περι καρτων SDHC

Re: Απάντηση: περι καρτων SDHC

Μια και συζητάτε για κάρτες να ρωτήσω κι εγώ κάτι.
Έχω μια CF UDMA SLC 16GB 300X Transcend η οποία κοστίζει 125 ευρω.
Σκάφτομαι να αγοράσω μια δεύτερη CF UDMA MLC 32GB 600X Transcend η οποία κοστίζει 150 Ευρω.
Υπάρχει όμως και η CF MLC UDMA 32GB 400X Transcend που κοστίζει 50 Ευρω.
Πως γίνεται η 400Χ να κάνει τόσα λίγα χρήματα? Γνωρίζει κάνεις τι διαφορές έχουν στα τσιπάκια?
Οι τιμές είναι από εξωτερικό χωρίς ΦΠΑ.

Νικο οι διαφορες στις τιμες ειναι θεμα κατασκευαστη. Επισης το πιο "νεο" τεχνολογικα το χρυσοπληρωνεις ειναι νομος.

Eνταξει... μη τρελαθουμε κιολας, σιγα τη τεχνολογια.
Ενω ολοι μου ελεγαν παρε Lexar kai sandisk για την 7D ,που τα 32GB ειχαν 150-250 ευρω , πηρα μια Kingston me ta μισα λεφτα και δεν εχω κανενα προβλημα.
Συνηθως οι εταιρειες πουλανε στην αρχη πολυ ακριβα, και οταν καποιες αλλες βγαλουν κατι αντιστοιχο, αρχιζουν τη παραφιλολογια για δηθεν ασυμβατοτητες κλπ.
Το ιδιο γινεται παντου.

Πριν λιγο καιρο , ηθελα να παρω μια τηλεκατευθυνση για αυτοκινητα, 2.4 ghz ,επωνυμη (futaba) , κι εκανε 400-500 ευρω !!!
Περιμενα λιγο, μεχρι που βγηκαν οι κινεζοι και την εβγαλαν με 60 ευρω !!!
Μια χαρα ειναι, εκτος αν εισαι επαγγλεματιας και θελεις να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.
Αν εισαι χομποστας , δεν αξιζει να δωσεις τοσα χρηματα για καρτες κλπ.

Επισης , επειδη ειδα οτι πηρατε με τα μουτρα αυτον που ελεγε οτι η καρτα κανει τη διαφορα... μπορει και να ειναι ετσι !!!

Αν διαβασετε πολλα εξειδικευμενα φορουμ, θα δειτε οτι πολλοι λενε, οτι επειδη μερικες καρτες δεν πιανουν τις ενδεδειγμενες ταχυτητες εγγραφης, η canon 7d (γι αυτην μιλαω εγω) , εχει τη δυνατοτητα να αυξομειωσει το bitrate, για να μη χανει καρε (για βιντεο επισης μιλαω).

Αν μειωθει το bitrate, μπορει να μειωθει και η ποιοτητα της εγγραφης (για βιντεo παντα).

Δεν ειναι λοιπον τοσο περιεργο, αν και δεν εχει επιβεβαιωθει απο τη canon, αλλα ουτε εχει διαψευστει, η οποια προτεινει ultra dma cards για μεγιστη αξιοποιηση της 7D.

Επισης , επειδη ειδα οτι πηρατε με τα μουτρα αυτον που ελεγε οτι η καρτα κανει τη διαφορα... μπορει και να ειναι ετσι !!!

Αν διαβασετε πολλα εξειδικευμενα φορουμ, θα δειτε οτι πολλοι λενε, οτι επειδη μερικες καρτες δεν πιανουν τις ενδεδειγμενες ταχυτητες εγγραφης, η canon 7d (γι αυτην μιλαω εγω) , εχει τη δυνατοτητα να αυξομειωσει το bitrate, για να μη χανει καρε (για βιντεο επισης μιλαω).

Αν μειωθει το bitrate, μπορει να μειωθει και η ποιοτητα της εγγραφης (για βιντεo παντα).

Δεν ειναι λοιπον τοσο περιεργο, αν και δεν εχει επιβεβαιωθει απο τη canon, αλλα ουτε εχει διαψευστει, η οποια προτεινει ultra dma cards για μεγιστη αξιοποιηση της 7D.

Σίγουρα θα μπορούσε ενδεχομένως να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αλλά συνηθίζεται στις συγκρίσεις ποιότητας εικόνας να χρησιμοποιούμε το ίδιο αρχείο και όχι διαφορετικές εγγραφές, όπου εισέρχονται ν επιπλέον παράγοντες στο παιχνίδι... :D

Απάντηση: Re: Απάντηση: περι καρτων SDHC

Νικο οι διαφορες στις τιμες ειναι θεμα κατασκευαστη. Επισης το πιο "νεο" τεχνολογικα το χρυσοπληρωνεις ειναι νομος.

Καλημέρα Ναθαναήλ,
Το παράδοξο είναι ότι η 16GB 300Χ που έχω ένα χρόνο είναι πανάκριβη σε σχέση με της άλλες που είναι καινούργιες 400Χ & 600Χ.
Αναρωτιέμαι μήπως η παλιά εχει σουπερ ντρουπερ τσιπάκια.

Απάντηση: Re: περι καρτων SDHC

Transcend αποθηκευτικο μεσο δεν θα εμπιστευομουν για τιποτα....

Της χρησιμοποιώ πολλά χρόνια και δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
Ειναι σχετικά φτηνές και καλές.
Έτυχε μια φορά μια υποβρύχια φωτογραφική να πάρει νερά και βγήκε άχρηστη. Η κάρτα δούλευε μια χαρά.

Η αξιοπιστια ειναι νομιζω το σοβαροτερο σε μια καρτα (ειτε εισαι ερασιτεχνης - ειτε επαγγελματιας)

Γι αυτο και δεν ακουμπαγα ποτε transcend (φυσικα εξαρταται πως του ''εχει κατσει'' του καθενος η καθε μαρκα).

Επισης αν γνωρίζει καποιος τι διαφορες εχει η CF UDMA MLC 32GB 600X Transcend με την San Disk Extreme Pro UDMA 90MB/s 32GB που κοστιζει 230 Ευρω.

Κάποιοι απο μάς, τους "κολλημένους" με την εικόνα, θέτουμε ως πρώτο παράγοντα την ασφάλεια των δεδομένων μας, ανεξαρτήτως κόστους.

Σείς οι υπόλοιποι, θέτετε ως πρώτο παράγοντα το Ευρώ και τη μειωμένη τιμή.

Άλλοι στόχοι, άλλες αξίες.

Επί του οικονομικού, ουδέν σχόλιον.
Επι της ασφαλείας των φωτογραφικών δεδομένων όμως... σέ λάθος ατραπό κινείσαι, αγαπητέ συνφορουμίτα...

Re: Απάντηση: Re: περι καρτων SDHC

Της χρησιμοποιώ πολλά χρόνια και δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
Ειναι σχετικά φτηνές και καλές.
Έτυχε μια φορά μια υποβρύχια φωτογραφική να πάρει νερά και βγήκε άχρηστη. Η κάρτα δούλευε μια χαρά.

Αν δεν οξυδωθεί η κάρτα γιατί να μη λειτουργεί;

Τι άλλο θα μπορούσε να πάθει μια κάρτα μνήμης από την στιγμή που θα στεγνώσει;

Μόνο το αλάτι θα μπορούσε να την πειράξει αλλά είναι σφραγισμένη δεν μπαίνει νερό στο εσωτερικό της.

Οπότε πιστεύω πως ναι μόνο αν οξειδωνόταν τα ποδαράκια της δεν θα λειτουργούσε σωστά και πάλι διορθώνεται αυτό με ένα τριψιματάκι (δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά έτσι θεωρώ).

Έτσι δείχνουν αλλά το θέμα δεν είναι τι θεωρώ εγώ ή όχι, αλλά και να βραχεί αν στεγνώσει δεν έχει να χαλάσει κάτι που να μη λειτουργεί μετά.

Απλά θέλει στέγνωμα και να κάνουν καλή επαφή τα ποδαράκια της.

οι Kingston γενικα παντως ειναι λιγο αργες κι ας λεει αλλες ταχυτητες επανω, εχω κανα 2-3.Θα λεγα να προτιμησεις αλλες.

να κανω μια ερωτηση μηπως μπορουν να βοηθησουν οι πιο εμπειροι
πηρα προσφατα καινουργια κομπακτ και μαζι πηρα μια sandisc 4gb 15mb/s
ουτε 500 φωτο δεν εχω τραβηξει και μου βγαζει read error...ειναι λογικό?

Απάντηση: Re: περι καρτων SDHC

να κανω μια ερωτηση μηπως μπορουν να βοηθησουν οι πιο εμπειροι
πηρα προσφατα καινουργια κομπακτ και μαζι πηρα μια sandisc 4gb 15mb/s
ουτε 500 φωτο δεν εχω τραβηξει και μου βγαζει read error...ειναι λογικό?

Η 8GB Lexar Professional 133x SDHC, http://store.lexar.com/?productid=SD8GB-133-381, κοστίζει πάνω κάτω κανα πενηντάευρο. Κατασκευάσθηκε για καθαρά φωτογραφική χρήση.

Ακριβή; Ναί, σίγουρα.
Πόσο ακριβές όμως είναι για σένα οι λήψεις που έχεις στην τωρινή κάρτα σου;

Τώρα... κάπου μου ακούγεται λογικό να έχει ίσως γεμίσει ήδη η κάρτα σου, καθώς οι ονομαστικές χωρητικότητες των περισσοτέρων καρτών δέν συμφωνούν συνήθως με την πραγματικότητα. Εξαρτάται απ' το μέγεθος των αρχείων της μηχανής σου.
Στή D80 μου των 10.2 megapixel, η παραπάνω εμφαινόμενη οχτάρα που έχω, μου δίνει ονομαστική χωρητικότητα 1000 αρχείων οπότε, τα σχεδόν 500 υψηλής ανάλυσης αρχεία, για τεσσάρα κάρτα, τα βλέπω κάπως λογικά σάν νούμερο.

Προσπάθησε πρωτίστως να σώσεις τις λήψεις σου στον υπολογιστή σου.
Κατά τη γνώμη μου, κάποιες απ' αυτές ίσως να έχουν για σένα τη μεγαλύτερη αξία, ασχέτως κόστους.

Last edited: