Περί καλωδίων ρεύματος

Θα συνιστούσα σε κάποιους φίλους να δοκιμάσουν κάποιο καλό καλώδιο, ανεξάρτητα από τιμή, και μετά ας μας πουν τη γνώμη τους.
Ήμουν κι' εγώ κάποτε άσχετος. Δεν γεννήθηκα με κάποια ειδική γνώση. Αλλά άκουγα και σεβόμουν τους ανθρώπους που διέθεταν πείρα και γνώση και προσπαθούσα να αποκτήσω τις δικές μου εμπειρίες ώστε να έχω προσωπική άπψη.
Ας ακούσουν τους εμπειρότερους οι έχοντες λιγότερη εμπειρία και ας καταλάβουν ότι έτσι θα τους δοθεί η ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να απολαύσουν περισσότερο την μουσική στο χώρο τους.
Αυτό είναι και το ζητούμενο. Άλλωστε γι' αυτό γίνεται και η κουβέντα.
Καλές οι διάφορες θεωρίες, αλλά ας μην εκλωβιζόμαστε από αυτές, ας μην λειτουγούν αρνητικά.
Όσοι υποστηρίοζουμε τα καλώδια, γνωρίζουμε τα του δυκτίου και των οικιακών εγκαταστάσεων. Εμείς δεν διαθέτουμε κάτι το μαγικό ούτε έχουμε διαφορετικό ρεύμα από τους άλλους. Έχουμε τα μάτια και τα αφτιά μας ανοιχτά. Είμαστε πρόθυμοι για κάποιους πειραματισμούς και μπορεί οι εμπειρίες που καταθέτουμε σε αυτόν τον διάλογο να μας έχουν κοστίσει και κόπο και χρήμα. Ούτε φυσικά όλοι αναγκαστικά γινόμαστε σοφοί με τους πειραματισμούς.
Ανοιχτείτε!!! Λ.Σ.

Πιθανόν δεν θα παρακολουθείς καιρό την κατηγορία και τις σχετικές συζητήσεις.Πολλοί απο εδώ έχουν ξεχωριστές γραμμές ή ακόμα και ξεχωριστή εγκατάσταση για το σύστημά τους.
Όντως δεν έχω παρακολουθήσει καιρό την κατηγορία γενικότερα ώστε να έχω δει αυτά που λες εδώ και απ' την άλλη δεν διαφαινόταν εδώ ότι κάτι τέτοιο έχει συμβεί.

Όπως είπα όμως και πριν, σε όλους αυτούς που αναφέρεσαι και που μπήκαν σε αυτή την διαδικασία, "τους βγάζω το καπέλο" γιατί το αντιμετωπίζουν το ζήτημα όπως θα έπρεπε για τις επιδιώξεις τους δηλαδή καθολικά!
Ωστόσο δεν ξέρω αν όλοι όσοι εδώ υποστηρίζουν την σημαντικότητα των "υπερκαλωδίων" ρεύματος είναι και αυτοί που έχουν καταλήξει σε τόσο καθολικές λύσεις γενικότερα ή απλά θεωρούν ότι με τόσο μικρής εμβέλειας αλλαγές θα πετύχουν κάτι σημαντικό.

Για να μην παρεξηγηθώ, εγώ κατανοώ την σημαντικότητα της ποιότητας του ρεύματος στην ορθότερη λειτουργία κάθε ηλεκτρικής και ακόμα περισσότερο ηλεκτρονικής συσκευής ειδικά αν από αυτή περιμένουμε καλή ανταπόκριση στις πιθανά κορυφαίες της επιδώσεις. Γι αυτό άλλωστε υποστηρίζω πως το θέμα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί καθολικά αν είναι και όχι μόνο με τα εν λόγο καλώδια.
Όμως σημαντικότερο δε θα ήταν να ρίξει το βάρος κανείς σε καλά φίλτρα ρεύματος (ίσως σε συνδυασμό με UPS) είτε κεντρικά είτε, ακόμα καλύτερα, μετά την τελική πρίζα τροφοδοσίας των συσκευών, με ένα απλώς καλό πια καλώδιο ρεύματος από το φίλτρο μέχρι τη συσκευή;
Δεν είμαι ο 1ος που το λέει αυτό εδώ μέσα, απλά το βλέπω κι εγώ πολύ σωστότερο, καλύπτει σφαιρικότερα και σαφώς οικονομικότερα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περί καλωδίων ρεύματος

