Έχω έναν Marantz SR8002. Έχει Audyssey MultEQ και THX Select2.
O Οδυσσέας δεν έχει σχέση με το THX. Βρίσκει αυτά που βρίσκει και κάνει ό,τι κάνει.
Όμως μέσα από το μενού του A/V εάν πας και δηλώσεις ότι έχεις THX speakers, τότε όλα γίνονται small και το cross κλειδώνει στα 80Hz.
Ωραία λοιπόν...γιά πείτρε μου κάτι τώρα.....
Κάποιοι απο τους av τελευταίας γενιάς διαθέτουν τον Οδυσσέα γιά αυτόματη ισσοστάθμιση στον χώρο.Αυτοί οι ίδιοι ενισχυτές έχουν σφραγίδα Thx, που όμως κάτι τέτοιο δεν ξέρουμε εαν ισχύει γιά τον Οδυσσέα...που μάλλον πρέπει να ισχύει αφού αυτόματα τοποθετεί το sub στα 80 Hz.
Τελικά ,ακολουθεί αυτή την σφραγίδα η την γράφει στα παλιά του τα παπούτσια.Εαν λοιπόν πούμε ότι κατά Thx θα πρέπει να δηλώνονται όλα τα ηχεία ως μικρά, τότε γιατί ο Οδυσσέας τα δικά μου ηχεία τα τοποθέτησε ως μεγάλα;
Ωραία λοιπόν...γιά πείτρε μου κάτι τώρα.....
Κάποιοι απο τους av τελευταίας γενιάς διαθέτουν τον Οδυσσέα γιά αυτόματη ισσοστάθμιση στον χώρο.Αυτοί οι ίδιοι ενισχυτές έχουν σφραγίδα Thx, που όμως κάτι τέτοιο δεν ξέρουμε εαν ισχύει γιά τον Οδυσσέα...που μάλλον πρέπει να ισχύει αφού αυτόματα τοποθετεί το sub στα 80 Hz.
Τελικά ,ακολουθεί αυτή την σφραγίδα η την γράφει στα παλιά του τα παπούτσια.Εαν λοιπόν πούμε ότι κατά Thx θα πρέπει να δηλώνονται όλα τα ηχεία ως μικρά, τότε γιατί ο Οδυσσέας τα δικά μου ηχεία τα τοποθέτησε ως μεγάλα;
Τι έκανε σε εμένα ο Οδυσσέας με τρία σημεία μέτρησης.
1) Εδωσε λάθος μέτρα στο sub....9 παρακαλώ αντί γιά 5,50!!!....φυσικά το διόρθωσα
2) Εβγαλε Ful range και τα επτά ηχεία
3) Το sub το έδωσε στα 120 Hz
Tι έδωσα στον προενισχυτή...
1) Οχι Thx sub
2) Off το Eq
1.- Καλως εβγαλε τα + μετρα στην αποσταση του Σαμπ και κακως το διορθωσες ,δινοντας μεγαλυτερη αποσταση απο την πραγματικη στο σαμπ ειναι γαι να μην υπαρχει delay
2.- Ασχετο ,διαβασε ξανα το Audyssey FAQ: Audyssey recommends changing the speaker setting to Small manually after the calibration is finished.
Υπαρχει και μεγαλη πιθανοτητα να μη μετρησες με το σωστο πατερν αν μετρησες μονος σου
Στο λινκ που δινει ο Argi με το Audyssey FAQ κανει αναφορα και στο πως να μετρησουμε ,πολυ πιθανον να εχει και το μανιουαλ του ενισχυτη σου σχετικο πατερν
Αν βοηθα αυτο
Η---------- ----------Θ
Β----------Α----------Γ
Ε----------Δ----------Ζ
Οι αποστασεις ειναι τετοιεσ ωστε να δημιουργουντα ισισκελη τριγωνα ενα με κορυφη το Α( Α Ε Ζ ) ενα με κορυφη το Δ (ΔΒΓ ) και τελος το ΑΗΘ
Οπου Α ειναι η θεση που καθομαι στο καθιστικο μου ,αν προκειται για αιθουσα οπως εχεις εσυ το Α θεωρω πως πρεπει ναναι στο κεντρο το χωρου ακροασης
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.