Περί NetBooks: απορίες, γνώμες, προτάσεις...

Εμένα μου φάνηκαν λίγο ακριβές... Η Tenba που μου άρεσε και έχει και τιμή, κοστίζει όσο το 1/3 του νέτμπουκ... Ή αλλιώς όσο ένας RunCore 32GB SSD, που λύνει όλα τα προβλήματα χώρου και ταχύτητας αυτών των υλοποιήσεων με SSD δίσκους...

Re: Απάντηση: Περί NetBooks: απορίες, γνώμες, προτάσεις...

Εμένα μου φάνηκαν λίγο ακριβές... Η Tenba που μου άρεσε και έχει και τιμή, κοστίζει όσο το 1/3 του νέτμπουκ... Ή αλλιώς όσο ένας RunCore 32GB SSD, που λύνει όλα τα προβλήματα χώρου και ταχύτητας αυτών των υλοποιήσεων με SSD δίσκους...

Έτσι είναι, όπως το λές, ακριβές τσάντες. Βεβαια οι TENBA εισάγονται από το Public άρα είναι λογικό να τσούζουν. Οι ΝANEU που παίζουν στα ίδια χρήματα, είναι τσάντες για μια ζωή (εκτός αν τις τρυπήσει σφαίρα).

Επειδή φίλε μου έχεις και φωτογραφικές ανησυχίες, θα σου πρότεινα να δεις και τσάντες σαν τις TENBA MESSENGER http://www.tenba.com/pc-963-12-messenger-small.aspx NANEU LIMA http://www.naneupro.com/products/mo-s/ που μπορούν να κουβαλήσουν και το λάπτοπ (αυτές είναι μικρές και αρκετές για το netbook) και το φωτογραφικό σου εξοπλισμό. Αν πάλι δεν χρειάζεσαι τα φωτογραφικά σου, βγάζεις τη θήκη και έχεις μια ευρύχωρη στυλάτη τσάντα.

Πώς σου φαίνεται;

δεν το λεω επειδη την εχω αλλα η LIMA ειναι πολυ πιο ωραια (και πολυ μικρη).

Αμαν ρε συ Βλαση τι φωτιες μου εβαλες παλι? Την τσαντα για τα φωτογραφικα σχεδον δεν την εχω χρησιμοποιησει καλα καλα και για το netbook δεν εχει κλεισει 2 εβδομαδες....

Εγω για antivirus παιζω στα XP Pro με το Nod32 και δεν εχω το παραμικρο προβλημα.

To nod32 δεν βλέπω να είναι free...

Δωρεάν δοκιμαστικές εκδόσεις ESET για Home Users

Από εδώ μπορείτε να κατεβάσετε την πλήρη έκδοση του ESET Smart Security ή του ESET NOD32 Antivirus και να την δοκιμάσετε δωρεάν για 30 μέρες. Μετά την λήξη της δοκιμαστικής περιόδου, σας προτείνουμε να αγοράσετε μια πλήρη άδεια του ESET Smart Security ή του ESET NOD32 Antivirus .

Λέω να δοκιμάσω avira... (βγάζει ακόμα εκείνη την χαζή splash screen με την ομπρέλα που πρέπει να την κλείσει ο χρήστης χειροκίνητα? :slapface: )

Τις 2 τελευταίες μέρες, παιδεύομαι να του φτιάξω dual boot, XP & ubuntu... Το θέμα είναι όμως ότι προσπαθώ να βάλω τα κυρίως λειτουργικά στην μικρή 4άρα (αν και τα win δεν θα με πείραζε να είναι και στην αργή 16άρα). Και το /home και My Documents (και τα προγράμματα των win), στην 16άρα. Ε δεν θέλει το ubuntu να μπει... μάλλον φοβάται ότι δεν θα χωρέσει, τι να πω... Δεν έχει πρόβλημα να μπει στην 16άρα, ή ακόμα και στην 8άρα SDHC... Ομως αφού θα είναι το κυρίως λειτουργικό μου, είναι αυτό που θέλω να τρέχει γρήγορα... Μόνο του χωρίς τα win, εγκαθίστατε κανονικά στην 4άρα...
Ελπίζω με κάποιο τρόπο να τα καταφέρω, γιατί ήδη αναμένω μια 2GB sodimm, μην χρεώνομαι και για γρήγορο SSD... :AFADF0:

Λέω να δοκιμάσω avira... (βγάζει ακόμα εκείνη την χαζή splash screen με την ομπρέλα που πρέπει να την κλείσει ο χρήστης χειροκίνητα? :slapface: )

Δυστυχώς... Είναι πραγματικά πολύ ενοχλητικό.

Πάντως κι εγώ avira έτρεχα όσο είχα τα xp πάνω, και δεν μου παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα ταχύτητας ή άλλο.

τελικά έβαλα τα win στον 16άρη... αλλά είναι τόσο αργός, που δεν μπήκα καν στον κόπο να δοκιμάσω να βάλω το ubuntu στον γρήγορο, γιατί τα win έτσι είναι πρακτικά άχρηστα... Και κατέληξα τελικά σε παραγγελία μικρού αλλά γρήγορου SSD ...

... Και κατέληξα τελικά σε παραγγελία μικρού αλλά γρήγορου SSD ...
Από που και ποσο αν επιτρέπεται ???

Δοκιμασες να κανεις το optimization που ειχα δωσει στην κατηγορια gadgets ? Οσοι το δοκιμασαν απο τους φιλους μου μαζι και εγω απλα η διαφορα ηταν σαν να αγορασαμε νεο ssd.

Δοκιμασες να κανεις το optimization που ειχα δωσει στην κατηγορια gadgets ? Οσοι το δοκιμασαν απο τους φιλους μου μαζι και εγω απλα η διαφορα ηταν σαν να αγορασαμε νεο ssd.

Το "πρόβλημα" μου είναι συνδυαστικό, και τα windows είναι πάναργα στον 16άρη, και το ubuntu δεν δέχεται να κάτσει στον 4άρη. Μόνο με χειροκίνητη επιλογή mountpoints ( "/" στο 4GB, "home" στο 16GB), όπου σε μια απόπειρα πήρε η μπάλα και την εγκατάσταση των ΧΡ... ενώ είχα ήδη φτιάξει ξεχωριστά partitions στην προσπάθεια μου να αποφύγω ακριβώς κάτι τέτοιο.

Παντως, ακόμα και από την πρώτη μου εγκατάσταση αρκετά tweeks τα δοκίμασα... nlited win από τον οδηγό του wiki του eeeuser (αν και είχα διαφωνίες με διάφορα και πρόσθεσα κάποια που θεωρούσα ότι πρέπει να υπάρχουν), το page file το απενεργοποίησα (και ήδη έβγαζε μήνυμα "χαμηλή μνήμη"), οπότε το ramdisk δεν το εγκατέστησα καν... Τα temp του ΙΕ επίσης το απενεργοποίησα, όπως και το indexing. Τα υπόλοιπα όχι... βασικά δεν πρόλαβα κιόλλας... Ramdisk π.χ. θα έβαζα σε 2-3 μέρες που θα έχω στα χέρια μου το 2GB sodimm μνήμης... από 1GB που έχει τώρα. :BDBDG54:

Εγω παντως δεν εχω βαλει στο 900αρι τα nlited windows. Εχω κανει μια εγκατασταση απο κανονικα xp pro. Και με τα optimizations εκτος του ramdrive πανε ολα σφαιρα. Δεν εχω κανει dual boot ακομα βεβαια μιας και δεν το χρειαζομαι. Οποτε θελω linuxακι τρεχω ενα απο live usb stick και ειμαι κομπλε. Περιμενουμε εντυπωσεις απο τον runcore....

Παιδιά, έχω ένα acer netbook που φοράει τα Linux Linpus Lite. Η ερώτησή μου είναι:

αν του βάλω τα Windows XP, θα χρειαστώ τίποτα drivers επιπλέον ή θα αναγνωρίσουν τα XP όλα τα χαρακτηριστικά του netbook?

Παιδιά, έχω ένα acer netbook που φοράει τα Linux Linpus Lite. Η ερώτησή μου είναι:

αν του βάλω τα Windows XP, θα χρειαστώ τίποτα drivers επιπλέον ή θα αναγνωρίσουν τα XP όλα τα χαρακτηριστικά του netbook?

To πολυ πολυ να χρειαστεις να κατεβασεις τους xp drivers απο το site της asus 4-5 ειναι ολοι και ολοι.Κανε και ενα bios update και εισαι μια χαρα.Εγω πριν το κανω,πριν κανενα μηνα, ειχα κατεβασει τους drivers για καλο και κακο.