Με εκπλήσσεις που απαξιώνεις έτσι απλά κάποιες σεβαστές συλλογές.
Δεν θα βρεις κάποια κομμάτια (ακόμα και cd) που έχω όσο και να φας το διαδίκτυο. Και άμα τα βρεις πες μου σε τι μορφή είναι και υπό τι συνθήκες έγινε η κόπια.
Βέβαια άλλη η αξία έχει κάποιο κομμάτι για τον καθένα. Αλλά ας το συζητήσουμε αλλού όχι εδώ.
… είπαμε να κατεβάζουμε άλλα ακομα δεν βρίσεις τα πάντα…
δεν καταλαβες δεν απαξιωνω
και γω δισκακια και βυνιλια εχω
για τους(αλλους )μιλουσα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περί καλωδίων ρεύματος

Όσο bandwidth και να αποκτήσει το δίκτυο, αναλογικά δε μπορεί να κατεβάσει κανείς ποτέ.
Ξαφνικά όλοι οι downloaders έγιναν μουσικόφιλοι, τρομάρα τους.

Συνεχίζω το off topic, για λίγο.
Δλδ. ρε συ, όποιος κατεβάζει μουσική δεν είναι μουσικόφιλος?
Ή είναι μουσικόφιλος όποιος έχει super duper εγγραφές?

Για να μην παρεξηγηθώ, εγώ κατανοώ την σημαντικότητα της ποιότητας του ρεύματος στην ορθότερη λειτουργία κάθε ηλεκτρικής και ακόμα περισσότερο ηλεκτρονικής συσκευής ειδικά αν από αυτή περιμένουμε καλή ανταπόκριση στις πιθανά κορυφαίες της επιδώσεις. Γι αυτό άλλωστε υποστηρίζω πως το θέμα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί καθολικά αν είναι και όχι μόνο με τα εν λόγο καλώδια.
Όμως σημαντικότερο δε θα ήταν να ρίξει το βάρος κανείς σε καλά φίλτρα ρεύματος (ίσως σε συνδυασμό με UPS) είτε κεντρικά είτε, ακόμα καλύτερα, μετά την τελική πρίζα τροφοδοσίας των συσκευών, με ένα απλώς καλό πια καλώδιο ρεύματος από το φίλτρο μέχρι τη συσκευή;
Δεν είμαι ο 1ος που το λέει αυτό εδώ μέσα, απλά το βλέπω κι εγώ πολύ σωστότερο, καλύπτει σφαιρικότερα και σαφώς οικονομικότερα.
καποιος συμφορουμητης
το ειπε δοκιμαστε και μετα λετε
ακομα και σε φιλτρο ενα καλο καλωδιο κανει την διαφορα
δεν θα το ανοιξω και αλλο πως και ενα καλωδιο γινεται καλωδιο
γιατι θα παει αλλου το πραμα

Aντισταθήτε αδέλφια!
Επειδή ο ΚΚ λείπει σε διακοπές άφησε στο πόδι του άλλον
να μας καταστρέψει το thread!!
:flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περί καλωδίων ρεύματος

Συνεχίζω το off topic, για λίγο.
Δλδ. ρε συ, όποιος κατεβάζει μουσική δεν είναι μουσικόφιλος?
Ή είναι μουσικόφιλος όποιος έχει super duper εγγραφές?

