Περί σκιτσογράφων, συμπάθειες, αντιπάθειες, και σχολιασμός

c9e028c8fed38d1339a5b073c6e2bbc1.gif

Re: Απάντηση: Περί σκιτσογράφων, συμπάθειες, αντιπάθειες, και σχολιασμός

Το παραπάνω δηλαδή, είναι πάτος;

Πολύ υψηλά στάνταρ βλέπω! Δυσθεώρητα!

"Δεν πρέπει να μεγαλώνουν με τα ψέματα του Δυτικού καταναλωτισμού.

Ήθελες να είσαι?/είναι? γυναίκα αλλά δεν τα κατάφερες."

Ούτε νόημα δεν βγάζει, πόσο μάλλον αστείο.

Το πρώτο δεν είναι επίσης αστείο, αλλά αντιπροσωπεύει μια πραγματικότητα πετυχημένα.

"Δεν πρέπει να μεγαλώνουν με τα ψέματα του Δυτικού καταναλωτισμού.

Ήθελες να είσαι?/είναι? γυναίκα αλλά δεν τα κατάφερες."

Ούτε νόημα δεν βγάζει, πόσο μάλλον αστείο.

Το πρώτο δεν είναι επίσης αστείο, αλλά αντιπροσωπεύει μια πραγματικότητα πετυχημένα.

Αν αυτά δε σου θυμίζουν τίποτα σε ζηλεύω!

Αν αυτά δε σου θυμίζουν τίποτα σε ζηλεύω!

Για διαφώτισε με σε παρακαλώ. Και το λέω χωρίς καθόλου ειρωνεία.

Σατυρα τυπου Αρκα
ειναι η μοναδικη ρομφαια που εχει ο σημερινος ραγιας
για να μην τον αλωσουν ξενοι σχεδιασμοι και κουλτουρες.

Γιατι ΑΝ καποιος επαιρνε το παραπανω (με την Ροζα και τον Αη Βασιλη)
και το ποσταριζε σε σκανδιναβικη χωρα ... θα εισεπραττε τουλαχιστον απορια !
Δηλαδη, την κουλτουρα μεσα απο την οποια προεκυψε το "φαινομενο" Γκρετα Θουνμπεργκ
που και καλα εχει γινει χιονοστιβαδα οικουμενικης και αντικαπιταλιστικης συνειδησης.

Χρειαζεται μια απαξιωμενη γωνια του πλανητη (με 2500 χρονια προιστορια) και ενας λαος
που περιφρονει αυτοκλητους σωτηρες-κομητες αφου γνωριζει ηδη απο την ιστορια του, οτι ....
δεν μπορεις να θρονιαστεις πανω σε ουρανια τοξα ! Το σπαθι χρειαζεται καλουπι και σιδηρουργο.
Δεν φυτρωνουν σπαθια σε σπαθοδεντρα. Οποτε δεκα φαινομενα Θουνμπεργκ να προκυψουν ...

... ΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΚΕΡΑΤΑ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ !

greta.jpg

Ο Αρκας (η το team Arka) αποτυπωνει (μεσα απο την Ροζα) το προφανες για καθε ελληνα
που αποζητει (ακομα και σημερα, βουτηγμενος στην χλιδοφρενεια) να μην εμπαιζουν την ευθυκρισια του.
Ας πανε να το κανουν στις σκανδιναβικες χωρες ..... ΟΧΙ ΕΔΩ ! Και αυτο ακριβως κανει ο Αρκας,
αλλα αντι το μυνημα να το παιρνουν οι σκανδιναβοι (και λοιποι αιθεροβαμωνες) το παιρνουμε εμεις. :nounder:

Δεν πειραζει .... σε μας υπαρχει κουλτουρα και αντιληψη να ευδοκιμησει :proud:

Για διαφώτισε με σε παρακαλώ. Και το λέω χωρίς καθόλου ειρωνεία.

Πήγαινε στο σάιτ της Guardian και κάνε μια έρευνα για white privilege, patriarchy, toxic masculinity. Νομίζω ότι μετά δε θα χρειάζεσαι άλλες επεξηγήσεις.

Να, αυτό ας πούμε: https://www.theguardian.com/music/2020/jul/20/k-pop-black-fans-creatives-industry-accountable-race

Πήγαινε στο σάιτ της Guardian και κάνε μια έρευνα για white privilege, patriarchy, toxic masculinity. Νομίζω ότι μετά δε θα χρειάζεσαι άλλες επεξηγήσεις.

