περι spdif

tmGiorgio24

New member
12 May 2012
26
καλήσπέρα.πρόσφατα αγόρασα την hx820 κ θελώ να την συνδέσω με το home cinema,η τηλεόραση έχει ψηφιακή
'εξοδο το ίδιο κ το home cinema, οπότε υποθέτω πως άμα τα συνδεσω με ένα καλώδιο spdif δεν θα έχω κανένα πρόβήμα,ετσι δεν είναι??
επισης τα καλώδια spdif ειναι όλα ίδια ? τι διαφορά εχουν τα optical με τα ομοαξοικά??

Λογικά ναι δεν θα χεις πρόβλημα, τα συνδέεις σε δύο διαφορετικές εισόδους του ενισχυτή κι απλά επιλέγεις από που θα ακούς. Οσο για τη διαφορά του με το ομοαξονικό, κάποιοι λένε ότι αποδίδει λίγο καλύτερα στον ήχο το ομοαξονικό αλλά αυτό θα έχει σημασία σε πολύ ακριβότερα συστήματα οπότε δεν σε αφορά κι ούτε ίσως να το ακούσεις και ποτέ.

Συμφωνω με τον φίλο Κώστα.βαλε το
Με οπτικη ομως καλυτερα που ειναι φθηνότερη και εχεις λιγότερες απώλειες.

Ακριβώς, ούτε ή άλλως έχω την εντύπωση ότι πλέον οι ενισχυτές έχουν περισσότερες οπτικές και μόνο μια ή δύο ομοαξονικές.

Τα ομοαξονικά είναι ηλεκτρικά. Τα οπτικά είναι οπτικά. Δεν μπορείς να συνδέσεις το ένα στο άλλο κι ας μεταφέρουν και τα δύο σήμα SPDIF. Όσο για τα καλώδια SPDIF, με ένα καλό ομοαξονικό RG59 θα είσαι εντάξει.

Τα ομοαξονικά είναι ηλεκτρικά. Τα οπτικά είναι οπτικά. Δεν μπορείς να συνδέσεις το ένα στο άλλο κι ας μεταφέρουν και τα δύο σήμα SPDIF. Όσο για τα καλώδια SPDIF, με ένα καλό ομοαξονικό RG59 θα είσαι εντάξει.

Δεν νομίζω να είπε κανείς να συνδέσουμε το ένα με το άλλο, γίνεται αυτό όμως και που αποσκοπεί; Το παλληκάρι ρωτάει για ψηφιακή σύνδεση γι αυτό του είπα για οπτικά γιατί οι ενισχυτές έχουν περισσότερες από ομοαξονικές όσο για την τηλεόραση δεν ξέρω για το μοντέλο, αλλά μου φαίνεται απίθανο να έχει ομοαξονική έξοδο.
Απλά να συμπληρώσω κάτι που θυμήθηκα, όταν χρησιμοποιούσα ομοαξονικό καλώδιο, είχα θέματα με παρεμβολές, δεν ξέρω αν έφταιγε το συγκεκριμένο καλώδιο, πάντως μόλις έβαλα οπτική το πρόβλημα εξαφανίστηκε.

Last edited:
Κάνεις δουλειά, αλλά εγώ (χωρίς να ξέρω την συγκεκριμένη) θα έδινα κάτι παραπάνω για οπτική ίνα, σε αντίθεση με το καλώδιο.