Περιεργα παρασιτα σε sony HX820

spartan27gr

AVClub Enthusiast
17 January 2009
1,049
Παιδια καλησπερα το τελευταιο διαστημα οταν ανοιγω το χβοχ360(η φατ εκδοση)μου εμφανιζει παρασιτα στην εικονα της τηλεορασης μου .Δηλαδη απο το πουθενα αρχιζει και κανει καπια τρεμοπαιγματα στην αρχη,με αποτελεσμα να μου εμφανιζονται ασπρες λεπτες οριζοντιες γραμμες.Το προβλημα ειναι οτι για να φυγουν τα παρασιτα,πρεπει να κλεισω το μηχανημα και να το ξαναανοιξω.Το θεμα το ανοιξα πιο πολυ διοτι φοβαμαι μην εχουν καπιο προβλημα γενικως οι θυρες hdmi της τηλεορασης μου.Επανω εχω συνδεδεμενα τα εξης μηχανηματα,εναν αποκωδικοποιητη νοβα hd!!εναν μιντιαλ πλευρ!!το πσ3 και το χβοχ 360.Το κυριοτερο προβλημα το παρουσιαζει οταν ανοιγω μονο το χβοχ!!(επιπλεον αναγκαστικα να αλλαξω καλωδιο!!διοτι οταν το ανοιγα και ταυτοχρονα εβλεπα τηλεοραση!!χανοντουσαν τα καναλια απο τον ενσωματωμενο δεκτη mpg4 της τηλεορασης μου).Υπαρχει καμια λυση?Θα μου πειτε μαλλον εχει προβλημα η θυρα hdmi του χβοχ!!στην τελικη αν ειναι αυτο δεν με πειραζει τοσο!!απλα η αγωνια μου ειναι να μην υπαρχει κατι με την τηλεοραση μου.Και κατι τελευταιο(σε νοβα πσ3 και μιντια πλαυερ δεν εχει εμφανιστει κατι παρομοιο)ευχαριστω.

Αποσυνδεσα το χβοχ μου,αλλα δυστυχως μου το εκανε ξανα με το που ανοιξα τον μιντια πλαυερ.Το περιεργο ειναι οτι μολις μπηκα σε ενα αρχειο ταινιας για να δοκιμασω να δω πως παιζει,η παρεμβολη αυτη εξαφανιστηκε.Μηπως φταιει τελικος ο δεκτης νοβας που εχω επανω?διοτι αυτες οι παρεμβολες εμφανιστηκαν με το που τον συνδεσα εξαρχης στην τηλεοραση μου.

Αποσυνδεσα το χβοχ μου,αλλα δυστυχως μου το εκανε ξανα με το που ανοιξα τον μιντια πλαυερ.Το περιεργο ειναι οτι μολις μπηκα σε ενα αρχειο ταινιας για να δοκιμασω να δω πως παιζει,η παρεμβολη αυτη εξαφανιστηκε.Μηπως φταιει τελικος ο δεκτης νοβας που εχω επανω?διοτι αυτες οι παρεμβολες εμφανιστηκαν με το που τον συνδεσα εξαρχης στην τηλεοραση μου.
αφαιρεσε ολες τις συσκευες και δοκιμασε με ενα player που σιγουρα ειναι οκ και με καλωδιο σιγουρα καλο μια μια τις θυρες και δες αν σου κανει το προβλημα...

Στο θεμα μας τωρα!!τελικως το προβλημα δεν ειναι του χβοχ!!αλλα μαλλον στις θυρες hdmi input της τηλεορασης μου(αντε τωρα να τρεχουμε στο σερβις )Το καταλαβα οταν ξεσυνδεσα τελιως το χβοχ360!!και ανοιξα τον media player μου για να βαλω να δω μια ταινια.Δυστυχως μου το ξανακανε και εκει!!!δηλαδη με το που ανοιξε το σημα της εικονας!!μου εμφανιστηκαν ξανα αυτες οι ασπρες ψιλες καθετες γραμμες στην οθονη.Κατα περιεγο λογο το προβλημα αυτο εξαφανιζεται!!οταν αλλαζω μια πηγη εικονας(δηλαδη οταν επιλεγω να δω μια ταινια,η ενα τρειλερ!!η εικονα επανερχεται σε κανονικα επιπεδα)
Υ.Γ Αν καπιο παληκαρι απο εδω μεσα εχει καποιες γνωσεις περισσοτερες στο θεμα αυτο(η του εχει τυχει κατι παρομοιο στην τηλεοραση του,ας μου πει την γνωμη του)ευχαριστω.
Υ.Γ 2 Στον δεκτη της νοβας που το εχω συνδενδεμενο με hdmi δεν μου κανει καθολου παρασιτα!!!και οταν επιλεγω τις αλλες συσκευες που εχω πανω συνδεδεμενες το σημα μετα αυτοματος φτιαχνει.

Last edited:

Δοκίμασε να βγάλεις την Νοβα για να το δείς, και μετά δοκίμασε να συνδέσεις τις συσκευές που παρουσιάζουν το πρόβλημα με scart ή όποια άλλη σύνδεση έχουν.

Σημερα εφυγε για το σερβις η τηλεοραση,οπωτε για οτι νεοτερο θα σας ενημερωσω.