσω περισσότερο", θα ήμουν κακός ε?! -bye-
το παληκαρι δεν μιλαγε για τα δικα του προιοντα αλλα βλεπουμε πως δουλευει η καχυποψια και οχι η αναγκη για ψαξιμο και μετα ξεφτυλισμα
του καθε αντιπροσωπου

Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος

+1

Ρε συ μαλακούντι, έχεις ακούσει ποτέ κάποιο ΣΟΒΑΡΟ σύστημα?
Όσο για τα τεστ που θέλεις να γίνουν, κι εγώ προκαλώ όποιον έχει Ferrari να πάμε κόντρα με το σμαρτάκι μου αλλά:
Θα οδηγήσω κι εγώ την Ferrari

Απάντηση: Re: Περί καλωδίων ρεύματος

Καταλαβαίνω πως όποιος δε μπορεί με επιστημονικές μεθόδους (βλέπε τεστ) να αποδείξει τη θέση του, ψάχνει τρόπους να πείσει πως το τεστ δεν λέει την αλήθεια. Το ίδιο συμβαίνει άλλωστε με όλους αυτούς που ισχυρίζονται πως έχουν υπερφυσικές (supernatural) δυνάμεις (τηλεπάθεια, τηλεκίνηση κτλ) όταν υπόκεινται σε double blind tests (βλέπε James Ruddy και το ίδρυμά του που προσπαθεί να επιβεβαιώσει paranormal activity σε εργαστηριακές συνθήκες). Ισχυρίζονται πως το τεστ επηρεάζει τις δυνάμεις τους και γι' αυτό δεν εκδηλώνονται (yeah right).

Όχι, δεν έχουν πρόβλημα τα τεστ. Πρόβλημα έχουν αυτοί που δεν δέχονται τα αποτελέσματά τους.
η επιστημη τι λεει για το στρωσιμο των καλωδιων

Όσο για τα τεστ που θέλεις να γίνουν, κι εγώ προκαλώ όποιον έχει Ferrari να πάμε κόντρα με το σμαρτάκι μου αλλά:
μαλλον η δεν ακουει η κανει οτι δεν ακουει
οτι και αν ειναι δεν ερχεται να κανουμεενα ψυχοτεστ
και κρυβεται πισω απο το δαχτυλο που λεγεται πιντια
αλλα απο πραξη τιποτα

το παληκαρι δεν μιλαγε για τα δικα του προιοντα αλλα βλεπουμε πως δουλευει η καχυποψια και οχι η αναγκη για ψαξιμο και μετα ξεφτυλισμα
του καθε αντιπροσωπου

Μίλησες για κάποιον συγκεκριμένο με όνομα, με αναφορά στα μηχανήματα που φέρνει; Προφανώς όχι γιατί δεν βλέπω τίποτα τέτοιο, ως συνήθως μιλάς έτσι κι αλλιώς γενικά, οπότε κι εγώ γενικά μίλησα...

Εγώ δεν προκαλώ κάποιον με ferrari γιατί ξέρω πως θα χάσω. Αλλά σίγουρα προκαλώ κάπιον με καλώδιο αξίας πολλών εκατοντάδων ή χιλιάδων ευρώ να αποδείξει σε double blind test πως είναι καλύτερο ηχητικά από ένα τυπικό καλώδιο που συνοδεύει την όποια hi-end πηγή-ενισχυτή.

mp

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περί καλωδίων ρεύματος

για καθε ειδους διασυνδεσης

Εγώ μιλάω μόνο για τα ρεύματος. Για άλλα καλώδια (πχ ψηφιακά HDMI ή optical spd/if) θα μιλήσω αργότερα.

Φυσικά στα καλώδια σύνδεσης ηχείων κανείς δεν αμφισβητεί πως μπορείς να ακούσεις διαφορά. Εκείνο που αμφισβητείται σε αυτή την περίπτωση είναι αν αξίζει σε χρήμα την διαφορά που πέρνεις. Αλλά σε αυτό δε κρίνω κανέναν, κάποιοι επιλέγουν να πληρώσουν δεκαπλάσια για αυτό το 0,1% καλύτερο. Εκεί είναι επιλογή. Στα καλώδια ρεύματος δεν είναι, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει διαφορά.

mp

αν καποιος τρεξει αυτο στο τρει του 4 φορες μετα θα ψαχνει να βρει τι φταιει και παιζει τοσο καλα
http://www.thecableco.com/product.php?id=928
μαλλον καποιοι το ψαχνουν λιγο πιο πολυ
ψαχτο και αυτο στο φωτεινο παντογνωστη τι λεει επι τουτου

εσυ θα λες οτι δεν υπαρχει διαφορα
εγω θα λεω ελα
και οι υπολοιποι θα βγαλουν τα συμπερασμα ποιος κανει πισω

Να ρωτήσω κάτι άλλο, γιατί μου φαίνεται παράξενο. Αφού τα καλώδια ρεύματος θεωρούνται από πολλούς ότι έχουν (μεγάλη ή μικρή) διαφορά στον ήχο, γιατί οι κατασκευαστές των πανάκριβων HiEnd ενισχυτών, και άλλων HiEnd συσκευών δεν εξοπλίζουν μια και καλή αυτά τα μηχανήματα με πολύ καλά καλώδια (έτσι κι αλλιώς, θα τα κοστολογήσουν λίγο παραπάνω) παρά με φτηνιάρικα απλά καλώδια ρεύματος;

αν καποιος τρεξει αυτο στο τρει του 4 φορες μετα θα ψαχνει να βρει τι φταιει και παιζει τοσο καλα
http://www.thecableco.com/product.php?id=928
μαλλον καποιοι το ψαχνουν λιγο πιο πολυ
ψαχτο και αυτο στο φωτεινο παντογνωστη τι λεει επι τουτου

Από την περιγραφή του μου κάνει για απάτη, αλλά αν δεν δοκιμαστεί σε double blind test δε μπορώ να εκφέρω απόλυτα γνώμη.

Από την περιγραφή του μου κάνει για απάτη, αλλά αν δεν δοκιμαστεί σε double blind test δε μπορώ να εκφέρω απόλυτα γνώμη.

Εγώ λέω να βάλουμε έναν original τυφλό ... Αυτοί έχουν πολύ πιο οξυμένη την αίσθηση της ακοής.... Τότε και μόνο τότε θα είναι blind test, και μάλιστα single. Αν όμως βάλουμε 2 τυφλούς, τότε θα είναι double ....

Τουλάχιστον η δική μου περιγραφή δεν φαίνεται για απάτη και σε αυτό μπορώ να εκφέρω άφοβα γνώμη ....

Καλά ρε magellan, έδωσες τόσα λεφτά για τα stealth?
Σε ποια καφετζού πήγες?

Στην μαντάμ Σούλα στο Περιστέρι.
Φτιάχνει και ωραίο καφέ!
Θα σου στείλω τη διεύθυνση με πμ.