Περι μουσικής......... κατηγορίας!!!!!

ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ

Supreme Member
29 June 2006
4,393
Είναι δυνατόν όταν προτείνουμε ενα μουσικό άλμπουμ να βάζουμε μερικά μικρά samples?

Νομίζω οτι επιτρέπεται μέχρι 10-15 δευτερόλεπτα απο το κάθε τραγούδι.

Θα βοηθήσει πολλούς απο εμάς που έχουμε μείνει πίσω να "εμπλουτίσουμε" λίγο τη συλλογή μας.

με βάση την προσωπική μου εμπειρία και κατα την αποκλειστικά προσωπική μου γνώμη, κάτι τέτοιο θα αδικούσε κατάφωρα τους πιο 'δύσπεπτους' δίσκους.
Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι που χρειάζονται αρκετά προσεκτικά ακούσματα για να αρχίσουν να φανερώνουν τις χάρες τους. Και, στη Μουσική Κατηγορία, μας έλκουν ιδιαιτέρως τέτοιου είδους 'δύστροποι' δίσκοι. Για την ακρίβεια αποτελούν τη μερίδα του λέοντος των Προυσιάσεών μας.
Τα 15 δευτερόλεπτα είναι μυρωδιά. Δεν αρκούν.

Last edited:
για άλλη μια φορά δηλ μασημένη τροφή?
Μήπως είναι καλύτερα να διαβάζουμε τι στο καλό θέλει να πει αυτός που παρουσιάζει?
Στο κάτω κάτω στέγνωσε το μυαλό του γιά να δώσει κάτι.

Μην καταντήσουμε στον καταιγισμό κλικ όπως στα βιντεοκλιπς

Απάντηση: Re: Περι μουσικής......... κατηγορίας!!!!!

για άλλη μια φορά δηλ μασημένη τροφή?
Μήπως είναι καλύτερα να διαβάζουμε τι στο καλό θέλει να πει αυτός που παρουσιάζει?
Στο κάτω κάτω στέγνωσε το μυαλό του γιά να δώσει κάτι.

Μην καταντήσουμε στον καταιγισμό κλικ όπως στα βιντεοκλιπς

Σέβομαι την άποψή σου αλλά ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά αυτό που ακούει.

Re: Απάντηση: Re: Περι μουσικής......... κατηγορίας!!!!!

Σέβομαι την άποψή σου αλλά ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά αυτό που ακούει.

και εγώ την δική σου, δεν συζητιέται.
Αλλά κάποιος πρέπει να παίρνει αποφάσεις.

Το να βρεί κάποιος τα λινκς στο αμαζον και να ακούσει αυτά που παρουσιάζονται είναι 2 λεπτών υπόθεση.

Δόξα τω Θεώ, σήμερα, καθένας βρίσκει ότι τραβάει η ψυχή του. Αρκεί να γράψει την επιθυμία του στο google και κάτι θα βρει πάντα. Εξάλλου, αυτό που είπε ο Λύμπε ισχύει. Υπάρχουν πάμπολλοι δίσκοι που δεν ακούγονται σαν ...χάπι. Απαιτούν προσοχή και πολλές ακροάσεις. Ένα δείγμα 15", μόνο σύγχιση μπορεί να προκελέσει και όχι βοήθεια.

Θα βοηθήσει πολλούς απο εμάς που έχουμε μείνει πίσω να "εμπλουτίσουμε" λίγο τη συλλογή μας.

Αναφερθήκατε σε εμπλουτισμό συλλογής, όχι ακουσμάτων...

Νομίζω ότι για εμπλουτισμό συλλογής δεν θα είχα να προτείνω πολλές λύσεις. Όπως και οι περισσότεροι φίλοι εδώ, νομίζω πως δεν βλέπουμε τους δίσκους μας σαν "συλλογή" αλλά σαν μια προέκταση της ύπαρξής μας.

