περί μεγέθους και απόστασης...

nkip005

New member
2 November 2007
19
λοιπόν παίδες μόλις παρέλαβα την SONY 40V3000.

από εικόνα στα κανάλια μια χαρά. δυστυχώς λόγω φόρτου εργασίας θα αργήσω να την δοκιμάσω στα όριά της αλλά θα επανέλθω...

θέλω να πω κάτι όμως. αρχικά έψαχνα για 37´ αλλά μετά την προτροπή πολλών εδώ μέσα ανέβηκα στις 40´. (να σημειώσω εδώ ότι παραπάνω ίντσες δεν χωρούσαν στο έπιπλο. η γυναίκα δεν είχε κανένα πρόβλημα. )

εκεί που θέλω να καταλήξω για όσους ψάχνουν ακόμη για τηλεόραση μην φοβόσαστε την απόσταση. είμαι στα 3,5μέτρα περίπου και ενώ περίμενα να μου φαίνεται τεράστια (προερχόμενος από ταπεινή 26´) , η αλήθεια είναι ότι μου φαίνεται και μικρή !!!

(τελικά δεν είστε και τόσο τρελλοί εδώ πέρα... :grinning-smiley-043 )

Φιλε nkip005, καλωριζικη η νεα σου τηλεοραση και καλες θεασεις! :ernaehrung004:

Εεεεεμμμμ...ειδες που φωναζουμε τοσο καιρο οτι το μεγεθος μετραει???!!!!

Περιμενουμε εντυπωσεις και καμια φωτογραφια ;)

Re: Απάντηση: περί μεγέθους και απόστασης...

Μεγεια.

Πρεπει να εισαι ο πρωτος στο φορουμ με την τηλεοραση αυτη οποτε περιμενουμε εντυπωσεις.-bye-

Απάντηση: Re: περί μεγέθους και απόστασης...

50" απο 2,80 καλα ειναι?:flipout:

Αυτός είσαι!
Πάντως σε 4-5 χρόνια φαντάζομαι οτι οι 50άρες θα είναι τα μικρότερα μεγέθη και πολλοί θα σπεύδουν τότε να τις αντικαταστήσουν με 65άρες και 70άρες.
Θυμάστε πριν 5-6 χρόνια που είχαν πρωτοκυκλοφορήσει οι 32άρες της φίλιπς και της σονυ τί λέγαμε;
Τί μεγάλες που είναι σε σχέση με την 28άρα που έχουμε.
Τώρα όμως ποιός γυρίζει να κοιτάξει μια 32άρα;-bye-

Last edited:
Άτιμο έπιπλο της Neoset... Με πλάτος 1.20m άντε να κοτσάρω 50άρα πλάτους 1.24m...

Πάντως εδώ και κανα χρόνο ξεκίνησα το ψηστήρι στη σύζυγο, όπου με λογική αλληλουχία επιχειρημάτων ξεπέρασε το πρώτο κόλλημα των 26-28", αποδέχθηκε ότι οι 32" είναι σχετικά εντάξει, πείσθηκε ότι οι 37" θα είναι πολύ καλύτερες και ετοιμάζεται να χωνέψει τις 42"...

Φιλικά,
Σωτήρης

Και αφου τις χωνεψει , θα της πας μια 46αρα λεγοντας : αγαπη μου , πως σου φαινετε η καινουργια μας 40ρα ?
Ειπα να γεφυρωσω το χασμα μεταξυ 37 &42 και μας πηρα μια 40ρα..........
Αυτη η επιχειρηση ομως εμπεριεχει την αποσυσκευασια τοποθετηση απουσια της και καταστροφη της συσκευασιας προκειμενου ..........να μην κοιμηθεις σε κανενα ξενοδοχειο after .

Re: περί μεγέθους

(να σημειώσω εδώ ότι παραπάνω ίντσες δεν χωρούσαν στο έπιπλο. η γυναίκα δεν είχε κανένα πρόβλημα. )

:flipout::flipout:Αυτος εισαι.....

Re: Απάντηση: Re: περί μεγέθους και απόστασης...

Αυτός είσαι!
Πάντως σε 4-5 χρόνια φαντάζομαι οτι οι 50άρες θα είναι τα μικρότερα μεγέθη και πολλοί θα σπεύδουν τότε να τις αντικαταστήσουν με 65άρες και 70άρες.

Εγώ το φαντάζομαι αλλιώς το μέλλον μετά από 4-5 χρόνια.

Οι 50άρες LCD θα έχουν 1000 max και εμείς οι λ@λ@κες θα σκεφτόμαστε αν αξίζει να δώσουμε 5000 για την 46άρα OLED ή να βολευτούμε με την 40άρα που θα κάνει 3500 :D

Και αφου τις χωνεψει , θα της πας μια 46αρα λεγοντας : αγαπη μου , πως σου φαινετε η καινουργια μας 40ρα ?
Ειπα να γεφυρωσω το χασμα μεταξυ 37 &42 και μας πηρα μια 40ρα..........
Αυτη η επιχειρηση ομως εμπεριεχει την αποσυσκευασια τοποθετηση απουσια της και καταστροφη της συσκευασιας προκειμενου ..........να μην κοιμηθεις σε κανενα ξενοδοχειο after .

