Περι screenshots ο λογος..

Δεν το αφηνουμε αυτο το θεμα στην ακρη μπας και ηρεμησουμε ρε παιδια ? Δεν εχει ναπροσφερει τιποτε πλεον.

Εγώ συμφωνώ μαζί σου Νίκο. Ότι ήταν να πούμε πιστεύω το είπαμε. Και επειδή τα γραπτά μένουν ας διαβάσει όποιος θέλει το νήμα αυτό και ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

Απάντηση: Re: Περι screenshots ο λογος..

Ο Νικος εχει δικιο αλλα επειδη πιστευω οτι ΑΚΟΜΗ ο Νεκταριος δεν εχει καταλαβει γιατι εγινε φασαρια ,Νεκταριε θα στο εξηγησω.
Δεν ξερω τι νομιζεις οτι ελεγες αλλα ΟΛΟΙ αυτο που καταλαβαν ειναι οτι κατηγορησες τα παιδια οτι ΕΠΙΤΗΔΕΣ εκαναν ετσι το συγκριτικο,για να βγαλουν καλυτερο το Ντιλα.Τουλαχιστον εγω αυτο καταλαβα,που ειναι ακρως προσβλητικο προς τα παιδια.

Και από που φαίνεται αυτό? Καμία σχέση φίλε μου. Το μόνο που είπα και ίσως από κει να κατάλαβες κάτι τέτοιο είναι ότι το συγκριτικό έγινε πριν την ώρα του (εννοώ χωρίς να γίνει πρώτα σωστή ρύθμιση) για να δούμε όλοι πως τα πάει ο σόνυ σε σχέση με την ντίλα. Εκείνη την στιγμή είχα κι εγώ την ίδια δίψα για κάτι τέτοιο. Τώρα όμως που σκέφτομαι πιο ώριμα είπα ότι κάτι τέτοιο για μένα δεν είναι ότι το καλύτερο. Δεν απαίτησα από κανέναν να συμφωνήσει μαζί μου, αλλά όταν κάποιος δεν συμφωνεί μαζί μου θα ήθελα να μου γράφει και επιχειρήματα. Επιχείρημα δεν είναι, εμείς έτσι τα κάνουμε και σε όποιον αρέσει. Και επιχείρημα δεν είναι ότι θέλουμε να δούμε πως παίζουν out of the box, γιατί όταν μιλάμε για 5000 μηχάνημα δεν μπορούμε να μιλάμε (κατά την γνώμη μου) για out of the box. Πόσοι από εδώ μέσα έχουν δώσει τόσα λεφτά και δεν έχουν κάνει ρύθμιση είτε μόνοι τους είτε με την βοήθεια επαγγελματία? Πείτε μου πόσοι.
Και τέλος πάντων όσοι το εξέλαβαν έτσι γιατί δεν μου το είπαν στα μούτρα? Με ντρέπονται? Να έχω κι εγώ την ευκαιρία να απαντήσω?

Re: Απάντηση: Re: Περι screenshots ο λογος..

Και από που φαίνεται αυτό? Καμία σχέση φίλε μου. Το μόνο που είπα και ίσως από κει να κατάλαβες κάτι τέτοιο είναι ότι το συγκριτικό έγινε πριν την ώρα του (εννοώ χωρίς να γίνει πρώτα σωστή ρύθμιση) για να δούμε όλοι πως τα πάει ο σόνυ σε σχέση με την ντίλα. Εκείνη την στιγμή είχα κι εγώ την ίδια δίψα για κάτι τέτοιο. Τώρα όμως που σκέφτομαι πιο ώριμα είπα ότι κάτι τέτοιο για μένα δεν είναι ότι το καλύτερο. Δεν απαίτησα από κανέναν να συμφωνήσει μαζί μου, αλλά όταν κάποιος δεν συμφωνεί μαζί μου θα ήθελα να μου γράφει και επιχειρήματα. Επιχείρημα δεν είναι, εμείς έτσι τα κάνουμε και σε όποιον αρέσει. Και επιχείρημα δεν είναι ότι θέλουμε να δούμε πως παίζουν out of the box, γιατί όταν μιλάμε για 5000 μηχάνημα δεν μπορούμε να μιλάμε (κατά την γνώμη μου) για out of the box. Πόσοι από εδώ μέσα έχουν δώσει τόσα λεφτά και δεν έχουν κάνει ρύθμιση είτε μόνοι τους είτε με την βοήθεια επαγγελματία? Πείτε μου πόσοι.
Και τέλος πάντων όσοι το εξέλαβαν έτσι γιατί δεν μου το είπαν στα μούτρα? Με ντρέπονται? Να έχω κι εγώ την ευκαιρία να απαντήσω?

Νεκταριε χαιρομαι γιατι τοτε προκειται περι παρεξηγησης.Αφου λες οτι ειναι απλα μια διαφορα αποψεων,ακουστηκε η αποψη σου και τελος καλο τοτε?
Δεν εχεις πια κανενα προβλημα?-bye-

Μερικές ερωτήσεις Κώστα και εαν μπορείς απάντησέ μου επι της ουσίας..
1) Πως το εξετάζεις και ποιό είναι το αληθοφανές για εσένα..πως ξέρεις ποιό είναι πραγματικά;
2) Ποιά είναι η αναφορά,πως και ποιός την ορίζει σε κάθε ταινία;
3) Πως γνωρίζεις κάθε φορά ποιά είναι η πραγματική εγγραφή;
4) Ποιά χαρακτηριστικά είναι αυτά και ποιός προβολέας κατά την γνώμη σου τα κατέχει στο μεγαλύτερο ποσοστό αν όχι σε ολόκληρο...μιλάω πάντα απο αυτούς που έχεις δει μέχρι στιγμής, σε σχέση με κάποιους άλλους που επίσης έχεις δεί αλά έχουν μικρότερα ποσοστά.

Θα σου ήμουν υπόχρεος εαν μου απαντούσες, χωρίς να βγούμε εκτός των ερωτήσεών μου.....

Σου απαντησε ο Χρηστος ευστοχα....

Γιατι παντα στα απλα πραγματα πρεπει να κανουμε διευκρινισεις ανουσιες....
Καλα ρε Γιαννη δεν γνωριζεις οτι η εικονα ειναι paterns ωστε να εισαι αντικειμενικα σωστος και να ξερεις τι βλεπεις.....
Δεν πιστευω αυτο που εγραψες......!!!!!!!!
Τωρα καταλαβαινω γιατι αυτα που γραφω δεν μπορει να τα καταλαβει κανεις..!!!!!

Απαντω μονο το τελευταιο.....τα αλλα βγαζουν ματι....
Προβολεις οι οποιοι ειναι ποιο ισροποιμενοι ωστε να μπορεις να πεις πως αυτο που βλεπω εχει μεγαλη δωσει αληθοφανιας ειναι οι dlp.....
Ομως τους λοιπουν πραγματα που τα εχουν οι crt ενα 10-15% και ενα 30% απο τους lcd και τα παραγωγα του.
Αρα ενα 60% στην εικονα ειναι DLP και το υπολοιπο ειναι CRT-LCD

Μην πιανεσε με τα νουμερα(%)που εβαλα .....την ουσια κοιτα που λεω.

Ο καλυτερος που εχω δει εως τωρα(με τα προβληματα του φυσικα) ειναι ο sharp 21000 ....πολυ καλος προβολεας εως 100" μαξιμουμ και με τα προβληματακια του στα πατερνς.....αλλα ισοροποιμενος ....με πολυ καλη ευκρινεια και χρωμα και μαυρο..λευκα κομψη κομψα...ομοιομορφιες χμ...!μην φανταζεσαι...ειναι καλυτερος απο τα 3πανελα.....και αλλα πολλα που δεν εχουν σημασια......

Για να γραψει καποιος τις εντυπωσεις του εδω μεσα, εδω και πολυ καιρο, πρεπει να τυγχανει της αποδοχης καποιων. Αλλιως η αποψεις γινονται αντικειμενο ειρωνιας και χαρακτηρισμων.
Αν αυτη ειναι η κατηγορια που θες φιλε, καλως.

Ολος ο κοσμος ξερει οτι ο προβολεας ειναι να βλεπουμε ταινιες κι οχι πατερν, αλλα οταν κανουμε μια εγκυρη και αξιοπιστη αξιολογηση / παρουσιαση /συγκριση, πρεπει να ειναι "καθαρη" απο πλευρας μηχανηματος.
Για να γινει αυτο και να μεινουν απεξω τα οποια θεματα διαφορας αντιληψης εικονας, ορθης αξιολογησης κι εκτιμησης, θα πρεπει να χρησιμοποιουνται οργανα και πατερν.

Χρησταρα με εχεις αφησει με το στομα ανοιχτο......
Οποιος μπορει να καταλαβει τα γραφωμενα σου επιασε το νοημα....;)

Η ειρωνια του "χειροκροτηματος" επιστρεφετε αυτουσια κυριε Μπαβιολη!

Επι του θεματος εχετε κατι να προσθεσετε ?

Δεν σας ειδα πουθενα να συμμετεχετε στη συζητηση περι screenshots. Αντιθετως , αργοτερα η κουβεντα φαινεται πως σας εξιταρε περισσοτερο.....

Last edited:

Σου απαντησε ο Χρηστος ευστοχα....

Γιατι παντα στα απλα πραγματα πρεπει να κανουμε διευκρινισεις ανουσιες....
Καλα ρε Γιαννη δεν γνωριζεις οτι η εικονα ειναι paterns ωστε να εισαι αντικειμενικα σωστος και να ξερεις τι βλεπεις.....
Δεν πιστευω αυτο που εγραψες......!!!!!!!!
Τωρα καταλαβαινω γιατι αυτα που γραφω δεν μπορει να τα καταλαβει κανεις..!!!!!

Απαντω μονο το τελευταιο.....τα αλλα βγαζουν ματι....
Προβολεις οι οποιοι ειναι ποιο ισροποιμενοι ωστε να μπορεις να πεις πως αυτο που βλεπω εχει μεγαλη δωσει αληθοφανιας ειναι οι dlp.....
Ομως τους λοιπουν πραγματα που τα εχουν οι crt ενα 10-15% και ενα 30% απο τους lcd και τα παραγωγα του.
Αρα ενα 60% στην εικονα ειναι DLP και το υπολοιπο ειναι CRT-LCD

Μην πιανεσε με τα νουμερα(%)που εβαλα .....την ουσια κοιτα που λεω.

Ο καλυτερος που εχω δει εως τωρα(με τα προβληματα του φυσικα) ειναι ο sharp 21000 ....πολυ καλος προβολεας εως 100" μαξιμουμ και με τα προβληματακια του στα πατερνς.....αλλα ισοροποιμενος ....με πολυ καλη ευκρινεια και χρωμα και μαυρο..λευκα κομψη κομψα...ομοιομορφιες χμ...!μην φανταζεσαι...ειναι καλυτερος απο τα 3πανελα.....και αλλα πολλα που δεν εχουν σημασια......

Χρησταρα με εχεις αφησει με το στομα ανοιχτο......
Οποιος μπορει να καταλαβει τα γραφωμενα σου επιασε το νοημα....;)

Εκτός απο τον Sharp 21000 , δεν μου απάντησες σε κανένα απο τα ερωτήματά μου , τα οποία διατυπώθηκαν μετά τον τρόπο της δικής σου έκφρασης και των λέξεων που χρησιμοποιείς.Εκεί λοιπόν είναι το πρόβλημά μου...σε κάτι λέξεις όπως <αληθοφάνεια>...<πραγματικό>..<πραγματική εγγραφή>...κ.λ.π που μόνο εσύ χρησιμοποιείς με περίσια ευκολία.Κάτσε λοιπόν και σκέψου τι σημαίνουν αυτές οι λέξεις,και ποιά σχέση έχουν με τα paterns...γιατί γιά εμένα τον <ανούσιο> παρατηρητή των γραφομένων σου δεν έχουν απολύτως καμία.

Last edited:
Συνεχίζοντας λοιπόν επί του προκείμενου, ανακεφαλαιώνω...

Συμπέρασμα ασφαλές για τη σύγκλιση κάποιου προβολέα, από ένα απλό σκρινσοτ δεν μπορούμε να βγάλουμε. Πρέπει η φωτογράφιση να γίνει από πολύ κοντά και είναι πιθανόν η συμπίεση της φωτογραφίας να αλλοιώσει το αποτέλεσμα. Ορισμένες φορές βέβαια είναι ορατό το πρόβλημα σύγκλισης αλλά κυρίως σε πάτερν.
Για την ανομοιομορφία, που δε σχολιάστηκε αρκετά, έβγαλα το συμπέρασμα ότι υπάρχει πιθανότητα από ένα απλό σκρινσοτ να το εξακριβώσουμε. όχι όμως με ασφάλεια. Θα ήθελα ν' ακούσω κι' άλλα γι αυτό...

Περνάω τώρα στο θέμα της οξύτητας/λεπτομέρειας...

DSC06571_b.JPG

Μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι ο δεύτερος προβολέας είναι πιο οξύς, πιο λεπτομερής;;; Τα φώτα σας...

Υ.Γ. Ομολογώ να πω ότι δεν έχω καταλάβει εαν εδώ εξακολουθούμε να μιλάμε για ένα ΠΙΘΑΝΟ σενάριο σύγκλισης... Θα ήθελα να το ξεκαθαρίσουμε και αυτό...

Last edited:
Καλημερα παιδια !!!!

πριν αρχισει νεος γυρος τοποθετησεων και γιατι οχι υγιείς για μενα αντιπαραθεσεων επιτρεψτε μου να κανω μια τοποθετηση απο πλευρας μου για το τι ΕΓΩ καταλαβα απο το παρον thread

1 μετα απο καποια μηνυματα ξεφυγαμε απο τα screenshots και πηγαμε σε χωραφια και αντιπαραθεσεις που δεν αφορουν το Φορουμ αλλα επι προσωπικου σαν να υπαρχει μια κατασταση απο το παρελθον που σε καθε thread θα βγαινει στην επιφανεια

2. την κατ εμε δικαιη η εν μέρη πικρια του φιλου Nectar για τον προβολεα του αλλα απορησα με την επιθεση του (ετσι φανηκε ) σε βαθμο που καποιοι που δεν μας γνωριζουν να μας κρεμασουν κουδουνια
αν εχεις παρατηρησει Νεκταριε οτι ειμαστε "καποιοι" και "δηθεν" ναι μπορεις να μας την πεις αλλα πιστευω εχεις διαπιστωσει οτι δεν συμβαινει κατι τετοιο

εν τουτοις αναλωσαμε 3 σελιδες για να εξηγηθει που βρισκονται κανονες τεσταρισματος ενος μηχανηματος ενω τι πιο απλο βρε Νεκταριε απο το να πεις παιδια σας εχω νεα ο προβολεας μου μετα απο νεες ρυθμισεις απο τον Μανωλη Καστρουνη αποδιδει πολυ καλυτερα κλπ κλπ και ελατε κερναω πιτσες να τον δειτε!!!!!! αυτα θελουμε ρε συ Νεκταριε !!!!!!!

