Περί "συμμετοχικής δημοκρατίας" στο avclub

Απάντηση: Re: Περί "συμμετοχικής δημοκρατίας" στο avclub

δε φτάνει η δική μου παραίτηση ε ?

Προφανως δεν εγινα κατανοητος.

Εσυ δεν δηλωσες παραιτηση γιατι δεν συμφωνεις με αυτα που γινονται απο την διαχειριστικη ομαδα, αλλα για αλλους λογους.

Μιλω γι αυτους που δεν μετεχουν και δεν παιρνουν θεση δημοσια για τη δυσαρεσκεια τους στα σβησιματα και τα κλειδωματα.

Απάντηση: Re: Περί "συμμετοχικής δημοκρατίας" στο avclub

Προφανως δεν εγινα κατανοητος.

Εσυ δεν δηλωσες παραιτηση γιατι δεν συμφωνεις με αυτα που γινονται απο την διαχειριστικη ομαδα, αλλα για αλλους λογους.

Μιλω γι αυτους που δεν μετεχουν και δεν παιρνουν θεση δημοσια για τη δυσαρεσκεια τους στα σβησιματα και τα κλειδωματα.

Αληθεια. Τετοιες γραμμες ποιος τις αποφασιζει ? Το σωματειο η η ΓΔ ?

Μα ειναι λογικο να γινεται ετσι Μιχαλη. Αφου υπαρχει ομερτα.
Εγω δεν εχω δει κανεναν να βγει και να γραψει οτι στην ουσια δεν συμφωνει με αυτα που γινεται και γι αυτο δεν σχολιαζει/γραφει τιποτα η ακομα οτι παραιτείτε η παραιτηθηκε απο τη θεση του γι αυτο το λογο......

Μα βρέ Χρήστο, τι νοήμα έχει να βγώ εγώ να πώ γιατί παραιτήθηκα; Ποιόν θα ωφελήσει; Και τι πάει να πεί παραιτούμαι, με είχε προσλάβει κανείς και δεν το ήξερα; Εχουμε κάνει το ρημαδοκλάμπ να μοιάζει με κυβερνητική ομάδα κι εγώ αυτά τα αντιπαθώ.

Ποιός κυβερνάει, ποιός αποφασίζει, ποιός κλειδώνει.. ποιός ετούτο και ποιός εκείνο... γι' αυτό μιλάω για χαλίφη στην θέση του χαλίφη...

Ας αποφασίσουμε κάποτε να τα πούμε έξω από τα δόντια, αν θέλουμε να εξακολουθήσουμε να συνυπάρχουμε και αντί να ασχολούμαστε με το ποιός και γιατί, να ασχολούμαστε με την μετάδοση γνώσης που είναι άλλωστε και ο πρωταρχικός σκοπός του φόρουμ.

Εχουμε φαγωθεί με το σωματείο και πότε θα γίνει και πότε θα γίνουμε μέλη κι άλλα τέτοια. Λές κι άμα γίνουμε μέλη του σωματείου αύριο θα ανοίξουν οι ουρανοί και θα εξυψώσουμε το AvClub δεν ξέρω κι εγώ που... μα είμαστε σοβαροί;

Μα βρέ Χρήστο, τι νοήμα έχει να βγώ εγώ να πώ γιατί παραιτήθηκα; Ποιόν θα ωφελήσει; Και τι πάει να πεί παραιτούμαι, με είχε προσλάβει κανείς και δεν το ήξερα; Εχουμε κάνει το ρημαδοκλάμπ να μοιάζει με κυβερνητική ομάδα κι εγώ αυτά τα αντιπαθώ.

Ποιός κυβερνάει, ποιός αποφασίζει, ποιός κλειδώνει.. ποιός ετούτο και ποιός εκείνο... γι' αυτό μιλάω για χαλίφη στην θέση του χαλίφη...

Ας αποφασίσουμε κάποτε να τα πούμε έξω από τα δόντια, αν θέλουμε να εξακολουθήσουμε να συνυπάρχουμε και αντί να ασχολούμαστε με το ποιός και γιατί, να ασχολούμαστε με την μετάδοση γνώσης που είναι άλλωστε και ο πρωταρχικός σκοπός του φόρουμ.

Εχουμε φαγωθεί με το σωματείο και πότε θα γίνει και πότε θα γίνουμε μέλη κι άλλα τέτοια. Λές κι άμα γίνουμε μέλη του σωματείου αύριο θα ανοίξουν οι ουρανοί και θα εξυψώσουμε το AvClub δεν ξέρω κι εγώ που... μα είμαστε σοβαροί;

ΑΙσθανεσαι Μιχαλη οτι κατι δεν λεγετε εξω απο τα δοντια?

Για βοηθησε λιγακι ....

Αγαπητέ Σπύρο, αντιλαμβάνομαι γιατί το έγραψες, αλλά είμαι βέβαιος πως γνωρίζεις ότι υπάρχει πιο διακριτικός τρόπος να εκφράσεις τις απορίες σου, για κάποιον που δεν γνωρίζεις και τον κρίνεις μόνο από μια φράση.

Δευτερον τα λόγια δεν έχουν και μεγάλη σημασία όταν δεν συνοδεύονται από τις ανάλογες πράξεις. Θεμιτό είναι όπως λέει και ο αγαπητός Δημήτρης να αλλάζεις ενίοτε άποψη για διαφόρους λόγους (κι όπως πολύ σωστά επισημαίνει όχι κατ' επανάληψη κι εκεί που φυσάει ο άνεμος) αλλά είναι ιδιαιτέρως ύποπτο όταν κάποιος άλλα γράφει κι άλλα εφαρμόζει στην πράξη.

Μα περί των διαχωριστικών γραμμών γίνονται όλες αυτές οι συζητήσεις αγαπητέ αν κατάλαβα καλά εκ των συμφραζομένων εκτός κι αν είμαι τόσο μπούας (δεν αποκλείεται). Η ΔΟ από την μία και εμείς τα μέλη από την άλλη. Ετσι δεν το βάζετε τόσο καιρό το θέμα; Ετσι δεν έμπαινε όταν ήμουν κι εγώ συντονιστής; Εκτός κι αν πρόκειται για το ποιός θα γίνει χαλίφης στην θέση του χαλίφη....

Ο Τρόπος ήταν όσο διακριτικός επιβάλλουν οι συνθήκες.Αλλά επανλαμβάνω καλό ειναι να γνωρίζουμε με ποιούς μιλάμες χωρίς αυτό να σημαίνει ,υποχρεωτικά κάτι παραπάνω.
Οι διαχωριστικές γραμμές έχουν τεθεί καιρό,αλλά απο άλλους.
Εχω καταστήσει σαφές οτι δεν τσουβαλιάζω ολη την Δ.Ο.
Εξαιρώ ορισμένους και ειναι εμφανές στα γραπτά μου.
Οταν ήσουν συντονιστής τα πράγματα ήσαν ακριβώς ίδια.
Γιά τούς χαλίφηδες πίστεψέ με,όχι οτι έχει ιδιαίτερη σημασία,αλλά Ι have got a life,και ως εκ τούτου γνωρίζω στην ηλικία μου τι σημαίνει ´χαλίφης´και με την καλή έννοια.Εδώ συζητάμε για άλλους ´χαλίφηδες'.

Αυτό που αισθάνομαι Χρήστο μου, είναι πως βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος και οι μέν και οι δέ, και φαντάζομαι πως καταλαβαίνεις τι εννοώ. Εχουμε φθάσει στο σημείο να πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες.

Εξαρτάται από ποιά πλευρά βλέπει ο καθένας την σημασία του φόρουμ και τους λόγους ύπαρξής του. Για τον καθένα πιθανώς να υπάρχουν κι άλλοι λόγοι εκτός από αυτούς που προστάζει η λογική μας και δικαίωμά τους. Σε κάθε περίπτωση ένα φόρουμ για χομπίστες φίλους του ήχου και της εικόνας, τουλάχιστον με το δικό μου φτωχό μυαλό, μόνο έναν λόγο ύπαρξης μπορεί να έχει: την μετάδοση γνώσης. Αν μέναμε μόνο σ' αυτό, όλα τα υπόλοιπα που ασχολούμεθα κατά καιρούς, θα μοιάζουν επουσιώδη.

Εγώ ώς καλοπροαίρετος θέλω να πιστεύω πως δεν υπάρχουν άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στο φόρουμ μας, έχοντας κρυμμένα μυστικά ή "σκοτεινούς" σκοπούς αν αυτό πιστεψες πως εννοώ με την παραπάνω φράση μου. Αυτό που ήθελα να τονίσω είναι πως αν κάτι μας ενοχλεί πρέπει να το λέμε ξεκάθαρα κι όχι να το γυροφέρνουμε.

