Περι screenshots ο λογος..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Preview Special: JVC DLA-HD100

Οι φωτο ...πολυ σωστα ...ειναι συνοδευτικες για την παρουσιαση και καλα κανουν και μπαινουν.....(μπραβο Γιγα....;)ωραιος)
Επισης καλα κανει ο κοσμος και τις σχολιαζει(λογικοτατο)....καλος η κακος....
Το αν βγαζει καποιος συμπερασμα για τον προβολεα απο τις φωτο το εχουμε πει χιλιες φορες οτι δεν ειναι σωστο.....
Το αν υπαρχουν προβληματα στις φωτο τα οποια ισχυουν η δεν ισχυουν και στην live εκδοση ειναι αλλο θεμα το οποιο ας μην το συζητησουμε γιατι θα υπαρξει προβλημα......

Εξαλλου και στην live εκδοση υπαρχουν προβληματα(π.χ.συγκλιση που ειναι απλο προβλημα)που δεν τα βλεπουν οι περισοτεροι στην ταινια......(φυσικα λογο απειριας...μην παρεξηγηθουμε κιολας)

Πιστευω οτι πορει να γραφει ο καθε ενας οτι νομιζει απο την στιγμη που δεν βριζει κανεναν ....και οποιος θελει διαβαζει.....
Εσύ Κωστή, κάνεις κάτι διαφορετικό;...νομίζω ότι φάσκεις και αντιφάσκεις....sory αλά εδω σε βρίσκω φάουλ!!!

Απάντηση: Preview Special: JVC DLA-HD100

Που σημαινει ολα, "ακομα κι αυτα..." κτλ κτλ

Η μπερδευτηκες η μας μπερδεψες φιλος. :operator:

Γιατι δεν παμε παρακατω και πρεπει παλι να αποδειξει ο ενας στον αλλον την αποψη του και να μην μεινει ΑΠΛΑ ΣΑΝ ΑΠΟΨΗ ?

Υπαρχει καποιος λογος?

Χρηστο δεν καταλαβαινω ειλικρινα γιατι νομίζεις οτι μπερδεύτηκα..
Νομιζω οτι ημουν ξεκαθαρος στο τι πιστευω..
Το σχολιο μου εγινε σε αυτο το θεμα διοτι εγώ ανεβασα τα screenshots του Φιλανδού και εδωσα αφορμή να αρχισουν παλι τα σχολια, οποτε θεωρησα πρέπον να εκφρασω τον προβληματισμό της διαχειρισης της κατηγορίας για το αν τα screenshots τελικα βοηθούν ή βλαπτουν την συζήτηση..
That's all...

Ελπιζω να ήμουν κατανοητός..

Τάκη σε κατάλαβα απόλυτα και συμφωνώ σε όλα μαζί σου αλλά σκέψου πως υπάρχουν πάρα πολλοί μέσα σε αυτό το forum που σεβόμαστε και τον κόπο σας όταν διοργανώνετε ένα συγκριτικό αλλά και τις απόψεις σας (άσχετα με το αν συμφωνούμε πλήρως με τα αποτελέσματα) και θα θέλαμε να τα βλέπουμε στο σύνολό τους (με τα screen tests) όταν δεν μπορούμε να είμαστε παρόντες (όπως είχε γίνει με τον DiLA) για να έχουμε μια εντύπωση, όχι αυτό που είδατε εσείς ζωντανά αλλά να πάρουμε μία «γεύση».
Για να μην κουράζουμε και τους άλλους που θα διαβάζουν πράγματα που ίσως δεν θα ήθελαν εδώ προτείνω να το συζητήσουμε κάποια στιγμή από κοντά.
Κλείνοντας θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω ότι συμμερίζομαι τις ανησυχίες σου στο συγκεκριμένο θέμα αλλά στην όποια απόφαση παρθεί λάβετε υπ’ όψη σας όλους εμάς που δεν «πιανόμαστε» από μία φωτογραφία για να αναπτύξουμε τις όποιες θέσεις και απόψεις μας.
Σε (σας) ευχαριστώ για την υπομονή και την κατανόηση -bye-

Re: Απάντηση: Preview Special: JVC DLA-HD100

αν τα screenshots τελικα βοηθούν ή βλαπτουν την συζήτηση..

