Περί "συμμετοχικής δημοκρατίας" στο avclub

Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί "συμμετοχικής δημοκρατίας" στο avclub

έτσι λές εσύ
Εγώ πιστεύω πως πέφτει μαγείρεμα...

Γιατί δεν λένε τίποτα όσο κι αν φωνάζουν όλα τα μέλη;

Γι' αυτό το "υποτίθεται" το έγραψα με italic.

Πολλές φορές μου έχει περάσει και μένα από το μυαλό να ενεργήσω σύμφωνα με τον τρόπο που υποδείχνει ο Ντοκ. Μάλιστα πριν δύο μέρες αν θυμάμαι καλά, το 'χα γράψει κι' όλας εδώ μέσα.

Όμως τα τελευταία γεγονότα μου έχουν δείξει την αναγκαιότητα των ακόλουθων προϋποθέσεων:

1. Πλήρης γνώση του καταστατικού.
2. Διαφανής διαδικασία ένταξης μελών, χωρίς 'πονηρές' προϋποθέσεις.
3. Μηχανισμός λήψης αποφάσεων και ελέγχου της διοίκησης που να εμπνέει εμπιστοσύνη. Όχι να περιμένεις μέχρι την επόμενη τακτική Γ.Σ.
4. Πλήρης διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών.

Σε διαφορετική περίπτωση, καλή πορεία στο σωματείο avclub. Εμένα δε θα με αφορά. Θα συνεχίσω τη συνομιλία με τους φίλους στην μουσική κατηγορία, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Εγω θα θελησω να γινω μελος μονο οταν ξερω οτι θα μπορω να επηρεασω τα πραματα , δηλαδη να μπορω να ψηφισω. Επισης οταν ξερω οτι δεν συντρεχουν ειδικοι οροι και προυποθεσεις για να γινω δεκτος. Σιγα μην παρακαλεσω κιολας.

Ηδη εχω τη ρετσινια του "γκρινιαρη". Τοσοι φωναζουν, με μενα ταχουν !!!

Αρα, αυτό που ίσως θα βοηθούσε και ζητάμε είναι την δημοσιοποίηση του καταστατικού, ωστε να ξέρουμε τι γράφει.

Προσωπικά θα περιμένω να δώ αυτά που διατυπώνει ο Δαμιανός στο πόστ 22.
Απο εκει και πέρα , δεν περιμένω απο κάποιους ´τυφλούς´και ´άκαπνους´να κατανοήσουν τήν έννοια τού Πολίτη..
Αυτοί προτιμούν την πολτοποιημένη δημοκρατία τής κλειδαρότρυπας .
Απο άλλους όμως υπάρχουν απαιτήσεις..
Οι πρώτοι τουλάχιστον ας πάψουν να προκαλούν με την στάση τους,στην ήδη τεταμένη κατάσταση.

Πολλές φορές μου έχει περάσει και μένα από το μυαλό να ενεργήσω σύμφωνα με τον τρόπο που υποδείχνει ο Ντοκ. Μάλιστα πριν δύο μέρες αν θυμάμαι καλά, το 'χα γράψει κι' όλας εδώ μέσα.

Όμως τα τελευταία γεγονότα μου έχουν δείξει την αναγκαιότητα των ακόλουθων προϋποθέσεων:

1. Πλήρης γνώση του καταστατικού.
2. Διαφανής διαδικασία ένταξης μελών, χωρίς 'πονηρές' προϋποθέσεις.
3. Μηχανισμός λήψης αποφάσεων και ελέγχου της διοίκησης που να εμπνέει εμπιστοσύνη. Όχι να περιμένεις μέχρι την επόμενη τακτική Γ.Σ.
4. Πλήρης διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών.

Σε διαφορετική περίπτωση, καλή πορεία στο σωματείο avclub. Εμένα δε θα με αφορά. Θα συνεχίσω τη συνομιλία με τους φίλους στην μουσική κατηγορία, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Την δημοσιοποίηση του καταστατικού και την διαφάνεια στα διαδικαστικά Δαμιανέ την έχουν απαιτήσει πολλά μέλη εδώ μέσα συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου από την εποχή του "μικρού καραβιού".

