Περι Monitor για PC

Goblin said:
Γιαυτό σου είπα να τσεκάρεις και τις LG στις 20" wide...
Ίσως σε βολέψουν σαν μέγεθος και θα γλυτώσεις το 60% των χρημάτων που θα διαθέσεις για μία 23-24"...

Αλλά οπωσδήποτε πριν αγοράσεις να δεις πρώτα την οθόνη.
Τα specs είναι μόνο για τα χαρτιά σε πολλές..

Goblin καλά το λές αλλά δεν κάνω κίνηση για να αλλάξω το 20άρι CRT για να πάρω 20άρι TFT για να κερδίσω μία ίντσα.... Δεν μου πάει, αν θες ψυχολογικά. Αν είχα κανα 15άρι ή έστω και 17αρι θα το κανα..

Ε τότε βουρ για 23"-24"....

Πάνε παίξε λίγο με Dell,Apple και οι 2 άριστες επιλογές.
Έχω δουλέψει και τις 2.
Eizo και Viewsonic ξεφεύγουν σε τιμή (και οι δύο στις 24) και δεν τις έχω δει καν πως παίζουν.

Goblin said:
Ε τότε βουρ για 23"-24"....

Πάνε παίξε λίγο με Dell,Apple και οι 2 άριστες επιλογές.
Έχω δουλέψει και τις 2.
Eizo και Viewsonic ξεφεύγουν σε τιμή (και οι δύο στις 24) και δεν τις έχω δει καν πως παίζουν.

Για Dell που να πάω λέτε;

Λοιπόν πήγα στην αντιπροσωπεία της dell χθες για να δω την 24άρα και την 30άρα.
Στο γραφείο παραδίπλα υπήρχαν 19'αρες, 17άρες, κλπ
Πρώτη εντύπωση. ωσπου να δω το ταμπελάκι από πίσω δεν πίστευα ότι αυτή ήταν 24". Πολύ λίγη. Οχι λίγη. ΠΟΛΥ λίγη.
Αφού ξεπέρασα την πρώτη απογοήτευση σύνδεσα επάνω το laptop μου με dvi. Φυσικά έτρεξα το DVE και τα αποτελέσματα ήταν άριστα. Γεωμετρία τζάμι κλπ. Εβαλα μια ταινιούλα (Van Helsing) έκλεισα και τα φώτα του ´δωματίου και είδα ένα πολύ ωραίο.......γκρι!!! Μάλιστα. Δυστυχώς. Το Acer το laptop που έπαιζε παράλληλα είχε πιό μαύρο...Δεν ξέρω αν φτιάχνεται αυτό με ρυθμίσεις αλλά καμία σχέση με το μαύρο της 10ετούς CRT μου. Μου θύμισε ακριβώς το γκρι της 37" LG που έχω.
Αν είναι έτσι τα ένα από τα κορυφαία monitor ούτε θέλω να δω πως θα είναι τα Monitor των 300 και 400 ευρώ..

Το 30" δίπλα ήταν επιβλητικό. Η διαφορά παρόλο που είναι μόνο 6" είναι ασιθητή και κυρίως ΦΑΙΝΕΤΑΙ. Δυστυχώς λόγω προβλήματος του καλωδίου dvi δεν μπορεσε να πάρει σήμα από το laptop και έπαιζε σαν screen saver δικά της patterns. Ελπίζω να έφταιγε το καλώδιο (είχαν κολλήσει 2 Pins) και να μην φταίει το ότι θέλει αποκλειστικά σήμα 2560 Χ 1600. Πάντως σίγουρα το συγκεκριμένο monitor χρειάζεται βαρβάτη κάρτα γραφικών.

Μια άλλη σκέψη που έκανα είναι να χρησιμοποιήσω 2 monitor. Οσο κάνει το 30άρι παίρνω 2 Χ 24". Μην μου πείτε ότι δεν θα μπορώ, θα ζαλίζομαι κλπ. γιατί στην δουλειά μου χρησιμοποιώ 3 . Οπότε δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Το θέμα είναι αξίζουν τόσα λεφτα τελικά τα tft monitors;

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ said:
1) Ποιά η διαφορά μεταξύ ενός τέτοιου Monitor http://www.technikdirekt.de/main/en/computer/monitore/tft-monitore-ab20-tv/893002/-/Article.html?viewmode=box&bigimg=1 που έχει ανάλυση 1360 Χ 768 από το να πάρεις μια LCD καθαρόαιμη τηλεόραση με την ίδια ανάλυση;

2) Τώρα έχω ένα 20άρι CRT δεκαετίας SONY (με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο made in England) και λέω να πάω σε κάτι bigger. Οταν είχα συνδέσει το laptop με dvi στην LG 37" που έχω πάρει , πραγματικά μου έπεσαν τα σαγόνια. Καμία σχέση με αυτό που δείχνει όταν παίζει τηλεοπτικό πρόγραμμα. Σκέφτομαι λοιπόν να πάρω αν όχι 37" αλλά γύρω στις 30" για monitor για το pc. Υπόψιν δεν "παίζω" με φωτογραφίες, δεν παίζω παιχνίδια. Χρήση μόνο για Internet, Office και διάφορα προγραμματάκια. Τι λέτε; Θα φαίνονται τα πίξελς γύρω στις 30" από απόσταση 0.5-1 μέτρο;

Με άλλα λόγια υπάρχει "καθαρόαιμο" monitor πάνω από 20"-21" ή πάμε σε τηλεοράσεις;

Καλα εισαι τυφλος?!?!?!?!:speechless-smiley-0

Η λυση που μου καθετε καλυτερα, ειναι να κρατησεις αυτο που εχεις και να βαλεις ενα δευτερο tft σε μια ποιο λογικη διασταση !