Αποσυσκευασία και καταστροφή της συσκευασίας σίγουρα θα γίνει ελεγχόμενα. Το μπούγιο που πιθανόν δημιουργήσει μια 46άρα ή 50άρα σκέφτομαι...

Σε άλλο thread, ένας φίλος μου πρότεινε να κόψω χαρτόνια σε διαστάσεις τηλεοράσεων και να τσεκάρω τι ταιριάζει. Αυτό βέβαια είναι καθαρά για το ζήτημα του μπούγιου. Το σκέφτομαι σοβαρά...

Φιλικά,
Σωτήρης

Και για να εκμεταλλευτώ την κουβέντα προς ίδιον όφελος, αλλά και για να εξηγήσω τι εννοώ λέγοντας "μπούγιο", ιδού φρεσκοτραβηγμένες φωτο του σαλονιού.

Πλάτος επίπλου: 1.2m
Κενός χώρος από το άνω μέρος του επίπλου έως τα ράφια: 0.9m
Μέγιστη απόσταση θέασης (έως την πλάτη του καναπέ): 2.8m

Διαστάσεις Pioneer plasma:
508XD: (W x H x D) 1224 x 717 x 115 mm
508D: (W x H x D) 1232 x 722 x 120 mm
428XD: (W x H x D) 1040 x 679 x 115 mm

Χωράει εδώ η 50άρα ή να στείλω τη γυναίκα μου στην αδερφή της; :music-smiley-005:

Attachments

• salig_1a.JPG
    salig_1a.JPG
    78.5 KB · Views: 64
  • salig_2a.JPG
    salig_2a.JPG
    79.3 KB · Views: 51
  • salig_3a.JPG
    salig_3a.JPG
    65.7 KB · Views: 53
στο υψος δεν εχεις προβλημα ετσι?

η αποσταση απο την κασα της πορτας μεχρι και το τζακι ποσο ειναι?

η βαση της 508D π.χ ποσο ειναι ?

διοτι η βαση θα ειναι πανω στο επιπλο και ας περισευει το πανελ λιγο δεξια και αριστερα του επιπλου

Last edited:
στο υψος δεν εχεις προβλημα ετσι?
η βαση της 508D π.χ ποσο ειναι ?
Με διαθέσιμα 90cm και ύψος τηλεόρασης ~72cm έχω διαθέσιμα 18. Λογικά δεν έχω πρόβλημα. Δεν αναφέρεται στο site της Pioneer αν το ύψος περιλαμβάνει τη βάση, αλλά ακόμη και αν δεν το περιλαμβάνει, πόσο να είναι αυτό;

η αποσταση απο την κασα της πορτας μεχρι και το τζακι ποσο ειναι?
1.62m

Πάντως οι 42" πρέπει να ταιριάζουν σίγουρα. Αυτό καταλαβαίνω.

Φιλικά,
Σωτήρης

μια χαρα ταιριαζουν ολες με 1,62μ
περισευουν και 19 ποντοι απο τη μεγαλη δεξια και αριστερα (9.5-9.5)
καλα για την μικρη δεν το συζηταμε

Last edited:
Με βάση τις αποστάσεις που έδωσες χωράνε και τα δύο μεγέθη.

Νομίζω πάντως πως η 50άρα είναι υπερβολική για την απόσταση θέασης που έχεις και για το look του χώρου. Το δεύτερο ίσως να παρακάμπτεται αν αφαιρεθούν τα ράφια και τοποθετηθεί η 50άρα στον τοίχο.

μια χαρα ταιριαζουν ολες με 1,62μ
περισευουν και 19 ποντοι απο τη μεγαλη δεξια και αριστερα (9.5-9.5)
καλα για την μικρη δεν το συζηταμε

Εννοείς ότι περισσεύουν 19 πόντοι από κάθε πλευρά (δεξιά και αριστερά), ώστε να έχουμε 1232+190+190=1612. Anyway, χοντρικά 20cm κενό σε κάθε πλευρά, και πλήρης κατάληψη του μήκους του επίπλου.

Τελικά είναι "μπούγιο" ναι ή ου; Δεν ξέρω γιατί, αλλά εμένα μου φαίνεται πως με 50" θα γεμίσει ο τόπος εκεί πέρα και απ'ότι βλέπετε το στυλ είναι κάπως minimal... Α, και να μη ξεχνάμε και την απόσταση θέασης: 2.8m maximum...

Πάντως οι 42" είναι πλέον το σίγουρο...

Φιλικά,
Σωτήρης