Περί των κινηματογραφικών καναλιών της COSMOTE TV

Re: Περί των κινηματογραφικών καναλιών του OTE TV

Το να μοιράζονται δεν είναι καλό για τους συνδρομητές ελληνικής δορυφορικής TV .

Αν θέλει κάποιος να έχει συνδρομητική για να έχει τις ταινίες των μεγάλων studios πρέπει πλέον να έχει και τα 2 πακέτα.

Τα 6 μεγάλα έχουν μοιραστεί 4 στην Nova και 2 στον ΟΤΕ.

Ενδεχομένως να πάει και κάποιο άλλο στον ΟΤΕ, αν γίνει διαγωνισμός.

Επειδή και τα καλά πρέπει να λέγονται,έχω παρατηρήσει ότι υπάρχει αισθητή βελτίωση στις ταινίες που ήδη προβάλλονται αλλά και από τα trailer των ταινιών που πρόκειται να προβληθούν!δε ξέρω πότε θα αρχίσουν να παίζουν οι ταινίες και από τα άλλα studio που έχουν κλείσει...τα περιμένουμε και αυτά με ανυπομονησία!

Εννοείτε οτι όσο αυξάνουν η συνεργασίες με μεγάλα studio τόσο πιο ποιοτικές ταινίες θα βλέπουμε.

Απάντηση: Περί των κινηματογραφικών καναλιών του OTE TV

Δεν ξέρω αν στο γραφώ στο σωστό θέμα λοιπόν στο ote cinema2 στης 27/9 στης 01:40 παίζει ταινία με τίτλο καλα 40 ( this is 40) η ιδία ακριβως η ιδια ταινία υπάρχει και στο on Demand με χρέωση 1,49 ευρώ φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν και άλλες ταινίες ( εγώ μονο αυτή βρήκα δεν κοίταξα περισσότερο )που ενώ είναι προγραμματισμένες να παιχτούν σε κάποιο cinema κανάλι θα της έχουν με χρεώσει στο on Demand καλο θα ηταν να μας βλέπουν σαν πελάτες συνδρομητές που και που και όχι μονο σαν χρήμα και πως θα μας τα πάρουν.

Χωρίς να γνωρίζω κάτι περισσότερο, νομιζω πως βρισκόμαστε σε μια φάση αναθεώρησης και επανασχεδιασμού της ondemand υπηρεσίας περιμένοντας πάντα το λανσάρισμα και της νέας δωρεαν ταινιοθήκης που αναγράφεται παντού πως θα ξεκινήσει στα τέλη Σεπτέμβρη. Δεν ειμαι σε θέση σαφώς και να γνωρίζω τι θα ισχύσει αλλά πιστεύω πως με το στούντιο της Paramount αλλά ίσως και κανένα ακόμα που λογικά θα τσιμπήσουν απο την ΝΟΒΑ (με βάση τον πίνακα και αν υποθέσουμε πως οι συμφωνίες ειναι 3ετείς http://avclub.gr/forum/showthread.php/110714-Κινηματογραφικός-τηλεοπτικός-χάρτης-(12-9-16) 3 ειναι να λήξουν σύν την συμφωνία με την Odeon που ειναι εγχώριος διανομέας, πιστεύω πως κάτι θα γίνει φέτος. Τουλάχιστον θα ειναι πιο υποφερτά τα πράγματα. Θα δούμε..νωρίς ειναι ακόμα. Συνήθως απο Οκτώβρη και μετά ανακοινώνονται τέτοιες συμφωνίες.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν και με την Odeon δεν νομίζω να αλλάξει κάτι αφού όλες οι ταινίες που έχουν ανακοινώσει, εαν τις ψάξετε στο imdb (η έρευνα μου ειναι ενδελεχής όσο δεν πάει) βλέπω πως ΚΑΜΙΑ απο αυτές τις ταινίες που προκειται να παιχτούν στα κανάλια της ΝΟΒΑ δεν ανήκουν απευθείας σε κάποιο στουντιο αλλά όλες ειναι απο την Odeon. Άρα το μοναδικο σίγουρο ειναι πως την ΟΝΤΕΟΝ την έχουν δέσει κανονικότατα όπως φαίνεται. π.χ. Προκειται να παιχτεί μια ταινια που λέγεται deadpool. Πηγαινουμε στο site της imdb και βρισκουμε την ταινία http://www.imdb.com/title/tt1431045/. Απο εκει κατεβαίνουμε προς τα κάτω εκει που λέει company credits και πατάμε στο Link see more http://www.imdb.com/title/tt1431045/companycredits?ref_=tt_dt_co Βγαίνει μια λίστα απο εταιρείες διανομής. Αγνοώτας τις άλλες, θα δούμε να αναγράφει Odeon (2016) Greece Theatrical (DVD-BLu Ray). Απο εκεί καταλαβαινουμε πως της ταινίας τα δικαιώματα στην Ελλάδα τα έχει η Odeon, που σημαίνει πως επειδή έχει αποκλειστικότητα με την ΝΟΒΑ για τις ταινιες πρωτης προβολής, θα την δειξει πρωτα η ΝΟΒΑ και ο ΟΤΕ ´μετα απο ενα χρόνο.

Τώρα για τις ταινίες που η Odeon δεν έχει επιλέξει να διανείμει στην Ελλάδα, εκεί αναλαμβάνει το ίδιο το studio να το κάνει μέσω των αποκλειστικών συμφωνιών (αν έχει) με κάποια πλατφόρμα. Οπως το daddys home που διαφημισε και κατέβασε ο ΟΤΕ το οποιο ανήκει στην κοινοπραξια UIP (Universal Paramount για τις Ευρωπαικές χώρες) και η λιστα των ταινιών αυτών με τις οποιες θα πορευθεί ο ΟΤΕ εφοσον ξεκινήσει η συνεργασία ειναι η παρακάτω: http://www.imdb.com/company/co0097404/?ref_=ttco_co_9

Και εδώ ισχύει το αντίστοιχο για την Paramount της οποιας οι ταινίες ειναι εδω και αφορούν μονο το στούντιο της Paramount: http://www.imdb.com/company/co0023400/?ref_=ttco_co_1

Εχεις πιασει το νοημα, αλλα τα δικαιωματα ειναι λιγο πιο πολυπλοκα απο οτι νομιζουμε.
Δεν ξερω αν ειναι αποκλειστικα αρμοδιοτητα της Odeon η διανομη των προβολων σε συνδρομητικες πλατφορμες.
Οπως και να χει, συντομα θα ξεκαθαρισουν καποια πραγματα στο κομματι του On Demand.

Αν κι η γνωμη μου ειναι οτι ο ΟΤΕ, παρα τις βελτιωσεις σε ποιοτητα εικονας κι υπηρεσιες, ακομα υστερει σε σχεση με τη Nova στο κομματι των ταινιων.

Re: Περί των κινηματογραφικών καναλιών του COSMOTE TV

Στις ταινίες Α προβολής λοιπόν έχουμε πλέον ισοπαλία 3-3. Ο ΟΤΕ έχει Universal, Disney και Paramount ενώ ή Νova έχει Warner, Sony και 20 Century Fox. Σωστά?

Στις ταινίες Α προβολής λοιπόν έχουμε πλέον ισοπαλία 3-3. Ο ΟΤΕ έχει Universal, Disney και Paramount ενώ ή Νova έχει Warner, Sony και 20 Century Fox. Σωστά?

Αν ισχύει το νέο για Disney, χονδρικά, ναι, υπάρχει ισοπαλία, με τη nova όμως να διατηρεί σημαντικά χαρτιά, πχ εγχώριους διανομείς.

Πάντως πολύ μουρμουραμε, και δικαίως, για την ποικιλία των κινηματογραφικών καναλιών της Cosmote. Μακάρι να είναι εφικτή η δημιουργία 2-3 θεματικών prime time καναλιων.

Επειδή γίνεται λόγος το τελευταίο διάστημα για τα στούντιο πρέπει να πούμε πως και οι εγχώριοι διανομείς που και εγώ το θεωρώ σημαντικό κομμάτι του παζλ, δεν ειναι σίγουρο 100% πως μπορεί η πλατφόρμα μονο με τη συνεργασία της με τον εγχωριο διανομέα να μπορεί να δείξει την ταινία εάν αυτή δεν συνοδεύεται και απο την συνεργασία με το στούντιο. Δεν μου κάθεται καλά. Απλά ίσως με αυτό τον τρόπο μειώνει την τιμή για την συμφωνία με το στούντιο. Δεν φαντάζομαι να άφηνε π.χ. η Warner την Odeon και την ΝΟΒΑ να δείχνουν τις ταινίες της χωρίς να υπάρχει και η αντίστοιχη συνεργασία της μαμας εταιρείας με την ΝΟΒΑ. Άλλωστε εσωτερικός διανομέας δεν ειναι μονο για Home Video αλλά κυρίως για διανομείς σε κινηματογραφικές αίθουσες κυρίως και μετά όλα τα υπόλοιπα. Ο εσωτερικός διανομέας αγοράζει τα δικαιώματα για την εκάστοτε ταινία στον κινηματογράφο και μετά αν συνηγορούν οι προύποθέσεις (κεντρική συμφωνία με στούντιο) τότε γίνεται και η μετάδοση.

Ανάθεμα και αν καταλάβουμε ποτέ :-p

Όπως και να 'χει, δεν δίνει πολύς κόσμος σημασία σε αυτά. Αυτό που τον/μας νοιάζει είναι να υπάρχουν ταινίες (ανεξαρτήτως παραγωγού) και μπόλικες επιλογές στα κινηματογραφικά κανάλια.

Δεν ξέρω βέβαια τι θα γινόταν στην περίπτωση που π.χ. η ΝΟΒΑ έχανε τη συμφωνία με την Warner και συνέχιζε τη συμφωνία με την Odeon. Θα έδειχνε τις ταινίες μέσω της Odeon για τα στούντιο που είχε σε ισχύ και τις αντίστοιχες ταινίες που θα είχε ο ΟΤΕ με τη νέα συνεργασία δεν θα τις είχε πάλι; Θα συνέχιζε να τις δείχνει η ΝΟΒΑ λογω της αποκλειστικής συνερασίας τους; Ειναι αλήθεια πάντως πως τελικά ειναι αρκετά μπερδεμένα τα πράγματα και ίσως αυτός ειναι και ένας λόγος που δεν μπορούμε να προβλέψουμε τις εξελιξεις.

Ανάθεμα και αν καταλάβουμε ποτέ :-p

Όπως και να 'χει, δεν δίνει πολύς κόσμος σημασία σε αυτά. Αυτό που τον/μας νοιάζει είναι να υπάρχουν ταινίες (ανεξαρτήτως παραγωγού) και μπόλικες επιλογές στα κινηματογραφικά κανάλια.

Κι εγω το ίδιο λεω.Ταινίες και σειρές τις βλέπω αλλού.Από εκεί και πέρα θα ηθελα πληθώρα κινηματογραφικών επιλογών στα κανάλια και όχι απαραίτητα 10 ή 20 πρεμιερες σε έναν ολόκληρο χρόνο και επαναλήψεις των ίδιων και των ίδιων.

Απάντηση: Περί των κινηματογραφικών καναλιών του COSMOTE TV

Με αυτό το στουντιο είναι λίγο μπέρδεμα. Και οι δυο δείχνουν ταινίες

Παρατήρησα πως ειναι η πρώτη φορά απο όσο θυμάμαι εγώ τουλάχιστον πως η ΝΟΒΑ τουλάχιστον τις 5-6 πρεμιέρες που έβγαλε στο κανάλι στο youtube και διαφημίζει τις ταινίες του Δεκέμβρη, δεν υπάρχει σε αυτές καμία ταινία απο το στούντιο της Warner. Γιατί έχω την εντύπωση πως μαζί με την Ντισνευ θα ανακοινωθεί και άλλο στούντιο; Ενημερώνω πως εικασίες κάνω και τίποτε άλλο. Έλεγξα και τις πρεμιέρες στις ελληνικές αίθουσες μέσω του imdb και απο 9μήνες και μετά που κάνουν πρεμιέρα στα δορυφορικά κανάλια, και υπάρχουν 2-3 τίτλοι που θα μπορούσαν να μπουν αλλα δεν... Αντίστοιχη περίπτωση για το στούντιο 20th Century Fox όσο και της Sony μπήκαν κανονικά ταινίες του 8μηνου και του 9μηνου. Νομίζω πως θα έχουμε και άλλες εκπλήξεις.

Λογικά η πλατφόρμα του OTE (δεν συνηθίζεται εύκολα το cosmote :p ), αν έχει ξεπεράσει σε συνδρομητές τη Nova (εν αναμονή να επιβεβαιωθεί, λογικά θα ανακοινωθούν εντός του Νοεμβρίου τα οικ. αποτελέσματα Γ' Τριμήνου της Forthnet) τότε θα μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα. Το θέμα είναι το κατά πόσο θέλει να σπρώξει ο ΟΤΕ χρήμα. Φαίνεται πάντως πως έχουν στο καλεντάρι τους την αναβάθμιση των κινηματογραφικών καναλιών και αυτό είναι ευχάριστο. Δεν ξέρω βέβαια το κόστος των συμβολαίων με studios αλλά θα είχε ενδιαφέρον αν το ξέραμε.

Edit: Μόλις διάβασα ανακοίνωση Nova για ανανέωση με Warner.