Καλο το μεγαλο, αλλα αλλο 1 και αλλο 2.

Μην ξεχνας και το πλεονεκτημα της ταυτοχρονης θεασης δυο προγραμματων.

Βλεπεις για παραδειγμα και τηλεοραση και τσεκαρεις και το σιντακι που γραφετε......βλεπεις τη Home Cinema , βλεπεις και τους Προβολεις....., και παει λεγοντας ..........οι συνδιασμοι πολλοι.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ said:
Οχι , αλλά SIZE DOES MATTER και στο pc. :music-smiley-005:

στο πισι.........most of the times flexibility matters the most :firstprize:

Μα όπως έγραψα κι εγώ ψήνομαι 100% για δύο monitors. Το ξέρω και το βιώνω καθημερινά . Βέβαια σε 2 monitors δεν ξέρω πως θα είναι να είναι wide αντί για 4:3. αν ειναι wide ναι μεν θα έχω μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας αλλα overall θα είναι σαν μια λωρίδα εικόνας που θα πλησιάζει το 2.35:1 αν το αναγάγουμε σε κάδρο. Ενώ 2 monitors 4:3 κάνουν ένα συνολικό κάδρο σχεδόν 16:9 . Πάντως στην δουλεια μου τώρα έχω ένα συνολικό κάδρο 3.00:1 με 3 Χ 17" :grinning-smiley-043

Σε καμία περίπτωση όμως διαφορετικά Monitors και μάλιστα και διαφορετικής τεχνολογίας. Πρέπει να υπάρχει ομοιομορφία αλλιώς θα γίνεται κουραστικό.

Αν είναι να είναι χάλια (λόγω tft) ας είναι χάλια ομοιόμορφα.

Re: Απάντηση: Περι Monitor για PC

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ said:
Αν είναι να είναι χάλια (λόγω tft) ας είναι χάλια ομοιόμορφα.
Πολυ καλό... αν και είσαι λίγο υπερβολικός... οπως παντα με τα pc....
Πάντως χτες μας εφεραν στο γραφειο το πιο ωραιο μονιτορ για pc money can buy(λέμε τωρα)! http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=3830&catid=16
Η απεικονιση του είναι εργο τέχνης

Επειδή κι αυτό είναι στα υποψήφια άσε τα έργα τέχνης και πες:
backlight; ομοιομορφία; Μ Α Υ Ρ Ο έχει; ή είναι ένα απέρναντο.......γκρι;

Σβήσε τα φώτα του γραφείου για να το δεις καλύτερα.

Επίσης κοιτάω το αντίστοιχο 24άρι από την graphics σειρά CE240W.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ said:
Οχι , αλλά SIZE DOES MATTER και στο pc. :music-smiley-005:

Aυτό ξαναπέστο.... Σήμερα κάθισα πάλι στην 30άρα με την αναβαθμισμένη φωτεινότητα και χάζεψα....

05.png

Υγρά μου όνειρα... ( Από το υγρών κρυστάλλων.....) :p

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ said:
Επειδή κι αυτό είναι στα υποψήφια άσε τα έργα τέχνης και πες:
backlight; ομοιομορφία; Μ Α Υ Ρ Ο έχει; ή είναι ένα απέρναντο.......γκρι;

Σβήσε τα φώτα του γραφείου για να το δεις καλύτερα.

Επίσης κοιτάω το αντίστοιχο 24άρι από την graphics σειρά CE240W.

Το είδα χθες το GRAPHIC το CE240W και είχα και την δυνατότητα να δω πως καλιμπράρεται με το gretagmacbeth όργανο, μέσω του ενσωματωμένου color managment.

Ενα θα σας πω και ο νοών νοείτω: ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ.

Τέλος._

Re: Απάντηση: Περι Monitor για PC

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ said:
Το είδα χθες το GRAPHIC το CE240W και είχα και την δυνατότητα να δω πως καλιμπράρεται με το gretagmacbeth όργανο, μέσω του ενσωματωμένου color managment.

Ενα θα σας πω και ο νοών νοείτω: ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ.

Τέλος._

Δεν είμαι γραφιστας να σου πως ολα αυτα τα καλα που ρωτας αλλα δεν τιθεται θεμα ειναι κορυφαιο. Βρες καπου να το δεις η αν ενδιαφερεσαι πες μου ποτε θες να ερθεις να το δεις ο ιδιος....
Οσο για το τελευταιο δυστυχως σπανια ισχυει κατι διαφορετικο....

Εβαλα στο γραφείο μου ένα 24άρι και μου φάνηκε ΠΟΛΥ λίγο. Τα πήρα στο κρανίο το να δίνω χρήματα και να μην ευχαριστιέμαι το αποτέλεσμα.

Γι' αυτό κατέληξα σ' αυτό:

Υ.Γ. Οποιος νομίζει ότι είναι υπερβολή, απλά δεν έχει παρόμοια εμπειρία. Αλλο η φωτογραφία και άλλο το Live!

Attachments

• IMG_6506.JPG
    IMG_6506.JPG
    62.8 KB · Views: 38
  • IMG_6505.JPG
    IMG_6505.JPG
    52 KB · Views: 32