Να, αυτό ας πούμε: https://www.theguardian.com/music/2020/jul/20/k-pop-black-fans-creatives-industry-accountable-race

Αυτό είναι για το πρώτο σκίτσο, το οποίο είπα ότι είναι πετυχημένο αλλά όχι αστείο. Το 2ο σκίτσο που δεν βγάζει νόημα, τι σχέση έχει με οτιδήποτε από αυτά?

Αυτό είναι για το πρώτο σκίτσο, το οποίο είπα ότι είναι πετυχημένο αλλά όχι αστείο. Το 2ο σκίτσο που δεν βγάζει νόημα, τι σχέση έχει με οτιδήποτε από αυτά?

Α σόρυ, νόμιζα ότι αναφερόσουνα στο πρώτο σκίτσο.

To δευτερο εχει απολυτη σχεση με το πρωτο. Αμεσα... το ιδιο "πακετο". Οποιος δεν το βλεπει σημαινει οτι δυσκολευεται να δει.
Προκειται για την ιδια φουρνια υστερικου νεοφεμινισμου που περναει απο ολο το πεδιο μεταμοντερνικης ισοπεδωσης.

Και αυτο ο Αρκας το εκφραζει με εξαιρετικο και μοναδικο τροπο και μαλιστα παγκοσμιως.

Επειτα...

Το "γυρω-γυρω ολοι" περι Αρκα και την δηθεν αναξιοπιστια του γιατι διαλεξε να κριτικαρει τον Τσιπρα και οχι αλλους, δειχνει απλα εδω και σελιδες οτι ειναι παντα και μονο οι ιδιοι που "διαμαρτυρονται". Δεν διαμαρτυρηθηκαν για την εργασια των σκιτσογραφων της Αυγης η του Ριζου για παραδειγμα...
Εχουν πειστει μονο οι πεπεισμενοι της παραταξης και δεν μας αφορα ολους τους υπολοιπους.

Εξ αλλου φαινεται νημα σαν αφορμη για διεισδυση πολιτικης κουβεντας του στυλ "γιατι οι αλλοι ηταν καλυτεροι" που ειχαμε συνηθισει... Δεν προκειται να πεισει κανεναν αλλον.
Μην επαναλαμβανετε τα ιδια γινετε κουραστικο και ειναι και ανωφελο.

40343021_1384862158316609_4862228275600031744_o.jpg

Κουραστικός μάλλον γίνεσαι εσύ φίλε μου. Για τον Ρίζο ή την Αυγή, δεν έχω κανένα λόγο να ασχοληθώ, γιατί είναι αυτό που ήταν πάντα. Μου αρέσει ή όχι.

Επίσης η συζήτηση που κάνουμε αφορά τον "Αρκά" και όχι άλλους σκιτσογράφους. Εάν μου πεις κάποιον γνωστό σκιτσογράφο, που έκανε την ίδια αλλαγή φύλλου με τον "Αρκά" να το συζητήσουμε.

Άλλο ελευθερία λόγου και άλλο πληρωμένη στοχευμένη κριτική. Αυτό κατηγορούμε την ομάδα "Αρκά" ότι κάνει πια και όχι τον Αρκά.

Κουραστικός μάλλον γίνεσαι εσύ φίλε μου. Για τον Ρίζο ή την Αυγή, δεν έχω κανένα λόγο να ασχοληθώ, γιατί είναι αυτό που ήταν πάντα. Μου αρέσει ή όχι.

Επίσης η συζήτηση που κάνουμε αφορά τον "Αρκά" και όχι άλλους σκιτσογράφους. Εάν μου πεις κάποιον γνωστό σκιτσογράφο, που έκανε την ίδια αλλαγή φύλλου με τον "Αρκά" να το συζητήσουμε.

Άλλο ελευθερία λόγου και άλλο πληρωμένη στοχευμένη κριτική. Αυτό κατηγορούμε την ομάδα "Αρκά" ότι κάνει πια και όχι τον Αρκά.

Εγω νομιζω οτι εσυ γινεσαι κουραστικος και πισω απο το οτι λες "δεν ενδιαφερεσαι για τον Τσιπρα γιατι ολοι τους ιδιοι ειναι" βλεπω οτι αυτο ειναι το κυριο ενδιαφερον σου και οχι ο Αρκας. Αλλα το τι ο Αρκας κατεβασε για τον Τσιπρα.

Δεν ενδιαφερεσαι για τον Αρκα γιατι κρινεις με τα ματια ενος "ψηφοφορου" του στυλ γιατι δεν κριτικαρει τους αλλους δηλαδη τους αντιπαλους.

Αν ενδιαφεροσουν ισως θα μπορει να ειχες σκεφτει οτι με τον Τσιπρα απλα του γυρνανε τα αντερα, και οχι με αλλους. Οπως συμβαινει και σε πολλα ατομα που γνωριζω συμπεριλαμβανομενου εμου. Πολυ απλο ετσι ;

Και φυσικα θα σου φαινομαι κουραστικος οταν λες και ξαναλες το ιδιο πραγμα για να πεισεις με διαφορετικες λεξεις, γιατι θα απαντω στο πολιτικο σου ("σας" εισαστε 2-3) επιχειρημα.
Ετσι ειναι..τι να κανουμε...του Αρκα δεν του καθεται ο Τσιπρας ουτε το Τσιπραιϊκο. Διαμαρτυρηθειτε οπου και οσο μπορειτε το ιδιο κανει. Παντως ετσι Δειχνετε την δυναμη του Αρκα.

Θα το πω όσο πιο ωμά γίνεται, μπας και το καταλάβεις επιτέλους. Χέστηκα για τον Τσίπρα και τον κάθε πολιτικό. Με ενοχλεί απίστευτα όμως η καινούργια τάξη πραγμάτων στην Ελλάδα, την οποία φαίνεται ότι υποστηρίζεις και είναι ελεγχόμενα ΜΜΕ, αρθρογράφοι, σκιτσογράφοι, facebook και πάει λέγοντας.
Δεν μου αρέσουν οι μπούληδες φίλε μου. Και η ομάδα "Αρκά" γιατί δεν είναι τίποτα άλλο, είναι το απόλυτο bulling. Ο Αρκάς, δεν ήταν ποτέ κάτι τέτοιο και δεν είναι.

Κάτσε λοιπόν να θεωρείς ότι έκανε και καλά κριτική μόνο στον Τσίπρα, γιατί δεν άντεξε άλλο. Γιατί πριν ή τώρα τα πράγματα ήταν και είναι πολύ καλύτερα. Και ότι και καλά το bulling έγινε στον "Αρκά", που η απάντηση τους ήταν είστε όλοι ζώα, που δεν συμφωνείτε με τις στοχευμένες αναρτήσεις μας.

Οποια κομματικη θεση και αν εχει επιλεξει ο Αρκας (παλαιος και νυν) η οι συνεχιστες του
... το μυνημα εχει σημασια ... και ΟΧΙ ο φορεας.

arkas-to-scholio-gia-tous-politikous-ke-ta-kommata.jpg

Οσοι βαζουν τον φορεα πανω απο το μυνημα ... μαλλον εχουν τους λογους τους να
αποφυγουν το μυνημα. Να το απονευρωσουν. Να το απαξιωσουν και ξεφορτωθουν.
Ποντιε ... ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΠΛΟ ... για να μην το βλεπεις. Ειναι προκα στο ματι !

Εχω αποδειξει οτι δεν ανηκω σε κανενα πολιτικο χωρο (τοσα χρονια εδω μεσα).
Ομως .... οι γελοιογραφιες του Αρκα (με εξαιρεση καποιες ελαχιστες) με εκφραζουν
οσο τιποτε αλλο. Γιατι θελει κακκαλα να ΜΗΝ αφηνεις τποτα ορθιο. ΟΥΤΕ πολιτικες
πεποιθησεις. Εισαι εναντιον ολων ΚΑΙ του εαυτου σου. Τι πιο απλο απο αυτο ?

Και τι πιο τιμιο απο αυτο ?

Θα το πω όσο πιο ωμά γίνεται, μπας και το καταλάβεις επιτέλους. Χέστηκα για τον Τσίπρα και τον κάθε πολιτικό. Με ενοχλεί απίστευτα όμως η καινούργια τάξη πραγμάτων στην Ελλάδα, την οποία φαίνεται ότι υποστηρίζεις και είναι ελεγχόμενα ΜΜΕ, αρθρογράφοι, σκιτσογράφοι, facebook και πάει λέγοντας.

Μήπως απλά τώρα ξύπνησες?? Θα αναφερθώ μόνο στην εποχή που μεγαλώναμε για να μην το κουράσω.

Η Εποχή ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίστηκε απο τον έλεγχο του "μετριοπαθούς" και "μη πολιτικού" τύπου. Ο ΠΑΣπίτης κολλητός του Λαλιώτη, Π. Κωστόπουλος "ξεβλάχεψε" την χώρα και δίδαξε glamour και ότι "με το ΠΑΣΟΚ περνάμε καλά" Ακόμα το λέει ο κόσμος!!

Ολα αυτά βέβαια πάντα σε συνεταιρισμό με τον ιδιοκτήτη της Ελευθεροτυπίας Τεγόπουλο..

Απο το άλλο άκρο της επίθεσης ο Θέμος, παιδί της ΙΜΑΚΟ των Κωστόπουλου/Τεγόπουλου, που κέρδισε την εμπιστοσύνη του θείου και μεγάλου μέρους του κόματος... Λίγο πιο λαικός για να πιάσει τα αντίστοιχα στρώματα..!!

Απο εκεί έγιναν φίρμες και οι Πανουτσοκαρπετόπουλοι στα αθλητικά, με τον αέρα της μαγκιάς του "επενδυτή που προστατεύει την επένδυση του"

Τέλος ο ΔΟΛ που "λογικεύτηκε" απ' το μαστίγιο του Ανδρέα και το καρότο του Βαρδή και έβαζε πλάτη σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, ενώ σε μη εκλογικές χρονιές περνούσε ένα προφίλ προοδευτικό αλλά όχι κομματικό..

Ηταν τέτοια η κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ στον τύπο, που η ΝΔ αναγκάστηκε να βγάλει καινούργια εφημερίδα η οποία μάλιστα μέχρι να σταθεί στα πόδια της απο τον πόλεμο της δικαιοσύνης και του παρασκηνίου, πέρασαν 2 χρόνια!!

Αυτά μόνο στα 80ς!!!

Νίκο, κάποια είναι εξαιρετικά!
Όχι όλα όμως... ιδίως εάν προσέξεις πόσα σχολιάζουν τη διείσδυση του κινητού και του τάμπλετ στη ζωή μας, αναρωτιέσαι τι το φοβερό έχουν τελικά.

Αυτό όμως είναι το θέμα μας με τον Αρκά; Ότι δεν φτάνουν τα τωρινά του έργα το σκοτεινό επίπεδο του Ισοβίτη; Αυτό το ζήτημα υπάρχει εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Ούτε ο Καλός Λύκος είναι αντάξιος, ούτε τα Πειραματόζωα, ούτε καν ο Καστράτος κλπ. Τώρα το ανακαλύψαμε; Αντίθετα η "κριτική" ανέκυψε ξαφνικά προ 5ετίας. Οποία σύμπτωσις.

Κι εν πάση περιπτώσει, το ότι πέφτει το επίπεδο ενός δημιουργού (που κι αυτό ερευνητέο είναι όταν συνεχίζει πού και πού να δίνει κάποια τουλάχιστον καλά εάν όχι εξαιρετικά -γούστα είναι αυτά- δείγματα) δεν δικαιολογεί επ' ουδενί αυτό που υφίσταται.

Κοίταξε, μερικά από τα πρώτα είναι όντως εξαιρετικά... πχ οι χοντροί στο φουσκωτό που ξεχειλίζουν τα πατσοκοίλια και αναρωτιώνται εάν περιμένουν επισκέψεις. Ή αυτό με το ζευγάρι μπροστά στην τιβι, 23 και 25 Δεκεμβρίου. Ιδίως οι λεπτομέρειες, πχ ο ξυρισμένος άνδρας. Αλλά δεν είναι όλα αυτού του επιπέδου. Δεν ξέρω εάν και ο Αρκάς του '80 ήταν αυτού του επιπέδου. Ίσως με τον Ισοβίτη, λόγω σύλληψης περισσότερο παρά με τα κατ' ιδίαν σκίτσα. Αλλά μπορείς να τον βάλεις στο επίπεδο λχ ενός Quino; Όχι ασφαλώς... Αν και αυτό στο οποίο διέπρεψε τέτοιες επιρροές απηχεί, και ιδίως με τη φόρμα του κόμικ-στριπ (όχι των μεμονωμένων σκίτσων όπως συνηθίζει τελευταία, έστω και στα πλαίσια συλλογών).
Βέβαια μην ξεχνάμε ότι την ευρύτατη αναγνώριση δεν την πέτυχε τότε αλλά τα τελευταία 20 χρόνια (ίσως λόγω νετ), και αυτό μας λέει κάτι και για το επίπεδο του γενικού κοινού.

Ετερον εκάτερον όμως τα παραπάνω, και η αντίδραση που έχει εισπράξει την τελευταία πενταετία. Αυτή δεν μπορώ να το δικαιολογήσω.

Δεν συσχετίζω τον Χάντερερ με τον Αρκά, το κεφάλαιο "Αρκάς" για εμένα έχει κλείσει προ πολλού Τάσο. Τον αποθέωσα στο μυαλό μου, του τα ακούμπησα και χοντρά κιόλας. Αυτός τελείωσε, και άρα στη συνείδησή μου δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχολούμαι με τη σύγχρονη εκδοχή του.. Η αναφορά στον Αυστριακό ήταν επειδή όντως μερικά από τα σκίτσα του είναι σοκαριστικά εύστοχα και πονάνε..