Περί καλωδίων ρεύματος

Απάντηση: Re: Περί καλωδίων ρεύματος

Δεν μπήκα ακόμη στον κόπο να διαβάσω το αποτέλεσμα του blind test που ανέφερες, θα με ενδιέφερε να δω αν είναι δυνατή η ταυτοποίηση ηλικιών και αρνητικών (δηλ. δεν βλέπω διαφορά) απαντήσεων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στο blind test κατά την αρχική ενημέρωση των ακροατών που έλαβαν μέρος γίνεται μια μικρή εκπαίδευση, όπου στο πρώτο γκρουπ αυτή γίνεται με μουσική διαφορετική από του τεστ και με την κουρτίνα κάτω. Οι περισσότεροι βλέπουν διαφορά. Μετά αυτό γίνεται πιο δυσδιάκριτο όταν η κουρτίνα σηκωθεί. Τότε όμως έχει αλλάξει μια σημαντική παράμετρος, η ίδια η ακουστική του χώρου.

Άρα βλέπετε ότι ένα blind test δεν είναι καθόλου αξιόπιστο αν δεν στηθεί όπως πρέπει.

Aς το πάρουμε εν συντομία απο την αρχή.

Τι είναι η ηλεκτρική ενέργεια;Πολλοί την περιγράφουν σαν την κίνηση ηλεκτρονίων απο ένα σημείο σ' άλλο.Πολύ απλοϊκό.
Παράλληλα,υπάρχουν ηλεκτρομαγνητικά κύμματα που ρέουν παράλληλα.
Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο απο το είδος του αγωγού.Είναι αλήθεια,ότι το ασήμι κι ο χρυσός είναι καλύτεροι αγωγοί απο τον χαλκό(πόσο μάλλον απο το κράμα χαλκού κι αλουμινίου των γραμμών της ΔΕΗ).Γι αυτό και χρησιμοποιούνται με φειδώ σαν αγωγοί σε εργαστηριακές μετρητικές κι ιατρικές συσκευές.
Στην εξίσωση προστίθενται τα μονωτικά υλικά και τα βύσματα του αγωγού.
Μέχρι αέρια χρησιμοποιούνται σ' αγωγούς για καλύτερα αποτελέσματα.

Είναι λοιπόν,πολλοί οι παράγοντες,που με βάση την φυσική μπορούν να προσδώσουν διαφορετικά χαρακτηριστικά σ´έναν αγωγό(καλώδιο ρεύματος).Κατά πόσο αυτά είναι ακουστά;Ναί είναι.Απλά γιατί έστω και σ' αυτό το τελευταίο μέτρο,διαφοροποιείται-διευκολύνεται η ροή του ρεύματος.Προσωπικά δεν το πίστευα,μέχρι που άρχισα μα πειραματίζομαι με δανεισμένα καλώδια και το έχω ξαναπεί,ήμουν αρνητικά προσκείμενος.Αρα δεν ήμουν αντίστοιχα και επιρρεπής σε φαινόμενα placebo.
Αν αξίζει να πληρώσουμε γι' αυτά;
Εξαρτάται.Πρώτη προτεραιότητα έχουν τα μηχανήματα,ο χώρος κι η ίδια η μουσική.Αν αυτά υπάρχουν και μας περισσεύουν χρήματα,ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του.

Προσωπικά έχω αγοράσει,ασημένια καλώδια ρεύματος με ενδιάμεσο στις μονώσεις ήλιο.

Αν το SNR σου είναι χάλια, ένα καλώδιο rj11 2m στο τέλος δε θα κάνει διαφορά. Αυτό ήταν το παράδειγμα. Προφανώς και το twisted pair είναι καλύτερο για μετάδοση τέτοιων δεδομένων. Το παράδειγμα προσπαθούσε να δείξει πως σε κάτι που έρχεται από χιλιόμετρα μακριά, η αλλαγή στα τελευταία 1-2 μέτρα δεν σημαίνει τίποτα.

Signal-to-noise ratio

Υπάρχει τέτοιο πράμα το modem μου?
Από πού πηγάζει αυτό το NSR?

Και μην είσαι απόλυτος ότι τα 2 μέτρα δεν θα κάνουν την διαφορά, σίγουρα δεν θα κάνουν όση θα έκαναν τα 4 μέτρα αλλά θα κάνουν και είναι μετρήσιμο.

Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος

Είναι λοιπόν,πολλοί οι παράγοντες,που με βάση την φυσική μπορούν να προσδώσουν διαφορετικά χαρακτηριστικά σ´έναν αγωγό(καλώδιο ρεύματος).Κατά πόσο αυτά είναι ακουστά;Ναί είναι.

-Όχι δεν είναι.
-Ναι, είναι.
-Όχι δεν είναι.

Αν μένουμε σε δηλώσεις, πολύ απλά δε βγαίνει συμπέρασμα. Η έρευνα και οι επιστημονικές μέθοδοι έχουν μόνο αξία, όχι οι δηλώσεις. Μπορεί κανείς σας να προσκομήσει (από internet, περιοδικό, οτιδήποτε) ένα blind test, την μεθοδολογία του και τα αποτελέσματά του, που σε αυτά να βγαίνει συμπέρασμα πως το υπό εξέταση καλώδιο ρεύματος βελτιώνει τον ήχο;

Η απλοϊκή εξήγηση "γιατί έστω και σ' αυτό το τελευταίο μέτρο, διαφοροποιείται-διευκολύνεται η ροή του ρεύματος" δε λέει τίποτα. Η ροή του ρεύματος, ειδικά στην Ελλάδα και στη ΔΕΗ έχει τόσες μεταπτώσεις και διαφοροποιήσεις που το τι γίνεται στο τελευταίο μέτρο είναι πραγματικά παντελλώς αδιάφορο. Με την λογική αυτή, θα άλλαζε ο ήχος και από πρίζα σε πρίζα του σπιτιού, με το ίδιο καλώδιο, γιατί αλλάζει η συνολική διαδρομή και άρα η ροή του ρεύματος, ενώ θα άλλαζε επίσης αν είναι κλειστό ή ανοιχτό το ψυγείο ή η κουζίνα, γιατί τραβάνε ρεύμα και διαφοροποιούν και πάλι την ροή. Πράγμα που φυσικά επίσης ΔΕΝ υφίσταται. Ειδικά δε τα high-end μηχανήματα έχουν τόσο καλοσχεδιασμένα και ανθεκτικά τροφοδοτικά, που ακόμα και μικροδιακυμάνσεις δεν τα επηρεάζουν, άλλωστε αυτό θα περίμενε όποιος πληρώνει μερικές χιλιάδες ευρώ για μία πηγή ή ένα ενισχυτή, να έχει ένα πραγματικά τέλειο τροφοδοτικό.
Ένα δισεκατομύριο άνθρωποι να λένε πως ακούνε διαφορά, δεν έχει σημασία. Το ότι μπορούν πολλοί άνθρωποι να ξεγελιώνται και να κάνουν λάθος το αποδεικνύει η ιστορία του ανθρώπου (βλέπε θρησκείες). Μόνο η επιστημονική έρευνα και τεκμηρίωση έχει σημασία. Και τέτοια δεν έχω δει ακόμα από τους υπερασπιστές των ακριβών καλωδίων ρεύματος.

mp

Ένα δισεκατομύριο άνθρωποι να λένε πως ακούνε διαφορά, δεν έχει σημασία. Το ότι μπορούν πολλοί άνθρωποι να ξεγελιώνται και να κάνουν λάθος το αποδεικνύει η ιστορία του ανθρώπου (βλέπε θρησκείες). Μόνο η επιστημονική έρευνα και τεκμηρίωση έχει σημασία. Και τέτοια δεν έχω δει ακόμα από τους υπερασπιστές των ακριβών καλωδίων ρεύματος.

mp

Εαν δοκιμαζες ενα τετοιο καλωδιο στο συστημα σου στα πλαισια μιας φυσιολογικης ακροασης και ακουγες βελτιωση να υποθεσω οτι δε θα το κραταγες γιατι δεν το εχεις δοκιμασει KAI σε blind test?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος

-Όχι δεν είναι.
-Ναι, είναι.
-Όχι δεν είναι.

Αν μένουμε σε δηλώσεις, πολύ απλά δε βγαίνει συμπέρασμα. Η έρευνα και οι επιστημονικές μέθοδοι έχουν μόνο αξία, όχι οι δηλώσεις. Μπορεί κανείς σας να προσκομήσει (από internet, περιοδικό, οτιδήποτε) ένα blind test, την μεθοδολογία του και τα αποτελέσματά του, που σε αυτά να βγαίνει συμπέρασμα πως το υπό εξέταση καλώδιο ρεύματος βελτιώνει τον ήχο;

Η απλοϊκή εξήγηση "γιατί έστω και σ' αυτό το τελευταίο μέτρο, διαφοροποιείται-διευκολύνεται η ροή του ρεύματος" δε λέει τίποτα. Η ροή του ρεύματος, ειδικά στην Ελλάδα και στη ΔΕΗ έχει τόσες μεταπτώσεις και διαφοροποιήσεις που το τι γίνεται στο τελευταίο μέτρο είναι πραγματικά παντελλώς αδιάφορο. Με την λογική αυτή, θα άλλαζε ο ήχος και από πρίζα σε πρίζα του σπιτιού, με το ίδιο καλώδιο, γιατί αλλάζει η συνολική διαδρομή και άρα η ροή του ρεύματος, ενώ θα άλλαζε επίσης αν είναι κλειστό ή ανοιχτό το ψυγείο ή η κουζίνα, γιατί τραβάνε ρεύμα και διαφοροποιούν και πάλι την ροή. Πράγμα που φυσικά επίσης ΔΕΝ υφίσταται. Ειδικά δε τα high-end μηχανήματα έχουν τόσο καλοσχεδιασμένα και ανθεκτικά τροφοδοτικά, που ακόμα και μικροδιακυμάνσεις δεν τα επηρεάζουν, άλλωστε αυτό θα περίμενε όποιος πληρώνει μερικές χιλιάδες ευρώ για μία πηγή ή ένα ενισχυτή, να έχει ένα πραγματικά τέλειο τροφοδοτικό.

mp

Γιατί έχεις δεί το αντίθετο επιστημονικά τεκμηριωμένο;Πού;

Η επιστημονική λογική δεν έχει να κάνει με εμμονές για double blind test ερασιτεχνών,έχει να κάνει με ειδικούς επιστήμονες-εργαστήριο-πείραμα.Εχεις κάτι τέτοιο υπόψη σου;Αν ναί δώστο και σε μάς.

Μέχρι τώρα κι εσύ την άποψή σου λές και τίποτα άλλο.

Εαν δοκιμαζες ενα τετοιο καλωδιο στο συστημα σου στα πλαισια μιας φυσιολογικης ακροασης και ακουγες βελτιωση να υποθεσω οτι δε θα το κραταγες γιατι δεν το εχεις δοκιμασει KAI σε blind test?

Θα μου δημιουργούσε έκπληξη πως ακούω διαφορά ενώ σε blind tests δεν φαίνονται οι διαφορές. Και μετά την έκπληξη, θα δοκίμαζα να κάνω ένα blind test στον εαυτό μου, όπου προφανώς θα έβγαινε το συμπέρασμα πως δεν υπάρχει διαφορά. Τελειώνοντας τη μέρα μου θα χαιρόμουν που έχω μάθει πρώτα να σκέφτομαι και μετά να εμπιστεύομαι τις αισθήσεις.

Φίλε επειδή τα προβλήματα δεν απευθύνονται σε αριθμομηχανές αλλά σε μαθηματικούς προσπάθησε πριν να απορρίψεις ένα πρόβλημα να το μελετήσεις.

Ναι ένα μέτρο καλώδιο ακούγεται διαφορετικά. Γιατί? Ειπώ τις συγκεκριμένες συνθήκες έτσι το αντιλαμβάνεται ο εγκέφαλος μου. Γιατί? Αυτό θέλω να μου απαντήσεις και όχι τον λόγω που δεν επηρεάζεται το μηχάνημα.

Πάω παραλία.. :SFGSF8:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος

Η επιστημονική λογική δεν έχει να κάνει με εμμονές για double blind test ερασιτεχνών,έχει να κάνει με ειδικούς επιστήμονες-εργαστήριο-πείραμα.Εχεις κάτι τέτοιο υπόψη σου;Αν ναί δώστο και σε μάς.

Το τεστ που έστειλα δεν είναι ερασιτεχνών - σίγουρα το Home Theater and Hi-Fi δεν είναι ερασιτέχνες. Επιστημονική και έργο επιστημόνων είναι η μεθοδολογία του τεστ άλλωστε, όχι το ίδιο το τεστ αυτό καθ' εαυτό. Αν θεωρείς πως το τεστ που έστειλα κάνει λάθος, εξήγησε σε ποια σημεία και για ποιους λόγους δε μπόρεσε να διακρίνει την διαφορά των καλωδίων. Επίσης έχω κι άλλα τεστ να στείλω αν θέλετε, έχουν γίνει αρκετά.

Αυτό που δεν έχω δει είναι το οποιοδήποτε τέτοιο τεστ να βγάζει το αντίθετο αποτέλεσμα, πως δηλαδή τα ακριβά καλώδια ρεύματος κάνουν διαφορά. Εκλιπαρώ πραγματικά να δω ένα τέτοιο.

Οπότε όχι, δεν λέω την άποψή μου. Παρουσιάζω στοιχεία, ενώ εσείς επιμένετε να λέτε "Ναι, έχει διαφορά"

Περί χρημάτων και περί βυσμάτων

Τέλος, κι εγώ πιστεύω πως 2 και 3 χιλιάδες ευρώ για ένα καλώδιο σύνδεσης συσκευής είναι απλά πεταμένα λεφτά. Όποιος τάχει όμως και δεν τον νοιάζει να τα ξοδέψει, ας το κάνει. Στη θέση του θα έβαζα ένα χοντρό Olflex, με τον οπλισμό γειωμένο από την μια άκρη μόνο και δυο καλά βύσματα, ένα τριπολικό IEC στην συσκευή και ένα καλό Σούκο για την πρίζα. Συνολικό κόστος για 2 μέτρα με βύσματα Furutech μόλις 50 με 70 ευρώ, άντε 100

το αν καποιος εδω μεσα εχει 2-3 χιλιαρικα ειναι μεγαλη κουβεντα
ακομα πιο μεγαλη αν θελει να τα διαθεσει
τωρα το να βαζεις φις φουρου αξιας απο 70-180 ευρω σε ενα καλωδιο του κιλου προσωπικα νομιζω οτι ειναι εγκλημα
σαν να βαζεις σε σμαρτ τροχους πορσε
απο την αλλη αν πιστευεις στα βυσματα (δικαιωμα σου)
μια δοκιμη καλωδιων σιγουρα θα σε κανει να πιστεψεις σε αυτα
δεν ειναι αναγκη να δωσεις 2-3 χιλιαρικα
και 30-40 ευρω κανουν ενα κλικ και αυτα
1 κλικ μπορει να ειναι 0,5% οποτε μπορει να μην ακουγεται
10 κλικ σιγουρα ειναι κατι

Σίγουρα είναι μεγάλη κουβέντα και γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν κάποιος θέλει να τα ξοδέψει σε καλώδια ρεύματος. Αλλά, όπως είπα, είναι δική του υπόθεση.

