περι κούτας

Τι αυριο ρε συ;;;σημερα δωστους να πουμε να ξεσηκωθει η σαλονικα!
Μπραβο παντως για την πρωτη σου ιδιοκατασκευη. Πηρες μερικες εμπειριες.. Καθε τι που κανεις ειναι ενα μαθημα για το μελλον!! Ειδικα τα λαθη νας ξυπνανε καμια φορα!... Ακου κει με τρυπανι... :flipout:

Τι αυριο ρε συ;;;σημερα δωστους να πουμε να ξεσηκωθει η σαλονικα!
Μπραβο παντως για την πρωτη σου ιδιοκατασκευη. Πηρες μερικες εμπειριες.. Καθε τι που κανεις ειναι ενα μαθημα για το μελλον!! Ειδικα τα λαθη νας ξυπνανε καμια φορα!... Ακου κει με τρυπανι... :flipout:

χαχαχα οντος ηδη ψηνομαι για κατι καλυτερο χωρις να τα ακουσω καν!

Παντος παλι παρολη την σεγα δουλεψε και λιγο τριπανακι και λιμα!

Το κακο ειναι οτι το radiocd mp3 αυτοκινητου που ειχα το εσπροξα και αν τα βαλω να παιξουν θα χρησιμοποιησω υποδεεστερη πηγη για τον ενισχυτη.

edit για τον περτοβαμβακα τι αποψη εχεις?

Ολα αυτα μεχρι να ερθει ο denon οπου ψηφιακα θα παιζει με το pc.
Πρεπει να κανω και το ομωαξωνικο καλωδιο και επισης να στερεωσω τροφοδοτικο και ενισχυτη στο woofer ωστε να το κανω ενεργο!

Edit:
Για τον πετροβαμβακα τι αποψη εχεις?

Last edited:
ε για τον πετροβαμβακα στην συγκεκριμενη φαση ειναι μια χαρα..τωρα γενικα, πρεπει να σου πουν αλλοι γιατι δε γνωριζω και πολλα..απο οτι ακουω το καλυτερο ειναι Μαλι προβατου..δε ειναι σπουδαια χρηματα αμα φτιαξεις κατι καλο αργοτερα! τωρα για πηγη τι εχεις? μη φανταζεσαι οτι ενα οικονομικο cd ειναι και καμια σπουδαια πηγη ε..:ADFADF1:

ε για τον πετροβαμβακα στην συγκεκριμενη φαση ειναι μια χαρα..τωρα γενικα, πρεπει να σου πουν αλλοι γιατι δε γνωριζω και πολλα..απο οτι ακουω το καλυτερο ειναι Μαλι προβατου..δε ειναι σπουδαια χρηματα αμα φτιαξεις κατι καλο αργοτερα! τωρα για πηγη τι εχεις? μη φανταζεσαι οτι ενα οικονομικο cd ειναι και καμια σπουδαια πηγη ε..:ADFADF1:

Προς το παρον δεν το εχω δοκιμασει με κατι αλλο, εχω σπιτι ενα φοριτο cd player της sony και μαλον με αυτο θα παιξω μπαλα.
Το κακο ειναι οτι ετσι δεν θα μπορεσω να βγαλω ασφαλη συμπερασματα, παντος απο βδομαδα πιστευω θα ειμαι ετοιμος να ακουω απο το pc ψηφιακα και επιτελους χωρις παρασιτα.

Φιλε ακου, μη αγχωνεσαι..μια χαρα συμπερασματα θα βγαλεις με το cd-ακι! Η επιλογη πηγης αναμεσα στο pc κ στο cd σου εχει πολυυυυ μικρη σημασια συγκριτικα με τα ηχεια κ τον ενυσχητη! Δε σε περιοριζει η πηγη αλλα τα ηχεια σου κ προς το παρον ο ενυσχητης σου! Βεβαια μη προτρεχω, ακουτα πρωτα κ τα λεμε μετα! Μπορει να παιζουν μια χαρα! Α τα ηχεια μη τα βαλεις στο πατωμα ε! Nα ναι υπολογιζε το μεγαφωνο κανα μετρο απτο πατωμα.. Ισως σε καμθα βαση η ραφι.

Θα μπουν σε ραφακι, δανιστηκα απο φιλο radiocd και με ιδιες ρυθμισεις ακουσα οσα ακουγα και πριν.
Τα αποτελεσματα ειναι αρκετα ενθαριντικα, ενταξυ μια κουτα δεν μπορει να κανει παπαδες, αλλα πλεον μπορεις να κουσεις μουσικη και χωρις την χρηση του sub και επιτελους εμφανιστηκαν μεσαιες και χαμηλες συχνοτητες!

Αξιζε τον κοπο μπορω να πω, για 1η προσπαθεια και αφου δεν εχασα τιποτα και βελτιοθηκε κιολας ειμαι ευχαρηστημενος!

Ανοιπομονω να ερθει ο denon να δουμε πως θα παιζουν...

Θα μπουν σε ραφακι, δανιστηκα απο φιλο radiocd και με ιδιες ρυθμισεις ακουσα οσα ακουγα και πριν.
Τα αποτελεσματα ειναι αρκετα ενθαριντικα, ενταξυ μια κουτα δεν μπορει να κανει παπαδες, αλλα πλεον μπορεις να κουσεις μουσικη και χωρις την χρηση του sub και επιτελους εμφανιστηκαν μεσαιες και χαμηλες συχνοτητες!

Αξιζε τον κοπο μπορω να πω, για 1η προσπαθεια και αφου δεν εχασα τιποτα και βελτιοθηκε κιολας ειμαι ευχαρηστημενος!

Ανοιπομονω να ερθει ο denon να δουμε πως θα παιζουν...
Mε τον denon θα παιξει λιιγο καλυτερα... Μπραβο παντως που το ολοκληρωσες.ηδη μαθαινεις καποια βασικα .. Τα επομενα σου ομως θα ναι πολυυυυ καλυτερα κ κει θα δεις πραγματικα διαφορες απο ενυσχητη σε ενυσχητη κτλ.. Εκει θα νιωσεις πραγματικη τονικη ισσοροπια κ ενταση απαραμορφωτη!! Αντε λιωστα στη μουζικα! Δωστους να καταλαβουν!!
Nbulamatsis απλα αυπνιες!!! Γιοκο τσοκο χρονος για ψαρεμα κ σιγα μη σηκωθω για f1..

Mε τον denon θα παιξει λιιγο καλυτερα... Μπραβο παντως που το ολοκληρωσες.ηδη μαθαινεις καποια βασικα .. Τα επομενα σου ομως θα ναι πολυυυυ καλυτερα κ κει θα δεις πραγματικα διαφορες απο ενυσχητη σε ενυσχητη κτλ.. Εκει θα νιωσεις πραγματικη τονικη ισσοροπια κ ενταση απαραμορφωτη!! Αντε λιωστα στη μουζικα! Δωστους να καταλαβουν!!
Nbulamatsis απλα αυπνιες!!! Γιοκο τσοκο χρονος για ψαρεμα κ σιγα μη σηκωθω για f1..

Thx σιφη ηταν χρησιμες οι συμβουλες σου, τωρα το βραδακι επεξαν και παλια λαϊκα ασματα (Νταλαρας αλεξιου) με απροσμενα καλα αποτελεσματα!
Πριν δεν υπηρχε περιπτωση να παιξουν ολα τα οργανα που ακουω τωρα!
Που να κανουμε και κανα σοβαρο ηχειο δηλαδη.... αντε γερη να ειμαστε δουλεια να εχουμε λεφτα να βγαζουμε να κανουμε και λιγο τα χομπι μας!

ετσι ακριβως ειναι φιλαρακι! να μαστε καλα και προπαντως να φχαριστιομαστε την μουσικουλα μας! γιατι καμια φορα κοιταμε μονο τι μηχανηματα θα χουμε, και ενα καραβι τεχνικα, και δε δινουμε σημασια στην μουσικη...αντε βρε, καλοφαγωμενα!! :ernaehrung004::ADFADF1:

Παιδες ηρθε και ο denon, αν και ακομα μονο ραδιο ακουω μου αρεσει πολυ το αποτελεσμα και ειδικα στην direct λειτουργεια οπου δεν παρεμβαινει σε μπασα πριμα.
Θα ξανω και το ομοαξωνικο και θα προσθεσω το woofer και ισως αλλα 2 ηχεια για suround.

Μετά από μήνες χωρίς ίντερνετ..αλλά τελικά ξανά μου έβαλαν οι γονείς μου.
πολύ καλή δουλεία μπράβο Gregls..
σας χρωστάω και από τα δικά μου...θέλω να τα βάψω για να ταιριάζουν με το δωμάτιο μου.. με σπρέι μπορώ να περάσω αστάρι και μετά χρώμα?
έβαλα και τουτέρ ηχεία σε σειρά για να βγουν 8Ωμ.
αν πάρω αυτόν το ενισχυτή δεν με ενδιαφέρει να τρελάνω την γειτονία.
Ενισχυτής Home Theater, KODA AV-1300.
Επίσεις από κάτι ηχεία που βρήκα η κούτες είναι χάλια και πρέπει να κάνω καινούργιες. να κάνω στης ίδιες διστασεις , να βάλω crossover και να βάλλω από δύο ηχεία σε κάθε κούτα.Τα ηχεία ειναι 8 Ωμ και νομίζω 8ιντες 200watt.

Καλωστονε!
Φιλε πολα ρωτησες ταυτοχρονα! Λοιπον, για το βαψιμο, νοβοπαν ειναι; Μπορεις να το βαψεις μεχρι
κ με πλαστικο χρωμα, ιδιο με το χρωμα που χεις βαψει το δωματιο, αλλα θα λερωνει ευκολα. Αλλη λυση ειναι λαδομπογια ΜΑΤ η Σατινε, και βαφεις με ρολακι λαδομπογιας, οχι με πινελο, για καλυτερο φινιρισμα..τι ειναι το τουτερ; tweeter ενοεις;
Βασικα ξανα ριξε μια περιγραφη ακριβως τι μεγαφωνα εχεις στην κουτα! Κ αν ξερεις τι crossover εχεις μεσα.. Οσον αφορα τα αλλα ηχεια, αν μπορεις να αντιγραψεις την κουτα ως προς τον ογκο κ αν εχει bass reflex, ε καντο!
Τον koda ξεχνατον φιλε! Ειναι μεγαλη πατατα αυτος! Σε αγγελιες θα βρεις πολυ καλυτερο με τα ιδια χρηματα!

Απλα για να ξερεις, εχω εναν yamaha rx-357 5χ68wrms.. Αν δε βρεις κατι αλλο κ σε ενδιαφερει πες μου.

ναι tweeter, τα έβαλα μαζί με τα ηχεία του αυτοκινήτου που έκανα της κούτες που είπες αρχικά.
Τώρα βρήκα 4 ηχεία 8 Ωμ και νομίζω 8ιντες 200watt οι κούτες τους είναι χάλια σακατεμένες.Και σκεφτικά να κάνω 4 καινούργιες και να τα βάλλω ξεχωριστά η 2 κούτες και να βάλλω crossover και 2 ηχεία σε κάθε κούτα.

Αν καταλαβα βρηκες 2 ηχεια με Συνολικα 4x 8ιντσα γουφερς? H 2 γουφερς και 2τουιτερς;