Περι screenshots ο λογος..

Εγώ ένα τελευταίο θα πω.
Παρόλες τις διευκρινήσεις που κάθησα και έκανα γι αυτά που είπα, ακόμα η ομάδα του Avclub έχει την εντύπωση ότι νιώθω πικρία και έχω προσωπικά εδώ μέσα. Και όλες οι παρεμβάσεις είναι προς εμένα και το τι είπα. Αυτά που είπε ο Τάκης δεν θα τα σχολιάσει κανείς? Το τρόπο που μίλησε κανείς? Εντάξει είπαμε αλληλεγγύη, αλλά δεν θα βγω και ο κατηγορούμενος στο τέλος. Όποιος δεν έχει παρωπίδες, θα καταλάβει ότι έκανα μια πρόταση και μερικές ερωτήσεις. Και τίποτα άλλο. Σε όλα τα άλλα απάντησα γιατί προκλήθηκα. Σε καμία περίπτωση δεν προκάλεσα κανέναν. Εκτός αν την κριτική την θεωρείται πρόκληση.

Τέλος από μένα. Πολύ ασχολήθηκα και έχασα τον χρόνο μου με το να κάνω προτάσεις. Από δω και μπρος θα τρώω από τα έτοιμα -bye-

θα κανω μια ερωτηση ωστε κατι να κερδισω απο αυτην την ιστορια

τι πρεπει να προσεξω στην φωτο Browser? το μονο που βλεπω ειναι ειναι ενα προβλημα σύγκλησης αν μπρω να το πω και το συμπερασμα το εβγαλα απο τα διαφορετικα παραλληλογραμμα που εχουν δημιουργηθει απο της γραμμες οταν τέμνονται η κάθετες με της παραλληλες

Re: Απάντηση: Περι screenshots ο λογος..

Εγώ ένα τελευταίο θα πω.
Παρόλες τις διευκρινήσεις που κάθησα και έκανα γι αυτά που είπα, ακόμα η ομάδα του Avclub έχει την εντύπωση ότι νιώθω πικρία και έχω προσωπικά εδώ μέσα. Και όλες οι παρεμβάσεις είναι προς εμένα και το τι είπα. Αυτά που είπε ο Τάκης δεν θα τα σχολιάσει κανείς? Το τρόπο που μίλησε κανείς? Εντάξει είπαμε αλληλεγγύη, αλλά δεν θα βγω και ο κατηγορούμενος στο τέλος. Όποιος δεν έχει παρωπίδες, θα καταλάβει ότι έκανα μια πρόταση και μερικές ερωτήσεις. Και τίποτα άλλο. Σε όλα τα άλλα απάντησα γιατί προκλήθηκα. Σε καμία περίπτωση δεν προκάλεσα κανέναν. Εκτός αν την κριτική την θεωρείται πρόκληση.

Τέλος από μένα. Πολύ ασχολήθηκα και έχασα τον χρόνο μου με το να κάνω προτάσεις. Από δω και μπρος θα τρώω από τα έτοιμα -bye-

ποιες ειναι οι προτασεις σου και που τις εχεις καταθεσει ισως να μην της προσεξα

πολλοι ειπαν πολλα αλλα παλι μπερδευετε μελη με διαχιεριστες και παλι τα ιδια

βρε Νεκταριε αν αυτα που εγραψα τα θεωρεις επιθεση ή συγκαληψη τοτε θα πρεπει να τα πουμε απο κοντα το πληκτρολογιο αλλα λες και αλλα βγαινουν

Larry και Zeb το θέμα νομίζω δεν ξεκίνησε για να βλέπουμε διαφορές σε screenshots αλλα αν αυτες οι διαφορές που όντως βλέπουμε είναι αληθινές και υπάρχουν και στην οθόνη...

Τα screenshots που παρέθεσες έχουν διαφορές μεταξύ τους... εκεί όμως έρχονται οι παρόντες που τις τράβηξαν και λένε... " δεν υπάρχει αυτή η διαφορά στη Live θέαση, η διαφορά φωτεινότητας, οξύτητας, ευκρίνειας κτλ είναι τεχνούργημα της συμπίεσης, του browser, του μονιτορ και παει λέγοντας"... και οι "αλλοι" λένε "η οξύτητα φαίνεται βρέξει χιονίσει"...

Άρα το θέμα νομίζω είναι ποιές παράμετροι στην εικόνα αποτυπώνονται επακριβώς σε screenshots και μετά μπορούμε να μιλάμε για διαφορές...