Τα βύσματα (ειδικά τα βύσματα IEC), εάν είναι σαν αυτά της Furutech, που γνωρίζω και χρησιμοποιώ, έχουν πρακτική και πραγματική αξία για δυο λόγους:

- Σε σχέση με τα βύσματα IEC του εμπορίου, ακόμα και κάποια επώνυμα, αλλά πάντοτε βύσματα για συσκευές γενικής χρήσης, έχουν το προτέρημα να δέχονται χοντρύτερο καλώδιο (από 2.5 καρρέ και πάνω) και να μπορείς με ασφάλεια να συνδέσεις τους αγωγούς στους ακροδέκτες χωρίς να παιδεύεσαι γιατί δεν στρίβουν ή δεν χωράνε στο βύσμα ή γιατί η βίδα του ακροδέκτη είναι μικρή ή ανίκανη να δεχτεί και να σφίξει σωστά την άκρη του αγωγού.
- Οι ακροδέκτες τους είναι κατά κανόνα προστατευμένοι (επιμεταλλωμένοι με χρυσό ή άργυρο) και έτσι αποφεύγεται η σκουριά, αντίθετα με αυτούς του εμπορίου, που η συνήθης προστασία είναι μια απλή και αμφισβητούμενη επινικέλωση.

Δεν ακολουθώ τυφλά την φιλοσοφία περί προσαρμογής ζαντών Πόρσε σε Σμαρτ. Πιστεύω πως ότι ταιριάζει, εφ' όσον είναι τεχνικά σωστό, μπορεί να αποτελέσει λύση. Και επί του προκειμένου, έχω ευτυχώς κρίση και εμπειρία να διακρίνω το "τεχνικά σωστό" από το "μη σωστό". Και πιστεύω πως εχω επίσης τη δυνατότητα (στο μέτρο της γνώσης μου) να διακρίνω το καλό από την υπερβολή.

Ναι ένα μέτρο καλώδιο ακούγεται διαφορετικά. Γιατί? Ειπώ τις συγκεκριμένες συνθήκες έτσι το αντιλαμβάνεται ο εγκέφαλος μου. Γιατί? Αυτό θέλω να μου απαντήσεις και όχι τον λόγω που δεν επηρεάζεται το μηχάνημα.

Πάω παραλία.. :SFGSF8:

Το πρόβλημά σου (όπως και των υπόλοιπων) το έχουν μελετήσει οι ψυχολόγοι, λέγεται το φαινόμενο της αυθυποβολής (ή placebo effect). Γι' αυτό όταν βλέπεις τι παίζει καταλαβαίνεις αμέσως τη διαφορά ενώ σε double blind test δε καταλαβαίνει κανείς τίποτα.

Καλά μπάνια.

Θα μου δημιουργούσε έκπληξη πως ακούω διαφορά ενώ σε blind tests δεν φαίνονται οι διαφορές. Και μετά την έκπληξη, θα δοκίμαζα να κάνω ένα blind test στον εαυτό μου, όπου προφανώς θα έβγαινε το συμπέρασμα πως δεν υπάρχει διαφορά. Τελειώνοντας τη μέρα μου θα χαιρόμουν που έχω μάθει πρώτα να σκέφτομαι και μετά να εμπιστεύομαι τις αισθήσεις.

Κατ' αρχή αυτό που λένε όλοι είναι ότι ακόμα δεν έχει δει κανείς το τέλειο blind test. Θα πρέπει όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας να είναι μελετημένοι έτσι που να μην επηρεάζει τίποτε τον ήχο εκτός από το υπό δοκιμή εξάρτημα.

Άρα θέλουμε εργστηριακές συνθήκες οπωσδήποτε. Όλες οι άλλες περιπτώσεις εμπεριέχουν στον ένα ή τον άλλο βαθμό ασάφειες που επιβάλλονται από τις εκάστοτε συνθήκες.

