Περί τεκμηρίων - μια γρήγορη ερώτηση

Re: Απάντηση: Re: Περί τεκμηρίων - μια γρήγορη ερώτηση

Πάντως τσεκαρισμένο με την αντιπροσωπεία, για 30 φορ. ίππους έχει τεκμήριο διαβίωσης 113000 , (αφού βέβαια ξεπερνάει τα 50000 εργοστασιακή αξία). Αρα ισχύει ο πίνακας.

Ισχύει και για τα άλλα κυβικά; Γιατι ειμαι 99% σίγουρος πως μετα την αναταραχή που ειχε γίνει πέρυσι στα τελη καλοκαιριού περι επαναφοράς τεκμηρίων (και ειχε νεκρώσει η αγορα) τα ειχαν διαψευσει επίσημα και μιλησαν για πολύ ήπια τεκμήρια και κάποια στιγμή τα ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν απο 2000 κυβικά με μόλις 3000 ευρώ (πάντα για τεκμήριο χρήσης, το τεκμήριο αγοράς ίσχυε συνεχως). Δεν ειναι δυνατόν να ειμαι ο μόνος που το θυμάται αυτό, ή μήπως καποια στιγμή τα επανέφεραν στα μουλωχτά (που φυσικά ειμαι σχεδόν βεβαιος ότι θα το κανουν ..μόλις τελειώσει η ευφορία των πωλήσεων απο την μειωση του ΕΕΤΤ, αλλά προς το παρόν δεν ισχυουν απο όσο ξερω)
Παραθέτω κι ενα λινκ που βρηκα πρόχειρα
http://www.iliablogs.gr/Serifis__/2...τεκμήριο_για_αυτοκίνητα_κάτω_από_2.000_κυβικά

Αυτό που ξέρω και έχω καταλάβει ότι ισχύει , είναι το εάν θα ξεπερνάει το αυτοκίνητο τα 50000 ευρώ εργοστασιακής αξίας, είτε σκέτα αν μιλάμε για καινούργιο, είτε μετά από μείωση μέσω των συντελεστών μείωσης (χρονολογία πρώτης κυκλοφορίας, χιλιόμετρα) αν μιλάμε για μεταχειρισμένο.

Αν υπερβαίνει λοιπόν τα 50000 , τότε μπαίνεις στο καθεστώς των τεκμηρίων διαβίωσης σύμφωνα με τον πίνακα με το Link που έβαλα στο 1 ποστ.

Για δίλιτρο μην το συζητάς καθόλου, δεν έχει τεκμήριο.