Περί του προγράμματος της ΕΡΤ ο λόγος...

ΠρέπΡι Ξ· ΕΑ΀ Ξ½Ξ± δΡίχνΡι αποκλΡιστικά Ρλληνικό Ο€ΟΟŒΞ³ΟΞ±ΞΌΞ

• Total voters
    0
Δεν είναι θέμα δημοψηφίσματος. Είναι θέμα του γιατί υπάρχει η ΕΡΤ (και χρηματοδοτείται από εμάς). Δεν υπάρχει για να είναι 3 ακόμα κανάλια. Υπάρχει για συγκεκριμένο σκοπό. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμιά ξένη παραγωγή, και από αθλητικά μόνο αθλήματα που δεν είναι εμπορικά, και υπάρχει ελληνική συμμετοχή.

Last edited by a moderator:
Συμφωνώ οτι η ΕΡΤ έχει συγκεκριμένο σκοπό αλλα όχι όπως τον περιγράφεις. Σκοπός της είναι να προσφέρει αυτά που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να προσφέρουν τα ιδιωτικά κανάλια: Εκτός Ελλάδας 100% ελληνικό πρόγραμμα για τους απόδημους, εντός της χώρας ποιοτικό πρόγραμμα που άλλα κανάλια θεωρούν αντιεμπορικό.

Χωρίς την ΕΡΤ δεν θα ήξερα τον Kurosawa, τον Ken Loach, τον Hanneke ή τον Mike Leigh. Δυστυχώς στην επαρχία δεν έχουμε άλλες πηγές, η κρατική έχει μείνει.

Οκ, η ίδια εταιρία μεσάζοντας και με τα δικαιώματα του κυπέλλου. Τι εννοείς δεν είναι μεσάζοντας; Η ίδια είναι μια διαφημιστική, δεν έχει κανάλι ή μέσο να δείξει το οτιδήποτε.
Οπότε, έχει μπει στην μέση για να βγάλει απλά χρήματα από την μεταπώληση. Ο ορισμός του μεσάζοντα.
Η FOM που διαχειρίζεται τα εμπορικά δικαιώματα της Formula 1 ποτέ δεν μιλάει απευθείας με κανάλια, έχει μακροχρόνιους συνεργάτες σε κάθε χώρα. Η συγκεκριμένη εταιρία πήρε τη δουλειά μόνο και μόνο επειδή ο προηγούμενος συνεργάτης δημιουργούσε κάθε χρόνο προβλήματα με τις πρακτικές του.

Πάντως οι ειδήσεις αναφέρουν ότι τα δικαιώματα τα έδιναν απευθείας σε κανάλια. Είναι μάλιστα στο καταστατικό, μέρος να είναι σε ελεύθερη μετάδοση.
Δεν βρήκα αναφορές για μεσάζοντες.

Επέτρεψε μου να ξέρω καλύτερα στο συγκεκριμένο θέμα

Ε, καλά δεν είναι και καμιά απόρρητη πληροφορία. Ποια εταιρία είχε πριν τα δικαιώματα;

Ούτε καν εταιρεία δεν την έλεγες, ένας συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν

Από το να τα πάρει 1 διαφημιστική (πόσα θα φτάσουν στους εργαζόμενους και πόσοι είναι αυτοί; ) καλύτερα να τα πάρουν 2-3 εταιρίες που παράγουν σειρές. Και περισσότεροι εργαζόμενοι θα δουλέψουν, και τα χρήματα θα κινήσουν την τοπική αγορά. Οι διαφημιστικές πρέπει να έχουν πελάτες τις εταιρίες που θέλουν να διαφημίσουν τα προϊόντα τους, όχι το κράτος.
Δουλειά της ΕΡΤ (και κάθε ΕΡΤ), είναι να παράγει περιεχόμενο Ελληνικό, που πιθανώς δεν συμφέρει οικονομικά να παραχθεί. Για αυτό χρηματοδοτείται. Δεν χρηματοδοτείται για να εμπορεύεται ξένο τηλεοπτικό προϊόν, όπως κάτι βρετανικές σειρές που αγόρασε πρόσφατα.
Θα μπορούσα να το δω πιο χαλαρά αν με την F1 προωθούσε τουλάχιστον ένα κομμάτι του ελληνικού αθλητισμού (αν είχαμε δηλαδή αθλητική συμμετοχή στο γεγονός). Αυτή την στιγμή, δεν έχει καμιά δουλειά η ΕΡΤ με την F1.

Και μου περνά και από το μυαλό ότι ο μεσάζοντας αγόρασε δικαιώματα, που τελικά δεν τα θέλει κανείς, και ήρθαν οι διασυνδέσεις να καλύψουν την χασούρα.

Oι πληροφορίες μου λένε πως προχωράει η διαδικασία στην Αχαία για F1. Οπότε συσχέτιση υπάρχει.

Αλλά στο κάτω κάτω, την ΕΡΤ την πληρώνουμε όλοι. Και θα θέλαμε όλοι αυτά τα χρήματα(έστω ένα ποσοστό αυτών) να μας προσφέρουν σαν τηλεθεατές κάτι.
Η F1 θεωρείται ένα top τηλεοπτικό προιόν παγκοσμίως και είναι καλό που μπορεί πλέον ο καθένας μας να την βλέπει σε ελεύθερο κανάλι και σε HD(ελπίζω).

Και επίσης, η ΕΡΤ μπορεί να πληρώνει υπερβολικά πολλά π.χ. στο CH.L(για το 1 ματς την εβδομάδα 11 μύρια/χρόνο είναι τουλάχιστον προκλητικό ποσό), να επιβιώνει με τα δικά μας χρήματα αλλά μην είμαστε και αχάριστοι.
Όσοι δεν έχουν συνδρομητική, τους χαλάει που βλέπουν δωρεάν A1 basket,Κύπελλο μπάσκετ,CH.L,Euroleague και F1, και μερικά σε HD?

Ούτε καν εταιρεία δεν την έλεγες, ένας συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν

Αυτό κάνει την FOM να ακούγετε σαν ερασιτεχνικό σωματείο... Βέβαια, και τώρα δεν είμαστε μακριά, ο μεσάζοντας πάλι ένας άνθρωπος είναι, από γνωστή οικογένεια.
Αν και θα περίμενα η ΕΡΤ να μην μπλέκει με τέτοιες διαπλεκόμενες καταστάσεις.

Τίποτα δεν μας ευχαριστεί τους Έλληνες τελικά! Ίσως τελικά να ήταν καλύτερα να μην έπαιρνε τη F1 η ΕΡΤ και να την έδειχνε μόνο η συνδρομητική!!! Να ξαναγυρνούσε η ΕΡΤ στη παλιά "καλή" εποχή της δεκαετίας του '80 με τις "ποιοτικές" δικές της ελληνικές παραγωγές! Φαίνεται ξεχνούν ορισμένοι πως ήταν παλιά. Τέτοια ΕΡΤ δηλαδή θέλουμε; Μη ανταγωνιστική;

Εεεεε!!!! Λοιπόν όχι!!! Πληρώνω και θέλω το καλύτερο! Και μπράβο της για τη F1, μπράβο της για τις ξένες σειρές αντί των τούρκικων που δείχνουν τα ιδιωτικά, μπράβο της για το HD, μπράβο της για το αυτόματο 16:9, μπράβο της για το σεβασμό στον τηλεθεατή σε κάθε γωνιά της Ελλάδας επειδή στήνει αναμεταδότες παντού, μπράβο της για τις ψυχαγωγικές εκπομπές! Ναι τη πληρώνω, είναι δική μου και τη θέλω ανταγωνιστική έναντι των άλλων καναλιών!!!

Ανταγωνιστική με την τεράστια επιχορήγηση (την δική μας); Αυτό είναι αθέμιτος ανταγωνισμός.
Χώρια που είναι η νοοτροπία που μας έφτασε στην χρεωκοπία. Εγώ δεν πληρώνω την ΕΡΤ για να κάνει εισαγωγές έτοιμου προϊόντος. Την πληρώνω για να κάνει παραγωγή, που θα φέρει ανάπτυξη. Να αφήσει την F1 και το CL να το πάρουν τα ιδιωτικά, σε χαμηλές τιμές, αυτές που ορίζει η αγορά.
Όχι να σκορπά τα δικά μου χρήματα (επειδή τα έχει μπόλικα) για να χρηματοδοτεί την κάθε FIFA & FOM.

Τίποτα δεν μας ευχαριστεί τους Έλληνες τελικά! Ίσως τελικά να ήταν καλύτερα να μην έπαιρνε τη F1 η ΕΡΤ και να την έδειχνε μόνο η συνδρομητική!!! Να ξαναγυρνούσε η ΕΡΤ στη παλιά "καλή" εποχή της δεκαετίας του '80 με τις "ποιοτικές" δικές της ελληνικές παραγωγές! Φαίνεται ξεχνούν ορισμένοι πως ήταν παλιά. Τέτοια ΕΡΤ δηλαδή θέλουμε; Μη ανταγωνιστική;

Εεεεε!!!! Λοιπόν όχι!!! Πληρώνω και θέλω το καλύτερο! Και μπράβο της για τη F1, μπράβο της για τις ξένες σειρές αντί των τούρκικων που δείχνουν τα ιδιωτικά, μπράβο της για το HD, μπράβο της για το αυτόματο 16:9, μπράβο της για το σεβασμό στον τηλεθεατή σε κάθε γωνιά της Ελλάδας επειδή στήνει αναμεταδότες παντού, μπράβο της για τις ψυχαγωγικές εκπομπές! Ναι τη πληρώνω, είναι δική μου και τη θέλω ανταγωνιστική έναντι των άλλων καναλιών!!!

Πραγματικά όμως....μάλλον είναι θέμα DNA ,τι να πω...
-Αγοράζει η ΕΡΤ δικαιώματα για Φ1 ? Είναι ακριβά,πως εκμεταλλεύονται έτσι τα λεφτά μας κλπ κλπ
-Δεν αγοράζει η ΕΡΤ δικαιώματα για Φ1 ? Ντροπή τους που μας υποχρεώνουν να τα βλέπουμε σε συνδρομητικά,τόσα λεφτά έχουν και δεν κάνουν τίποτα,βλέπουμε άχρηστα προγράμματα κλπ...
-Δεν κάνει τίποτα η ΕΡΤ ? Ο γίγαντας που κοιμάται,παίρνουν τα λεφτά μας και βλέπουμε μόνο τα ταγιεράκια της Στάη κ.α
Δηλαδή...πραγματικά δεν πιανόμαστε από πουθενά !Ίσως ακόμη κι από κάτι τέτοια,τόσο ασήμαντα ζητήματα,φαίνεται πως δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα σ' αυτή τη χώρα χωρίς να το υπονομεύσουμε εν τη γενέσει του...ίσως δεν είναι τυχαίο το ότι είμαστε εδώ που είμαστε !

Ανταγωνιστικη, ναι.
Πεταμα χρηματων την στιγμη που δεν υπαρχουν αλλες εκπομπες οχι.
Οχι στις εκπομπες που τα συμφεροντα πανε και ερχονται και κερδισμενοι βγαινουν εταιριες αγωνων (και εννοω ΠΑΕ), στοιχηματων, διαφημιστικες, κτλ.
Δηλαδη και να πληρωνουμε και να κοστιζει ο κουκος αηδονι για να κερδιζουν τριτοι.
Αυτο δεν ειναι παροχη αλλά εκμεταλλευση.

Πρωτα να δειξει αθληματα για την νεολαια που αναδεικνυουν το αθλητικο πνευμα, την ασκηση και την παιδεια και μετα τους αγωνες που δεν προωθουν το αθλητικο πνευμα, αλλά τον οπαδισμο, βια, εξαρτηση, κτλ.

Δεν φτανει που μας βομβαρδιζουν με τετοια αντικοινωνικα προγραμματα ενω θα επρεπε να προεχει ο πολιτισμος...

Δεν πληρωνω για τα συμφεροντα τριτων.

+1000

Καποιοι φαινεται οτι αναπολουν την ΥΕΝΕΔ...

Ανταγωνιστική σημαίνει να κάνει προγράμματα που να μπορούν να σταθούν στο ευρύ κοινό,να κερδίσουν την προσοχή του (δηλαδή τηλεθέαση) και να ανταγωνιστεί μ'αυτό τον τρόπο τα υπόλοιπα κανάλια. Όταν έχει εκπομπές με πολύ περιορισμένο κοινό,δηλαδή χωρίς τηλεθέαση που σημαίνει χωρίς διαφημιστική πίτα,δηλαδή χωρίς έσοδα,άρα με χρηση κατ' αποκλειστικότητας των χρημάτων του ελληνικού λαού για συντ'ηρηση κ παραγωγή προγράμματος μη ανταγωνιστικού , τότε ναι...όντως αυτά που πληρώνουμε εμείς πάνε στο βρόντο !

Το να είναι ανταγωνιστική στα ιδιωτικά, όπως και το να διαμορφώνει πρόγραμμα ανάλογα με την θεαματικότητα, είναι εντελώς εκτός σκοπού της ΕΡΤ.
Η ΕΡΤ δεν είναι ένα "ιδιωτικό" κανάλι που απλά ανήκει στο κράτος.

Το να ασχολείται κανείς σήμερα με την ΕΡΤ είναι χαμένος χρόνος, μια και εκεί ένα έργο παίζει σε επανάληψη "το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου"… "Οι άνθρωποι που την διοικούν σήμερα έχουν ένα και μόνο αυτοσκοπό τη συρρίκνωση της και τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος και την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων....", με αποκορύφωση την υπόθεση "Euronews στα Ελληνικά"…
Τι μπράβο στην ΕΡΤ για το HD (έχουν διώξει τους ανθρώπους που έκαναν τη πιλοτική μετάβαση υψηλής ευκρίνειας) και σταμάτησαν τη ψηφιακή μετάβαση της ΕΡΤ… Έκλεισαν τα ψηφιακά της ΕΡΤ και απαξίωσαν την ΕΡΤ HD σε μόνιμα πιλοτική (και μη μου πείτε για αναβάθμιση με πολυκαναλο ηχο Dolby Surround 2.0), μια και αποτελεί τη στάχτη στα μάτια μας, όταν όλες οι δημόσιες τηλεοράσεις της Ευρώπης εκπέμπουν κανονικό πρόγραμμα υψηλής ευκρίνειας…

Επίσημα χείλη μέσα από το μέγαρο επιβεβαιώνουν τελικά την είδηση που κυκλοφορεί δύο μέρες .... ακόμα δεν έχω ενημέρωση για το θέμα HD αλλά θα το μάθουμε και αυτό...

Δίκιο έχουν μερικοί! Άκου εκεί να σκορπάει η ΕΡΤ λεφτά για τη F1! Σε άλλες παραγωγές πρέπει να πηγαίνουν τα χρήματα... σε ταινίες του Αγγελόπουλου! Αχ τι ωραία που ήταν η ΕΡΤ τη δεκαετία του '80 που δεν σκορπούσε τα λεφτά μας σε άχρηστες εκπομπές του μηχανοκίνητο αθλητισμό! Σε μισθούς υπαλλήλων πρέπει να τα δίνει! Ακούς εκεί! Πάω στο βίντεο κλαμπ να νοικιάσω καμιά ταινία με τον Ψάλτη γιατί συγχύστηκα τώρα! Έχει θέατρο της Δευτέρας απόψε!!!

Αραγε ολες αυτες οι εκπομπες στυλ παπαδοπουλου, μπιλιω τσουκαλα κτλ εχουν μικροτερη χασουρα απο την φορμουλα 1 για την καθε ερτ; και αν θα μπει φυσικα μεσα γιατι η προβολη ειδικα απο το hd θα αυξησει κατα πολυ την τηλεθεαση.
Για σχολια του στυλ οτι δεν πρεπει να ειναι ανταγωνιστικη αλλα προτιμαμε εκπομπες που μονο χρεωνουν την κρατικη τηλεοραση δεν χρειαζεται απαντηση.