Περί καλωδίων ρεύματος

Στα γρηγορα
εχεις κοινο ουδετερο στο σπιτι?
τΤο οτι ειμαι μεγαλυτερος απο καποιον που ειναι 20 χρονων δεν μου αφαιρει το δικαιωμα στην ασχετοσυνη-ηλιθιοτητα η το μισο αυτης
δεν εννοω εσενα εννοηται
απλα πιστευω να ξερεις οτι το καινουργιο ειναι γρηγοροτερο και γενικα καλυτερο και ανατρεπει ολλους κανονες
οπως αυτο που λεγεται ηλιια εμπειρια.
Τωρα με το δικιο σου αναρωτιεσαι αν αξιζει ενα καλωδιο να εχει πανω απο καποιο ποσοστο απο την συσκευη σου
ενα θα σου πω
απο τα 22+ χρονια που ασχολουμαι με καλωδια:
Tο καλο καλωδο ειναι οτι πιο διαχρονικο
ουτε πυκνωτες του πεφτουν
ουτε υπαρχει αναγκη για περισοτερη ισχυη
ουτε τρωει φαπες απο την τεχνολογια
φιλικα παντα αρτζι

Και και ακομα
αν αλλαξεις ενα καλωδιο
ακομα και το πιο καταλληλο σε μια συσκευη θα παρεις κατι λιγο.
Λιγο που ισως πεις οτι μπορει και να μην αξιζει,
αν ομως αλλαξεις καμποσα καλωδια η διαφορα μπορει να ξεπερεσει το 8%
αυτη η διαφορα θα ειναι παντοτινη ,μιας και καποια καλωδια παιζουν καλα παντου.
Αρκει να ξερεις πια ειναι αυτα
οχι επειδη σου το ειπε καποιος
αλλα η εμπειρια σου

Στα γρηγορα
τΤο οτι ειμαι μεγαλυτερος απο καποιον που ειναι 20 χρονων δεν μου αφαιρει το δικαιωμα στην ασχετοσυνη-ηλιθιοτητα η το μισο αυτης
δεν εννοω εσενα εννοηται
απλα πιστευω να ξερεις οτι το καινουργιο ειναι γρηγοροτερο και γενικα καλυτερο και ανατρεπει ολλους κανονες
Τωρα με το δικιο σου αναρωτιεσαι αν αξιζει ενα καλωδιο να εχει πανω απο καποιο ποσοστο απο την συσκευη σου
ενα θα σου πω
φιλικα παντα αρτζι

Βρε σύ,άσε τα ουδέτερα.Σπίτι του να πάς.

Οχι άλλα λόγια.Βοηθάμε με πράξεις.

κε Μελά δεν έχω άλλα καλώδια,αλλά ευχαρίστως μιά μέρα να τα ξηλώσω απο το σύστημά μου και να τα φέρω να τ' ακούσετε,έτσι για την εμπειρία.

Argi, εσύ ακόμα δεν μας έχεις πείσει ότι ακους διαφορές. Αναφέρουμε σε αυτούς τους λίγους που κατάφεραν να ακούσουν διαφορές με ποσοστό επιτυχίας 70% (7/10 αλλαγές).

Last edited:
δεν σας εχω ψσει ακομα
οταν ξαναβρεθουμε θα δεις και συ οτι μπορεις να ψηθεις αρκει να αισθανθεις
τη διαφορα του
πλυμενου απο το πραγματικα καθαρο

Βρε σύ,άσε τα ουδέτερα.Σπίτι του να πάς.

Οχι άλλα λόγια.Βοηθάμε με πράξεις.

κε Μελά δεν έχω άλλα καλώδια,αλλά ευχαρίστως μιά μέρα να τα ξηλώσω απο το σύστημά μου και να τα φέρω να τ' ακούσετε,έτσι για την εμπειρία.
αν ειναι εντος αττικης εφυγα
στα μακρια δεν ειμαι καλος
στο στρατο πηγα αλεξιπτωτιστης
επειδη δεν ειχα μεσο
και δεν ειχα αλλο τροπο να μεινω αθηνα
αλλα εντος εχω παει απο κηφισια μεχρι σαλαμινα
και απο κατω βουλα
μεχρι αγια βαρβαρα

αν ειναι εντος αττικης εφυγα
στα μακρια δεν ειμαι καλος
στο στρατο πηγα αλεξιπτωτιστης
επειδη δεν ειχα μεσο
και δεν ειχα αλλο τροπο να μεινω αθηνα
αλλα εντος εχω παει απο κηφισια μεχρι σαλαμινα
και απο κατω βουλα
μεχρι αγια βαρβαρα

Μπράβο βρέ!:SFGSFGSF:

Προάγεσαι σ' έφεδρο λοχία.

