Περι μπέρρυ ο λόγος!

Re: Απάντηση: Re: Περι μπέρρυ ο λόγος!

Fuse said:
Το δικό μου καινούριο γύρω στα 3 ευρά.... Από παλιό τροφοδοτικό, το είχα για πέταμα. Σκεφτήτε ότι η προπέλα είναι σπασμένη στη μέση και κολλημένη!

Έχω αγοράσει και κάποια αθόρυβα, να τα βρώ και θα γράψω σε λίγο....

-bye-

εμ φιλαράκι....
βάλε βάλε το ξυλάκι πάει η προπέλα....:grinning-smiley-043

Γεια σας,εχω καποιες αποριες που μου δημιουργηθηκαν διαβαζοντας για τους μπερυ.Καταρχας βλεπω οτι μιλατε με τα καλυτερα λογια για αυτους ακομα και σε συγκριση με ακριβοτερους ενισχυτες.Το δικο μου συστημα αποτελειτε απο Meridian 506-Alhemist forseti adp15-Castle Howard s2, και θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας στο αν πιστευετε οτι ο μπερυ 500 ειναι καλυτερος απο τον forseti και ακομη τι θα γινει αν συνδεσω δυο α500 σε μονομπλοκ και τον forseti σαν προενισχυτη.Ξερω οτι τα αυτια μου ειναι ο κριτης αλλα ειναι δυσκολο να τα ακουσω για να κρινω απλα θα ηθελα εσεις που τον εχετε ακουσει την γνωμη σας.Τα ηχεια μου πιστευω ειναι μεσαιας δυσκολιας σε οδηγηση και ο Forseti τα οδηγει πολυ καλα σε χωρο 40 τμ.

Last edited:
C-max said:
Γεια σας,εχω καποιες αποριες που μου δημιουργηθηκαν διαβαζοντας για τους μπερυ.Καταρχας βλεπω οτι μιλατε με τα καλυτερα λογια για αυτους ακομα και σε συγκριση με ακριβοτερους ενισχυτες.Το δικο μου συστημα αποτελειτε απο Meridian 506-Alhemist forseti adp15-Castle Howard s2, και θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας στο αν πιστευετε οτι ο μπερυ 500 ειναι καλυτερος απο τον forseti και ακομη τι θα γινει αν συνδεσω δυο α500 σε μονομπλοκ και τον forseti σαν προενισχυτη.Ξερω οτι τα αυτια μου ειναι ο κριτης αλλα ειναι δυσκολο να τα ακουσω για να κρινω απλα θα ηθελα εσεις που τον εχετε ακουσει την γνωμη σας.Τα ηχεια μου πιστευω ειναι μεσαιας δυσκολιας σε οδηγηση και ο Forseti τα οδηγει πολυ καλα σε χωρο 40 τμ.

σε λίγο θα μας πάρουνε με τις πέτρες....
φίλε μου έχεις ξοδέψει αρκετά χρήματα και ορισμένες σου συκευές αγγίζουν τη ζώνη του λυκόφωτος.
Τι να πούμε τώρα....
Εσύ είσαι ο κριτής.
Δοκίμασε.
Εγω θα δοκίμαζα. Για σένα δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά.

Η απάντηση που ψάχνεις υπάρχει εδώ μέσα, ξαναδιάβασε.

Τα μπέρυ δεν είναι "διά πάσαν νόσον"
Ιδίως με τον Alchemist είναι σε οπτική σύγκριση....άστα να πάνε.
Τι να σου πω να τους βάλεις δίπλα στο meridian?
Αν ήταν δικά μου, όπως ξαναείπα, θα το έλεγα στον εαυτό μου.

Πως έλεγε κάποτε ο BB King....
how blue can you get?-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περι μπέρρυ ο λόγος!

Δ. Παναγιωτίδης said:
εμ φιλαράκι....
βάλε βάλε το ξυλάκι πάει η προπέλα....:grinning-smiley-043

Μα...δεν είμαι πόντιος όπως γνωρίζεις chief!

Το ξυλάκι μπαίνει όταν ο μπέρυ ...κοιμάται! :sleep: Τον πιάνω στον ύπνο και ...χλούπ! :blink:
Μετά τον ξυπνάω για να παίξει και αν παραζεσταθεί σκύβω από πίσω και του το ...βγάζω.;)

Η προπέλα έσπασε σε μιά προσπάθεια (προ μπέρυ) να της αφαιρέσω τον μαγνήτη. Αλλά την λυπήθηκα και αντί να την ξεκοιλιάσω, την έβαλα τελικά στο γύψο. Της έβαλα και λίγο λαδάκι σιλικόνης στο κουζινέτο της και τώρα μου το ξεπληρώνει με απέραντη ευγνωμοσύνη. :blush: "Κάνε το καλό..." που λένε...:grinning-smiley-043

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περι μπέρρυ ο λόγος!

Fuse said:
Μα...δεν είμαι πόντιος όπως γνωρίζεις chief!

Το ξυλάκι μπαίνει όταν ο μπέρυ ...κοιμάται! :sleep: Τον πιάνω στον ύπνο και ...χλούπ! :blink:
Μετά τον ξυπνάω για να παίξει και αν παραζεσταθεί σκύβω από πίσω και του το ...βγάζω.;)

Η προπέλα έσπασε σε μιά προσπάθεια (προ μπέρυ) να της αφαιρέσω τον μαγνήτη. Αλλά την λυπήθηκα και αντί να την ξεκοιλιάσω, την έβαλα τελικά στο γύψο. Της έβαλα και λίγο λαδάκι σιλικόνης στο κουζινέτο της και τώρα μου το ξεπληρώνει με απέραντη ευγνωμοσύνη. :blush: "Κάνε το καλό..." που λένε...:grinning-smiley-043

ρε εισαι σαδιστης ....... :flipout: :flipout: :flipout:

C-max said:

Αν δεν κάνω λάθος ο Forseti είναι dual mono, σωστά? Τι να δώσει παραπάνω ο μπέρυ x 2 από μηχάνημα των 3000? Μια δοκιμή δεν βλάπτει όπως προτείνει και ο mod αλλά αν σου λείπει η δύναμη (και δεν σου λείπει το χρήμα...) καλύτερα να δοκίμαζες τον τελικό forseti που όσο να 'ναι στο ματσάρισμα θα τα πάει καλύτερα...

μωρέ άλλο οι 3000 και άλλο οι 300...
Αλλά άλλη κι η μούρη του μπέρυ και άλλη του forseti.

Εξ άλλου σε λίγες μερες θα μας πεις και εσύ τις εντυπώσεις.

Σε συγκρίσεις μπέριδων με hifi οικιακούς ενισχυτές, εκτιμώ ότι συνήθως οι μπέριδες "λάμπουν" όταν απαιτείται...οδήγηση.

Ο μπέρι έχει έναν "μόνιτορ" χαρακτήρα (αυτή είναι η δουλειά του άλλωστε), με αρκετή δόση μουσικότητας.
Μάλιστα, ουκ ολίγες φορές το άκουσμά του θυμίζει λάμπα.
Ένα παράδειγμα σε αυτό που λέω είναι στο cd της Φλερυ Νταντωνάκη. Όταν κάναμε τη δοκιμή στο σπίτι μου εκπλαγήκαμε ευχάριστα.

Βέβαια, όλα αυτά δε σημαίνουν τίποτα, αφού αν δεν ακούσεις κάτι μη κάνεις καμία κίνηση.
Και εννοείται βέβαια ότι αυτή τη στιγμή νομίζεις ότι "κάτι δε πάει καλά στο σύστημά σου". Αν όλα είναι οκ, γιατί να μπλέξεις σε δοκιμές?

Επίσης, απο τη στιγμή που μας αρέσει ο ήχος των μπέριδων υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης:
1)πετάμε τις μπόρνες και τις πλακέτες που έχουν απο πίσω.
2)Αλλάζουμε τα καλώδια των ηχείων που βγαίνουν από την πλακέτα με "κλέφτη" και πηγαίνουν στις μπόρνες που μόλις...πετάξαμε.
3)Βάζουμε παχύτερο καλώδιο ρεύματος και βρίσκουμε τον τρόπο να κάνουμε καλύτερη επαφή (είτε το κολλάμε, είτε αλλάζουμε ρευματολήπτη-ρευματοδότη).

Βέβαια, κάποιος που γνωρίζει μπορεί να το πάει και περαιτέρω το πράμα, αλλά μάλλον δεν έχει ουσία αν το κόστος ξεφύγει.
Εδώ μιλάμε για έναν μπάτζετ ενισχυτή που παίζει πολύ καλά. Αν αρχίσουμε να αλλάζουμε πυκνωτές, αντιστάσεις και ποτενσιόμετρα, μπορεί να φτάσουμε σε υψηλά επίπεδα κόστους, χώρια που θα φάμε και πολύ χρόνο.

Εγώ πάντως θα ήθελα πολύ να συγκρίνω έναν ή δυο μπέριδες με αντίστοιχης ισχύος οικιακούς ενισχυτές.

Re: Απάντηση: Περι μπέρρυ ο λόγος!