Λάθος, λάθος, λάθος...

Μια συζήτηση ποτέ δε βλάπτεται από τέτοιου είδους θέματα. Ενισχύεται, βελτιώνεται, γίνεται ενδιαφέρουσα. Το θέμα μας είναι αν τα σκρινσοτς βοηθούν ή βλάπτουν την κρίση μας. Μακάρι να το συζητάμε για μήνες το θέμα και να έχουμε και σκρινσοτς να σχολιάζουμε...-bye-

Παρ' όλα αυτά είναι άδικο να λέμε: Μην κρίνετε από τα σκρίνσοτς, εφόσον υπάρχει έστω και ένας (που δείχνει να ξέρει τι λέει) που πιστεύει ότι μπορεί να κρίνει. Συνεπώς, τουλάχιστον γι' αυτόν τον άνθρωπο, το σκρινσοτ κάνει δουλειά. Οπότε και η επαγγελματική-ίσως άποψη μας να του-μας είναι άχρηστη... Δεν ξέρω.. Ίσως να μην πρέπει να βιαζόμαστε με τέτοιες αποφάσεις/σκέψεις.

Και να το παω και λιγο παρακατω..

Πειτε μου ΜΙΑ φορα που προσπαθησε καποιος να καταλαβει αυτα που ΙΣΩΣ βλεπει καποιος σε ενα screenshot .
Η ακομα και να ρωτηθηκε κατι ΧΩΡΙΣ "υφακι" και "αφοριστικα" σχολια.
Εγω δεν εχω δει πουθενα, αφου περνουμε το παραδειγμα του Κωστα, να τον ρωτησει κανεις που ειδε κατι .
Εχουμε παρει σαν default οτι απο τα screenshot δεν φαινεται τιποτα.
Αναρωτηθηκε κανεις αν μπορει να φαινεται εστω και κατι ?

Κι οσο για το μανουτι, ε τι να κανουμε, εχει "σχολη" στη φωτογραφια αδιαμφισβήτητα. Να μην πω και σε πολλα αλλα. Εχει ασχοληθει με το θεμα κι ο Greg Rogers :grinning-smiley-043.

Εσύ Κωστή, κάνεις κάτι διαφορετικό;...νομίζω ότι φάσκεις και αντιφάσκεις....sory αλά εδω σε βρίσκω φάουλ!!!

Tι εννοεις Γιαννη ? Λεει ο ανθρωπος οτι δεν ειναι σωστο να βγαζεις συμπερασματα απο screenshot. Δε λεει χρησιμοποιησε ΜΟΝΟΝ αυτα, απλα οτι μπορεις ισως να δεις κατι κι απο εκει!

Παρ' όλα αυτά είναι άδικο να λέμε: Μην κρίνετε από τα σκρίνσοτς, εφόσον υπάρχει έστω και ένας (που δείχνει να ξέρει τι λέει) που πιστεύει ότι μπορεί να κρίνει. Συνεπώς, τουλάχιστον γι' αυτόν τον άνθρωπο, το σκρινσοτ κάνει δουλειά. Οπότε και η επαγγελματική-ίσως άποψη μας να του-μας είναι άχρηστη... Δεν ξέρω.. Ίσως να μην πρέπει να βιαζόμαστε με τέτοιες αποφάσεις/σκέψεις.