πλακα πλακα τωρα θαχα παρει συνταξη
ενω τρα δουλευω 22 χρονια κλεισμενα
και θελω ακομα αλλα 13 με τα σημερινα δεδομενα
ερε καλωδια που εχω να ακουσω ως μη συνταξιουχος

Καταλαβαίνω όσους ξοδεύουν 3.000 ευρώ για καλώδιιο ρεύματος μετά από ακρόαση στο χώρο τους για αρκετό διάστημα. Οταν ακούσεις το "καλύτερο" δύσκολα επιστρέφεις πίσω. Αυτή είναι η λογική του high-end και δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει.

Λοιπον ς υποθεσουμε Γιωργο οτι υπαρχουν οι διαφορες στα καλωδια ρευματος και ας υποθεσουμε οτι εχεις και ενα αξιολογο ζευγος ηχειων των 10,000 ευρβ.
Για να παρεις 3 απο τα παραπανω καλωδια θες9.000 ευρω συν αναλογα ιντερκονεκτ καλωδια ηχειων κ.λπ. Πιστευεις οτι αν εδινες αυτα τα λεφτα για να παρεις ενα ζευγαρι ηχειων των 20.000 ευρω αντι για των 10.000 και αφηνες τα κοινα καλωδια ρευματος δεν θα ηταν πολυ μεγαλυτερη η ηχητικη βελτιωση;
Aρα υπαρχει και ενα οριο και μια λογικη στην καθε αγορα τα αλλα ειναι παραλογισμος

υ.γ. δεν αναφερομαι προσωπικα ετσι, μιλαω τελειως γενικα για την λογικη του χαι εντ, οπως πχ να παιρνεις ενα σι ντι πλευερ των 5,000 ευρω και να εχεις ενισχυτη εναν ΑV των 1000 ευρω.

Ουδέτερος, ουδέτεροι κ.α. πολλά

Στα γρηγορα
Το οτι ειμαι μεγαλυτερος απο καποιον που ειναι 20 χρονων δεν μου αφαιρει το δικαιωμα στην ασχετοσυνη-ηλιθιοτητα η το μισο αυτης
δεν εννοω εσενα εννοηται
ενα θα σου πω
φιλικα παντα αρτζι

Κι εγώ στα γρήγορα, Αργύρη,

Κατ' αρχάς να ξεκαθαρίσω ότι η αναφορά μου στην διαφορά ηλικίας δεν στόχευε να προσβάλλει κανέναν - ούτε εσένα. Απλά θέλησα να καταδείξω ότι δεν είμαι χθεσινός στο σπορ.

Να απαντήσω στην ερώτηση περί ουδετέρου. Δεν ξέρω ακριβώς τί εννοείς με την λέξη "κοινός" αλλά ο ουδέτερος που παρέχει η ΔΕΗ είναι έτσι κι αλλιώς κοινός.

Στο τριφασικό ρεύμα, η παροχή της ΔΕΗ είναι οι τρεις φάσεις R-S-T, ο ουδέτερος και η γείωση. Κατά τους κανονισμούς, το κτήριο πρέπει να έχει ΔΙΚΗ του γείωση, ανεξάρτητα αν η ΔΕΗ στην παροχή δίνει (τις περισσότερες φορές) ΚΑΙ αγωγό γείωσης.

Από κει και πέρα, η διανομή γίνεται μέσω των μετρητών, ξεχωριστά σε κάθε διαμέρισμα.

Στην περίπτωσή μου, ο χώρος του συστήματος έχει δικό του μετρητή (ρολόϊ), οποίος φυσικά τροφοδοτείται από το κοινό καλώδιο τροφοδοσίας του κτηρίου (δύο διαμερίσματα, ένα κατάστημα, και ο χώρος κοινοχρήστων συν το προσφάτως κατασκευασθέν στούντιο Home Theater).

Με την γενικότερη έννοια, ο ουδέτερος είναι λοιπόν, κοινός σε όλο το κτήριο και ξεχωρίζει στους μετρητές. Αυτό δεν μπορεί ΚΑΝΕΙΣ να το αλλάξει.

Στον χώρο του στούντιο, ο ουδέτερος διαχωρίζεται από το υπόλοιπο κτήριο στον μετρητή. Εντός του στούντιο, η διανομή είναι κλασσική, μετά τον πίνακα, κάθε φάση και ο ουδέτερος τρέχουν στις καταναλώσεις.