Fuse said:
Ιδού ένας πολύ αθόρυβος!!! (Αλλά και αργός...):
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804025

Να και κάτι σε φτηνότερο:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804029

Και αυτό είναι καλό:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804100

Κάποτε τα είχα φωτογραφήσει ...αν τις βρώ.....μα που στην ευχή...:bang:

..και το απόλυτο (HiEnd :award: ) φανάκι που έχω βρεί εγώ:

http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=36508

-(Αν δεν κάνω λάθος ο Forseti είναι dual mono, σωστά? Τι να δώσει παραπάνω ο μπέρυ x 2 από μηχάνημα των 3000? Μια δοκιμή δεν βλάπτει όπως προτείνει και ο mod αλλά αν σου λείπει η δύναμη (και δεν σου λείπει το χρήμα...) καλύτερα να δοκίμαζες τον τελικό forseti που όσο να 'ναι στο ματσάρισμα θα τα πάει καλύτερα...)-

Ε δεν κανει και 3000 ευρω!Καποια στιγμη πριν 4 χρονια νομιζω τον ειχα δει 1500 ευρω τωρα δεν ξερω αν υπαρχει.

-(Σε συγκρίσεις μπέριδων με hifi οικιακούς ενισχυτές, εκτιμώ ότι συνήθως οι μπέριδες "λάμπουν" όταν απαιτείται...οδήγηση.

Ο μπέρι έχει έναν "μόνιτορ" χαρακτήρα (αυτή είναι η δουλειά του άλλωστε), με αρκετή δόση μουσικότητας.
Μάλιστα, ουκ ολίγες φορές το άκουσμά του θυμίζει λάμπα.
Ένα παράδειγμα σε αυτό που λέω είναι στο cd της Φλερυ Νταντωνάκη. Όταν κάναμε τη δοκιμή στο σπίτι μου εκπλαγήκαμε ευχάριστα.

Βέβαια, όλα αυτά δε σημαίνουν τίποτα, αφού αν δεν ακούσεις κάτι μη κάνεις καμία κίνηση.
Και εννοείται βέβαια ότι αυτή τη στιγμή νομίζεις ότι "κάτι δε πάει καλά στο σύστημά σου". Αν όλα είναι οκ, γιατί να μπλέξεις σε δοκιμές?)-

Δεν λεω οτι κατι δεν παει καλα στο συστημα μου απλως αν ειναι τοσο καλοι και αν μπορω να το αναβαθμισω με τοσα χρηματα γιατι οχι;Αλλα να εχει αισθητη διαφορα και οχι να προσπαθεις μια ωρα να βρεις καποια διαφορα ανεπαισθητη.
Και οσο για την υπαρχουσα αποδοση ειμαι πολυ ευχαριστημενος, ειναι πολυ "γλυκο" συστηματακι ακομα και στην μεγιστη ενταση.

Καλησπέρα,

Μια γενικότερη ερώτηση.

Εγώ που δεν έχω κάποια εγκατεστημένη βάση (τα Ινφινιτυ και το technics του πατρικού δεν μετράνε) παίρνω :
Ένα Α 500 με 200 Ε
Ένα dcx 2496 (το manual με εστειλε αλλα εδώ παίζουμε με Solaris εδω θα κολίσουμε !) με 300 Ε (όλα από ΝΕΤ)

και μετά βγαίνω στην γύρα για ηχεία .....????

Και έχω ήχο αξιώσεων ??

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Περι μπέρρυ ο λόγος!

pxatzis said:
Infinity SM-100 για τον Technics μην ρωτάς , πάντος σαν σετ ποτέ δεν μου είπαν τίτοτα ..... :)

http://www.infinity-classics.de/inf...eries-1975/Studio-Monitor-SM100/SM100_2_1.JPG

φαίνονται άκρως ενδιαφέροντα.
Αν τα τουήτερ είναι οκ και δεν ακούγονται περίεργοι ήχοι από τα γούφερ, εγώ θα έλεγα να τους δώσεις μια ευκαιρία με κάποιο σοβαρό ενισχυτή.

pxatzis said:
Καλησπέρα,

Μια γενικότερη ερώτηση.

Εγώ που δεν έχω κάποια εγκατεστημένη βάση (τα Ινφινιτυ και το technics του πατρικού δεν μετράνε) παίρνω :
Ένα Α 500 με 200 Ε
Ένα dcx 2496 (το manual με εστειλε αλλα εδώ παίζουμε με Solaris εδω θα κολίσουμε !) με 300 Ε (όλα από ΝΕΤ)

και μετά βγαίνω στην γύρα για ηχεία .....????

Και έχω ήχο αξιώσεων ??

αυτα τα infinity ειναι μονιτορ.
εχω ακουση τα sm 155 και ηταν καλα.
δεν ειναι και hiend αλλα αμα γουσταρης εντασης να γκρεμισης τοιχους ειναι οτι πρεπη και ισχυη και για τα sm 100 (98db ευαισθησια αν θυμαμαι καλα).