Το παραπανω σου ποστ αποδεικνύει περίτρανα τον κίνδυνο του να βγάλει λαθος συμπεράσματα ενα μέλος για εναν προβολέα, διαβάζοντας τα σχόλια καποιου αλλου ο οποίος, οχι μόνο δεν εχει δει τον προβολέα, αλλα προσφέρει άποψη βάσει των screenshots και μόνο!
Οταν εσυ Γιάννη, που εισαι καιρο στο Avclub, δεν εχεις πειστεί οτι συμπερασμα απο screenshots μόνο δεν βγαινει, τοτε τι να υποθεσουμε για ενα νέο απειρο μελος;;
Να υπενθυμίσω ετσι γρηγορα μερικούς λόγους που εξηγούν γιατι δεν πρέπει να βγαζουμε συμπερασματα απο screenshots και μόνο;
1)Κανενα screenshot δεν αποτυπωνει σωστα το black level ενος προβολεα (ολα το κολακευουν)
2) Η ευκρίνεια της φωτο εξαρτάται απο το αν εχει νεταριστεί σωστά
3) Χρωματικά ειναι αδύνατον να βγει ασφαλες συμπερασμα, καθως η επιλογή ενος λάθους προγραμματος στην μηχανή μπορει να φέρει τα πάνω κάτω
4) Υπαρχει κίνδυνος λάθους στην φωτομέτρηση
5) Δεν γνωρίζουμε οταν βλεπουμε ενα screenshot αν ο προβολέας ειναι ρυθμισμένος σωστά σε grayscale/color ούτε αν εχει εστιαστεί σωστά ούτε αν εχει σωστή συγκλιση
6) Δεν ξερουμε σε τι πανι προβάλει και πόσο gain εχει
..και πολλοι αλλοι λογοι...

Αδικο ειναι λοιπον να λεμε μην κρινετε απο τα screenshots ή αδικο ειναι να κρίνουμε απο τα screenshots;
Για σκεψου το λιγο καλύτερα...

Last edited:

Tι εννοεις Γιαννη ? Λεει ο ανθρωπος οτι δεν ειναι σωστο να βγαζεις συμπερασματα απο screenshot. Δε λεει χρησιμοποιησε ΜΟΝΟΝ αυτα, απλα οτι μπορεις ισως να δεις κατι κι απο εκει!

Δηλαδή θέλεις να μου πείς ότι ο Κώστας, χωρίς να έχει δεί κάποιον προβολέα, δεν έχει βγάλει κάποια συμπεράσματα μόνο απο foto γιά αυτόν;...εαν αυτό λές, εσύ η ο Κώστας μπορώ να σου αποδείξω το αντίθετο παραθέτοντας αντίστοιχα θέματα, όταν βρω λίγο χρόνο...αλά θα είμαστε εκτός θέματος.

Λάθος, λάθος, λάθος...

Μια συζήτηση ποτέ δε βλάπτεται από τέτοιου είδους θέματα. Ενισχύεται, βελτιώνεται, γίνεται ενδιαφέρουσα. Το θέμα μας είναι αν τα σκρινσοτς βοηθούν ή βλάπτουν την κρίση μας. Μακάρι να το συζητάμε για μήνες το θέμα και να έχουμε και σκρινσοτς να σχολιάζουμε...-bye-

Οταν η συζήτηση περι ενος προβολέα αναλώνεται στο τι διαφορές βλεπουμε στα screenshots, τοτε κατα την γνωμη μου βλάπτεται και η κρίση μας αλλα και η γενικότερη κουβέντα, διοτι καποιος θελει να διαβασει 2 λογια για τον προβολέα και αντι αυτου, διαβαζει σελίδες αντι σελίδων με σχόλια πανω στα screenshots...
Αυτο φυσικά ειναι η ταπεινή μου αποψη..

Δηλαδή θέλεις να μου πείς ότι ο Κώστας, χωρίς να έχει δεί κάποιον προβολέα, δεν έχει βγάλει κάποια συμπεράσματα μόνο απο foto γιά αυτόν;...εαν αυτό λές, εσύ η ο Κώστας μπορώ να σου αποδείξω το αντίθετο παραθέτοντας αντίστοιχα θέματα, όταν βρω λίγο χρόνο...αλά θα είμαστε εκτός θέματος.

Το μονο που θελω να σου πω ειναι γνωμη μου στο θεμα φασκει και αντιφασκει. Πως το βλεπω εγω.
Τωρα που θελεις να το πας , ειναι αλλο θεμα Γιαννη....

Κι αν θελεις να βρουμε θεματα και screenshot , το κανουμε κι αυτο. Μαλλον θα τα βρω πιο γρηγορα αν χρειαστει..

Τάκη σε κατάλαβα απόλυτα και συμφωνώ σε όλα μαζί σου αλλά σκέψου πως υπάρχουν πάρα πολλοί μέσα σε αυτό το forum που σεβόμαστε και τον κόπο σας όταν διοργανώνετε ένα συγκριτικό αλλά και τις απόψεις σας (άσχετα με το αν συμφωνούμε πλήρως με τα αποτελέσματα) και θα θέλαμε να τα βλέπουμε στο σύνολό τους (με τα screen tests) όταν δεν μπορούμε να είμαστε παρόντες (όπως είχε γίνει με τον DiLA) για να έχουμε μια εντύπωση, όχι αυτό που είδατε εσείς ζωντανά αλλά να πάρουμε μία «γεύση».
Για να μην κουράζουμε και τους άλλους που θα διαβάζουν πράγματα που ίσως δεν θα ήθελαν εδώ προτείνω να το συζητήσουμε κάποια στιγμή από κοντά.
Κλείνοντας θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω ότι συμμερίζομαι τις ανησυχίες σου στο συγκεκριμένο θέμα αλλά στην όποια απόφαση παρθεί λάβετε υπ’ όψη σας όλους εμάς που δεν «πιανόμαστε» από μία φωτογραφία για να αναπτύξουμε τις όποιες θέσεις και απόψεις μας.
Σε (σας) ευχαριστώ για την υπομονή και την κατανόηση -bye-

Βαγγελη εγω ευχαριστω..
Να εισαι σίγουρος οτι θα λαβουμε πολυ σοβαρά υποψην μας τα παραπάνω..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Preview Special: JVC DLA-HD100

Το παραπανω σου ποστ αποδεικνύει περίτρανα τον κίνδυνο του να βγάλει λαθος συμπεράσματα ενα μέλος για εναν προβολέα, διαβάζοντας τα σχόλια καποιου αλλου ο οποίος, οχι μόνο δεν εχει δει τον προβολέα, αλλα προσφέρει άποψη βάσει των screenshots και μόνο!

Άποψη του είναι...

Οταν εσυ Γιάννη, που εισαι καιρο στο Avclub, δεν εχεις πειστεί οτι συμπερασμα απο screenshots μόνο δεν βγαινει, τοτε τι να υποθεσουμε για ενα νέο απειρο μελος;;

Εσύ μίλησες πρώτα για αφαίρεση των σκρινσοτς από τα συγκριτικά. Δε σου είπα εγώ να αφαιρέσουμε τις απόψεις των "ειδικών" από το συγκριτικό και να κρατήσουμε τα σκρινσοτς...
Νέο και άπειρο μέλος είμαι και εγώ... Εγω θα κρίνω βάσει αυτών που θα διαβάσω αν μπορώ να βγάλω συμπεράσματα από τα σκρίνσοτς...

Να υπενθυμίσω ετσι γρηγορα μερικούς λόγους που εξηγούν γιατι δεν πρέπει να βγαζουμε συμπερασματα απο screenshots και μόνο;
1)Κανενα screenshot δεν αποτυπωνει σωστα το black level ενος προβολεα (ολα το κολακευουν)

Το έχω διαπιστώσει σπίτι μου...

2) Η ευκρίνεια της φωτο εξαρτάται απο το αν εχει νεταριστεί σωστά

3) Χρωματικά ειναι αδύνατον να βγει ασφαλες συμπερασμα, καθως η επιλογή ενος λάθους προγραμματος στην μηχανή μπορει να φέρει τα πάνω κάτω

Το διαπίστωσα από τα σκρινσοτς του τοίχου του Μπάμπη...

4) Υπαρχει κίνδυνος λάθους στην φωτομέτρηση

5) Δεν γνωρίζουμε οταν βλεπουμε ενα screenshot αν ο προβολέας ειναι ρυθμισμένος σωστά σε grayscale/color ούτε αν εχει εστιαστεί σωστά ούτε αν εχει σωστή συγκλιση

Το έχω πει και εγω αυτό...

6) Δεν ξερουμε σε τι πανι προβάλει και πόσο gain εχει

Χμμμ. θα το σκεφτώ και θα σου απαντήσω...

..και πολλοι αλλοι λογοι...

Αδικο ειναι λοιπον να λεμε μην κρινετε απο τα screenshots ή αδικο ειναι να κρίνουμε απο τα screenshots;
Για σκεψου το λιγο καλύτερα...

Άδικο είναι να λέμε μην κρίνετε ΚΑΙ από τα σκρινσοτς... Μέχρι αποδείξεως του εναντίου...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Preview Special: JVC DLA-HD100

Οταν η συζήτηση περι ενος προβολέα αναλώνεται στο τι διαφορές βλεπουμε στα screenshots, τοτε κατα την γνωμη μου βλάπτεται και η κρίση μας αλλα και η γενικότερη κουβέντα, διοτι καποιος θελει να διαβασει 2 λογια για τον προβολέα και αντι αυτου, διαβαζει σελίδες αντι σελίδων με σχόλια πανω στα screenshots...
Αυτο φυσικά ειναι η ταπεινή μου αποψη..

Σε αυτό βρέθηκε λύση απ' ότι είδα...
μεταφέρθηκε ορθώς το θέμα..

Το μονο που θελω να σου πω ειναι γνωμη μου στο θεμα φασκει και αντιφασκει. Πως το βλεπω εγω.
Τωρα που θελεις να το πας , ειναι αλλο θεμα Γιαννη....

Κι αν θελεις να βρουμε θεματα και screenshot , το κανουμε κι αυτο. Μαλλον θα τα βρω πιο γρηγορα αν χρειαστει..

Ρε συ Χρήστο τι ενοείς που θέλω να το πάω;.....εγω το πάω;η κάθε φορά θα πρέπει να υπενθυμίζουμε στους εαυτούς μας τι γράφουμε και τι λέμε στο παρελθόν;.......έχει βγάλει ο Κώστας κάποια συμπεράσματα γιά προβολείς απο foto ενω δεν τους έχει δει κάν;ΕΧΕΙ....έχει πει ότι δεν μπορούμε να κρίνουμε προβολείς απο foto; ΕΧΕΙ.....αν αυτός δεν είναι νόμος του <φάσκω>και <αντιφάσκω>...οκ είμαι λάθος και συγνώμη.

Μαλιστα.....

Παραδειγμα (αφου φαινεται οτι σας αρεσουν τα bold)

img8200cm7.jpg

img8203lr7.jpg

Δειτε τις παραπανω και το κουβεντιαζουμε.
Βλεπετε κατι που εχει προκληθει απο καπου αλλου ΕΚΤΟΣ του προβολεα ?

Να κανουμε μια κουβεντουλα , μπας και ειμαι στον κοσμο μου.

Αν θελετε περαιτερω στοιχεια μαρκας μηχανης και φακου, αριθμο μητρωου φωτογραφου, και gain οθονης , θα τα βρω αμεσα.

Η ολη ιστορια εχει να κανει με τον "αφορισμο" καποιων σχολιων (και προσωπων θα τολμησω να πω, αφου μας αρεσει να λεμε αληθειες) και τιποτα αλλο απ'οτι εχω καταλαβει, ΕΦΟΣΟΝ ολοι εμμεσα/αμμεσα και κατα το δοκουν , παραδεχονται οτι τα screenshot ΔΕΝ βλαπτουν την "υγεια" ενος public forum .

Συνολική άποψη ίσως δεν μπορείς να βγάλεις αλλα επι μερους είναι πιθανό...

Δηλαδή αν βάλω μια φωτογραφία από ένα πατερν που δείχνει πρόβλημα (σύγκλισης, ανομοιομορφίας, κτλ) υπάρχει περίπτωση να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα? Λόγω "κακής" φωτογράφησης?

Τώρα αν το παραπάνω πρόβλημα είναι και ορατό σε κανονική σκηνή ταινίας από φωτογραφία... ας μας πει όποιος ξέρει...εγώ νομίζω ότι μπορεί να είναι ορατό...

Απάντηση: Re: Περι screenshots ο λογος..

Συνολική άποψη ίσως δεν μπορείς να βγάλεις αλλα επι μερους είναι πιθανό...

Δηλαδή αν βάλω μια φωτογραφία από ένα πατερν που δείχνει πρόβλημα (σύγκλισης, ανομοιομορφίας, κτλ) υπάρχει περίπτωση να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα? Λόγω "κακής" φωτογράφησης?

Τώρα αν το παραπάνω πρόβλημα είναι και ορατό σε κανονική σκηνή ταινίας από φωτογραφία... ας μας πει όποιος ξέρει...εγώ νομίζω ότι μπορεί να είναι ορατό...

Ετσι ειναι Ηλια. Ποσες φορες εχεις δει φωτογραφια απο κινητο που προσπαθουν παιδια να περιγραψουν η να ρωτησουν περι ενα προς ενα pixel mapping και βλεπεις κατι φωτο τραγικα θολες . Εκει δεν υπαρχει προβλημα?
Η αλλιως, αν ηταν τραβηγμενες απο μακρυα θα εβλεπε κανεις προβλημα ?
Ποσες παλι εχουμε δει φωτο απο λευκο πατερν που φαινεται ξεκαθαρα θεμα ομοιομορφιας χρωματος? Αν επαιζε κανονικη σκηνη , ποιος θα το καταλαβαινε?

Το θεμα ειναι να μπορεις να αξιολογησει κανεις αυτο που βλεπει και σε ποιο βαθμο μπορει να το λαβει υποψιν του στην οποια κριση και κριτικη κανει. Και για τον εαυτο του, και δημοσιως.

Το αν υπαρχει η οχι στη φωτο και αν το παρατηρουμε η οχι , ειναι αλλο θεμα.

Μαλιστα.....

Παραδειγμα (αφου φαινεται οτι σας αρεσουν τα bold)

img8200cm7.jpg

img8203lr7.jpg

Δειτε τις παραπανω και το κουβεντιαζουμε.
Βλεπετε κατι που εχει προκληθει απο καπου αλλου ΕΚΤΟΣ του προβολεα ?

Να κανουμε μια κουβεντουλα , μπας και ειμαι στον κοσμο μου.

Αν θελετε περαιτερω στοιχεια μαρκας μηχανης και φακου, αριθμο μητρωου φωτογραφου, και gain οθονης , θα τα βρω αμεσα.

Στην συγκεκριμενη περιπτωση, θα θυμασαι βεβαια πως οταν η φωτογραφικη μηχανή εχει μπροστά της ενα θέμα του οποιου ολη η αριστερα πλευρά ειναι πιο φωτεινή απο την δεξιά, φωτομετρεί σχεδον παντα λάθος με αποτελεσμα ή η μιση φωτο να ειναι υπερφωτισμένη ή η αλλη μιση υποφωτισμένη..
Αρα αυτο που προσπαθεις να δειξεις παραπανω εχει να κανει ΚΑΙ με την φωτογραφικη μηχανή...
Κατα τ'αλλα οι αφορισμοι και τα λοιπα που αναφερεις δεν κατανοω σε τι αποσκοπουν περαν της δημιουργιας εντυπωσεων..

Last edited:
Το βασικότερο που θα έπρεπε να ξεκαθαρίσουμε νομίζω είναι αν και ποιές παράμετροι της εικόνας δεν επηρεάζονται από μια λάθος φωτογράφηση... και μπορούν να οδηγήσουν σε καποια συμπεράσματα για την απόδοση του προβολέα.

Πρέπει να είναι ελάχιστες αλλά υπάρχουν... και αυξάνονται αναλόγως την εμπιστοσύνη που θα δείξουμε στον εκάστοτε φωτογράφο... δεν μπορεί συνεχώς να μην γίνεται σωστό νεταρισμα στα screenshots του... DILA :flipout::flipout:

Φανταστείτε τότε στα διάφορα φωτογραφικά sites τι πρέπει να λένε... :ADFAD2:

Last edited: