Περί Lightroom επεξεργαστής Raw... όλες οι εκδόσεις

Re: Lightroom 5.7

Επειδή φίλος δουλεύει την ίδια έκδοση σε μηχάνημα μικρότερων δυνατοτήτων από εσένα, μου ήρθε η ιδέα μήπως φταίει η ρύθμιση για την cache μέσα στο Lightroom. Το λέω αυτό γιατί αν υπάρχει λιγοστή μνήμη διαθέσιμη (τα 3GB είναι όντως λίγα, καθώς από αυτά πόσα να μένουν στη διάθεση του προγράμματος όταν πρέπει να μοιραστούν σε λειτουργικό, ανοιχτά προγράμματα κλπ;) τότε παίζει πολύ σημαντικό ρόλο να ρυθμίσεις σωστά τα πάντα μέσα στο LR.

Edit --> Preferences και στην καρτέλα File Handling, βρες κάτω χαμηλά την αναφορά για Сamera Raw Cache Settings. Δήλωσε εκεί μεγαλύτερο νούμερο από αυτό που σου προτείνει. Γύρω στα 8GB θα σου πρότεινα να βάλεις, στην ουσία θυσιάζεις 8GB του σκληρού σου για το LR. Αλλά, σώζεις το πρόβλημα με τη μνήμη σου. Επίσης, εννοείται ότι πρέπει τακτικά να πατάς ακριβώς δίπλα το κουμπί Purge Cache ώστε να αδειάζουν οι κατάλογοι που αποθηκεύονται προσωρινά αρχεία τεραστίων διαστάσεων.
Γενικά, για να δουλεύει σωστά το LR πρέπει να έχεις το μηχάνημά σου "καθαρό". Να χρησιμοποιείς εφαρμογές όπως τα CCleaner, Clean Master κλπ.
Γράψε μας νεότερα να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε.

Ευχαριστώ για τις υποδείξεις .
Ανέβασα το cache στα 10G και ήλπιζα σε κάτι καλύτερο μια και έχω και ssd σκληρό . Εκανα και purge πριν απο κάθε export . Στην πρώτη 3αδα βγήκαν και οι 3 , στις επόμενες 3άδες έβγαζε απο μία . Λίγο αργότερα έβγαλα και δύο .Σχετική βελτίωση . Η διαχείριση δείχνει την ώρα του export δείχνει απο 2,5 μέχρι 2,9 G κατειλημμένα .Μικρό το κακό μια εχω LR 6 64bit σε tower με 8 GB μνήμη . Βέβαια αν τα 32 έχουν 8 recommended , μάλλον θα πρέπει και στο desktop να δω μήπως βρω ίδιες μνήμες να το πάω στα 16 G

καλά Χριστούγεννα

Μια ιδέα να δοκίμαζες και μια αύξηση της εικονικής μνήμης του λειτουργικού εκτός του ειδικού χώρου του Lightroom αν και ταλαιπωρεί αυτό το συνεχές γράψιμο/σβήσιμο τους ssd δίσκους, βέβαια ίσως και να έλυσες το πρόβλημα μέχρι σήμερα όποτε άκαιρο.
Και μία αναβάθμιση των windows σε 64 bit έκδοση δεν γνωρίζω αν υπάρχει ειδική μειωμένη τιμολόγηση στη microsoft με αντίστοιχη κατάργηση της παλιάς άδειας, μειονέκτημα η εκ νέου εγκατάσταση των πάντων αλλά και ευκαιρία για καθαρισμό του συστήματος.

Μια ιδέα να δοκίμαζες και μια αύξηση της εικονικής μνήμης του λειτουργικού εκτός του ειδικού χώρου του Lightroom αν και ταλαιπωρεί αυτό το συνεχές γράψιμο/σβήσιμο τους ssd δίσκους, βέβαια ίσως και να έλυσες το πρόβλημα μέχρι σήμερα όποτε άκαιρο.
Και μία αναβάθμιση των windows σε 64 bit έκδοση δεν γνωρίζω αν υπάρχει ειδική μειωμένη τιμολόγηση στη microsoft με αντίστοιχη κατάργηση της παλιάς άδειας, μειονέκτημα η εκ νέου εγκατάσταση των πάντων αλλά και ευκαιρία για καθαρισμό του συστήματος.

Να σαι καλά φίλε μου . Προς το παρόν ψάχνομαι να αναβαθμίσω την μνήμη του λαπτοπ και να μεταβώ σε win7 x64. Θέμα αδειας δεν υπάρχει μια και έχω κάτι άκρες σαν φοιτητής και στην όλη διαδικαδία το φορματ είναι το λιγότερο κουραστικό .

εχω μια απορια και ρωταω εδω μην ανοιξω καινουριο νημα .
δεν ξερω τι εχω πειραξει στο lightroom 4 και καθε φορα οταν επεξεργαζομαι μια φωτο μου δημιουργει proof copy χωρις να με ρωτησει οπως εκανε παλιοτερα .
εχεις καποιος υποψιν του πως σταματαει αυτο ?

Preferences -> General -> Reset all warning dialogs λογικά θα αρχίσει να σε ξαναρωτάει

Lightroom 5 help

Προσπαθώ να κάνω export μία photo παταω export μου ανοίγη τo παράθυρο για να δω σε ποιο folder θα πάει αλλά δεν βλέπω μετά το κουμπί export κάτω πουθενά ! Ξερεις κανείς τι έγινε??!