το dcx 2496 τι θα το κανης με ενα ενισχυτη μονο:

αυτο ειναι ενεργο κροσοβερ.

δουλευη βεβαια και σαν dac και εκουαλιζερ αν θες.

backousis said:
αυτα τα infinity ειναι μονιτορ.
εχω ακουση τα sm 155 και ηταν καλα.
δεν ειναι και hiend αλλα αμα γουσταρης εντασης να γκρεμισης τοιχους ειναι οτι πρεπη και ισχυη και για τα sm 100 (98db ευαισθησια αν θυμαμαι καλα).
το dcx 2496 τι θα το κανης με ενα ενισχυτη μονο:
αυτο ειναι ενεργο κροσοβερ.
δουλευη βεβαια και σαν dac και εκουαλιζερ αν θες.

Ο ύχος των 100 πάντος εμένα δεν μου αρεσει (κουραστικός).
Για γκρέμισματα πάντος είναι ότι πρέπει (ο father είχε κάψει και κανα 2 τουήτερ,ο Technics είναι ο SU-V98) και δέν τα πολυ θέλω να πώ την αλήθεια και για αλλους λόγους.

Το dcx 2496 για 1)για dac με PC 2) πρό , το βλέπω λάθος ?????

Πάντα απο αυτά που διαβάζω εδώ ετσι ..... :grinning-smiley-043

pxatzis said:
Ο ύχος των 100 πάντος εμένα δεν μου αρεσει (κουραστικός).
Για γκρέμισματα πάντος είναι ότι πρέπει (ο father είχε κάψει και κανα 2 τουήτερ,ο Technics είναι ο SU-V98) και δέν τα πολυ θέλω να πώ την αλήθεια και για αλλους λόγους.

Το dcx 2496 για 1)για dac με PC 2) πρό , το βλέπω λάθος ?????

Πάντα απο αυτά που διαβάζω εδώ ετσι ..... :grinning-smiley-043

κουραστικος ηχος:

δε θα τολεγα μηπως τα πριμα του technics ειναι τερμα;

τεσπα αφου εχεις και αλλους λογους εσυ ξερεις.

το dcx δεν εχει ρυθμιση εντασης για να το χρησιμοποιησεις για προ αν και εχει ισχυρη εξοδο (15 volt) και μπορεις να το κανης αν χρησιμοπιης τα pot του τελικου η αν φτιαξεις ενα attenuator.

καλυτερη λυση πιστευω ωστοσο θα ηταν το ultramatch και ενα προενισχυτη.

Παιδιά ο χρόνος μου είναι γενικά περιορισμένος και δεν μπάινω συχνά στο φόρουμ να διαβάσω, πόσο μάλλον να γράψω.
Πιστεύω η κατάσταση στο τέλος του μήνα να διορθωθεί.

Γενικά ο 1500 θεωρώ πως είναι προτιμότερος για τα περισσότερα ηλεκτροδυναμικά ηχεία μέσης ευαισθησίας και τους συνήθεις χώρους σε σχέση με τον α500.
Για πάνελς είναι από τους πλέον καταλληλότερους...
Και επειδή τρώγοντας έρχεται ή όρεξη, όταν έχεις γκάζι σε ένα αμάξι το πατάς...
Κάπως έτσι συμπεριφέρεται ο άσχημος 1500 σε σχέση με τον ωραίο 500.
Ο 1500 θυμίζει ένα καλό GT.

Ο α500 είναι καταλληλότερος (και ευκολότερος) για πείραγμα...
Κύρια έχει περισσότερο κενό χώρο ώστε να χωρέσουν ευκολότερα έξτρα πυκνωτές.

Τους δύο μονομπλοκαρισμένους 1500 δεν τους χρησιμοποιούμε σε καμία περίπτωση για να αυξήσουμε το βατάζ...:violent-smiley-030:
Τους χρησιμοποιούμε γιατί το άκουσμα γίνεται πιο διάφανο, καθαρό και αναλυτικό (σε όλο το φάσμα) ενώ παράλληλα βελτιώνεται η στερεοφωνική εικόνα.:music-smiley-006:
Βέβαια σε αδηφάγα ηχεία όπως τα πάνελς, είναι εκ των ουκ άνευ η χρήση δύο μονομπλοκς.

Στο δικό μου σύστημα και πρωτού διαβώ άλλα (ενεργά) μονοπάτια, η χρήση δύο τελικών ήταν δρόμος χωρίς επιστροφή...
Συνυπολογίστε όμως τον τεράστιο χώρο μου, τα δύσκολα ηχεία και αυτό που έλεγα πριν περί GT...