Κάθε φορά που ζητούσα να συζητιούνται οι προτάσεις των διαχειριστών ή πιο σωστά να μπαίνουν σε poll (τι πιο δίκαιο και δημοκρατικό), έπαιρνα μόνο προσωπικές απαντήσεις με σκοπό την καιροσκοπία ώστε το θέμα να "ξεχαστεί". Το ίδιο συνέβη και για το θέμα του καταστατικού. "Περιμένετε και έρχεται".

Από τη στιγμή που έχει κατατεθεί στο πρωτοδικείο, η μορφή του καταστατικού είναι τελική. Εννοείται ότι θα έπρεπε να έχει κοινοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό και προφανώς δεν έχει γίνει σκόπιμα για συγκεκριμένους λόγους που δεν θέλουν να μας πουν.

Προτείνω:

1. Να γραφτούμε μέλη στο σωματείο για να ακουστεί η φωνή μας πιο δυνατά.

2. Να ανοίξουμε νέο thread με σκοπό να δηλώσουμε εμπράκτως ένας-ένας την απαίτηση μας για κοινοποίηση του καταστατικού.

Last edited:
Αποψή μου είναι επίσης ότι ο κύριος λόγος που δεν αναρτάται το καταστατικό είναι για να μην το δούν "οι άλλοι", κάτι που θεωρώ έλλειψη στιβαρότητας της διαχειριστικής ομάδας.

Είναι δυνατόν οι κινήσεις και η στάση ενός forum να εξαρτάται από το τί θα πούν ή θα γράψουν οι άλλοι; Αυτά είναι παιδαριώδη πράγματα και θυμίζουν γήπεδο.

Ειλικρινά δεν δίνω δεκάρα για το τί λένε (και αυτό αφορά και το άτομο μου), όπως δεκάρα δεν έδωσα και για αυτά που γράφτηκαν στο Forum του ACA.

Δεν κατάλαβα δηλαδή. Θα τους φοβηθούμε; Ας γράφουν ότι θέλουν.

Εγω μετεφερα "πιο πανω" οτι ΤΩΡΑ ειναι η καταλληλη στιγμη να καθαρισουμε τα του οικου μας. Ειμαστε πιο μπροστα απο αλλους και ειναι λαθος ο αλληθορισμος προς "τα κει"...πια. Καποτε ισως. Τωρα... δεν εχει καμια σημασια. Οι διορθωτικες κινησεις που ΠΡΕΠΕΙ να γινουν, δεν πρεπει να γινουν λαμβανοντας υπ'οψιν τι λενε οι αλλοι διπλα, αλλα τι λεμε εμεις ΕΔΩ. Το φορουμ εφτασε εδω που εφτασε απο εμας, οχι απο τους αλλους..

Εκ του γκρινιαρη

τελικά όποιος θέλει θα κάνει αίτηση εγγραφής;
η θα πρέπει να προταθεί από συγκεκριμένο αριθμό μελών - του προεδρείου ίσως;; - κάποιος ώστε να εγγραφεί;

οψόμεθα, μάλλον συντόμως ...

Last edited:
τελικά όποιος θέλει θα κάνει αίτηση εγγραφής;
η θα πρέπει να προταθεί από συγκεκριμένο αριθμό μελών (του προεδρείου ίσως;;) κάποιος ώστε να εγγραφεί;

οψόμεθα, μάλλον συντόμως ...

Οι απαντήσεις Βαγγέλη έρχονται άμεσα...
Χαίρομαι πάντως που θα σε δω ξανά απο κοντά...

Αφου τις εχετε βρε Γιαννη, γιατι δεν τις κοινοποιειτε και σε μας? Μονο στην πιτα θα τις πειτε? Εδω εχουμε ολοκληρο φορουμ να τα λεμε....

Βασίλη γιά να γράφω ότι άμεσα έρχονται ,σημαίνει ότι δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί....αυτό τουλάχιστον μπορώ να γνωρίζω.

Απάντηση: Re: Περί "συμμετοχικής δημοκρατίας" στο avclub

Το θεωρείτε όλοι σας δεδομένο ότι θα γίνετε δεκτοί σαν μέλη στο Σωματείο;
Αυτή η ολιγωρία να αναρτηθεί το καταστατικό δεν σας πονηρεύει καθόλου;

Δημήτρης Ν. said:
Οσοι επαγγέλθησαν και υπεσχέθησαν την «συμμετοχική δημοκρατία» ήρθε η ώρα να φανεί πόσο συνεπείς είναι

....

Βασίλη γιά να γράφω ότι άμεσα έρχονται ,σημαίνει ότι δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί....αυτό τουλάχιστον μπορώ να γνωρίζω.

Τοτε δεν ειναι αμεσο... Η εννοια του αμεσου σημαινει Τωρα. Αυτα που λες σαν εννοιες ειναι αντικρουομενα...

Αμεσα αλλα δεν ειναι ετοιμο ακομα=Δεν ειναι αμεσα

Γιατί υπάρχει τόση καχυποψία ?
Σας απαντάει ο Νανόπουλος και εσείς ντιπ...

Δεν έχει ολοκληρωθεί μιά διαδικασία.

Τελεία.
Μόλις ολοκληρωθεί θα το δείτε.
Γίνεται αγώνας γιά να το δείτε πριν την Πίτα της Αθήνας.

'Ξεκινώ λοιπόν την αποχώρησή μου από εκεί.
Παραιτούμαι σήμερα από την διαχείριση της μουσικής.
Το βράδυ της Κυριακής, μετά την κοπή της πίτας της Θεσσαλονίκης θα σας ανακοινώσω τις επόμενες κινήσεις.'
Απόσπασμα τού Δημ.Παναγιωτίδη απο το πόστ 278 με τιτλο Λυπάμαι.
Στο θεμα:Σχετικα με την διαγραφή θεματος high-end.

Sorry για το OT

Εμένα πάλι γιατί δεν με νοιάζει να γραφτώ σε σωματεία, προεδρεία, να συμμετέχω σε φασαρίες κλπ κλπ και με νοιάζει μόνο να ασχολούμαι με το forum, να μαθαίνω από αυτό, να προσφέρω (όπου, όπως και εάν μπορώ), να μοιράζομαι κοινά ενδιαφέροντα και να περνάω καλά με φίλους που έχω γνωρίσει;

Sorry παίδες και χωρίς καμία διάθεση προσβολής προς κανέναν, αλλά τις περισσότερες φορές όλες αυτές οι συζητήσεις / φασαρίες (ανεξαρτήτως του δικαίου ή αδίκου της μία ή της άλλη ʽπλευράςʼ) μου φέρνουν στο μυαλό μία φράση:

ʽʼGet a lifeʼʼ

ΥΓ Ξέρω ότι αυτά θα ενοχλήσουν πολλούς αλλά απλώς προσπαθήστε να τα δείτε ως την απλούστερη μορφή φυσικής αντίδρασης σε όλες αυτές τις ‛φασαρίες’

Last edited:
Sorry για το OT

Εμένα πάλι γιατί δεν με νοιάζει να γραφτώ σε σωματεία, προεδρεία, να συμμετέχω σε φασαρίες κλπ κλπ και με νοιάζει μόνο να ασχολούμαι με το forum, να μαθαίνω από αυτό, να προσφέρω (όπου, όπως και εάν μπορώ), να μοιράζομαι κοινά ενδιαφέροντα και να περνάω καλά με φίλους που έχω γνωρίσει;

Sorry παίδες και χωρίς καμία διάθεση προσβολής προς κανέναν, αλλά τις περισσότερες φορές όλες αυτές οι συζητήσεις / φασαρίες (ανεξαρτήτως του δικαίου ή αδίκου της μία ή της άλλη ‛πλευράς’) μου φέρνουν στο μυαλό μία φράση:

‛’Get a life’’

Εγώ πάλι επειδή την χρησιμοποιώ συχνά αυτή την φράση και ξέρω
πολύ καλά το νόημά της ..... μόνο σαν προσβολή μπορώ να την εκλάβω.