Να 'τος ο downloader! :flipout:

Πέρα από την πλάκα, πιστεύω ότι παντού ισχύει το "αν δεν βρέξεις κ@λ@, ψάρι δεν πιάνεις".
Κι όταν κατεβάζεις 10 GB με αλμπουμάκια χωρίς να κοπιάσεις, μπορεί και να μην τα ακούσεις ποτέ, απλά να λες "τα 'χω". Κι αυτό, επειδή δε πόνεσε έστω και στο ελάχιστο να τ' αποκτήσεις...

Απάντηση: Re: Περί καλωδίων ρεύματος

Κύριε malakudi επειδή από τα γραπτά σας κατανοώ ότι η εμπειρία σας από ακροάσεις συστημάτων και πειραματισμών είναι μικρή θα ήθελα να σας εξηγήσω 2 πράγματα.

1ον: Αν θέλετε να παρευρεθείτε στον χώρο μου η ακρόαση θα γίνει όπως θα σας υποδείξω εγώ και όχι εσείς. Αν δεν συμφωνείτε διατηρείστε τις παρωπίδες και συνεχίστε την πορεία σας.

Αν θέλετε να διευρύνετε τις γνώσεις σας τότε είσαστε ευπρόσδεκτος.

Επειδή λοιπόν έχουν περάσει από τα χέρια μου εκατοντάδες συσκευές και χιλιάδες μέτρα καλωδίων, είτε interconnect, είτε ηχείων, είτε ρεύματος, θα πρέπει να σας πω ότι ακόμη και συσκευές ιδίου κατασκευαστή ενδέχεται να παρουσιάζουν διαφορές ως προς το ηχητικό τους αποτέλεσμα.
Άρα δεν θα μπορούσαμε με σιγουριά να συνδέσουμε 2 ίδιες συσκευές σε ένα σύστημα και 'παίζοντας' με τα καλώδια να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που περιέγραψα το τεστ παραπάνω. Έχοντας όλες τις συσκευές συνδεδεμένες με τα ίδια ακριβώς καλώδια θα αλλάζουμε μόνο το καλώδιο της κεντρικής τροφοδοσίας που είναι διαφορετικό.

Με επιτυχία ποσοστού άνω του 90% δέχομαι να σας υποδεικνύω σε κάθε αλλαγή σας ποιόν πριζοδιακόπτη χρησιμοποιήσατε.

2ον: Αν δεν σας καλύπτει αυτό το τεστ, τότε η επόμενη εκδοχή θα είναι η εξής : Θα επιλέξω εγώ άλλα 3 ή 4 άτομα και με τη βοήθειά τους και ένα συγκεκριμένο καλώδιο ρεύματος που γνωρίζουμε θα επισκεφθούμε 5 διαφορετικά συστήματα.

Αυτό το καλώδιο θα χρησιμοποιηθεί έναντι οποιουδήποτε άλλου καλωδίου ανεξαρτήτως κατηγορίας τιμής και θα είναι σε πηγή, η οποία λόγω κόστους του καλωδίου θα πρέπει να κοστολογείται άνω των 6000 ευρώ.
Εννοείτε φυσικά ότι θα χρησιμοποιηθεί προς ακρόαση ένα 'κομμάτι' που θα επιλέξω εγώ και θα είναι από δικό μου δίσκο.

10 αλλαγές στο κάθε σύστημα, 50 αλλαγές συνολικά και δίνω ποσοστό επιτυχίας άνω του 80%. Πιστεύω να σας καλύπτει αυτό το νούμερο.

Όλες οι ακροάσεις θα γίνονται Κυριακή μεταξύ 21.00 - 22.00.

Πριν όμως διαλέξουμε και προχωρήσουμε σε κάτι που θα χρειαστεί να αναλώσουμε πολλές ώρες, θα δεχθείτε και εσείς, εφόσον έχετε κάποιο σύστημα εν ενεργεία, να σας δανείσω ένα καλώδιο ρεύματος της τάξης των 700 ευρώ και ένα sampler CD που χρησιμοποιώ για τα τεστ που κάνω, να 'ζήσετε' μαζί του 1 εβδομάδα κάνοντας συνεχώς εναλλαγές στο σύστημά σας και μετά το πέρας αυτής να μας μεταφέρετε τις όποιες εντυπώσεις.