Last edited:
Πίο ξεκάθαρα δεν γίνεται..
Υπάρχουν οι τοποθετήσεις.

Και γιά να γίνεται η μετάδοση γνώσης απαιτείται και η διαμόρφωσις αναλόγων συνθηκών,που να επιτρέπουν σε όλους απο όποια θέση και εάν βρίσκονται ,την εν λόγω μεταδοση,ανταλλαγή απόψεων και τα λοιπά.

Ο Τρόπος ήταν όσο διακριτικός επιβάλλουν οι συνθήκες.Αλλά επανλαμβάνω καλό ειναι να γνωρίζουμε με ποιούς μιλάμες χωρίς αυτό να σημαίνει ,υποχρεωτικά κάτι παραπάνω.
Οι διαχωριστικές γραμμές έχουν τεθεί καιρό,αλλά απο άλλους.
Εχω καταστήσει σαφές οτι δεν τσουβαλιάζω ολη την Δ.Ο.
Εξαιρώ ορισμένους και ειναι εμφανές στα γραπτά μου.
Οταν ήσουν συντονιστής τα πράγματα ήσαν ακριβώς ίδια.
Γιά τούς χαλίφηδες πίστεψέ με,όχι οτι έχει ιδιαίτερη σημασία,αλλά Ι have got a life,και ως εκ τούτου γνωρίζω στην ηλικία μου τι σημαίνει ´χαλίφης´και με την καλή έννοια.Εδώ συζητάμε για άλλους ´χαλίφηδες'.

Νομίζω πως η ανωτερότητα ενός ανθρώπου κρίνεται από τον τρόπο που συμπεριφέρεται όταν επικρατούν οι συνθήκες που αναφέρεις. Εν πάσει περιπτώσει δεν θα μείνουμε σ' αυτό, αφού δεν νομίζω πως προσφέρει κάτι περισσότερο στον διάλογο.

Οσον αφορά τις διαχωριστικές γραμμές δεν είμαι και τόσο σίγουρος ποιοί και γιατί τις δημιούργησαν. Αν εσύ είσαι θα ήθελα πάρα πολύ να το μοιραστείς μαζί μας.

Δεν παρακολουθώ όλα τα γραπτά σου για να γνωρίζω αν πράγματι δεν τους βάζεις όλους στο ίδιο καλάθι. Εμπιστεύομαι όμως την παραπάνω δήλωσή σου. Πολύς λόγος γίνεται όμως για την διαχειριστική ομάδα και δεν βλέπω να γίνεται ο ανάλογος ντόρος ή να γράφονται ανάλογα σεντόνια όταν κάποια μέλη αντιδρούν λάθος. Να διαφωνούμε για να διαφωνούμε είναι πολύ ωραίο για το σασπένς του διαλόγου αλλά και άχρηστο. Αλλού βρίσκεται η ουσία.

Και για να μην χρεωθώ συμπάθεια ή εμπάθεια προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, θα καταστήσω σαφές κι ας γίνω αντιπαθής από ορισμένους, πως προσωπικά έχω ταχθεί εδώ και πολύ καιρό υπέρ της κατάργησης της ΔΟ. Προσωπικά δεν είμαι με κανέναν, είμαι με την ιδέα AVClub. Ετσι για να ξέρετε με ποιόν μιλάτε.

Πίο ξεκάθαρα δεν γίνεται..
Υπάρχουν οι τοποθετήσεις.

Και γιά να γίνεται η μετάδοση γνώσης απαιτείται και η διαμόρφωσις αναλόγων συνθηκών,που να επιτρέπουν σε όλους απο όποια θέση και εάν βρίσκονται ,την εν λόγω μεταδοση,ανταλλαγή απόψεων και τα λοιπά.

Για το ξεκάθαρα δεν είμαι βέβαιος... από τις μέχρι σήμερα τοποθετήσεις μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω κι όχι να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα. Μπορεί να κάνω λάθος.

Περί συνθηκών δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου. Βέβαια αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος.

Η ανωτερότητα ενός ανθρώπου κρίνεται ακόμα και απο το γεγονός ότι δέχεται να συνομιλεί διαδικτυακά και μέ όσους έξω δεν θα έπινε ούτε καφέ..Παρτο ως γενική δήλωση,γιά νά μήν υπάρξει επόμενος κύκλος.
Οσο γιά τήν ´διαφωνία γιά την διαφωνία´ο καθείς έχει άλλη βάση εκκίνησης.
Οπότε κρατάμε και τα αντίστοιχα συμπεράσματα για τον εαυτό μας.

Η ανωτερότητα ενός ανθρώπου κρίνεται ακόμα και απο το γεγονός ότι δέχεται να συνομιλεί διαδικτυακά και μέ όσους έξω δεν θα έπινε ούτε καφέ..Παρτο ως γενική δήλωση,γιά νά μήν υπάρξει επόμενος κύκλος.
Οσο γιά τήν ´διαφωνία γιά την διαφωνία´ο καθείς έχει άλλη βάση εκκίνησης.
Οπότε κρατάμε και τα αντίστοιχα συμπεράσματα για τον εαυτό μας.

Προφανώς...

Πάντως εμείς έχουμε πιεί μαζί καφέ οπότε δεν συντρέχει λόγος δεύτερου κύκλου...

ρε παιδιά, μήπως τελικά να περιμέναμε λίγο ακόμη - ο γάιδαρος φαγώθηκε, μένει η ουρά, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις κάποιων διαχειριστών - ώστε να ενημερωθούμε για το ρημάδι το καταστατικό, και μετά συνεχίζουμε τις αντιπαραθέσεις; δε νομίζω ότι όσο διαρκεί ετούτος ο διάλογος προσφέρει και τίποτα στην ουσία του θέματος - και στον τίτλο που έβαλε ο Δημήτρης, περί συμμετοχικής δημοκρατίας στο avclub.

σημειωτέον, με το παρόν μήνυμα, δεν έχω τη διάθεση να στηρίξω ή όχι τη ΔΟ, ούτε όσους αντιδρούν στις επιλογές της. μεγάλα παιδιά είμαστε όλοι και υπεύθυνοι των λόγων και των πράξεών μας. μιλάω απλώς για ένα εύλογο περιθώριο χρόνου ώστε να μας αποκαλυφθεί το "μυστικό" (χαριτολογώντας είπον, για να μην παρεξηγηθώ) ...

Re: Απάντηση: Περί "συμμετοχικής δημοκρατίας" στο avclub

ρε παιδιά, μήπως τελικά να περιμέναμε λίγο ακόμη - ο γάιδαρος φαγώθηκε, μένει η ουρά, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις κάποιων διαχειριστών - ώστε να ενημερωθούμε για το ρημάδι το καταστατικό, και μετά συνεχίζουμε τις αντιπαραθέσεις; δε νομίζω ότι όσο διαρκεί ετούτος ο διάλογος προσφέρει και τίποτα στην ουσία του θέματος - και στον τίτλο που έβαλε ο Δημήτρης, περί συμμετοχικής δημοκρατίας στο avclub.

σημειωτέον, με το παρόν μήνυμα, δεν έχω τη διάθεση να στηρίξω ή όχι τη ΔΟ, ούτε όσους αντιδρούν στις επιλογές της. μεγάλα παιδιά είμαστε όλοι και υπεύθυνοι των λόγων και των πράξεών μας. μιλάω απλώς για ένα εύλογο περιθώριο χρόνου ώστε να μας αποκαλυφθεί το "μυστικό" (χαριτολογώντας είπον, για να μην παρεξηγηθώ) ...

+1 :grinning-smiley-043

Για εμένα από την αρχή αυτών των συζητήσεων / αντεγκλήσεων αυτές
τις 4-5 ημέρες, το πρόβλημα δεν ήταν το θέμα "καταστατικό" και όλα τα παρακλάδια του.

Άλλο ήταν το θέμα και το έχω αναφέρει ήδη 10 φορές ......

Συνεπώς η ανάρτηση ή μη του καταστατικού αλλά και το περιεχόμενο αυτού
δεν θα δώσει καμία απάντηση στα ερωτήματά μου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί "συμμετοχικής δημοκρατίας" στο avclub

+2

(περίμενε να έρθουν οι βραδυνοί και θα σου πώ μετά..:smash:)

Απάντησα τώρα Δημήτρη ...... όχι τίποτα άλλο,
αλλά να μην περιμένουν και οι υπόλοιποι ..... τους "βραδυνούς" ταραξίες.

Είχαμε δεν είχαμε την στάμπα την φάγαμε ..... τα κουδούνια πότε τα παραλαμβάνουμε???

δεν υπαρχουν ταραξιες Αλεξη ουτε σταμπαρισμενοι μην το βλεπεις ετσι