Re: Lightroom 5 help

Φαντάζομαι για να το ψάχνεις προφανώς σε κάποια φάση το είχες . Πολύ κουλό . Φαντάζομαι έχεις κάνει τα απαραίτητα on off το pc . Αν το πρόβλημα παραμένει τότε δεν ξέρω μήπως έχει καμια trial version , έληξε και δεν σου δίνει δικαίωμα να κάνεις export ? Ρίξε και μια ματιά εδώ αν δεν το έχεις ήδη κάνει : https://www.google.gr/webhp?sourceid=chrome-instant&rlz=1C1ASUC_enGR647GR647&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=lightroom+5+export+button+gone . Και πες μας τι έγινε τελικα .

Re: Lightroom 5 help

OK problem is solved ! μαλλον ειχε φαει σκαλομα χωρις να κανω τιποτα εμφανιστηκε. ποια εκδοση εχεις ??

Re: Adobe Lightroom 6

Το τελευταίο update του Lightroom 6 (Lightroom CC 2015.6.1 & Lightroom 6.6.1) περιλαμβάνει ως συνήθως μερικά bug fixes με σπουδαιότερο αυτό που έχω βάλει σε bold.
Δεν διορθώνει απλά ένα memory leak της προηγούμενης έκδοσης που είχε σαν αποτέλεσμα να μένεις πολύ γρήγορα από μνήμη (όση κι αν είχε το σύστημα) ενώ βρισκόσουν στο Develop module, αλλά κάνει το πρόγραμμα, τολμώ να πω, πιο γρήγορο από ποτέ (χρησιμοποιώ το LR από την έκδοση 3)!
Πραγματικά εντυπωσιακό update, σε σημείο να απορεί κανείς για ποιο λόγο δεν λειτουργούσε έτσι το Lightroom από την αρχή της έκδοσης 6!

• App-managed color management on Mac in Lightroom CC 2015.6 / 6.6 resulted in incorrect colors when printed
  • Uncompressed DNGs files converted from Fuji X-E2 RAF source images were unreadable
  • Errors that prevented customers from creating a panorama from two HDR DNG source images
  • An issue that resulted in high memory usage while in the Develop module
  • Issue that prevented the SmugMug Publish Service from working properly
  • Prevent unnecessary resync of collections to Lightroom mobile after an update
  • Occasional app freeze on import
  • Fixes for native Full Screen mode on OS X
  • Drop down menu position issue with high resolution screen
  • Import destination folder is not disclosed/shown after every import
  • Import grid blank with iOS devices

Εκτός από τους δισκους περίπου στα ίδια είμαστε.
Διαβαζα τόσο καιρό για τα προβλήματα και τα κολλήματα και εχω μείνει στην 5.7. Μετά τις διακοπές θα το δοκιμάσω

Παιδιά για κάποιον που ενδιαφέρεται να ασχοληθεί τελείως ερασιτεχνικά ποια η εναλλακτική; Γιατί να δίνω 13 ευρω το μηνα δε παίζει.

Ίσως μπορώ να βρω μεταχειρισμένο ένα cs6 πακέτο με το lightroom 5 αλλα δε ξέρω κατά ποσο θα έχει μελλοντική χρησιμότητα.

Μα νομίζω ότι υπάρχουν και stand alone εκδόσεις ή κάνω λάθος.
Εγώ έχω Lightroom 6.3 μια φορά πληρωμένο χωρίς συνδρομή.

Επειδή το σαιτ της adobe με έχει μπερδέψει. Αυτό είναι; https://www.adobe.com/products/photoshop-lightroom.html

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Άκυρο το βρήκα. Το cs6 όμως δε βλέπω να υπάρχει.

Ήθελα να ρωτήσω τώρα. Κάποιο καλο σαιτ για να ξεκινήσω διάβασμα υπάρχει; Βλέπω διαφορα που θέλουν πληρωμή αλλα αξίζουν;

υπαρχει δυνατοτητα να βαλω και δευτερο σκληρο και εκει να βαλω win64 και 16 gb μνημη ? γιατι εχω αλλα προγραματα της δοθλεια που δεν τρεχουν με 64bit και το ξαναπερασμα ειναι σχεδον αδυνατο.
και αν το κανω θα ειμαι αυτο που λεμε σφαιρα η θα υποφερω απο επεξεργαστη?
υπαρχει αλλο προγραμμα σαν το Lr που να ειναι ποιο light?
το dxo 11 θελει και αυτο 64bit
το αστειο ειναι οτι στο κινητο ολα γινονται σφαιρα ....

Δευτερο σκληρο μπορεις να βαλεις με αλλο λειτουργικο κ να εκμεταλλευεται τα 16gb μνημης αλλλα μου φαινεται παραξενο αυτο που λες για τα προγραμματα της δουλειας σου. Εγω ξερω οτι τρεχει σε 32bit τρεχει σε 64. Το αναποδο δεν γινεται...Ο επεξεργαστης σου δεν ειναι ασχημος αλλα απεχει πολυ απο τους συγχρονους οποτε δεν μπορω να πω γνωμη. Κ ειναι κριμα να ξοδευτεις για τις μνημες κ να μην κανεις δουλεια...
Το καλυτερο θα ηταν να εβρισκες δανεικα ντιμακια μνημης κ να δοκιμαζες