Περίεργα πράγματα...

wave1975

AVClub Enthusiast
27 January 2011
883
Δ. Μακεδονία
800αρης HD original
Εδώ και λίγο καιρό μου έκανε περίεργα πράγματα..
Στην αρχή, αρνούνταν να συγχρονισθεί με συγκεκριμένα κανάλια..
Ψάξιμο και διαπίστωση (ετσι πίστευα) ότι έφταιγε το disecq
Αλλαγή disecq.. ισως λίγο καλύτερα αλλά πάλι πρόβλημα..
επιστροφή στο παλιότερο, με σκέψη: μήπως δεν είναι σωστή η τροφοδοσία με ρεύμα;; Ψάχνω και βλεπω ότι χρησιμοποιούσα ένα τροφοδοτικό με 12v αλλά μόλις 1Α!!!
Ωπα λεω αυτό είναι.. Πράγματι. εβαλα ένα με 2Α και μου φάνηκε ότι το σήμα έμενε σταθερο..
"Ωραία, λέω, τώρα θα πάνω όλα ρολοι..¨
Αμ δε.. τότε, σταμάτησε να λειτουργεί το μγcam..
Φτου και από την αρχή ψάξιμο..
αλλαξα image, έβαλα openpli, ξαναέβαλα newcamd έβαλα καινούργιο newcamd, εβαλα παλιο.. κλτο κτλ
Το μγcam δεν δουλευε.. ο,τι και να έκανα..
Τελικά;;
τελικά, τώρα το απόγευμα, το σήμα δορυφόρων έδειξε...0 !!!
Ναι, 0!!
Εβγαλα openpli έβαλα newcamd..
Παλι 0
Αλλαξα καλώδιο και disecq
Παλι 0

Καμία ιδέα, πριν το πετάξω από το παράθυρο;;; Εφαγα 3 μέρες ολόκληρες... απίστευτο...

Re: Απάντηση: Περίεργα πράγματα...

Το τροφοδοτικό του DM800HD είναι 3A κανονικά.
Το ξέρω Παναγιώτη και ευχαριστώ..
το κακό είναι ότι δοκίμασα και τον φορτιστή του by solo2 που είναι σαν τον κανονικό.. Δυστυχώς πάλι...0 σήμα
γμτ.. Πάμε για τεχνικό
μου φαίνεται όμως απίστευτο να έχει χαλάσει λόγω κακού ρεύματος όταν του έχω δώσει λιγοτερο από όσο χρειάζεται

Το πιο πιθανό είναι να έχει χαλάσει το tuner. Αν έχεις κάποιο φίλο με DM800 μπορείς να κάνεις αλλαγή στο tuner (είναι σε άρθρωμα) για να δεις αν φταίει αυτό. Αν φταίει αυτό θα βάλεις ένα tuner από κλώνο και θα είσαι ΟΚ. Αν δε φταίει αυτό, τότε φταίει το ολοκληρωμένο τροφοδοσίας στην πλακέτα - δε δίνει σωστό ρεύμα.

Ευχαριστω Παναγιωτη..
Και εγώ αυτά που λες φαντάζομαι..
Ξέρουμε πόσο θα κοστίσει να αγοράσω κανενα tuner???
Ετσι για να ξέρω τι θα χρεώσει ο τεχνικός δηλαδή....

Σωστός ο Παναγιώτης... Ακριβός ο Ακης :) :)

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας

Περιμένω νέα από τον τεχνικό γιατί το έδωσα εκεί μπας και βγει άκρη.. αναλόγως τι θα πει, θα δω μήπως το κάνω και μόνος μου (εφόσον είναι το tuner plug n play)

Το θέμα είναι να δοκιμάσεις πρώτα άλλο tuner, γιατί αν το αγοράσεις και κάνει τα ίδια τότε το πρόβλημά σου είναι στην βασική πλακέτα και δε ξέρω κατά πόσο θα διορθώνεται.

Δυστυχώς δεν έχω βρει ακόμη τεχνικό. Αυτός που είπε ότι θα το δει, δεν το είχε πιασει καν. και τον πήρα πίσω
βρήκα όμως έναν 500HD. Πιστεύετε ότι θα μπορουσα ίσως να δοκιμάσω τον tuner του 500 στον 800?? ειναι συμβατοί μεταξύ τους??

ευχαριστώ.

Δυστυχώς δεν έχω βρει ακόμη τεχνικό. Αυτός που είπε ότι θα το δει, δεν το είχε πιασει καν. και τον πήρα πίσω
βρήκα όμως έναν 500HD. Πιστεύετε ότι θα μπορουσα ίσως να δοκιμάσω τον tuner του 500 στον 800?? ειναι συμβατοί μεταξύ τους??

ευχαριστώ.

Κάποιος τεχνικός στο φόρουμ για να το στείλω να το δει;

Το tuner του 500HD είναι κολλημένο στην πλακέτα οπότε δε μπορείς να το δοκιμάσεις.

Κρίμα...
Μαλλον θα παραγγείλω ένα tuner και ο,τι τυχερά έχω..
Εάν ήταν κάτι άλλο, δεν θα εκκινούσε κανονικά, δεν θα φόρτωνε το λειτουργικό, ούτε θα έκανε οτιδήποτε άλλο.. ετσι νομίζω δηλαδή..τεχνικός δεν είμαι όμως..
αν μπορούσα να βρω κάποιο κατάστημα να στέλνει με όρους δοκιμής... δύσκολο όμως

Re: Απάντηση: Περίεργα πράγματα...

Τελικώς ο dima9751 αποδείχθηκε ήρωας...
Τέτοιο support ούτε στις μεγαλύτερες εταιρίες..
Στο πνεύμα των μελών αυτού του απίστευτου φόρουμ, παρέλαβε επισκεύασε και υποστηριξε τον δεκτή, χωρις ούτε κάν ενα ευρώ.
Συγκεκριμένα μου άλλαξε tuner και τροφοδοτικό.. Και τα δυο ήταν προβληματικά !!!

Δημήτρη μου υγεία σου εύχομαι και προσωπική ευτυχία.
Δεν έχω λόγια... Αν μη τι άλλο, οφείλω ενα ευχαριστώ και μπράβο δημόσια....