Τώρα το προφανές του συμπεράσματος ότι δεν υπάρχει διαφορά με το blind test στον εαυτό σου δείχνει μάλλον ότι επειδή κανείς δεν έχει δει εξωγήινη ζωή αυτή δεν υπάρχει κιόλας.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος

Οπότε πάμε στο άλλο επιχείρημα, πως έχουν διαφορά και δε μπορούμε να το επαληθεύσουμε με τεστ γιατί τα τεστ δεν είναι καλά.

Γιατί λοιπόν τα τεστ αυτά χρησιμοποιούνται για να αναδείξουν τα καλά από τα μέτρια μηχανήματα;

Τώρα το προφανές του συμπεράσματος ότι δεν υπάρχει διαφορά με το blind test στον εαυτό σου δείχνει μάλλον ότι επειδή κανείς δεν έχει δει εξωγήινη ζωή αυτή δεν υπάρχει κιόλας.

Αν αναφέρεσαι σε νοήμων εξωγήινη ζωή, ναι δεν έχουμε αποδείξεις ότι υπάρχει. Υπάρχουν μαρτυρίες, αλλά όπως ξαναείπα αυτές είναι αδιάφορες.

Σωστά τα λες! Μόνο που πάει αλλιώς, δεν φτιάχνουμε πρώτα συσκευές (όπως θεωρήθηκε ότι είναι τα καλώδια ρεύματος), ισχυριζόμαστε ότι επιφέρουν αλλαγές στον ήχο, αυτές οι συσκευές βγαίνουν εδώ και χρόνια στην παραγωγή και κυκλοφορούν στο εμπόριο χωρίς να υπάρχει αυτή η επιστημονική τεκμηρίωση του γιατί διαφοροποιούν το τελικό αποτέλεσμα της αναπαραγωγής του ήχου. Δεν μπορεί να λες στον άλλο απόδειξε ότι δεν υπάρχει αλλαγή, φέρε επιστημονικές έρευνες να το δείχνουν, όταν το βάρος της απόδειξης αρχικά το φέρει αυτός που ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε κάτι νέο (φέρνει αυτός την θεωρία και τις αποδείξεις, και μετά όσοι δεν συμφωνούν εργάζονται πάνω σ' αυτές για να δείξουν ότι δεν έχει δίκιο). Χωρίς αρχική θεωρία και επιστημονική εξήγηση όλα είναι στο ντούκου...

Το πρόβλημά σου (όπως και των υπόλοιπων) το έχουν μελετήσει οι ψυχολόγοι, λέγεται το φαινόμενο της αυθυποβολής (ή placebo effect). Γι' αυτό όταν βλέπεις τι παίζει καταλαβαίνεις αμέσως τη διαφορά ενώ σε double blind test δε καταλαβαίνει κανείς τίποτα.

Καλά μπάνια.

Το πρόβλημα σου είναι ότι πιστεύεις τι λέει ο ένας και ο άλλος δίχως να το έχεις μελετήσει. Κανένας ψυχολόγος εδώ δεν σε ξέρει για αυτό σου το λέω εγώ. :grinning-smiley-043

Πάω.. -bye-

Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος και περί ηλεκτρικού ρεύματος γενικώς

Πάντα μου άρεσαν οι άνθρωποι που φέρνουν ξανά τη συζήτηση εκεί που πρέπει όταν ξεστρατίζει.

:grinning-smiley-043

Να βοηθήσω και εγώ λίγο λόγω ειδικότητας:

Οι στάθμες τάσης του δικτύου της ΔΕΗ είναι τέσσερις: 400kV (υπερυψηλή), 150kV (υψηλή), 20kV (μέση) και 400V (χαμηλή). Μπορεί κάποιος να συναντήσει και 15kV (παλιά δίκτυα) και 6,6kV (αρχαία, όπου όμως δεν συνδέονται πλέον νέοι πελάτες) αντί 20kV και 66kV αντί 150kV.

Πρέπει στο σημείο αυτό να επισημάνω ότι μέσω του ηλεκτρικού δικτύου γίνεται μετάδοση σημάτων, είτε σε εξοπλισμό του ίδιου του ηλεκτρικού δικτύου είτε σε εγκαταστάσεις καταναλωτών, σε συχνότητα κατά πολύ διαφορετική της βασικής συχνότητας του δικτύου (κάπου 90-100kHz έναντι 50Hz), τα οποία "υπερτίθενται στην τάση λειτουργίας του ∆ικτύου, και χαρακτηρίζονται από τη συχνότητα και το σχετικό πλάτος της υπερτιθέµενης τάσης. Οι Χρήστες πρέπει κατά τη σχεδίαση των εγκαταστάσεών τους να λαµβάνουν υπόψη τάσεις στις συχνότητες μετάδοσης σηµάτων μέχρι 1,4V ενεργού τιµής, στο ∆ίκτυο ΧΤ" (απόσπασμα από το νέο σχέδιο Κώδικα Διαχείρισης του Ηλεκτρικού Δικτύου).

Άρα έχουμε εξ αρχής ένα παράγοντα αρμονικής παραμόρφωσης. Θόρυβος μπορεί να προκύψει στις γραμμές της ΔΕΗ ακόμη από:
- αρμονικές από τον εξοπλισμό παραγωγής (γεννήτριες), ειδικά από αιολικά πάρκα (λόγω των μικροδιακυμάνσεων στην ταχύτητα του ανέμου. Κάποιοι κατασκευαστές έχουν λύσει αυτό το πρόβλημα με το να παράγουν ρεύμα συνεχούς τάσης και μετά με ηλεκτρονικά ισχύος να το κάνουν εναλλασσόμενο χωρίς σεχδόν καθόλου αρμονικές).
- καλωδιώσεις σε κακή κατάσταση
- παρεμβολές από άλλες συσκευές (εξ' ου και η κατεύθυνση για αποκλειστική γραμμή από τον πίνακα - η αναλογία είναι με το νερό και τις βρύσες όπου όταν ανοίξει μια βρύση αυτός που κάνει μπάνιο παγώνει ή ζεσταίνεται ανάλογα).
- καιρικά φαινόμενα, κ.ά. .......

Φίλε skouloumoundras σ' ευχαριστώ για την παρέμβαση. Τα νούμερα των βολτάζ των δικτύων της ΔΕΗ τα έγραψα τελείως από μνήμης και με βάση κάποιες συζητήσεις που είχα κάνει αστο απώτερο παρελθόν με πρώην συναδέλφους μου μηχανικούς και ηλεκτρολόγους του Ε.Ν. που κάποια στιγμή επέλεξαν να γίνουν τεχνικοί της ΔΕΗ. Χαίρομαι που αποκατέστησες την τάξη, βάζοντας τα σωστά νούμερα, αν κι αυτό δεν αλλάζει την ουσία των όσων συζητάμε.

Τα άλλα που αναφέρεις είναι όντως πολύ ενδιαφέροντα, και είναι παράλειψή μου που δεν τα ανέφερα. Γι αυτό και προτείνω σταθεροποιητή ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ κύκλωμα απόρριψης Η/Μ παρεμβολών.

Εδώ θα πρέπει επίσης να πούμε πως το δίκτυο της ΔΕΗ μεταφέρει επίσης και ραδιοσυχνότητες επικοινωνίας, κυρίως για στρατιωτικούς σκοπούς, οι οποίοι φυσικά δεν είναι ανιχνεύσιμοι από το ευρύ κοινό. Λεπτομέρειες βέβαια δεν γνωρίζω, αλλά υπάρχουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος

Γιατί λοιπόν τα τεστ αυτά χρησιμοποιούνται για να αναδείξουν τα καλά από τα μέτρια μηχανήματα;