Και επειδή θα χρειαστούμε χρόνο για να επισκεφθούμε το κάθε σύστημα θα πρέπει να υπάρχει και η αντίστοιχη κατανόηση για το τελικό αποτέλεσμα.
Κωστα ακομα και το τεστ να γινει με τον τροπο σου η οποιο τροπο
θελει
και ακουστουν οι διαφορες θα το ρειξει οτι επιασε το ταμα των θρησκοληπτων
δεν τον πιανεις πουθενα

Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος

καποιος συμφορουμητης
το ειπε δοκιμαστε και μετα λετε
ακομα και σε φιλτρο ενα καλο καλωδιο κανει την διαφορα
δεν θα το ανοιξω και αλλο πως και ενα καλωδιο γινεται καλωδιο
γιατι θα παει αλλου το πραμα

Πάντως βρε argi είσαι λίγο άτυχος…
Τι καλά που θα ήταν να μπορούσες να κατεβάζεις και καλώδια από Internet… ένα πράγμα σα να κατεβάζεις mp3…

Που θα πάει θα μας έρθει και το HoloNet (εκ του holodeck)

Πιθανόν δεν θα παρακολουθείς καιρό την κατηγορία και τις σχετικές συζητήσεις.Πολλοί απο εδώ έχουν ξεχωριστές γραμμές ή ακόμα και ξεχωριστή εγκατάσταση για το σύστημά τους.

καλα αυτο ακομα και εγω φερνω δυο γραμμες απο τον πινακα ειδικα για το συστημα, μια για τα ψηφιακα και μια για τα αναλογικα και το γραφω και σε αυτο το θρεντ.
Επισης το περιεργο ειναι οτι σε αλλο σαιτ που δοκιμαζα καποια φιλτρα ρευματος παρατηρησα και την διαφορα με την εννοια του λιγοτερου κοκου κατα τις βραδινες ωρες και το γραφω μεσα.

Επειδή ο ΚΚ λείπει σε διακοπές άφησε στο πόδι του άλλον
να μας καταστρέψει το thread!!

αμ δεν λειπει εδω ειναι

εσυ ρε Αργυρη εχεις βινυλια και δεν στα εφαγα οταν ηρθα σπιτι σου;

Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος

αμ δεν λειπει εδω ειναι

εσυ ρε Αργυρη εχεις βινυλια και δεν στα εφαγα οταν ηρθα σπιτι σου;

homo viniliofagous :flipout: :flipout: :flipout:

eat.jpg

Σχετικά πρόσφατα 2 άπιστοι Θωμάδες(ήμουν κι εγώ τέτοιος),είχαν έρθει στο σπίτι για ακρόαση και ποτάκι.

Επειδή τους ξέρω,τους άλλαξα ένα ρεύματος των 100 μ' ένα των 800.Οι διαφορές ήταν άμεσα ακουστές.Ο ένας με ρώτησε(άν θέλει άς πεί ποιός είναι γιατί παρακολουθεί το θέμα),"τ' ακούω κι εγώ αλλά γιατί συμβαίνει;".Τις ίδιες διαφορές τις άκουσε κι ο άλλος πολύ εύκολα και τις περιέγραψε μάλιστα.

Βέβαια τα ηχειάκια μου χωρίς νάναι πανάκριβα είναι σε μόνιτορ κατεύθυνση και δεν αστειεύονται.

Μήπως πρέπει μερικοί να ψαχτούν γενικά με το σύστημά τους,κατά πόσο διαβάζει ότι υπάρχει στο δισκάκι και κατά πόσο τα ηχεία τους μπορούν να το αναπαράγουν;(γιατί άν αναπαράγονται τα μισά απο ότι είναι γραμμένα,τι διαφορές ν' ακούσεις?).

Διονύση, ήμουν κι εγώ παρών σε μία δοκιμή που κάναμε στο σύστημά σου.
Δοκιμάσαμε και ένα νέο καλώδιο που έφερε φίλος της παρέας. Οι διαφορές ήταν ακουστές με το νέο καλώδιο να χάνει σε ανάλυση και ταχύτητα σε σχέση με αυτό που είχες πριν. Αυτή ήταν η δική μου άποψη εκείνο το βράδυ. Ο φίλος που έφερε το καλωδιο υποστήριζε ότι το άκουσμα με το νέο καλώδιο ήταν πιο "αναλογικό" γιατί προφανώς το ηχείο σταμάτησε να μεταδίδει εκείνη την υπερβολική ενέργεια στις υψηλές συχνότητες (σε σχέση με τις χαμηλές) που μας ενοχλούσε.
Διαφορές όντως υπήρχαν, αλλά ΔΕΝ συγκρίναμε δύο πολύ καλούς αγωγούς ρεύματος αντίστοιχης αγωγιμότητας με αυτούς που τοποθετούνται στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Το εν λόγω καλώδιο που ακούστηκε πιο "αναλογικό" ήταν πειραγμένο με στοιχεία που γνωρίζει μόνο ο κατασκευαστής. Ηταν ένα καλώδιο από αυτά που εγώ ονομάζω "καλώδιο φίλτρο".
Αν το μηχάνημα δεν παίζει καλά με ένα κοινό καλώδιο ρεύματος υψηλής διατομής τότε το πρόβλημα βρίσκεται στο ίδιο το μηχάνημα ή στο σύστημα γενικώς και όχι στο ηλεκτρολογικό καλώδιο. Αυτή είναι για μένα η αλήθεια, απλώς για καθαρά εμπορικούς λόγους λίγοι είναι αυτοί που δέχονται αυτή την άποψη.

Last edited:
Χμμμ, μιας και μια τέτοια δοκιμή δεν "πονάει" στην τσέπη, λέω να το επιχειρήσω.

Θα πάρω κανα-δυο καλωδιάκια μεγάλης διατομής να κάνω τα πειράματά μου...

Απάντηση: Re: Περί καλωδίων ρεύματος

Χμμμ, μιας και μια τέτοια δοκιμή δεν "πονάει" στην τσέπη, λέω να το επιχειρήσω.

Θα πάρω κανα-δυο καλωδιάκια μεγάλης διατομής να κάνω τα πειράματά μου...

Να πάρεις και πολύ καλά βύσματα. Εγώ χρησιμοποιώ παντού τα επίχρυσα της Furutech που κοστίζουν γύρω στα 25-30 ευρώ το ένα. Επίσης έχω αντικαταστήσει το IEC (chassis) σε κάποιες συσκευές με το αντίστοιχο επίχρυσο IEC της Furutech. Είναι πιστεύω σημαντικό τα μέταλλα που έρχονται σε επαφή να είναι κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό. :ernaehrung004:

Εχω δει cd players high-end να φοράνε στο σασί τους τα κοινά και φτηνα IEC του ενός ευρώ και ο χρήστης να τοποθετεί σε αυτά το καλώδιο ρεύματος των 3.000 ευρώ,

Last edited:
Οπως βλέπεις Στέργιε είμαι της άποψης το καλώδιο ρεύματος να μην λειτουργεί σαν ένα είδος φίλτρου. Θέλω η αγωγιμότητα να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη που σημαίνει μηδενική σύνθετη αντίσταση στη συχνότητα των 50Hz.
Τα προβλήματα των συσκευών και των ηχείων για μένα δεν αντιμετωπίζονται με καλώδια ρεύματος.

Υ.Γ Τα μονόκλωνα καλώδια έχουν μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο αλλά δυστυχώς δεν είναι εύκαμπτα. Αν μπουν όμως σε σωλήνα γίνονται κατά κάποιο τρόπο και αυτά εύκαμπτα.

Last edited: