Περι συνοδευτικών του benq w1070

Οπότε λοιπόν, όπως καταλαβαίνεις, τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά όσον αφορά το 3D μισής ανάλυσης και λίγο πιο πολύπλοκα όσον αφορά το 3D πλήρους ανάλυσης. Για το πρώτο, κάνεις ό,τι έκανες με το συμβατικό υλικό 2D (άντε να φτιάξεις κανέναν υπότιτλο με το 3D subtitler) και απλά πατάς το κουμπάκι 3D στο μέσο προβολής, για το δεύτερο χρειάζεται η πηγή σου και ο ενισχυτής σου (αν σκοπεύεις να κάνεις passthrough) να είναι 1.4 και εφόσον μιλάμε για PC, χρειάζεσαι και λογισμικό που να αναπαράγει BluRay 3D (π.χ. PowerDVD).
Καταρχήν να σε ευχαριστήσω Γιάννη για την αναλυτική σου απάντηση και να σταθώ στη δεύτερη παράγραφο.
Powerdvd υπαρχει και ρωτάω,εάν πάω από το pc την hdmi 1.4 στον προβολέα και με ανταπτορα απο την dvi της κάρτας στην hdmi του ενισχυτή 1.3 για τα του ήχου είμαστε ok?

Μολις μιλησα με το καταστημα emimikos για τοφτηνο hdmi που παραθετω παρακατω.Λιγο πολυ μου ειπαν οτι τα φθηνα καλωδια ειναι λιγο τζογος αν θα κλειδωσουν η οχι.Επειδη δεν προτιθεμαι να δωσω ενα σκασμο λεφτα για καλωδιο και ουτε να μπλεξω με επιστροφες μεταξυ Κρητης και υπολοιπου κοσμου αν εχει καποιος προταση για καλωδιο παρακαλω να την καταθεσει..Ιδη υπαρχει μια προταση απο τον Βασιλη,καλο θα ηταν να υπαρχει και εναλλακτικη..

http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=25010&cat=329&page=1

Νίκο δεν σου απάντησα για το καλώδιο διότι δεν σου έχω απάντηση..λόγο που το εψαξα διαβασα καλα λογια για τα clicktronic..ας μας πει όμως κάποιος χρήστης δοκιμασμένο για 3d 1.4 σε λογικό κόστος..

Παρηγγειλα ενα στα 28 ευρω απο την Αθηνα,απο το καταστημα Φανός που μου προτεινε ο Βασιλης,θα σας ενημερωσω μολις το δοκιμασω..

Νικο παρηγγειλα και γω ενα HDMI 1.4 και συγκεκριμενα αυτο: http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=240007208
Απο εμενα μαλλον θα αργησετε λιγο να παρετε εντυπωσεις και οπως και εσυ ειπα λιγο να ρισκαρω αφου παρομοιως δε θελω να ρισκαρω να δωσω ενα σωρο λεφτα,χωρις να υπαρχει δεδομενη επιτυχια..
Καλο ειναι οσοι δοκιμαζουν HDMI με τον προτζεκτορα αυτον,αφου αναφερουν τα καλωδια,το μηκος και τον εξοπλισμο τους,να μας ενημερωνουν αν πετυχαν ή οχι το σκοπο τους..
Υ.Γ.Νικο σημερα το βραδυ θα παραγγειλω ακριβως την ιδια οθονη με σενα,για να δουμε τι θα πιασουμε.Και δεν ειμαι και νησιωτης...:-))

Όσον αφορά τις μορφές στις οποίες θα βρεις υλικό, υπάρχουν δύο τύποι 3D: το 3D πλήρους ανάλυσης και το 3D μισής ανάλυσης.

Το 3D πλήρους ανάλυσης, είναι αυτό που θα βρεις στα δισκάκια BluRay 3D. Υποστηρίζει ανάλυση για κάθε μάτι 1920x1080@24/23,976Hz ή 1280x720@50/59,94/60Hz και μεταδίδεται μέσω HDMI κατά frame packing, το οποίο απαιτεί δίαυλο 1.4 σε όλα τα σημεία της αλυσίδας.

Το 3D μισής ανάλυσης, είναι αυτό που θα βρεις συνήθως σε μορφή ματρόσκας ή τηλεοπτικής μετάδοσης ως SBS/OU/TTB/κτλ. (επειδή υπάρχουν και μερικοί έξυπνοι που κωδικοποιούν και 3D πλήρους ανάλυσης κατά SBS/OU, αρκετές φορές θα δεις τη διευκρίνηση half-SBS/OU). Εδώ, η ανάλυση είναι η μισή για κάθε μάτι, αλλά το πλεονέκτημα με αυτού του τύπου το 3D είναι πως δεν απαιτεί δίαυλο 1.4 για τη μετάδοσή του, καθώς όλες οι συσκευές μέχρι το 3D μέσο προβολής, το "βλέπουν" ως συμβατικό υλικό 2D.

Οπότε λοιπόν, όπως καταλαβαίνεις, τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά όσον αφορά το 3D μισής ανάλυσης και λίγο πιο πολύπλοκα όσον αφορά το 3D πλήρους ανάλυσης. Για το πρώτο, κάνεις ό,τι έκανες με το συμβατικό υλικό 2D (άντε να φτιάξεις κανέναν υπότιτλο με το 3D subtitler) και απλά πατάς το κουμπάκι 3D στο μέσο προβολής, για το δεύτερο χρειάζεται η πηγή σου και ο ενισχυτής σου (αν σκοπεύεις να κάνεις passthrough) να είναι 1.4 και εφόσον μιλάμε για PC, χρειάζεσαι και λογισμικό που να αναπαράγει BluRay 3D (π.χ. PowerDVD).
Σε ευχαριστώ πολύ , το κοιτάω εδώ και μερικές μέρες το θέμα 3d στο pc και τόσο ξεκάθαρη απάντηση δεν έχω βρει! Η αλήθεια είναι ότι με μπέρδεψε αυτό το nvidia 3dvision κτλ , πρέπει να έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές to pc για να αναπαράγει τα sbs/mkv 3d αρχεία ; Αυτά τα 3d video που έχει το youtube και τα παίζω κανονικά με παλιό pc τι είναι ;

Last edited:
Colombus Ίδιο μήκος ακριβώς χρειάζομαι και εγώ , πολύ καλή τιμή και γνωστό κατάστημα βλέπω βρήκες. Κάνε ένα κόπο να μας ενημερώσεις μόλις παραλάβουμε τον προβολέα με το καλό να ξέρω να το πάρω και εγώ.Ούτως η άλλως και η δικιά μου η εγκατάσταση θα αργήσει.

Και μία άλλη απορία.Προς το παρόν και επειδή η tv μου έχει μονο ενα hdmi χρησιμοποιώ αυτο http://www.amazon.co.uk/Belkin-AV24502-HDMI-Switch-remote/dp/B000I3DTCA και έτσι έχω συνδεδεμενο , pc ,xbox και ψηφιακό δέκτη συνδεδεμένα στην τιβι(υπάρχει και ενα Bluray που δεν χρησιμοποειται ποτέ και αν χρειαστεί το βάζω στην θέση κάποιου άλλου). Τώρα που θα θέλω να έχω εικόνα και στον προβολέα (όχι απαραίτητα και στα 2 την ίδια ώρα) θα πρέπει να χρησιμοποιήσω κάτι τέτοιο πχ http://www.cosmodata.gr/product/67428/ (στην έξοδο του belkin δηλαδή) η είναι ποιο σύνθετα τα πράγματα; Υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα κάπου; (μείωση ποιότητας,ασυμβατότητα κτλ)
Επίσης αν αλλάξω το bluray με ενα που να ειναι και 3d θα πρέπει να το συνδέσω καλύτερα απευθέιας στον προβολέα μήπως και υπάρχει ασυμβατότητα του 1,4 με τα 2 switch;

Υ.Γ. Τώρα παρατήρησα ότι έκανα 3 ποστ σερί , συγγνωμη αλλά ειμαι στην δουλειά και με διακόπτουν..Αν θέλει κάποιος mod ας τα κάνει ένα..

Last edited:
Καταρχήν να σε ευχαριστήσω Γιάννη για την αναλυτική σου απάντηση και να σταθώ στη δεύτερη παράγραφο.
Powerdvd υπαρχει και ρωτάω,εάν πάω από το pc την hdmi 1.4 στον προβολέα και με ανταπτορα απο την dvi της κάρτας στην hdmi του ενισχυτή 1.3 για τα του ήχου είμαστε ok?

Για αυτό, ας σου απαντήσει καλύτερα κάποιος HTPCάς. Θεωρητικά, αν μπορεί να οριστεί η κάρτα να δίνει τα σχετικά σήματα, διακριτά από τις δύο εξόδους, θα είσαι ok...

Σε ευχαριστώ πολύ , το κοιτάω εδώ και μερικές μέρες το θέμα 3d στο pc και τόσο ξεκάθαρη απάντηση δεν έχω βρει! Η αλήθεια είναι ότι με μπέρδεψε αυτό το nvidia 3dvision κτλ , πρέπει να έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές to pc για να αναπαράγει τα sbs/mkv 3d αρχεία ; Αυτά τα 3d video που έχει το youtube και τα παίζω κανονικά με παλιό pc τι είναι ;

Aν παίζει 2D mkv, θα παίζει και 3D half-SBS/OU mkv...

Όσον αφορά το youtube, από τα μοντέρνα 3D, μόνο μισής ανάλυσης θα βρεις. Υπάρχουν βέβαια και αρκετά με την παλαιότερη μέθοδο με τα μπλε-κόκκινα γυαλιά (anaglyph 3D), που δεν απαιτούν μέσο προβολής 3D.

Και μία άλλη απορία.Προς το παρόν και επειδή η tv μου έχει μονο ενα hdmi χρησιμοποιώ αυτο http://www.amazon.co.uk/Belkin-AV24502-HDMI-Switch-remote/dp/B000I3DTCA και έτσι έχω συνδεδεμενο , pc ,xbox και ψηφιακό δέκτη συνδεδεμένα στην τιβι(υπάρχει και ενα Bluray που δεν χρησιμοποειται ποτέ και αν χρειαστεί το βάζω στην θέση κάποιου άλλου). Τώρα που θα θέλω να έχω εικόνα και στον προβολέα (όχι απαραίτητα και στα 2 την ίδια ώρα) θα πρέπει να χρησιμοποιήσω κάτι τέτοιο πχ http://www.cosmodata.gr/product/67428/ (στην έξοδο του belkin δηλαδή) η είναι ποιο σύνθετα τα πράγματα; Υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα κάπου; (μείωση ποιότητας,ασυμβατότητα κτλ)
Επίσης αν αλλάξω το bluray με ενα που να ειναι και 3d θα πρέπει να το συνδέσω καλύτερα απευθέιας στον προβολέα μήπως και υπάρχει ασυμβατότητα του 1,4 με τα 2 switch;

Υπάρχουν switch και splitters που είναι συμβατά και με 3D/1.4, θα πρέπει να ελέγξεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους...

ναι γινεται η 430 υποστηριζει αυτην την λειτουγια..

Γινεται η δουλεια και με br player με δυο εξοδους hdmi αλλα και απο το ps3 με σπλιτερ 1σε2 που να υποστηριζει 3D,oσο για τον Portioli τι να πουμε, κινητη εγκυκλοπαιδεια ειναι ο τυπος κανονικος γκουρου και οχι μονο ,εχει και την αγαπη και το μερακι να μεταδιδει τις γνωσεις του..:grinning-smiley-043

Σημερα μου ηρθε η βαση που αγορασα τελικα,ακριβη αλλα τελικα ηταν απο τις λιγες που βολευουν μιας και ο προβολεας θα στηριχθει στη μεσα μερια δοκαριου.Η βαση αυτη μου επιτρεπει να τοποθετηθει στην ιδανικη θεση για 100",δηλαδη 2,9 μετρα απο το πανι,και το κεντρο του φακου στα 7,5 εκ. πανω απο το ενεργο καδρο.Μια ματια που της εριξα ειναι ομορφη,λειτουργικη,και στοιβαρη.Ειναι και ασημί για να ταιριαζει με το προβολι,εχει και διαχειριση καλωδιων..
http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=19027&cat=468&page=1

Απάντηση: Re: Περι συνοδευτικών του benq w1070

Σημερα μου ηρθε η βαση που αγορασα τελικα,ακριβη αλλα τελικα ηταν απο τις λιγες που βολευουν μιας και ο προβολεας θα στηριχθει στη μεσα μερια δοκαριου.Η βαση αυτη μου επιτρεπει να τοποθετηθει στην ιδανικη θεση για 100",δηλαδη 2,9 μετρα απο το πανι,και το κεντρο του φακου στα 7,5 εκ. πανω απο το ενεργο καδρο.Μια ματια που της εριξα ειναι ομορφη,λειτουργικη,και στοιβαρη.Ειναι και ασημί για να ταιριαζει με το προβολι,εχει και διαχειριση καλωδιων..
http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=19027&cat=468&page=1

Νίκο, αν έχεις τη δυνατότητα, βάλε τον 2 πόντους πιο χαμηλά.

Απάντηση: Re: Περι συνοδευτικών του benq w1070

εχω Γιαννη.Δηλαδη να παει στους 5,5 ποντους πανω απο το καδρο;

Αν δεις στο manual του 1070 λέει ότι η ιδανική θέση για 100 ίντσες είναι 6,2 εκατοστά. Αν ο φακός κουνιέται μόνο προς τα κάτω από την ιδανική θέση (και έχοντας ταβανώσει τον προβολέα ανάποδα) τότε υπολογίζω πως το απόλυτο όριο ύψους που μπορεί να κάτσει είναι αυτά τα 6,2 εκατοστά. Αν π.χ. τον έβαζες λίγο πιο κάτω δεν θα υπήρχε πρόβλημα με τη χρήση του lens shift. Δυστυχώς, είναι δύσκολο να μιλάμε με απόλυτα νούμερα για τη χρήση μετακίνησης του φακού μιας και δεν ξέρουμε με σιγουριά το εύρος του. Αν είχαμε αυτή την πληροφορία θα λέγαμε εύκολα από τόσο μέχρι τόσο.....οπότε καλό είναι μέχρι να δούμε στην πράξη τι γίνεται να μείνουμε στα του manual.

Αν και, όταν συζητάμε για 1-2 πόντους πάντα βρίσκεται λύση, οπότε μην ανησυχείτε.-bye-

επειδή εγώ θα τον βάλω σε ράφι στον τοίχο πίσω μου , αλλά θα πρέπει να είναι ανάποδα έχεις κανείς καμιά ιδέα για το πως μπορώ να τον στηρίξω; το λέω γιατί προφανώς δεν μπορέι απλά να ακουμπάει στο ράφι αφού και επίπεδος δεν είναι αλλά έχει και κουμπιά , το ζουμ κτλ.Σκεφτόμουν με κάποιον τρόπο να τον σηκώσω από τα άκρα του 2-3 πόντους με μια βάση δεξιά και αριστερά ώστε να μην ακουμπάει το ράφι αλλά δεν είμαι σίγουρος πως μπορεί να γίνει.Αν έχετε καμιά ιδέα θα βοηθούσε..