Περί Σαββόπουλου...

Δεν γνωριζω τι ακριβως εκανε με τον Πουλικακο,
παντως εαν χαστουκιζεις τα πιτσιρικια σου, αυτο κατι σημαινει.

και γω έτρωγα χαστούκια από τον πατέρα μου.. ε και ;;
να πάω να φτύσω στον τάφο του ;;;
όχι.. τον αγαπούσα και μου λείπει και μακάρι να ζούσε ακόμα...

αν με ρωτήσεις αν εγώ χαστούκισα ποτέ κάποιο από τα παιδιά μου, θα σου πω όχι.. δεν το έκανα ποτέ.
κάποιες φορές όμως τα "χαστούκιζα" με την γλώσσα.. που κόκκαλα δεν έχει αλλά κόκκαλα τσακίζει...

Μια και ξαναπιαστηκε η κουβεντα ! Ντοκουμεντο που θα μεινει.

Πως ο Νιονιος ισωπεδωνει τον επαρσιμενο εν υπηρεσια κουλτουριαρη, που ενω τελειωνει τους ηλιθιους ιδεοληπτικους αφορισμους του, ο Νιονιος του ριχνει την αληθεια. "Εισαστε ενα ερειπιο". Ο υπερφλυαρος "υπηρεσιακος" της κουλτουρας (κινηματογραφο λεμε) ψιλοσαστιζει και δεν του μενει απο το να φουσκωνει και να ξεφουσκωνει. Τωρα ειναι και οι δυο στην αλλη πλευρα και με καποιον τροπο "γνωριζουν" και οι δυο.

Προφητικος ο Νιονιος.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ο Χατζιδακης είχε απαγορευσει στον Σαββοπουλο να παιζει τα τραγουδια του
γιατι τον ειρωνευοταν με τνη προφορα του < ρ > και τα επαιζε με διαφορετικο τροπο
αργοτερα ο Σαββοπουλος αλλαξε γνωμη και ελεγε τα καλυτερα για τον Μανο
εδωσε και μια συναυλια στο Ηρωδειο προς τιμη του

• Haha
Reactions: Cicadelic Ranger
Οι ανθρωποι που στριβουν στην πορεια τους ειναι αυτοι που μενουν και περισσοτερο αγαπητοι και αφηνουν και "κατι".

Ουαι και αλλοιμονο σε αυτους που δεν στριβουν ποτε και ειναι "αλαθητοι".

• Like
Reactions: vlad66 and Deneb
Τις κρύες γυναίκες που με χαϊδεύουν, τους ψευτοφίλους που με κολακεύουν, που απ’ τους άλλους θεν παλικαριά κι οι ίδιοι όλο λερώνουν τα βρακιά, σ’ αυτήν την πόλη που στα δυο έχει σκιστεί, τους έχω βαρεθεί. Και πέστε μου αξίζει μια πεντάρα, των γραφειοκρατών η φάρα, στήνει με ζήλο περισσό, στο σβέρκο του λαού χορό, στης ιστορίας τον χοντρό το κινητή, την έχω βαρεθεί. Και τι θα χάναμε χωρίς αυτούς όλους, τους Γερμανούς, τους προφεσόρους, που καλύτερα θα ξέρανε πολλά, αν δε γεμίζαν ολοένα την κοιλιά, υπαλληλίσκοι φοβητσιάρηδες, δούλοι παχιοί, τους έχω βαρεθεί. Κι οι δάσκαλοι της νεολαίας γδαρτάδες, κόβουν στα μέτρα τους τους μαθητάδες, κάθε σημαίας πλαισιώνουν τους ιστούς, με ιδεώδεις υποτακτικούς, που είναι στο μυαλό νωθροί, μα υπακοή έχουν περισσή, τους έχω βαρεθεί. Κι ο παροιμιώδης μέσος ανθρωπάκος, κέρδος ποτέ μα από παθήματα χορτάτος, που συνηθίζει στην κάθε βρωμιά, αρκεί να έχει γεμάτο τον ντορβά κι επαναστάσεις στ’ όνειρά του αναζητεί, τον έχω βαρεθεί. Κι οι ποιητές με χέρι υγρό, υμνούνε της πατρίδας τον χαμό, κάνουν με θέρμη τα στοιχειά στιχάκια, με τους σοφούς του κράτους τα ‘χουνε πλακάκια, σαν χέλια γλοιώδικα έχουν πουληθεί, τους έχω σιχαθεί.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

οι ανθρωποι τεινουν να εξιδανικευουν τους καλλιτεχνες για εσωτερικους δικους τους λογους..κατι σαν wannabe...αν αυτο δεν επιτευχθει τεινου να τους απορριπτουν, εφ οσον η πραγματικοτητα δεν συμφωνει με το φαντασιακο τους...
ιδιον της ανθρωπινης φυσης, που για να αναλυθει σε βαθος, χρειαζεται ψυχαναλυσις ημων

απολαυστε την μουσικη, το τραγουδι, αφειστε την ψυχη ελευθερη να νοιωσει, κ αφειστε στην ακρη τα λαθη κ τα σφαλματα των καλλιτεχνων..ανθρωποι ειναι, χθονιοι.ποιος ειναι αλανθαστος, ποιος ξερει την απολυτη αληθεια, κ τι ετσι αληθεια

το τραγουδι λεει για ΟΛΟΥΣ , και για μας κ για τους 'αλλους''..για τους 'αλλους' ολοι μιλαμε κ ρινουμε με περισση ευκολια...για μας?
ο αναμαρτητος, πρωτος τον λιθον βαλλετω

Last edited:
Οι ανθρωποι που στριβουν στην πορεια τους ειναι αυτοι που μενουν και περισσοτερο αγαπητοι και αφηνουν και "κατι".

Ουαι και αλλοιμονο σε αυτους που δεν στριβουν ποτε και ειναι "αλαθητοι".

"Μονο τα ντουβαρια και οι νεκροι" ειπε ο Διονυσης δεν αλλαζουν.

• Love
Reactions: vlad66
Eτσι ηταν εκεινη η γενια.
Οχι, δεν εδερνε τοτε ολος ο κοσμος τα παιδια τους
Π.χ. ακομα και στην χαμηλης μορφωσης αγροτικη οικογενεια της γυναικας μου
τη ιδια εποχη, οι γονεις της δεν σηκωσαν ποτε χερι στα παιδια τους .
Ποσο μαλλον ενας ανθρωπος του πνευματος και της τεχνης.
Ουτε κατα διανοια μπορω βρω οποιαδηποτε δικαιολογια για τετοιες
βαναυσες και βαρβαρες γονεϊκες συμπεριφορες.

• Like
Reactions: Stellios papa
Ενταξει μην τρελενομαστε. Μην συγκρινουμε Πουλικακο με Σαββοπουλο.

Ενταξει ο Πουλικακος εκανε 3-4 εξαιρετικες ερμηνιες στα 70ς. Αλλα ποτε δεν ηταν πραγματικος δημιουργος. Ειχε εναν τροπο ερμηνιας καπως ελληνοροκ αλλα μεχρι εκει. Ουτε ποιητης ουτε συνθετης πραγματικος.
Ο Σαββοπουλος γεμιζει και τα 2 καρρέ. Οι αλλοι Μεγαλοι γεμιζουν μονο το ενα.

Μόνο το "Μεταφορές Εκδρομές Ο Μήτσος" πιστεύω πως αξίζει από Πουλικάκο.
Και ο Νιόνιος για μένα, τελειώνει στην ¨Ρεζέρβα" ως Σαββόπουλος. Μετά το ρίχνει στην κονόμα.

Last edited:
Ενταξει μην τρελενομαστε. Μην συγκρινουμε Πουλικακο με Σαββοπουλο.

Ενταξει ο Πουλικακος εκανε 3-4 εξαιρετικες ερμηνιες στα 70ς. Αλλα ποτε δεν ηταν πραγματικος δημιουργος. Ειχε εναν τροπο ερμηνιας καπως ελληνοροκ αλλα μεχρι εκει. Ουτε ποιητης ουτε συνθετης πραγματικος.
Ο Σαββοπουλος γεμιζει και τα 2 καρρέ. Οι αλλοι Μεγαλοι γεμιζουν μονο το ενα.
που ειδες να συγκρινει καποιος Πουλικακο με Σαββοπουλο ? να προσεξεις ομως το ποστ 349 μου εγραψες, προσεξετο καλα να δεις ποιος ξεφτιλίζει ποιον .

Re: Moυσεία

Από πλευράς μουσικής /συνθετικής δεινότητος δεν τους φθάνει ούτε στο 1 / 100 ... μην τρελλαθούμε κιόλας ... εντάξει, υπήρξαν κάποια χρόνια που ο Διονύσης είχε το ''πακέτο'' (στίχοι / κοπιαρισμένη μουσική και επαναστατικότητα ) αλλά μέχρι εκεί ... κάπου στο 1983 με τα τραπεζάκια έξω (το μέγα χιτ της εποχής με την Έλενα και τον Τάσο επίσης plagiarism) μας τέλεψε και απέμεινε, ως συνήθως, μια γραφική πρώην αριστερή καρικατούρα να απολαμβάνει τα κέρδη ...
Σπύρο, συμφωνω 100%

Δεν γνωριζω τι ακριβως εκανε με τον Πουλικακο,
παντως εαν χαστουκιζεις τα πιτσιρικια σου, αυτο κατι σημαινει.
ημουν μικροτερος επαιζε στο Ροντεο, και στην Μπαντα του ηταν τα μπουρμπουλια και ο Πουλικακος μ αρεσαν πολυ τα τραγουδια του
με τον Πουλικακο ακουγαν μαζι Μπομπ Ντυλαν

Το Μεταφοραί, εκδρομαί ήταν τέρμα Zappaκικό μουσικά.
Σε φιλοσοφικό επίπεδο ο Πουλικας δεν διέφερε και πολύ από τον Zappa αν κάτσει κάποιος και δει συνεντεύξεις του τελευταίου.
Ο καθένας πορεύεται με ότι τον εκφράζει.
Είναι τόσο απλά τα πράγματα κύριε Στέλιο μας.

ΥΓ. Ξεκίνα να βλέπεις συνεντεύξεις του Zappa.