δηλαδη αν βγει ο Sony o Οptoma o Μαrantz ο Βεnq καλυτερος από τον Dila τι θα συμβει ξερεις? Απλα τα συγκεκριμενα ατομα είναι τοσο τρελαμενα με την εικονα που θα σκοτωναν τους Dila στην μιση τιμη (που λεει ο λογος ) και θα παιρναν Sony Μαrantz ,Βεnq το ζησαμε το ζουμε και θα το ζουμε και εχει και την πλακα του αυτό δεν τρωνε κανενα κολημα !!!!ακου που σου λεω

επισης παρατηρησες Νεκταριε μου μια λαθος κατ εσε εφαρμογη του τροπου παρουσιασης ενος προβολεα-ηχειου-dvd player γραψε την δικη σου γνωμη με 1 2 3 και πιστευω οτι θα βρεις συμφωνους ολους τους μετεχοντες σε παρουσιασεις

θα ηθελα να αρχισουμε απο την αρχη να δουμε τι φταιει πιστευω οτι θα κερδισουμε ολοι απ αυτο και πιο πολυ τα μελη μας που θελουν να μπουν με λαχταρα στον χωροο της μεγαλης οθονης

Κυριοι σεβασμος στα μελη μας που δεν εχουν την πολυτελεια να

1 να εχουν εναν χωρο να προβαλουμε οποτε θελουμε οτι θελουμε σε συνθηκες πολυ καλες για δοκιμες ειδικα προβολεων

2 δεν εχουν ενα Μπαμπη ,Τακη Τασο ,Γιαννη Νανοπουλο,Νεκταρ(εφερε το μηχαμημα του με χαρα για δοκιμη) Browser,Κωστα Κεφαλα ενα Μανωλη Καστρουνη ένα Παπαγεωργιου και πολλους αλλους που ξεχνω και θα ειναι κριμα ενα thread να δημιουργησει τασεις αρνησης συμμετοχης

ολες οι φωνες χωρανε και φτιαχνουν μια ωραια χορωδια -μπουσουλας για μας τους ασχετους

Σας το λέει ένας παθών… με παλτο 5500 ευρω στο ταβανι διοτι ακουσα έναν μαγαζατορα της κακιας ωρας και όχι του προαναφερομενους τοτε επι εποχης avforum

Zeb οντως εμενα μου δινει αυτην την εντυπωση ο δευτερος και πιο φωτεινος
θα ελεγα

Zeb οντως εμενα μου δινει αυτην την εντυπωση ο δευτερος και πιο φωτεινος
θα ελεγα

Δε θα μπλέξω τη φωτεινότητα γιατί απ' ότι έχω καταλάβει είναι πολύ δύσκολο να φωτομετρήσει "ουδέτερα" μια φωτογραφική μηχανή. Πάντα θα παίρνει "βήμα" από τον φωτεινότερο. Εκτός, βέβαια και αν υπάρχει κάποιος τρόπος να το αποκλείσουμε αυτό... :nounder:

Larry και Zeb το θέμα νομίζω δεν ξεκίνησε για να βλέπουμε διαφορές σε screenshots αλλα αν αυτες οι διαφορές που όντως βλέπουμε είναι αληθινές και υπάρχουν και στην οθόνη...

Τα screenshots που παρέθεσες έχουν διαφορές μεταξύ τους... εκεί όμως έρχονται οι παρόντες που τις τράβηξαν και λένε... " δεν υπάρχει αυτή η διαφορά στη Live θέαση, η διαφορά φωτεινότητας, οξύτητας, ευκρίνειας κτλ είναι τεχνούργημα της συμπίεσης, του browser, του μονιτορ και παει λέγοντας"... και οι "αλλοι" λένε "η οξύτητα φαίνεται βρέξει χιονίσει"...

Άρα το θέμα νομίζω είναι ποιές παράμετροι στην εικόνα αποτυπώνονται επακριβώς σε screenshots και μετά μπορούμε να μιλάμε για διαφορές...

Moυ θυμισες το αλλο review του cine4home Λευτερη, αυτο για τον 60αρη....

Pic14.jpg

Pic15.jpg

Οπως βλεπεις, σε αυτο φαινεται ευκολα η δουλεια του panel shift allignment, και μαλιστα ευκολοτερα στα γραμματα παρα στο πατερν !

Ηλια , να σου θυμισω αυτο.

Το θεμα ειναι ποσο ευκολα και υπο ποιες προυποθεσεις φαινονται ....