Απάντηση: Re: Απάντηση: Περίεργη συμπεριφορά HDD...
Από όσα λες Warewolf73,για defragment και bad sectors,συμπαιρένω οτι έχω σαν μόνη επιλογή το να "τσεκάρω" τον HDD.Σύμφωνοι...
Defragment δεν έχω κάνει ποτέ σε κανέναν HDD,ούτε στους εσωτερικούς μου!
Έχω όμως κάνει διαμόρφωση σε όλους παλιότερα.
Επίσης είχα κάνει πριν 1 χρόνο => άδειασμα του HDD (500GB) => διαμόρφωση =>έλεγχο και δεν είχα βρει κάτι (αν θυμάμαι καλά),οπότε ξαναφόρτωσα τα αρχεία,έπαιξε κανονικά και μετά από κάποιο διάστημα,τα ίδια.
Τώρα πριν καταλήξω να κάνω defragment που είναι μία διαδικασία επίπονη (πολλές ώρες) και δεν ξέρω αν είναι επίφοβη (μην χαθεί κάποιο αρχείο) θα σε ρωτήσω τα εξής,αν θες απάντησε με αρίθμιση για να με διευκολύνεις:
1) Γενικά,όταν κάνω διαμόρφωση και αδειάζει ο HDD,ταυτόχρονα δεν χρειάζεται defragment γιατί δεν υπάρχουν αρχεία πλέον για να ταξινομηθούν;Η καλό είναι να κάνω και defragment;
2) Πριν κάνω defragment ή τρέξω το "malwarebytes anti-malware" πρέπει να σώσω πουθενά το περιεχόμενο του HDD μην πειραχτεί κάτι;
3) Πως εξηγείς το ότι παρατήρησα το ίδιο θέμα και σε άλλους 2-3 ext. HDD;
4) Εγώ ψιλιάζομαι οτι κάτι κάνει ο πύργος σε όλους τους συνδεόμενους HDD,δεν μπορεί όλοι να χρειάζονται defragment,να έχουν bad sectors κτλ
Επίσης όλοι οι HDD όταν συνδεθούν σε TV ανοίγουν σβήνουν ΑΨΟΓΑ,κάτι που ενισχύει την άποψη μου.
5) ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ! Σε όλους τους σκληρούς εσ & εξ γράφω-σβήνω κάθε μέρα αρκετά αρχεία ταινιών μεγέθους 2-3GB,ίσως το γράψε-σβήσε να αφήνει "σκουπίδια".
------------------------------------------------------------------------------ Ευχαριστώ ! ---------------------------------------------------------------------
1)
To defrag το κανουμε στο δισκο που εχει αρχεια, αν υπαρχει προθεση format δεν υπαρχει νοημα για defrag πριν το format. Ομως οταν ξανα βαλεις αρχεια στο δισκο (υστερα απο format) χρειαζεται. Στον εσωτερικο σου δισκο ειδικα που περιεχει αρχεια συστηματος το defrag ειναι απαραιτητο, θα αυξηθουν οι επιδοσεις, αναλογως του ποσοστου των κατακερματισμενων αρχειων.
2)
Αν το antivirus πειραξει κατι, αυτο θα ειναι καποιο
εκτελεσιμο μολυσμενο αρχειο (π.χ. crack κλπ) Δεν εχει να κανει η ιστορια με την ταχυτητα δισκου , αλλα με την προστασια σου γενικοτερα. Οποτε το να μεταφερεις (backup) αλλου καποιο εκτελεσιμο αρχειο, αν εχει ιο, , κανεις backup του ιου. Δεν μιλω για αρχεια ηχου, ταινιων κλπ
3)
Το οτι τους κανεις "αφαλη καταργηση" δεν σημαινει οτι παυουν να τροφοδοτουνται απο τη usb (αν υποθεσω οτι δεν εχουν εξτρα τροφοδοτικο)
Εμενα για παραδειγμα, ενας εξωτερικος με ξεχωριστο τροφοδοτικο σβηνει το λαμπακι του οταν κανω shutdown το pc, αλλα αν βγαλω/βαλω παλι το καλωδιο usb, ξανα αναβει το λαμπακι του, γιατι η θυρα usb συνεχιζει να δινει ρευμα και με κλειστο το Pc και για καποιο λογο ο σκληρος ξανα παιρνει μπρος.
4)
Ισως να εχει να κανει και με καποιες ρυθμισεις παροχης ενεργειας των windows. (το λαμπακι που παραμενει ανοιχτο) Οπως και να εχει ομως, η καθυστερηση οταν κανεις explore στον δισκο (ανεφερες καποιο δεκαλεπτο) ισως ειναι αιτια καποιου ιου, ή κατεστραμενων sectors.
5)
Προφανως μιλας για αρχεια ηχου, εικονας κλπ. Οποτε οχι σκουπιδια δεν μενουν. Ετσι κι αλλιως, στην ουσια δεν διαγραφονται πραγματικα. Απλα "θεωρουνται" σβησμενα ωστε να γραφεται ο δισκος ξανα με νεα δεδομενα στην ιδια θεση που θεωρειται αδεια.
Το οτι ολοι σου οι εξωτερικοι δισκοι αργουν παρα πολυ να προσπελαστουν, (ενω δεν γινεται στην tv οπως λες) ισως εχει να κανει με καποια διεργασια που καθυστερει το pc, ή καποιο ιο. Κανε καλου κακου εναν ελεγχο στο pc σου, σε ολους τους σκληρους εκτος απο τον C:.
Οσον αφορα το λαμπακι που δεν σβηνει,ισως ειναι θεμα παροχης ενεργειας των win, ισως καποιο προβλημα ελεγχου των win στις usb θυρες κλπ. Για αυτο σου ειπα να ξεκινησεις απο τα βασικα. (defrag στον C, και ελεγχο ιων)