Εάν θες να μάθεις τί γίνεται με τις διατομές των κυρίως καλωδίων της διανομής, θέλω να σε πληροφορήσω πως έχει ληφθεί μέριμνα ώστε αυτές να είναι σχεδόν διπλάσιες (σε τετρ. χιλιοστά) από τις απαιτούμενες ανά φάση. Αυτό φυσικά ισχύει ΚΑΙ για τον ουδέτερο. Δηλ. όπου η κατανάλωση απαιτεί 1 καρρέ, υπάρχει 1.5. Όπου απαιτεί 1.5 υπάρχει 2.5. Όπου απαιτείται 2.5 υπάρχει 4. Και όπου 4, υπάρχει 6. Ο ουδέτερος της κεντρικής παροχής είναι 6 καρρέ. Αν θυμάμαι καλά, η διατομή αυτή επιτρέπει σε τριφασική διάταξη 5-πολικού καλωδίου (3 φάσεις, Ουδέτερος, Γείωση), με βάση τις αυστηρές διατάξεις των νηογνωμώνων, την ασφαλή και απρόσκοπτη διέλευση 60 και Αμπέρ. Ε, δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει τόσο ρεύμα ΠΟΤΕ από τους αγωγούς του συστήματος.

Συμφωνώ για τα περί διαχρονικότητας των καλωδίων. Όμως όσο διαχρονικό είναι το ακριβό άλλο τόσο είναι και το προσιτό. Μόνο που για το πρώτο θέλεις χρήμα, που για κάποιους δεν είναι πάντοτε διαθέσιμο, ενώ για το δεύτερο δεν θέλεις.

Και για όλα υπάρχει ένα όριο, μια οροφή. Εγώ βρίσκομαι εκεί.

Κι από μένα εντελώς φιλικά

Π. Μελάς

Π.Μελά
1. Εξυπακούεται οτι τα καλώδια ρεύματος είναι τερματισμένα εργοστασιακά και δεν θα τα φτιάξεις εσύ ή κάποιος άλλος.
2.Ότι έχεις πρίζες στον τοίχο για κάθε μηχάνημα και αν είναι δυνατόν ξεχωριστές γραμμές με δικιά τους ασφάλεια από τον πίνακα.
3.Το σύστημά σου έχει καλό ήχο και θέλεις να τον βελτιώσεις.
4. Προτού πειραματιστείς παίξε λίγη ώρα μουσική να ζεστάνεις το σύστημα.
5. Χαλάρωσε πιες λίγο κόκκινο ξηρό κρασί. Εχε χρόνο στη διάθεσή σου, μη βιάζεσαι. Μην αυθυποβάλλεσαι για το καινούργιο και ακριβότερο καλώδιο.

Τότε δεν έχεις παρά να κάνεις μία-μία τις αλλαγές των καλωδίων ρεύματος παίζοντας ένα αντιπροσωπευτικό κομμάτι μουσικής που σου αρέσει.
Το ακούς στο σύστημά σου. Λίγα λεπτά αρκούν.
Μετά αλλάζεις το καλώδιο του προ ή της πηγής [cdp] όποιο προτιμάς. Ξαναακούς το ίδιο κομμάτι και βγάζεις συμπέρασμα. Εδώ σπουδαίο ρόλο παίζει η εμπειρία και η γνώση που διαθέτεις. Μην επιρρεάζεσαι από τον οποιονδήποτε.
Μετά συνεχίζεις με τους τελικούς παίζοντας ξανά το ίδιο κομμάτι. κ.ο.κ., κ.ο.κ.
Αν θες τη γνώμη μου: αξίζει να μπεις στον κόπο.
Η απόδοση δεν μετριέται με αριθμούς. Η ικανοποίηση [αν τελικά θα είναι έτσι] δεν μετριέται με ποσοστά και αριθμούς. Η απόλαυση δεν μπαίνει σε αυτή τη λογική, δεν μετριέται!!! Είναι μοναδική!!Λ.Σ.

Λοιπον ς υποθεσουμε Γιωργο οτι υπαρχουν οι διαφορες στα καλωδια ρευματος και ας υποθεσουμε οτι εχεις και ενα αξιολογο ζευγος ηχειων των 10,000 ευρβ.
Για να παρεις 3 απο τα παραπανω καλωδια θες9.000 ευρω συν αναλογα ιντερκονεκτ καλωδια ηχειων κ.λπ. Πιστευεις οτι αν εδινες αυτα τα λεφτα για να παρεις ενα ζευγαρι ηχειων των 20.000 ευρω αντι για των 10.000 και αφηνες τα κοινα καλωδια ρευματος δεν θα ηταν πολυ μεγαλυτερη η ηχητικη βελτιωση;
Aρα υπαρχει και ενα οριο και μια λογικη στην καθε αγορα τα αλλα ειναι παραλογισμος

υ.γ. δεν αναφερομαι προσωπικα ετσι, μιλαω τελειως γενικα για την λογικη του χαι εντ, οπως πχ να παιρνεις ενα σι ντι πλευερ των 5,000 ευρω και να εχεις ενισχυτη εναν ΑV των 1000 ευρω.

Προφανώς και είναι σπατάλη και άνευ ουσίας η αγορά καλωδίων αξίας 9.000 ευρώ για ένα σύστημα που δεν έχει ελπίδες να "παίξει" ακόμα και με καλώδια των 30.000 ευρώ. Πρόσφατα ακούσαμε ένα τέτοιο σύστημα σε παρουσίαση γνωστού καταστήματος που έπαιζε με καλώδια συνολικής αξίας 30.000 ευρώ και το οποίο μας άφησε τις χειρότερες εντυπώσεις για την κατηγορία τιμής του, αν και από ευγένεια λίγοι έγραψαν την αλήθεια. Αλλά έλεγαν στο τηλέφωνο και άλλα έγραφαν. Βλέπεται, υπάρχουν και οι φιλίες που λειτουργούν ως φίμωτρο πολλές φορές..

δεν σας εχω ψσει ακομα
οταν ξαναβρεθουμε θα δεις και συ οτι μπορεις να ψηθεις αρκει να αισθανθεις
τη διαφορα του
πλυμενου απο το πραγματικα καθαρο

Θα κληθείς να εντοπίσεις "αλλαγες" (όχι διαφορές) που θα πραγματοποιούνται "real time" "on-the-fly" χωρίς τη διακοπή της τροφοδοσίας της συσκευής.

Τα οπλισμένα καλώδια, καταλάβαμε τι κάνουν ;
Άλλο "οπλισμένο" και άλλο "θωρακισμένο"

Οπλισμένο (armoured) είναι ένα καλώδιο ενισχυμένο για να αντέξει στις μηχανικές καταπονήσεις

Θωρακισμένο (screened) είναι ένα καλώδιο που έχει ένα πρόσθετο αγωγό πάνω από την μόνωση των αγωγών ρεύματος (συνήθως με τη μορφή πλέγματος) βλ. κλασικό καλώδιο κεραίας το οποίο φροντίζει για την απαγωγή διάφορων παρεμβολών στο σήμα. Σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις συνήθως αυτό εφαρμόζεται σε καλώδια που μεταφέρουν σήματα όχι εναλλασσόμενο ρεύμα

Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος

Άλλο "οπλισμένο" και άλλο "θωρακισμένο"

Οπλισμένο (armoured) είναι ένα καλώδιο ενισχυμένο για να αντέξει στις μηχανικές καταπονήσεις

Θωρακισμένο (screened) είναι ένα καλώδιο που έχει ένα πρόσθετο αγωγό πάνω από την μόνωση των αγωγών ρεύματος (συνήθως με τη μορφή πλέγματος) βλ. κλασικό καλώδιο κεραίας το οποίο φροντίζει για την απαγωγή διάφορων παρεμβολών στο σήμα. Σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις συνήθως αυτό εφαρμόζεται σε καλώδια που μεταφέρουν σήματα όχι εναλλασσόμενο ρεύμα

- Θωρακισμένο (screened) είναι ένα καλώδιο που έχει θωράκιση για να μην το περνάνε οι σφαίρες(όπως λέμε θωρακισμένο αυτοκίνητο ή θωρακισμένο τζάμι)
- Οπλισμένο (armoured) είναι ένα καλώδιο που φέρει οπλισμό..πχ οβίδες, νάρκες, κανιόνια κλπ κλπ...
Άντε άσχετοι...εγώ θα σας τα μαθαίνω όλα!!!!:award:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος

- Θωρακισμένο (screened) είναι ένα καλώδιο που έχει θωράκιση για να μην το περνάνε οι σφαίρες(όπως λέμε θωρακισμένο αυτοκίνητο ή θωρακισμένο τζάμι)
- Οπλισμένο (armoured) είναι ένα καλώδιο που φέρει οπλισμό..πχ οβίδες, νάρκες, κανιόνια κλπ κλπ...
Άντε άσχετοι...εγώ θα σας τα μαθαίνω όλα!!!!:award:

Δηλάδή το θωρακισμένο αντέχει σε ότι του κάνεις (:violent-smiley-030:) επειδή έχεις πετάξει τα λεφτά σου ενώ το οπλισμένο σου κάνει μία από τα ίδια (:rifle:); Καλύτερα; τότε να πάρουμε όλοι θωρακισμένα - μη πάθουμε τίποτε!!

:ciao: