Περί ρύθμισης ισορροπίας λευκού, gain, οπ. φωτισμού κλπ.

Phoebus

New member
26 January 2013
10
Γειά σας συμφορουμίτες! Έχω μια τηλεόραση Samsung 26άρα και έχει στο μενού της για προχωρημένους, ρύθμιση ισορροπίας λευκού για τα τρία χρώματα, όπως και ρύθμιση gain, και απόχρωση δέρματος κλπ. Υπάρχει κανένας αντικειμενικός τρόπος σωστής ρύθμισης ή κάνουμε δοκιμές και ότι μας αρέσει; Έχω μπλέξει λίγο, κάνω συνεχώς ρυθμίσεις και τίποτα δεν μου αρέσει, αφήστε που μόλις αλλάξω κανάλι πάνε όλα περίπατο, θέλει άλλη ρύθμιση, η κάθε εκπομπή έχει τα χρώματά της, όσο για την απόχρωση δέρματος στα στούντιο με τις πούδρες που τους βάζουν είναι μια απελπισία. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι πρέπει συνεχώς να ρυθμίζω ότι βλέπω. Τελικά απηύδησα και τα έβαλα όλα στο φλατ, και τη ρυθμίζω απλά από τα κλασικά ρυθμιστικά (κοντράστ, φωτεινότητα, χρώμα, μπλε-κόκκινο). Όσον αφορά τον οπίσθιο φωτισμό, εδώ μέσα βλέπω ότι όλοι προτείνουν γύρω στο 11, αλλά εμένα μου βγαίνει πολύ σκοτεινό και άτονο εκεί, βγάζει σωστή τονικά εικόνα γύρω στο 14 με 16, πειράζει να το αφήσω εκεί, μήπως καταπονείται η τηλεόραση; Ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις...