Περί Slingbox...

Βάλε πρίζες powerline για δίκτυο, πέτα και HDMI to Ethernet αντάπτορα, και έτσι το στέλνεις επάνω χωρίς τρυπήματα.

Η λυση που προτινεις λειτουργει μονο με slingbox ? Ή μπορω να στειλω σε αλλη tv και χωρις slingbox ?

ευχαριστω.

Γεια σας.
Ο κολλητος μου μεταναστευσε στην Γαλλία και δεν του επιτρέπουν να εγκαταστησει δορυφορικο πιάτο για να βλεπει Νοβα όπως το ειχαμε κανει οταν ηταν στην Γερμανία.
Αποφασίσαμε να στησουμε εδω στην Ελλαδα ενα slingbox το οποιο θα στέλνει νοβα στην Γαλλία.
Υπαρχει καποια σημαντικη συμβουλη/γνωμη;
Πανω κατω εχω κατανοησει την ολη διαδικασια ψαχνοντας στο ιντερνετ.
Η γραμμη στο πατρικό του κολλητού που θα στηθει το slinbox ειναι μολις 2mbps/512kbps (καποιο αρχειο προγραμμα ΟΤΕ),
μιλησα με εξυπηρετηση πελατων ΟΤΕ και κατοπιν δοκιμων που εκαναν με ενημερωσαν οτι η
μεγιστη ταχυτητα που σηκωνει η γραμμη ειναι 5.3mbps/992kbps,
για vdsl δυστυχως δεν το συζηταμε λογω κόστους,
οποτε σήμερα καναμε αίτηση στον ΟΤΕ αναβαθμισης σε double play 4mbps/1024kbps.
α) Με μόλις 992kbps upload πιστευετε θα καταφερει να βλεπει ανεκτης ποιοτητας εικονα ο κολλητος στην Γαλλια;
β) Ασχετως της ποιοτητας εικονας, θα καταφερνει να κανει zapping χωρις να τον παιρνει ο υπνος;
γ) Ποιο μοντέλο προτείνετε; Βλεπω οτι επίσημα η sling media στην ιστοσελίδα της αναφερει το 350 και το 500, αλλα καπου βρηκα οτι κυκλοφορει και το solo (ποιο παλιο μοντελο μαλλον ; ).
δ) Καταστημα πώλησης πέρα απο τα μόλις 2 σκρουτζομάγαζα;
Ευχαριστω εκ των προτερων οποιον προθυμο μου απαντησει!

Eγώ θα έλεγα να αγοράσει μία συνδρομή VPΝ(στείλε pm αν θες πληροφορίες) και να βλέπει μέσω του Nova Go.

Το novago ειναι μιζερο με vpn. Πρεπει να βρεις pro server με αξιοπρεπη ταχυτητα που να ανταποκρίνεται στις απαιτησεις του novago, οπότε και πρεπει να καλύψεις και το κοστος της συνδρομης. Εκτος των αλλων, τα κανάλια που εχει ειναι λιγα (προς το παρόν λένε, αλλα δυστυχως ουδεν μονιμότερον του προσωρινου) και δεν ειναι διαθεσιμο σε συνδρομητες start pack. Εφόσον έκανες ηδη αιτηση για αναβαθμηση της γραμμής, Slingbox ή το Belkin @tv plus (το οποιο και προτιμώ έχοντας και τα 2 στην κατοχή μου). Εξάλλου σε ενα χρονο θα έχεις πληρώσει σε vpn όσο το κόστος του belkin. Χωρια απο το γεγονος ο,τι χρειαζεται υπομονη με το vpn αν θελει να βλεπει σε tablet, κινητό ή mac.

Last edited:
Χαίρεται, ενδιαφεροντα τα ζητηματα, πριν παραγγειλω ομως το Slingbox ή το Belkin @tv plus θα το τρεξω λιγο το novago απο Ελλαδα να δω τι παιζει κα ιαν τον καλυπτει, αφου ετσι κι αλλιως ειναι τζαμπα.

Last edited by a moderator:
Παίδες να ρωτήσω. Υπάρχει κάποιος που να εχει το pro hd στην περιοχή της Καλαματας;;; Το αγόρασα απο amazon αλλά κάτι μάλλον κάνω λάθος! Το σύνδεσα ( διαμέσου DVD player έτσι ώστε να μην επηρεάζει την τηλεόραση στο σπίτι) έκανα search για κανάλια στο DVD player αλλά δυστυχώς μου βρίσκει μόνο 6 κανάλια και αυτά τα παίζει με λίγα χιονιά! Μπορω να κάνω κάτι;;; Μηπως παίζει ρόλο το ότι πλέον έχουμε και εμείς ψηφιακό σήμα πλέον στην τηλεόραση;;; Ευχαριστω εκ τον προτέρων

Παίδες να ρωτήσω. Υπάρχει κάποιος που να εχει το pro hd στην περιοχή της Καλαματας;;; Το αγόρασα απο amazon αλλά κάτι μάλλον κάνω λάθος! Το σύνδεσα ( διαμέσου DVD player έτσι ώστε να μην επηρεάζει την τηλεόραση στο σπίτι) έκανα search για κανάλια στο DVD player αλλά δυστυχώς μου βρίσκει μόνο 6 κανάλια και αυτά τα παίζει με λίγα χιονιά! Μπορω να κάνω κάτι;;; Μηπως παίζει ρόλο το ότι πλέον έχουμε και εμείς ψηφιακό σήμα πλέον στην τηλεόραση;;; Ευχαριστω εκ τον προτέρων
Πραγματιακ διαφωτισε μας γιατι μας μπερδεψες απιστευτα

Καλησπέρα!!! Έχω συνδέσει στο slingbox με το DVD player που έχω σπίτι μου και απο εκεί παίρνω έξοδο και δίνω στην τηλεόραση! Αυτό πρέπει να γίνει γιατι εγω που θέλω να βλέπω tv στο εξωτερικό δεν θέλω να επιρρεαζω τους άλλους που θα βλέπουν τηλεόραση στην Ελλάδα! Σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε ότι κανάλι βλέπω εγω να βλέπουν και οι άλλοι στην ελλαδα!!! Καταλάβατε τωρα;;; Το θέμα είναι ότι μου πιάνει λίγα κανάλια και ότι έχουν λίγο χιονιά!!!

δηλαδή χρησιμοποιουσες μεχρι τωρα το σλινγκμποξ και επαιρνες εικόνα απο το αναλογικό τιουνερ του dvd-r αν καταλαβα καλά?
Τελοσπαντων αν και νομιζω οτι ο δεκτης του pro-hd εχει και αναλογικό τιουνερ, αφού πλεον εχετε ψηφιακά στην καλαματα συνδεσε κατευθειαν το καλώδιο απο την κεραια στην εισοδο κεραιας του slingbox. Αν εχεις μονο ενα καλωδιο για την τιβι, βαλε ενα σπλιττερ και δωσε σε τιβι κ pro-hd ταυτοχρονα ωστε να βλεπεις απο το ενσωματωμενο του ψηφιακό τιουνερ και παραλληλα να βλεπεις απο την τιβι ταυτοχρονα και ανεξαρτητα.
Το dvd δεν χρειαζεται και νομιζω οτι δεν χρειαζοταν καθολου και πριν.(και μου κανει εντυπωση που βρηκες και τους κωδικους για να αλλαζεις καναλια για την συσκευη αυτη).

Last edited by a moderator:
Δηλαδή να βάλω ένα σπλιτερ στο καλώδιο της κεραίας που έρχεστε απο την ταράτσα και να συνδέσω και pro hd και tv ! Και μετα λες ότι θα βλέπω ανεξάρτητα ;;; Οκ θα δοκιμασω και θα σας πω!!! Ευχαριστω πολυ!

Ναι αυτο θα κανεις!
Ψηφιακα πιστευω οτι δεν εχεις θεμα με την ποιοτητα του σηματος, ωστα με το σπλιττερ να επιδεινωθει, ετσι?
Απλα θα μπεις στο μενου κ θα σκαναρεις την μπαντα για να βρει τα νεα καναλια το prohd.

Παιδιά μια ακόμα ερώτηση!!! Μπορείτε να μου πείτε απο που μπορω να κατεβασω το τηλεκοντρόλ για να αλλάζω καναλια;;; Δεν υπάρχει στη λίστα αλλά θα υπάρχει κάποιος τρόπος ε;;; Ποια η διαδικασία;;
Ευχαριστω

η τηλεοραση δεν μας ενδιαφερει, θα συνδεσεις το καλωδιο της κεραιας στην εισοδο του pro hd και θα ξεκινησεις το setup assistance μεσα απο το προγραμμα για το πισι slingplayer 2.0.4 (είναι free).
Θα ορισεις την εισοδο κεραιας κ θα αρχισεις να σαρωνεις τις συχνοτητες

Δεκτό Λλα εγω θέλω να βρω το συμβατό τηλεκοντρόλ για να μπορω να αλλάξω κανάλια απο τον υπολογιστή!!! Δηλαδή θέλω να εμφάνιση το τηλεκοντρόλ στο λάπτοπ έτσι ώστε να αλλάζω κανάλια ...!! Έχω κάνει βρει τα κανάλια αλλά δεν μπορω να τα αλλάξω γιατι δεν βρίσκω το σωστό τηλεκοντρολ

ωραια τοτε,
ανοιξε το slingplayer κ πανω δεξια θα δεις μια καρδουλα, ακριβως διπλα ειναι το εικονιδιο του χειριστηριου, πατα το κ θα εμφανιστει.
Μην περιμενεις να σου βγαλει αυτο που εχεις στην τηλεοραση σου, εχει το δικο του το default που θα κανεις τα βασικά.(αριθμοι-καναλια, ηχος κλπ).

Last edited:
Παιδια θα ήθελα τα φωτα όποιων φίλων γνωρίζουν.
Το αγορασα (το μοντελο solo στα 110 ) για να στέλνω Νο...α στον κολλητο μου στην Γαλλία γιατι εκει δεν τον αφηνουν να εγκαταστησει δορυφορικο πιάτο.
Αρχικα επειδη δεν εχω ακομη αγορασει την συνδρομη Νο..α εκανα δοκιμες δίνοντας του εικονα απο το dvd player μου στο οποιο ειχα βαλει και επαιζε ενα dvd.
Στο δικο μου pc (που βρισκεται στο ιδιο σπιτι με το slingbox) η εικονα ηταν αποδεκτη, μονο αν το εκανα full screen αριζα να διακρινω ελαφρως καποια pixel αλλα κολλημα κανενα, ο web player στριμαρε με μεσο ορο 3.000kbps και υπηρχαν στιγμες που εγραφε πανω απο 4.000kbps αλλα και στιγμες που εγραφε 2.000kbps.
Σε αυτο το σημειο να ανφερω οτι η adsl μου ειναι 11-12mbps / 850-900kbps (πραγματικη ταχυτητα βασει speedtest.net).
Οταν ομβς ο κουμπαρος μου στην Γαλλια επιχειρησε να δει το ιδιο ακριβως υλικο εβλεπε με πολυ πιο ταπεινη ποιοτητα, στο full screen γινοταν αισχος, και o web player του στριμαρε με 1500kbps κατα μεσο ορο. βεβαια να τονιζω οτι κολληματα δεν του εκανε καθολου.
Και η ερωτηση μου:
Μπορω να κανω κατι να του ανεβασω την ποιοτητα ?
Υποψιαζομαι οτι to sling box δεν στελνει εικονα με το μεγιστο upolad της γραμμης μου αλλα δουλευει στο ρελαντι.
Αυτο το συμπεραινω βασει των οδηγιων του κατασκευαστη ο οποιος προτεινει ελαχιστη ταχυτητα για standard definition τα 600kbps uplοad ενω εμενα ειναι 850-900.
Υπαρχει καποιου ειδους control panel στο sling box στο οποιο θα μπορω να παρεμβω να δω τι παιζει, με τι ταχυτητα κανει upload κτλ ?
Μηπως πρεπει να κανω κατι εγω στο router μου ή κολλητος στο δικό του router στην Γαλλια ? Εγω εχω το ρουτερ της forthnet το Technicolor TD5130.
Ευχαριστω εκ των προτερων οποιον με βοηθησει καθως το εχω μεγαλη αναγκη ωστε να βοηθησω τον κολλητο.