Περί παροχών ίντερνετ και τηλεφωνίας.

Ρίξε μια ματιά στο adsl.gr. Έχουν νήματα για κάθε πάροχο που περιγράφουν τις εμπειρίες τους πάρα πολλοί χρήστες.

Εγώ με τη forthnet αγανάκτησα επί ένα χρόνο (προ 2ετίας αυτό) και ξαναγύρισα στον οτε. Τίποτα δεν δούλευε καλά.
Σε άλλες περιοχές όμως την ίδια περίοδο, δεν είχαν προβλήματα με την εν λόγω εταιρεία.
Επιπλέον, ενώ διέκοψα τη σύνδεση μετά την πάροδο ενός χρόνου, μου έστειλαν λογαριασμό όπου μου χρέωναν τέλος διακοπής!

Τους πήρα τηλέφωνο να το διορθώσουν και αντ' αυτού παίρνω μετά από 2 μήνες ειδιποίηση από δικηγόρο (εκείνα τα κατάπτυστα και καλά ψαρωτικά γράμματα ότι μου χρεώνουν τόκους υπερημερίας, θα μου δημεύσουν το σπίτι κλπ).

Στα e-mail που έστειλα δεν πήρα καμία απάντηση, το ίδιο με "έγραψαν" όταν τους ξαναπήρα τηλέφωνο: 2η ειδοποίηση από το δικηγόρο!

Το θέμα λύθηκε μόνο όταν έστειλα μέιλ στην αρχή προστασίας κατ/τή με κοινοποίηση σε αυτούς. Σε 1 εβδομάδα πήρα το διορθωμένο λογ/σμό, όπως έπρεπε να είχα έρθει 6 μήνες πριν.

Γι αυτό και τους έβαλα σε μαύρη, κατάμαυρη λίστα. Ποτέ ξανά. Έστω κι αν στο μεταξύ βελτιώσουν/σαν τις συνδέσεις τους.

Εγω ειμαι στον ΟΤΕ, ειναι και λιγο μονοδρομος μιας και ειμαι ενας βδελυρος και τρισαθλιος οτετζης :BDGBGDB55:

Δεν πιστευω ομως στα μονοπωλια, μακαρι ολες οι εταιρειες να κανουν καλα τη δουλια τους. Ετσι ολοι θα γινουν καλυτεροι, και ο ΟΤΕ.
Σιγα μην εχω κοντρα με κανεναν. Εχω φιλους σε πολλες αλλες εταιρειες (ο χωρος ειναι πολυ μικρος), που τρωνε ψωμι, δεν θελω να κλεισει κανεις.

Αρκει ο καθε παροχος (και ο οτε μεσα γιατι παροχος ειναι και αυτος) να κανει καλη δουλια.

Επι του προκειμενου τωρα, δεν ειχα ουσιαστικο προβλημα ποτε με τη γραμμη μου. Και οσες φορες ειχα βλαβη, χωρις ποτε, ειλικρινα, να δηλωσω την ιδιοτητα μου, σε 2-3 μερες max ηταν ενταξει.

Re: Απάντηση: Περί παροχών ίντερνετ και τηλεφωνίας.

Νομίζω ότι να καταφέρεσθε εναντίον εταιρειών (των οιονδήποτε) χωρίς στοιχεία ή, ακόμα χειρότερα, με ψευδή στοιχεία, είναι τουλάχιστον κακόηθες.
τα οικονομικά στοιχεία των εταιρειών είναι δημοσιευμένα επίσημα και όλα τα υπόλοιπα αγγίζουν την σφαίρα της φαντασίας.
Προφανώς, ασολείσθε πολύ με τους παρόχους, κατά συνέπεια είναι τιμητικό που τραβούν την προσοχή σας.
Αυτά από εμένα, και θα σταματήσω εδώ....

Μήπως έχετε κάποια άλλη εντύπωση για την κατάσταση που επικρατεί;Νομίζω είναι γνωστό το ότι όλες οι εταιρίες ''χρωστάνε''.Κάποιες έχουν κλείσει κιόλας για αυτόν τον λόγο...πχ Lannet,και ήταν έτοιμη και η On να κλείσει απλά κάποιος μέτοχος θεώρησε πρέπον ότι η εταιρία έπρεπε να ξεχρεώσει...Επίσημα στοιχεία καταρχάς απαγορεύεται να δημοσιευθούν και κατά δεύτερον θα θεωρηθεί από κάποιους ότι δυσφημούμε κάποια εταιρία...οπότε να λείπουν.Ο άνθρωπος είναι ένα ον με λογική οπότε και μπορείτε να συλλέξετε πληροφορίες για ένα θέμα και να τις διαχωρίσετε αυτές που ευσταθούν με αυτές που είναι ψευδείς.Σε κάθε περίπτωση τα παραπάνω δεν θα τα ανέφερα εάν δεν είχα πλήρη γνώση της κατάστασης που επικρατεί αυτή την στιγμή στην αγορά τουλάχιστον της Σταθερής τηλεφωνίας.Και τέλος,για να καταλάβετε πότε κάποιος δημοσιεύει ψευδή στοιχεία,υπάρχει στον αέρα,μια σχετική διαφήμιση της HOL,που αναφέρουν ότι έχουν το πιο εκτεταμένο δίκτυο οπτικών ινών...και αναφέρονται στον κεντρικό κορμό του και καλά ιδιόκτητου δικτύου τους.

Μπορώ να σου αναλύσω επακριβώς γιατί γίνεται αυτό....ευθύνεται το SNRN,αυτός ο αριθμός,ευθύνεται για α)την σταθερότητα της σύνδεσης β)την ταχύτητα της σύνδεσης.Ο οτε,τον διατηρεί σε υψηλά επίπεδα ώστε να είναι σταθερές οι συνδέσεις,οι πάροχοι (ιδιωτικοί) πάλι τον χαμηλώνουν ώστε να έχουν μεγάλες ταχύτητες αλλά χωρίς σταθερότητα.Επίσης μια τεχνική ώστε να ανεβάσεις την ταχύτητα(εικονική)είναι να αυξήσεις την τάση της γραμμής.Η forthnet ή η κάθε εταιρία χρησιμοποιεί τα παραπάνω απλά επειδή δεν διαθέτει το απαραίτητο bandwidth ώστε να εξυπηρετιθούν όλοι οι συνδρομητές ταυτόχρονα,πχ 200mbps/dslm ενώ ο ΟΤΕ μπορεί να έχει 1-2 gbps,για να το κάνω πιο κατανοητό,έστω ότι έχουμε 20 συνδέσεις πάνω σε ένα dslm,και οι 20 ας υποθέσουμε ότι πιάνουν 20 mbps,εάν γίνει αυτό,και αποφασίσουν όλοι μια μέρα να κατεβάσουν ένα αρχείο με την μέγιστη ταχύτητα της σύνδεσης,τότε υπάρχουν 2 εκδοχές,η πρώτη είναι ότι θα αποσυνδεθούν κάποιοι επειδή δεν υπάρχει διαθέσιμο bandwidth,και η δεύτερη είναι ότι απλά δεν θα πάρει ο καθένας την μέγιστη ταχύτητα.Για τους αποσυγχρονισμούς υπάρχει και μια άλλη εξήγηση,αυτή του ότι βρίκεσαι πάρα πολύ μακρυά από το dslm οπότε και αποσυγχρονίζει συνεχώς το router.

Η HOL (τουλάχιστον στους παλιούς συνδρομητές της αν κρίνω από εμένα, αλλά πιθανότατα και στους νεότερους), έχει κλειδωμένο το SNR στο 11... Το οποίο είναι πάρα πολύ αυστηρό. Αν δεν κάνω εγώ restart το router, δεν αποσυγχρονίζεται ποτέ...
Είμαι εδώ και 2-3 χρόνια συνδρομητής HOL, είχα 1-2 προβληματάκια πριν αρκετό καιρό που όμως λύθηκαν, γενικότερα θα έλεγα ότι έχω απροβλημάτιστη και σταθερή λειτουργία. Είχα ξεκινήσει από ~19/1, αλλά με την πάροδο του χρόνου και την αύξηση των adsl συνδρομών (και κατ'επέκταση και των παρεμβολών μεταξύ των ενεργοποιημένων γραμμών) έχω φτάσει στα ~15/1...

Η εμπειρία μου επίσης από την forthnet είναι εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=40491&page=3 (πολύ) μακριά και αγαπημένοι.

Re: Απάντηση: Re: Περί παροχών ίντερνετ και τηλεφωνίας.

Περαστικά ξεπεραστικά, εξακολουθεί να μην λειτουργεί το τηλέφωνο!
Το ιντερνετ πάντως έχει μιά μικρή βελτίωση απο χθες!

Φίλε Macmod, έχεις αποκλείσει το ενδεχόμενο να έχει πάθει κάποια ζημιά το καλώδιο που καταλήγει στην πρίζα του διαμερίσματος/σπιτιού σου, σε κάποιο σημείο της διαδρομής του;

Re: Απάντηση: Περί παροχών ίντερνετ και τηλεφωνίας.

Η HOL (τουλάχιστον στους παλιούς συνδρομητές της αν κρίνω από εμένα, αλλά πιθανότατα και στους νεότερους), έχει κλειδωμένο το SNR στο 11... Το οποίο είναι πάρα πολύ αυστηρό. Αν δεν κάνω εγώ restart το router, δεν αποσυγχρονίζεται ποτέ...
Είμαι εδώ και 2-3 χρόνια συνδρομητής HOL, είχα 1-2 προβληματάκια πριν αρκετό καιρό που όμως λύθηκαν, γενικότερα θα έλεγα ότι έχω απροβλημάτιστη και σταθερή λειτουργία. Είχα ξεκινήσει από ~19/1, αλλά με την πάροδο του χρόνου και την αύξηση των adsl συνδρομών (και κατ'επέκταση και των παρεμβολών μεταξύ των ενεργοποιημένων γραμμών) έχω φτάσει στα ~15/1...

Η εμπειρία μου επίσης από την forthnet είναι εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=40491&page=3 (πολύ) μακριά και αγαπημένοι.

Το SNRN πρέπει να είναι μόνο η HOL που το έχει στο 11,έχουμε δει και στο 7-8...σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.Από 19mbps στα 15...απλά απαράδεκτο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περί παροχών ίντερνετ και τηλεφωνίας.

Φίλε Macmod, έχεις αποκλείσει το ενδεχόμενο να έχει πάθει κάποια ζημιά το καλώδιο που καταλήγει στην πρίζα του διαμερίσματος/σπιτιού σου, σε κάποιο σημείο της διαδρομής του;

Από την πρίζα του τοίχου και μετά είμαι οκ, από την πρίζα και πρίν δεν
μπορώ να ξέρω! Το ιντερνετ λειτουργεί πάντως, όπως έχω προαναφέρει,
λίγο αργά, αλλά λειτουργεί, το τηλέφωνο όμως είναι νεκρό, γιά αυτό μου
κάνει εντύπωση!

οτε... μπορει να μην ανεβαινει πανω απο τα 7.5 η ταχυτητα αλλα
πολυ πιο σταθερη συνδεση απο forthnet...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περί παροχών ίντερνετ και τηλεφωνίας.

Από την πρίζα του τοίχου και μετά είμαι οκ, από την πρίζα και πρίν δεν
μπορώ να ξέρω! Το ιντερνετ λειτουργεί πάντως, όπως έχω προαναφέρει,
λίγο αργά, αλλά λειτουργεί, το τηλέφωνο όμως είναι νεκρό, γιά αυτό μου
κάνει εντύπωση!

Μου έχει τύχει να νεκρώσει το τηλέφωνο (με ΟΤΕ, παλαιότερα) 2 φορές: την πρώτη, ο διαχειρίστής της πολυκατοικίας είχε τη φαεινή ιδέα να καρφώσει πίνακα ανακοινώσεων πάνω στο κανάλι που περνούσαν τα καλώδια του ΟΤΕ, τη δεύτερη, τα μαστόρια που άλλαξαν τα θηροτηλέφωνα, βραχυκύκλωσαν κάποιες συνδέσεις στον πίνακα. Και τις δύο φορές, η βλάβη είχε αποκατασταθεί από τον ίδιο τον ΟΤΕ.

Μήπως έγιναν τίποτα εργασίες επισκευών στο σπίτι/πολυκατοικία σου ή γύρω του/της πρόσφατα;

Και εμένα μου κάνει εντύπωση,αλλά δεν θα λειτουργούσε μόνο το internet σε αυτήν την περίπτωση.Για δοκίμασε να συνδέσεις το τηλέφωνο,σε άλλη πρίζα απευθείας πάνω στην γραμμή.

Kαι για να μην θεωρουμε παντα τους εναλλακτικους αναξιοπιστους και τον Οτε αξιοπιστο να σας πω εγω την εμπειρια μου πριν 2 χρονια ακριβως.

Ειμαι με την γυναικα μου εγκυο στο δευτερο παιδι μας (στον μηνα της ) σπιτι Αυγουστο μηνα.

Κοβεται το τηλεφωνο (Forthnet 2 play) για 20 ημερες αλλα οχι το ιντερνετ.

Στο διαστημα αυτο των 20 ημερων ηρθαν με σειρα εμφανισεως :

1) τεχνικος της φορθνετ με το κλασικο μηχανημα (μηχανηματαρα) και μετραει στα 200 μετρα που ηταν το καφαο σηκωμενο το ενα καλωδιο (εξ'ου και ειχα ιντερνετ αλλα οχι τηλεφωνο)

2) τεχνικος του Οτε που χτυπησε το κουδουνι και εφυγε (μετα εμαθα που ειναι το στεκι τους και πανε για καφε οταν και καλα πανε για "ἑλεγχο")

3) τεχνικος του Οτε με το γνωστο υπερμηχανημα : ενα ακουστικο με ενα καλωδιο για να συνδεθει στην γραμμη σου :D

ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ :D:flipout::flipout:

4) τεχνικος της Φορθνετ που ηρθε να ελεγξει το πορισμα του Οτετζη και αυτος μετρησε παλι οτι στο καφαο υπαρχει προβλημα

Με αυτά και με αυτα τα παιρνω κρανιο και παω στο classified για τους πολιτες κτηριο του ΟΤΕ οπου στεγαζονται τα dslam και ολες οι ζευξεις της πολης.

Τους χιλιοπαρακαλεσα εξηγωντας τους την αναγκη μου και τα παιδια οντως το κοιταξαν και δεν ηταν απο αυτους αλλα διεγνωσαν οτι το προβλημα που ειχα ηταν οντως απο το καφαο και μετα ......

Την 19η μερα μπηκα στο γραφειο του διευθυντη βλαβων του Οτε στην διπλανη πολη και η οποια ειναι υπευθυνη για τις βλαβες της περιοχης μας του εξηγω τι εχει γινει και πως οι τεχνικοι του εμπαιζουν την φορθνετ και εμενα και του ειπα πως την επομενη μερα αν δεν εχω τεχνικο να αποκαταστησει την βλαβη στο καφαο (που ειναι χωρις αποκλειστικης ευθυνης του ΟΤΕ) θα πηγαινα και θα γ******α οποιον εβρισκα μπροστα μου αν η γυναικα μου παθαινε τιποτα και δεν μπορουσε να επικοινωνησει μαζι μου.

Την επομενη ημερα στις 9 το πρωι η βλαβη ειχε αποκατασταθει.

ΤΥΧΑΙΟ? Δεν νομιζω ..............

υγ

Η τακτικη της "βλαβης"και η αδιαφορια του Οτε για τους πελατες των εναλλακτικων για να γυρισουν στις αγκαλες του παλαι ποτε ασφαλεστερου δικτυου το μονο που κανει ειναι να ξεφτιλιζει την ιδια του την υπαρξη και να φανερωνει πως κατα βαθος δεν ειμαστε ευπατριδες αλλα κουτοπονηροι.

Οταν δε οι εναλλακτικοι δεν θα εχουν αναγκη το δικτυο του για να παρεχουν υπηρεσιες θα στεναχωρηθω πολυ που θα χασουν την δουλεια τους αδικα τα τοτε στελεχη και οχι ολοι αυτοι που εδω και χρονια πινουν καφεδακια καθε πρωι στην υγεια των κοροιδων.....

Παιδιά είναι να σου κάτσει, σε πολυκατοικία 50+ ετών με ote υπέφερα με καθημερινές αποσυνδέσεις ανά μισή ώρα. Με forthnet εδώ και 3 χρόνια ζήτημα να έχω φάει πάνω από 5 disconnect, με σταθερά 15mbit.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί παροχών ίντερνετ και τηλεφωνίας.

Από 19mbps στα 15...απλά απαράδεκτο.

Μιλάμε για καλώδια που ούτε η κατασκευή τους, ούτε ο τρόπος τοποθέτησης τους δεν είχε πρόβλεψη να περνάνε συχνότητες άλλες, πλην της ομιλίας μας από το τηλέφωνο. Λογικό είναι ότι όσο αυξάνεται ο κόσμος που στα γειτονικά μου καλώδια περνάει συχνότητες adsl, οι παρεμβολές τους επιβαρύνουν όλους μας... Οταν εγκαταστάθηκε ο γείτονας μου του 5ου ορόφου -πολύ πρόσφατα- και εμφανίστηκε και δικός του λογαριασμός HOL adsl στην είσοδο της πολυκατοικίας, εγώ έχασα άμεσα κάπου ~2Mbit από τον τότε μέγιστο συγχρονισμό...

@ macmod

φίλε έχω παρόμοιο πρόβλημα
οτε & connex.
κατα καιρούς, η τηλεφωνική γραμμή σταματά να δουλεύει ενώ το ίντερνετ πάει σφαίρα!
το μόνο που με σώζει και φτιάχνει το πρόβλημα, είναι να βγάλω τις τηλεφωνικές συσκευές απο την πρίζα(ένα σταθερό κι ενα ασύρματο) και να αποσυνδέσω το netmod(έχω isdn adsl) για ένα βράδυ.
επανασυνδέοντας τα την επομένη το πρωί, όλα δουλεύουν ρολόι.

υ.γ πρόσφατα βέβαια, δεν είχα ούτε ίντερνετ εκτός απο τηλέφωνο. στην προσπάθεια να λύσω το πρόβλημα φώναξα τεχνικό του οτε ο οποίος μου είπε οτι το καλώδιο του οτε μέχρι το σπίτι έφερνε κανονικά σήμα ενώ το πρόβλημα το εντόπιζε εντός του σπιτιού .
ήρθε ηλεκτρολόγος ο οποίος σύνδεσε κάποια άλλα καλώδια και το σήμα εντός σπιτιού επανήλθε κανονικά.
Μέχρι προχθές όπου το τηλέφωνο έκανε πάλι τα δικά του...
Αποσύνδεση επανασύνδεση κι όλα ήρθαν στα ίσια τους..
Άντε βγάλε άκρη.

Εγώ 800μ. από το DSLM και ενώ θα έπρεπε να είχα τουλάχιστον 16mbps έχω 7-9.

Το πρόβλημα διαπιστώθηκε μετά από 1 χρόνο πως είναι καλωδιακό του ΟΤΕ αλλά δε πάνε να το διορθώσουν, γιατί πιθανών κοστίζει να τρυπήσουν άσφαλτο και να ρίξουν νέο καλώδιο.

2 πάροχοι HOL & Forthnet δεν βγάζουν άκρη μαζί τους εδώ και 1,5 χρόνο.

Οπότε συμβιβάστηκα, απλά στην αρχή είχα 16mbps όταν είχα Conn-x.
Τυχαίο; δε νομίζω!
Κάποιο λάκο έχει η φάβα -bye-

μετά από τραγικές εμπειρίες με ON, TELLAS, HOL, γύρισα κι έμεινα σε OTE - CONNEX. κλειδώνω περίπου στα 7, απέχοντας πάνω από 3 χλμ από το κέντρο που μ' εξυπηρετεί, σπάνιες οι αποσυνδέσεις, ποτέ πρόβλημα με την τηλεφωνία. η δυστυχία είναι ότι ενώ από το σπίτι - κατασκευής 2005 - μέχρι τη γωνία του δρόμου έχω ένα υπερσύγχρονο καλώδιο σύνδεσης (7 μήνες έκανε ο ΟΤΕ να έρθει να με συνδέσει με το δίκτυο), αυτό συνδέεται σε καλώδιο που έχει εγκατασταθεί από το ... 1960 - λόγια των ΟΤΕτζήδων που έκαναν τη σύνδεση - με αποτέλεσμα να μην μπορεί ν'ανέβει άλλο η ταχύτητα λόγω απωλειών του σήματος ...

Εγώ δε καταλαβαίνω γιατί δεν αντικαθιστούν τα παλιά προβληματικά καλώδια τους;

Αντικαθιστώνται εν μέρει...πχ τώρα μέχρι τα καφαο θα υπάρχει οπτική...(προσεχώς).Το να αλλάξει όλο το δίκτυο και να ξαναβάλει χαλκό δεν θα ήταν μια τρύπα στο νερό;