Περι screenshots ο λογος..

19 June 2006
35,670
Το πόσο ανούσια είναι η σύγκριση φωτο / screenshots φαίνεται από το εξής:

Στο monitor του σπιτιού, όπου και πρωτοείδα τις φωτό, τα μαύρα του hd100 ήταν καλύτερα και υπήρχε περισσότερη λεπτομέρεια ανάμεσα στα φυλλώματα όπου ο hd1 τα έδειχνε απλώς ως solid black.

Ωραία λέω, λογικό.

Έλα όμως που ήταν τις είδα και από το Monitor του γραφείου οι διαφορές πλέον ήταν κυριολεκτικά ανύπαρκτες!

Δεν ξέρω αν είναι ανούσιες οι φώτο. Σκέφτηκα μήπως είχα σχηματίσει λάθος εντύπωση για τις φωτο όταν τις είδα στο CRT monitor, γι' αυτό και τις ξαναείδα και σε ένα TFT. Ίδια συμπεριφορά μ' αυτό που περιέγραψα πιο πάνω. Τι θέλω να πω.....Κάθε φορά που μπαίνουν κάποια screenshots από προβολικά σε κάποιο θέμα που ανοίγει, ξεκινάει μια ατέρμονη συζήτηση περί των σταθερών, μεταβλητών, παραγόντων, φωτισμού, συμπίεσης, ρυθμίσεων, φωτογραφικής μηχανής κ.λ.π. Όλα αυτά, δηλαδή, που αποτελούν, δικαίως, το ''ευαγγέλιο'' των συγκριτικών. Με μια φράση, οι κοινές παράμετροι. Δεν διαφωνώ καθόλου ως προς τη μεθοδολογία των συγκριτικών (πως θα μπορούσα άλλωστε), αλλά γιατί να μπαίνουμε κάθε φορά στη διαδικασία να ξαναθυμίζουμε πράγματα δεδομένα που θα έπρεπε να είναι γνωστά εκ προοιμίου????

Δεν είπα ότι ο 100άρης είναι χειρότερος από τον HD1, ούτε το αντίθετο. Απλώς, σχολίασα τα 2 screenshots που παρέθεσε ο Τάκης, κρίνοντας αυτά που βλέπω και αυτά που δεν βλέπω (ευχαριστώ Γιάννη)._ ;);)

Απάντηση: Re: Preview Special: JVC DLA-HD100

Επί του θέματος: Το παράδειγμα ήταν προφανώς για να κατανοήσουμε πόσο παραπλανητικά μπορεί να είναι τα screenshots.

Αναλογα πως τα βλεπεις τα screenshots......!!!!
Αν περιμενεις να δεις μια εικονα εφαμιλη της προβολης .ΝΑΙ.ειναι λαθος...
Εαν δεις ομως μεμονομενα τα προβληματα της φωτο,μπορεις να κανεις μια καλη εκτιμηση σε τι κατασταση ειναι ο προβολεας και που ποναει....
Βεβαια μιλαμε παντα για γνησια φωτο και οχι πειραγμενη....

Βασικα αυτο που αλλαζει ειναι η πυκνοτητα και φωτεινοτητα...και λογικο ειναι να μπερδευει...

Προσωπικα οι φωτο απο τον hd1 ειναι αυτο που εχω δει και live με καποιες ψιλοδιαφορες.....
Πιστευω οτι η jvc εχει καταφερει αυτο που ζηταει ο καταναλωτης....

Re: Απάντηση: Re: Preview Special: JVC DLA-HD100

Προσωπικα οι φωτο απο τον hd1 ειναι αυτο που εχω δει και live
Δλδ γνωρίζεις την συγκεκριμένη σκηνή / εικόνα / frame του screenshot (και μάλιστα τοοοοοοσο καλά);

Γιατί, αν όχι, αδυνατώ να καταλάβω το σκεπτικό σου. Αν είναι έτσι σε λίγο καιρό θα κρίνουμε τους προβολείς και από το τηλέφωνο. :p

Απάντηση: Preview Special: JVC DLA-HD100

Οποιος μπορει να κρινει κρινει. Οποιος παλι δεν μπορει , δεν το κανει.