Μα, αν απαντήσουμε στο ένα απαντάται και το άλλο και τούμπαλιν... Εγώ θέλω να ξέρω βλέποντας 2 σκρινσοτς, ποια πράγματα μπορώ να ξεχωρίσω, για ποια πρέπει να ασχοληθώ παραπάνω μαζί τους, για ποια πρέπει να δω το θέμα και από κοντά, ή τέλος πάντων να επιβεβαιώσω την άποψη κάποιων ότι από τα σκρινσοτς δε βγαίνει ΤΙΠΟΤΑ.

Εγώ ένα τελευταίο θα πω.

Τέλος από μένα. Πολύ ασχολήθηκα και έχασα τον χρόνο μου με το να κάνω προτάσεις. Από δω και μπρος θα τρώω από τα έτοιμα

Η άποψη του καθενός εδώ μέσα είναι σεβαστή και ορισμένες φορές άξια σεβασμού και προσοχής. Όλοι, για όσο τηρούμε τους κανονισμούς, είμαστε απλά μέλη που μπορούν να πουν τη γνώμη τους ευθαρσώς και να την υποστηρίξουν με όποιο τρόπο και σε όποιο βαθμό θέλουν. Οι "ταμπέλες" δεν κάνουν κάποια γνώμη πιο σεβαστή ή πιο αξιοπρόσεχτη. Τουλάχιστον, στα δικά μου τα μάτια. Τώρα, Νεκτάριε, το ποιοι σε καταλαβαίνουν και σε ποιους αρέσουν τα λεγόμενά σου, είναι μια άλλη κουβέντα. Και αν θέλεις, άνοιξε ένα θρεντ με το συγκεκριμένο σου παράπονο να το συζητήσουμε...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Περι screenshots ο λογος..

ποιες ειναι οι προτασεις σου και που τις εχεις καταθεσει ισως να μην της προσεξα

πολλοι ειπαν πολλα αλλα παλι μπερδευετε μελη με διαχιεριστες και παλι τα ιδια

βρε Νεκταριε αν αυτα που εγραψα τα θεωρεις επιθεση ή συγκαληψη τοτε θα πρεπει να τα πουμε απο κοντα το πληκτρολογιο αλλα λες και αλλα βγαινουν

Συγνώμη που σας χαλάω τα screenshots παιδιά αλλά να απαντήσω μια στιγμούλα. Λάρυ, αν διαβάσεις όλο το νήμα είμαι σίγουρος ότι θα δεις τις προτάσεις μου. Τις έχω γράψει αρκετές φορές και σε πολλά μου μηνύματα. Για το θέμα συγκάλυψης δεν θα ήθελα να σχολιάσω τίποτα. Όλα τα μηνύματα είναι εδώ, όποιος τα διάβασε έχει βγάλει τα συμπεράσματα του όπως τα έχω βγάλει κι εγώ. Δεν θα το συνεχίσω άλλο. Έχετε τον λόγο μου. Το μάθημα μου το πήρα. :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Περι screenshots ο λογος..

Μα, αν απαντήσουμε στο ένα απαντάται και το άλλο και τούμπαλιν... Εγώ θέλω να ξέρω βλέποντας 2 σκρινσοτς, ποια πράγματα μπορώ να ξεχωρίσω, για ποια πρέπει να ασχοληθώ παραπάνω μαζί τους, για ποια πρέπει να δω το θέμα και από κοντά, ή τέλος πάντων να επιβεβαιώσω την άποψη κάποιων ότι από τα σκρινσοτς δε βγαίνει ΤΙΠΟΤΑ.

Η άποψη του καθενός εδώ μέσα είναι σεβαστή και ορισμένες φορές άξια σεβασμού και προσοχής. Όλοι, για όσο τηρούμε τους κανονισμούς, είμαστε απλά μέλη που μπορούν να πουν τη γνώμη τους ευθαρσώς και να την υποστηρίξουν με όποιο τρόπο και σε όποιο βαθμό θέλουν. Οι "ταμπέλες" δεν κάνουν κάποια γνώμη πιο σεβαστή ή πιο αξιοπρόσεχτη. Τουλάχιστον, στα δικά μου τα μάτια. Τώρα, Νεκτάριε, το ποιοι σε καταλαβαίνουν και σε ποιους αρέσουν τα λεγόμενά σου, είναι μια άλλη κουβέντα. Και αν θέλεις, άνοιξε ένα θρεντ με το συγκεκριμένο σου παράπονο να το συζητήσουμε...

Το πρόβλημα μου δεν είναι αν αυτά που λεω βρίσκουν ανταπόκριση. Το πρόβλημα μου είναι η αντιμετώπιση που έλαβα. Δεν θα ανοίξω κανένα μήνυμα με κανένα παράπονο και καμία πρόταση. Προσωπικά δεν βρίσκω κανέναν λόγο να το κάνω. Έχω καλύτερα πράγματα να κάνω.

Αυτά και ΤΕΛΟΣ.

Εγώ θέλω να ξέρω βλέποντας 2 σκρινσοτς, ποια πράγματα μπορώ να ξεχωρίσω, για ποια πρέπει να ασχοληθώ παραπάνω μαζί τους, για ποια πρέπει να δω το θέμα και από κοντά, ή τέλος πάντων να επιβεβαιώσω την άποψη κάποιων ότι από τα σκρινσοτς δε βγαίνει ΤΙΠΟΤΑ.
..

Λέμε ακριβώς το ίδιο πράγμα λοιπόν... ακόμα όμως κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να πει κάτι γι αυτό... ίσως οι ειδικότεροι επί της φωτογραφίας αλλα κι αυτοί δεν μπορούν να βγαλουν άκρη με τα δικά τους....που είναι και στατικά :BDGBGDB55: που να τους δώσουμε και...κίνηση...:BXVZCBXZ6:

Ηλια , να σου θυμισω αυτο.

Το θεμα ειναι ποσο ευκολα και υπο ποιες προυποθεσεις φαινονται ....

Ακριβώς Χρήστο...
και εγώ συμπληρώνω την ερώτησή σου...

Το θεμα ειναι ποσο ευκολα και υπο ποιες προυποθεσεις φαινονται .... ποιά????

Mέχρι στιγμής νομίζω μόνο για την σύγκλιση-ευκρίνεια μπορούμε να συμφωνήσουμε??? ότι φαίνεται σε screenshots και μπορεί να κριθεί / σχολιαστεί... ή όχι?

Last edited:
Υπάρχουν τα καλά screenshots και τα κακά screenshots. Eκεί νομίζω είναι η διαφορά.
Από ένα καλό screenshot μπορείς να δείς πολλά πράγματα αρκεί να είναι σωστά τραβηγμένο.
Η εικόνα που παίρνουμε στον προβολέα μας ουσιαστικά τί είναι; Ακίνητες εικόνες είναι σε πολύ γρήγηρη διαδοχή ώστε να μην το αντιλαμβάνεται το μάτι. Κατά κάποιο τρόπο έχουμε 25 screenshots το δευτερόλεπτο.
Και τα patterns τι είναι; Ακίνητες εικόνες είναι τα περισσότερα.
Άρα λοιπόν βγαίνει και παραβγαίνει συμπέρασμα για κάποια πράγματα από ένα σωστό screenshot. Σωστό όμως. ´
Άλλο πράγμα όμως αυτό κι άλλο πράγμα να παίρνουμε ό,τι φωτογραφία ανεβεί στο forum να αρχίζουμε τα zoom zoom zoom και να βγάζουμε ετυμηγορίες και συμπεράσματα.

Υπάρχουν τα καλά screenshots και τα κακά screenshots. Eκεί νομίζω είναι η διαφορά.
Από ένα καλό screenshot μπορείς να δείς πολλά πράγματα αρκεί να είναι σωστά τραβηγμένο.
Η εικόνα που παίρνουμε στον προβολέα μας ουσιαστικά τί είναι; Ακίνητες εικόνες είναι σε πολύ γρήγηρη διαδοχή ώστε να μην το αντιλαμβάνεται το μάτι. Κατά κάποιο τρόπο έχουμε 25 screenshots το δευτερόλεπτο.
Και τα patterns τι είναι; Ακίνητες εικόνες είναι τα περισσότερα.
Άρα λοιπόν βγαίνει και παραβγαίνει συμπέρασμα για κάποια πράγματα από ένα σωστό screenshot. Σωστό όμως. ´
Άλλο πράγμα όμως αυτό κι άλλο πράγμα να παίρνουμε ό,τι φωτογραφία ανεβεί στο forum να αρχίζουμε τα zoom zoom zoom και να βγάζουμε ετυμηγορίες και συμπεράσματα.

Aντε που σε βρήκα ζεστό :guitarist: και... φλύαρο... :SFGSFGSF: ονόμασε χαρακτηριστικά της εικόνας που μπορούμε να δούμε και να κρίνουμε από ένα καλό screenshot...

Και αν δεν βαριέσαι κάνε και μια κριτική βάσει screenshots (στο θέμα αυτό με τον έλικα από τον 007 που το ξέρεις καλα) ως παράδειγμα, τι θα έλεγες δηλαδή βάση screenshots και σα να μην είχες δει τους προβολείς... :2thumb22sup:

Πολλά ζητάω πρωινιάτικα..... :furious3:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Περι screenshots ο λογος..

Aντε που σε βρήκα ζεστό :guitarist: και... φλύαρο... :SFGSFGSF:

Είσαι εκμεταλευτής..... -bye-

ονόμασε χαρακτηριστικά της εικόνας που μπορούμε να δούμε και να κρίνουμε από ένα καλό screenshot...

Σύγκλιση, ευκρίνεια, ομοιομορφία, χρώμα...

Και αν δεν βαριέσαι κάνε και μια κριτική βάσει screenshots (στο θέμα αυτό με τον έλικα από τον 007 που το ξέρεις καλα) ως παράδειγμα, τι θα έλεγες δηλαδή βάση screenshots και σα να μην είχες δει τους προβολείς... :2thumb22sup:

Αν έβλεπα μόνο τα screenshots το μυαλό μου θα πήγαινε πρώτα σε blooming... Θα έκανα λάθος όμως γιατί δεν θα ήταν σωστό...

Πολλά ζητάω πρωινιάτικα..... :furious3:
Πολλά ζητάς....
icon10.gif

Το θεμα με την ελικα παντως, θα με ενδιεφερε να το δω και με ενα capture απο το πισι .....

Το θεμα με την ελικα παντως, θα με ενδιεφερε να το δω και με ενα capture απο το πισι .....

Άμα σ' ενδιαφέρει κάντο... Να το δούμε κι εμείς... Τί το λές;
icon10.gif

Πάντως χθές το έβαλα και στην plasma. Ακριβώς τα ίδια κάνει κι εκεί.

Σύγκλιση, ευκρίνεια, ομοιομορφία, χρώμα...

Kι εγώ νομίζω ότι μέχρι εκεί μπορούμε να φτάσουμε...ίσως και λιγότερο.

Συγκλιση
Δεδομένες σκηνές, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πατερνς και να δείξουν το πρόβλημα. Ευκολο για το φωτογράφο. Δύσκολο λόγω συμπίεσης (τονίζει το φαινόμενο ή όχι?)

Ευκρίνεια
Επίσης μπορείς να την ξεχωρίσεις.Δεχόμαστε οτι η φωτογραφική μηχανή εύκολα μενει σταθερή κατα τη λήψη. Νομίζω άλλοι παράγοντες (φωτεινότητα, WB κτλ) δεν επηρεάζουν. Η συμπίεση πάντως χειροτερεύει την εικόνα (τουλάχιστον σε όσες συμπιέζω εγώ, ίσως ένα καλό πρόγραμμα επξεργασίας αφήνει αναλοίωτη τη βασική εικόνα, αλλά πάλι.... μιλάμε για συμπίεση.... ) Δεν ξέρω αν το crop δίνει καλύτερο μέτρο σύγκρισης.

Ομοιομορφία
Εδώ νομίζω δυσκολεύουν τα πραγματα, θα πρεπει να εστιασει η μηχανή ακριβώς στο ίδιο σημείο της εικόνας μας, αλλοιώς θα έχουμε λάθος φωτομέτρηση. Επίσης η ικανότητα του φακού της μηχανής να μη δημιουργεί βινιέτα ή άλλο παρόμοιο πρόβλημα θα πρεπει να μας είναι γνωστή και με δεδομένο ότι έχουμε και διαφορά φωτεινότητας στους προβολείς που συγκρίνουμε το πρόβλημα μπορεί να μεγενθυθεί/αμβλυνθεί.

Χρώμα
Κορεσμένα, ξεπλυμένα, φυσικά, πλαστικά.... Πάλι η μηχανή παίζει το ρόλο της νομίζω και το πως διαχειρίζεται το επιλεγμενο της mode (standard, vivid, natural) την ένταση των χρωμάτων που καλείται να αποτυπώσει.
Πάντα με δεδομένο ότι υπάρχει διαφορά στην ένταση των χρωμάτων στην οθόνη, πως τη διαχειρίζεται η φωτογραφική μηχανή αυτή τη διαφορά? Την εξισώνει? Την εντείνει? Πως αντιδρά σε κάθε της Mode?

Mαύρο-Άσπρο
Δύσκολο, πρέπει η εστίαση να είναι ακριβώς στο ίδιο σημείο ωστε να έχουμε ίδια φωτομέτρηση. Χρησιμοποιώντας Locked ταχύτητα και διάφραγμα ίσως έχουμε πιο αξιόπιστα αποτελέσματα, αλλοιώς το κρασάρισμα ή το κάψιμο είναι παραπάνω από σίγουρο.

Επίσης το WB της μηχανής δεν ξέρω αν θα πρέπει να είναι στο αυτόματο ή να κλειδώνει κι αυτό με κάποια κάρτα. Πως αντιδρά δεχόμενο διαφορετική φωτεινότητα και ένταση χρωμάτων οταν είναι στο αυτόματο?

Παλιά ιστορία... http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=7066
Δε βλέπω να βγαίνει άκρη... :antlers:

O Δημήτρης Δημητρακούδης είπε για το συγκεκριμένο ότι είναι θέμα υλικού, κακής διαχείρησης του φωτός κατά τη λήψη.
Μάλλον κατι αντίστοιχο με τα καμενα λευκα από το Kill Bill (στην κουζίνα).

Άμα σ' ενδιαφέρει κάντο... Να το δούμε κι εμείς... Τί το λές;
icon10.gif

Πάντως χθές το έβαλα και στην plasma. Ακριβώς τα ίδια κάνει κι εκεί.

Plasma ε.....??? Μήπως είναι κανένα image retention??? :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Περι screenshots ο λογος..

Δε βλέπω να βγαίνει άκρη... :antlers:

Απογοητεύτηκες;
icon10.gif

Έτσι είναι τα πράγματα, δυστυχώς.... Όσο μπαίνεις σε λεπτομέρειες τόσο δυσκολεύουν.
Μιας και ανέφερες το χρώμα κάνε ένα πείραμα.
Πάρε 3 διαφορετικές φωτογραφικές μηχανές. Μιά Canon μια Nikon και μια Sony. Βγές στην αυλή σου μέρα μεσημέρι με καλό φώς και τράβα και με τις 3 το ίδιο κάδρο. Ρίξω μιά ματιά στα χρώματα. Είναι ίδια;
Και μιλάμε για κάτι ζωντανό τώρα έτσι...
Φαντάσου λοιπόν τί γίνεται όταν μιλάμε για προβολέα και για πολύ πιό δύσκολες συνθήκες φωτογράφισης...

Re: Απάντηση: Re: Περι screenshots ο λογος..

Απογοητεύτηκες;
icon10.gif

Έτσι είναι τα πράγματα, δυστυχώς.... Όσο μπαίνεις σε λεπτομέρειες τόσο δυσκολεύουν.
Μιας και ανέφερες το χρώμα κάνε ένα πείραμα.
Πάρε 3 διαφορετικές φωτογραφικές μηχανές. Μιά Canon μια Nikon και μια Sony. Βγές στην αυλή σου μέρα μεσημέρι με καλό φώς και τράβα και με τις 3 το ίδιο κάδρο. Ρίξω μιά ματιά στα χρώματα. Είναι ίδια;
Και μιλάμε για κάτι ζωντανό τώρα έτσι...
Φαντάσου λοιπόν τί γίνεται όταν μιλάμε για προβολέα και για πολύ πιό δύσκολες συνθήκες φωτογράφισης...

Με διαφορετικές μηχανές σίγουρα θα έχουμε διαφορές... εδώ όμως τραβάμε με την ίδια μηχανή... το θέμα είναι πως θα απομονώσουμε / περιορίσουμε το software της μηχανής ώστε να περνουμε μη επεξεργασμένες λήψεις. Αυτό το raw έχει ακουστεί πολύ αλλά μάλλον δεν είναι ακόμα ευρέως διαδεδομένο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περι screenshots ο λογος..

Με διαφορετικές μηχανές σίγουρα θα έχουμε διαφορές... εδώ όμως τραβάμε με την ίδια μηχανή... το θέμα είναι πως θα απομονώσουμε / περιορίσουμε το software της μηχανής ώστε να περνουμε μη επεξεργασμένες λήψεις. Αυτό το raw έχει ακουστεί πολύ αλλά μάλλον δεν είναι ακόμα ευρέως διαδεδομένο.

Τραβάμε με την ίδια μηχανή η οποία όμως δεν τραβάει ποτέ ακριβώς αυτό που βλέπουμε. Ας μην το κάνουμε όμως θέμα, οι διαφορές είναι πολύ μικρές. Απλά το ανέφερα σαν συνέχεια στη φράση μου "Έτσι είναι τα πράγματα, δυστυχώς.... Όσο μπαίνεις σε λεπτομέρειες τόσο δυσκολεύουν".