Γιατί απλούστατα κάθε τεστ είναι μία ΕΝΔΕΙΞΗ ότι κάτι είναι καλύτερο από κάτι άλλο και κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να το ακούσει για να καταλήξει κατά πόσο συμφωνεί ή όχι. Μην ξεχνάς ότι κάθε μηχάνημα δοκιμάζεται σε ένα χώρο δοκιμών ενός περιοδικού που απέχει παρασάγγας από το χώρο ακρόασης ενός άλλου και κυρίως του καθενός από μας (για να μην πούμε για τον χώρο ακρόασης του εκάστοτε αντιπροσώπου όπου εκτός από τα ηχεία που παίζουν υπάρχουν και άλλα τρία - τέσσερα ζευγάρια που δεν αμφιβάλλω ότι τα μεγάφωνά τους συμβάλλουν και αυτά).

Κατ' εμέ τα συμπεράσματα από αυτή τη συζήτηση είναι δύο:

1. Εμπιστευόμαστε μόνο τα αυτιά μας, στο χώρο μας.
2. Το που θα φτάσουμε εξαρτάται από τις οικονομικές μας αντοχές, το πάθος μας και τη διάθεσή μας.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος

Κατ' εμέ τα συμπεράσματα από αυτή τη συζήτηση είναι δύο:

1. Εμπιστευόμαστε μόνο τα αυτιά μας, στο χώρο μας.
2. Το που θα φτάσουμε εξαρτάται από τις οικονομικές μας αντοχές, το πάθος μας και τη διάθεσή μας.

Τα αυτιά μας εμπιστευόμαστε, απλά χωρίς να βλέπουμε τι είναι αυτό που παίζει. Γιατί όπως αποδεικνύεται, όταν ξέρουμε τι παίζει, τα αυτιά μας κάνουν κάποιες φορές λάθος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος

Τα αυτιά μας εμπιστευόμαστε, απλά χωρίς να βλέπουμε τι είναι αυτό που παίζει. Γιατί όπως αποδεικνύεται, όταν ξέρουμε τι παίζει, τα αυτιά μας κάνουν κάποιες φορές λάθος.

...επηρεάζονται από το κόστος αυτού που βλέπουν!

Σωστά τα λες! Μόνο που πάει αλλιώς, δεν φτιάχνουμε πρώτα συσκευές (όπως θεωρήθηκε ότι είναι τα καλώδια ρεύματος), ισχυριζόμαστε ότι επιφέρουν αλλαγές στον ήχο, αυτές οι συσκευές βγαίνουν εδώ και χρόνια στην παραγωγή και κυκλοφορούν στο εμπόριο χωρίς να υπάρχει αυτή η επιστημονική τεκμηρίωση του γιατί διαφοροποιούν το τελικό αποτέλεσμα της αναπαραγωγής του ήχου. Δεν μπορεί να λες στον άλλο απόδειξε ότι δεν υπάρχει αλλαγή, φέρε επιστημονικές έρευνες να το δείχνουν, όταν το βάρος της απόδειξης αρχικά το φέρει αυτός που ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε κάτι νέο (φέρνει αυτός την θεωρία και τις αποδείξεις, και μετά όσοι δεν συμφωνούν εργάζονται πάνω σ' αυτές για να δείξουν ότι δεν έχει δίκιο). Χωρίς αρχική θεωρία και επιστημονική εξήγηση όλα είναι στο ντούκου...

Να σου απαντήσω,στο ίδιο μήκος.:Banane0:

Διάβασες για τους πυγμαίους,που δεν παθαίνουν καρκίνο και διαβήτη. Απίστευτο ε;
Τώρα ψάχνουν στα εργαστήρια γιατί δεν παθαίνουν,άν και υπάρχουν εδώ και πολλάααα χρόνια.

Στην δικιά μας περίπτωση,δεν φαντάζομαι να βρεθεί εργαστήριο να το ψάξει.Ωστόσο,κι εμείς που ακούμε διαφορές υπάρχουμε.

Επιτρέψτε μας να υπάρχουμε,μέχρι να αποδειχθεί,ότι δεν πρέπει να υπάρχουμε.