Γιατι κολλατε τοσο πολυ δεν το καταλαβαινω...........

Γιατί, αν όχι, αδυνατώ να καταλάβω το σκεπτικό σου. Αν είναι έτσι σε λίγο καιρό θα κρίνουμε τους προβολείς και από το τηλέφωνο. :p

Σαν να μου λες ότι δεν το κάνουμε ήδη...

Σαν να μου λες ότι δεν το κάνουμε ήδη...
:worshippy::worshippy::worshippy::grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:worshippy::worshippy::worshippy:

Tα screenshots είναι για να έχουμε κάτι να συζητήσουμε, να ανοίξει ο κύκλος, η παρέα δηλαδή, και να γίνει κουβεντούλα, να συμμετέχουν κι αυτοί που δεν είχαν τη δυνατότητα να δούνε το μηχάνημα.
Κάποια πράγματα μπορείς να τα διακρίνεις. Όχι πολλά όμως, και με αρκετή δόση αμφιβολίας. Δεν είναι όλοι οι φωτογράφοι ίδιοι ούτε όλες οι μηχανές.
Από εκέι καί πέρα, πέρα από τα screenshots δηλαδή, υπάρχει και το πανί, υπάρχει η κίνηση,υπάρχει η αίσθηση υπάρχει η πραγματικότητα.
Το screenshot είναι ένα από τα περίπου 180,000 frames μιάς ταινίας. Λείπουν άλλα 179,999...
icon12.gif

Re: Απάντηση: Preview Special: JVC DLA-HD100

Οποιος μπορει να κρινει κρινει. Οποιος παλι δεν μπορει , δεν το κανει.

Γιατι κολλατε τοσο πολυ δεν το καταλαβαινω...........
Καταρχήν δεν ‛κολλάμε’ πουθενά.

Απλώς όταν δω αύριο (αν όχι σήμερα όπως προειπώθηκε :p) κάποιους που θα ‛μπορούν να κρίνουν' και από το τηλέφωνο θα ανησυχήσω λίγο περισσότερο :p

Οταν λετε και ξαναλετε τα ιδια πραγματα περι screenshot "κολλατε".
Εχει ξεφυγει το οριο της "ενημερωσης" κι εχει περασει σε κατασταση "κολληματος".

Η θα πρεπει να κουβεντιαζουμε εδω μεσα, η θα πρεπει να κουβεντιαζουμε με τον τροπο και μονο που θελουν καποιοι ......

That's it....:beee:

Tα screenshots είναι για να έχουμε κάτι να συζητήσουμε, να ανοίξει ο κύκλος, η παρέα δηλαδή, και να γίνει κουβεντούλα, να συμμετέχουν κι αυτοί που δεν είχαν τη δυνατότητα να δούνε το μηχάνημα.
Κάποια πράγματα μπορείς να τα διακρίνεις. Όχι πολλά όμως, και με αρκετή δόση αμφιβολίας. Δεν είναι όλοι οι φωτογράφοι ίδιοι ούτε όλες οι μηχανές.
Από εκέι καί πέρα, πέρα από τα screenshots δηλαδή, υπάρχει και το πανί, υπάρχει η κίνηση,υπάρχει η αίσθηση υπάρχει η πραγματικότητα.
Το screenshot είναι ένα από τα περίπου 180,000 frames μιάς ταινίας. Λείπουν άλλα 179,999...
icon12.gif

Και σαφώς μπορεί να υπάρξει μια μεθοδολογία, ένα σίκουελ φωτογραφιών τα οποία μπορούν να δείξουν περισσότερα πράγματα. Και μετά θ' αρχίσουμε ν' αμφιβάλουμε για το πάνελ της μηχανής, την ακεραιότητα του φωτογράφου, το στήσιμο των μηχανημάτων κ.λ.π. Και αν τα έχουμε και αυτά λυμένα θα ασχολούμαστε με την αίσθηση που αφήνει γενικά η ταινία, η κίνηση, η "πραγματικότητα"...

Σαφώς.. Μια κουβεντούλα κάνουμε και κάθε φορά γυρίζει στο ότι δεν είναι σωστό να κρίνουμε από τα σκρινσοτς. Δυστυχώς, οι περισσότεροι δεν έχουν τη δυνατότητα να δουν τα δύο μηχανήματα, που τους ενδιαφέρουν ή θέλουν να σχολιάσουν, μαζί, στην ίδια αίθουσα, στο ίδιο πανί και ν' απολαύσουν και τα 180,000 καρέ. Μιας ταινίας. Το μόνο που έχουν είναι κάτι κακοτραβηγμένες φωτογραφίες, 2 κακορυθμισμένων προβολέων. Και τι κάνουν; Σχολιάζουν τι βλέπουν. Στο 14" μόνιτόρ τους...

Τι άλλο να κάνουμε;

Υ.Γ. Κανείς δεν κάθεται να δει και τα 180,000 καρέ για να κρίνει... Προτιμά 50χ360 καρέ από διάφορες ταινίες... Καμιά φορά, ούτε κι αυτά... Απλά παίρνει τηλέφωνο το φίλο του... Καλός ήταν.. Τέλειος... οκ.. Πάω να τον πάρω..

Παιδια ειλικρινά, σκεφτόμαστε σοβαρα το ενδεχόμενο να μην ξαναανεβασουμε screenshots (ακομα και αυτα που ειναι συνοδευτικα ενος συγκριτικού) οσο υπαρχουν ανθρωποι που προτιμούν να αγνοήσουν τις εντυπώσεις των ανθρώπων που παρευρεύθηκαν στο συγκριτικό και επικεντρώνουν την προσοχή τους στις διαφορές των καλών ή κακών φωτογραφικών screenshots, βγάζοντας μαλιστα περισπούδαστα συμπεράσματα...

Παιδια ειλικρινά, σκεφτόμαστε σοβαρα το ενδεχόμενο "να μην ξαναανεβασουμε screenshots" (ακομα και αυτα που ειναι συνοδευτικα ενος συγκριτικού) οσο υπαρχουν ανθρωποι που προτιμούν να αγνοήσουν τις εντυπώσεις των ανθρώπων που παρευρεύθηκαν στο συγκριτικό και επικεντρώνουν την προσοχή τους στις διαφορές των καλών ή κακών φωτογραφικών screenshots, βγάζοντας μαλιστα περισπούδαστα συμπεράσματα...

Τάκη, συγνώμη...
Μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό;

Μαλλον γραφονται πραγματα χωρις πολυ πολυ σκεψη μου φαινεται...

Οι φωτογραφιες χρειαζονται για να γινεται κουβεντα και να εχουν μια αποψη ατομα σαν εμενα, που δεν εχουμε την δυνατοτητα να δουμε πολλους απο τους προβολεις απο κοντα. Δεν καταλαβαινω γιατι πειραζει μερικους η συζητηση...forum δεν ειμαστε??? Αυτο δεν κανουμε εδω? :grinning-smiley-043
Απο εκει και περα, το επομενο βημα που θα μπορουσαμε να κανουμε, ειναι να εχουμε μια βιντεοκαμερα HD στημενη σε τριποδο, να τραβανε τα παιδια καποια clips καθως παιζουν οι προβολεις και να τα ανεβαζουν σε καποιο χωρο, ωστε να ειναι διαθεσιμα προς download. Φυσικα αυτα τα αρχεια θα ειναι μεγαλα σε μεγεθος, λογω αναλυσης, αλλα ισως θα επρεπε να σκεφτουμε μια τετοια υλοποιηση καποια στιγμη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Preview Special: JVC DLA-HD100

Τάκη, συγνώμη...
Μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό;

Βεβαιως! Οταν κανουμε ενα συγκριτικό ή παρουσίαση προβολέων, καποιος (ο Τασος συνηθως) τραβαει φωτογραφιες/screenshots με την μηχανή του προκειμένου να μεταφερουμε το "κλιμα" του συγκριτικού σε οσους δεν ηταν παροντες.
Οι φωτος ειναι παντα συνοδευτικές των σχολίων των παρευρισκομενων και παντα λεμε να μην τις λαμβανετε σοβαρα υποψην.
Παρ ολα αυτα, υπαρχουν ορισμενα μελη που καθε φορα θα κατσουν και θα βγαλουν συμπεράσματα βασει των screenshots και μόνο, ακομα και αν οι εντυπωσεις μας λενε ακριβως το αντιθετο απο τα συμπερασματα που εξαγουν βασει των φωτο (πχ "εδω βλεπω τρεις εικονες απο την κακη σύγκλιση")
Ισως λοιπον ειναι καλυτερα για να μην δημιουργουμε συγχιση σε οσους μας διαβαζουν, να μην ανεβαζουμε screenshots απο συγκριτικα τα οποια κανουμε, και να περιοριζομαστε στις γραπτες μας εντυπωσεις...

Ναι ρε Τακη, αλλα οπως το περιγραφεις ειναι σαν να σε ενοχλει που καποιος για να βγαλει συμπερασματα (δικα του) δεν διαβαζει αυτα που γραφεις αλλα κοιταει τις φωτο.
Και τι προβλημα υπαρχει δηλαδη ? Δικο του συμπερασμα βγαζει , δεν βγαζει δικο μας !

Οποιος θελει να βγαλει συμπερασμα απο τα screenshot ας το βγαλει. Εσυ αυτο που πρεπει να κανεις το εχεις κανει κι εχετε πει πολλες φορες να μην κρινουν απο τα screenshot που ειναι σωστο. Αλλα κι αν καποιος θελει , τι παει να πει , οτι δεν εχει το δικαιωμα? Μην τα τραβαμε ολα απο τα μαλια...

Τωρα αν η εντυπωσεις οι δικες σου λενε ακριβως το αντιθετο απο τα συμπερασματα που βγαινουν απο τα screenshot, τι εγινε δηλαδη? Εσυ το ειδες live κι οι αλλοι οχι και βλεπουν τα screenshots.

Ο ενδιαφερομενος στην τελικη θα κρινει με τα δικα του δεδομενα και "φιλτρα" και εμεις σαν φορουμ , εφοσον εχουμε αναφερει πολλες φορες τα περι screenshots, τη "δουλεια" μας την εχουμε κανει. Δεν εχουμε καμμια υποχρεωση ουτε να επιβαλουμε την αποψη μας ( που ουτε το θελουμε νομιζω) ουτε και να "προστατεψουμε" τον αγοραστη σε τετοιο βαθμο.

Απολυτα σωστη η αποψη του Χρηστου!!!! :grinning-smiley-043

(Τελικα εμεις οι χοντροι τα λεμε ωραια πολλες φορες :D:D)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Preview Special: JVC DLA-HD100

Βεβαιως! Οταν κανουμε ενα συγκριτικό ή παρουσίαση προβολέων, καποιος (ο Τασος συνηθως) τραβαει φωτογραφιες/screenshots με την μηχανή του προκειμένου να μεταφερουμε το "κλιμα" του συγκριτικού σε οσους δεν ηταν παροντες.

Δεκτόν... Στη συγκεκριμένη φάση όμως φωτογράφος είναι ένας φινλανδός.

Οι φωτος ειναι παντα συνοδευτικές των σχολίων των παρευρισκομενων και παντα λεμε να μην τις λαμβανετε σοβαρα υποψην.

Νομίζω ότι έχω την κριτική ικανότητα για να ζυγίσω το "σοβαρό" της υπόθεσης...

Παρ ολα αυτα, υπαρχουν ορισμενα μελη που καθε φορα θα κατσουν και θα βγαλουν συμπεράσματα βασει των screenshots και μόνο, ακομα και αν οι εντυπωσεις μας λενε ακριβως το αντιθετο απο τα συμπερασματα που εξαγουν βασει των φωτο (πχ "εδω βλεπω τρεις εικονες απο την κακη σύγκλιση")

Κανέναν δε θα εμπιστευτώ όσον αφορά την αίσθηση που ΜΟΥ δίνει κάποιος προβολέας... Αλλά θα διαβάσω προσεκτικά όλους τους σχολιασμούς των "παλαιών" στο χώρο. Και βάσει αυτών θα κρίνω τα σκρινσοτς (αν μπορώ να τα κρίνω) και θα σχολιάσω.

Ισως λοιπον ειναι καλυτερα για να μην δημιουργουμε συγχιση σε οσους μας διαβαζουν, να μην ανεβαζουμε screenshots απο συγκριτικα τα οποια κανουμε, και να περιοριζομαστε στις γραπτες μας εντυπωσεις...
Εσείς δε δημιουργείτε σύγχυση... Οι παρατηρήσεις μας δημιουργούνε σύγχυση. Παρ' όλα αυτά εγώ δε θέλω να σταματήσω να βλέπω σκρίνσοτς και ούτε να μου περιοριστεί αυτή η δυνατότητα...

..

Χρηστο, δεν εχω κανενα προβλημα προσωπικα με τα screenshots, ισα-ισα που τα βρίσκω διασκεδαστικά και ωραιο "εργαλειο" για κουβεντούλα..
Απλα φοβάμαι μηπως παρά τα 500 προειδοποιητικα μυνήματα που εχουμε βαλει, τελικα δημιουργούμε συγχιση σε αυτους που παρακολουθουν το φορουμ και προσπαθουν να βγαλουν συμπερασμα για την αποδοση ενος προβολεα απο screenshots, κατι που μπορει να επηρεασει την μελλοντική αγορά τους!
Εδω βλεπεις πως, εμπειρα υποτιθεται μελη οπως ο Κεφάλας, δινουν το "κακο παραδειγμα" και κριτικάρουν προβολείς που δεν εχουν δει βασει screenshots και μονο...Τι να υποθεσουν λιγοτερο εμπειρα μελη και ποσο θεωρεις οτι θα επηρεαστούν διαβαζοντας τετοια σχολια;
Just some food for thought...

Re: Preview Special: JVC DLA-HD100

…καλά και άγια όσα λέμε αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να παρακάμψουμε τη «θεωρία της κολοκυθόπιτας…» η εικόνα όπως και πολλά αλλά πράγματα στη ζωή έχουν την απόλυτη και τη σχετική διάσταση…

...το απόλυτο μπορεί να υποστηριχτεί από τα δεδομένα στη περίπτωση μας ansi contrast, brightness, resolution κλπ τότε όλοι θα αγοράζαμε βάση χαρακτηριστικών και μετρήσεων συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να δούμε κάτι… το είδε ο Μανώλης το μέτρησε είμαστε ΟΚ add το cart…

...το σχετικό όμως το κρίνουμε εμείς και μόνο εμείς…πως παίζει στο χώρο μου καλή η φωτεινότητα μα θέλω και άλλο, τόσο contrast στα μάτια μου είναι άγριο, θέλω κάτι πιο κινηματογραφικό κλπ…

...διαφορετικά μια χαρά είναι η 50’ Plasma κλπ… κάπου εκεί έρχονται και οι φωτογραφίες υπάρχουν για να μας δώσουν τη σχετική διάσταση…καμία σχέση με το τι γράφει κάποιος η τι λέει σε προσωπική άποψη…μην μπερδεύετε τα πράγματα… εκτός αν δεν δικαιούστε προσωπικής άποψης οπότε πάω πάσο και ας μην ανοίγουμε καθόλου thread μια και δεν υπάρχει λόγος…

το μονο σίγουρο είναι ότι αλλιώς βλέπω εγώ και αλλιώς κάποιος άλλος το τι αρέσει σε μένα δεν είναι υποχρεωτικό να αρέσει σε κάποιο άλλο…