Για το δεύτερο, συμφωνώ με όσα γράφτηκαν παραπάνω...χρειάζονται 2-3 δευτερόλεπτα αναζήτησης για να βρει κανείς ένα δείγμα 15 δευτερολέπτων, μα αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα...
Τα "δείγματα" μπορεί να είναι αντιπροσωπευτικά σε άλλα είδη, όχι όμως στη μουσική, ΙΜΟ πάντα...

Εξάλλου, μπορεί να έχεις ένα δίσκο για ένα μόνο κομμάτι ή ψάχνοντας στα δισκάδικα να αγοράσεις 10 δίσκους και οι 9 να καταλήξουν στο πάνω πάνω ράφι ξεχασμένοι κι ένας ή δυο μόνο να λιώσουν στο παίξιμο...

Προσωπικά είμαι εντελώς αντίθετως στη δειγματοποίηση των έργων Τέχνης. Μου θυμίζει την απαράδεκτη τακτική του καναλιού της Βουλής που παίζει τα πρωινά κλασσική μουσική (ε, είναι σοβαροί οι άνθρωποι) αλλά βάζει μόνο ένα μέρος από κάθε έργο!

Ο συμφορουμίτης έχει προφανώς καλές προθέσεις επί του πρακτικού αλλά θα συμφωνήσω με τους φίλους που προηγήθηκαν και θα φέρω και ένα παράδειγμα.
Φαντάσου να ήθελα να κάνω παρουσίαση του ακόλουθου πίνακα του Rembrandt και να ανέβαζα αυτό που επισυνάπτω...

Μετά πήγαινε στην επόμενη σελίδα.

Attachments

• rembrandt_night_watch2.jpg
    rembrandt_night_watch2.jpg
    36.6 KB · Views: 26
Last edited:
rembrandt_night_watch.jpg

ΥΓ. Ο πραγματικός πίνακας είναι 3,63 x 4,37μ και το αίσθημα που σου δημιουργείται όταν στέκεσαι μπροστά του δεν περιγράφεται.

Last edited:
Αντισταθείτε, γιατί η δειγματοποίηση εικόνας και ήχου αντί της πληροφόρησης είναι πρό των πυλών.

Το γρήγορο,το εύκολο,το επιφανειακό...δεν είναι συνοδοιπόρος της τέχνης...Ποτέ δεν ήταν,ούτε θα είναι...

με βάση την προσωπική μου εμπειρία και κατα την αποκλειστικά προσωπική μου γνώμη, κάτι τέτοιο θα αδικούσε κατάφωρα τους πιο 'δύσπεπτους' δίσκους.
Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι που χρειάζονται αρκετά προσεκτικά ακούσματα για να αρχίσουν να φανερώνουν τις χάρες τους. Και, στη Μουσική Κατηγορία, μας έλκουν ιδιαιτέρως τέτοιου είδους 'δύστροποι' δίσκοι. Για την ακρίβεια αποτελούν τη μερίδα του λέοντος των Προυσιάσεών μας.
Τα 15 δευτερόλεπτα είναι μυρωδιά. Δεν αρκούν.

Προσυπογράφω.

Θα ήθελα πολύ να δω να προσπαθήσει κάποιος να "σαμπλάρει" κάτι δευτερόλεπτα από το "Future Days" των Can ή το "Yeti" των Amon Düül II πχ...

ΥΓ. Ο πραγματικός πίνακας είναι 3,63 x 4,37μ και το αίσθημα που σου δημιουργείται όταν στέκεσαι μπροστά του δεν περιγράφεται.

Πολύ καλό το παράδειγμα σου. Με τους πίνακες ζωγραφικής είναι ολαφάνερο από την πρώτη κιόλας φορά που θα καθίσεις μπροστά στον πραγματικό και τον παρατηρήσεις για λίγα λεπτά. Ειδικά αν είσαι τυχερός και η αίθουσα δεν έχει κόσμο... διαλύεται αυτομάτως η οποιαδηποτε αυταπάτη: δεν έχει καμία σχέση με ότι ήξερες-είδες στα βιβλία. Αυτό που νιώθεις τώρα δεν το είχες ξανανιώσει ποτέ.

Δεν έχουν νόημα τα δείγματα στην τέχνη. Δε βοηθούν, μπερδεύουν.