Περίεργο βιβλίο περί λαμπτήρων οικονομίας

Johnson

AVClub Enthusiast
12 March 2009
913
Mainly:Andalucia/Europe
Προχτές πότε ήτανε έπεσε το μάτι που πάνω σε αυτό,το οποίο λέει εξωφρενικά πράγματα:

http://www.scribd.com/doc/23751560/Η-Απάτη-με-τις-Λάμπες-Οικονομίας

Τι έχετε να πείτε ?

Εμένα προσωπικά το μόνο που με φρίκαρε ήταν αυτό με το βρόμισμα του ημίτονου... Για αυτονόητους λόγους... :flipout:

οντως περιεργο

δεν ειναι παραλογα αυτα που λεει
τωρα ψαχνω κατι πιο περιεργο ...

τις συχαίνομαι τις βρομόλαμπες τούτες , ανέκαθεν δεν μου άρεσε το render χρώματος νεκρού και η θύμηση ψυχιατρείου με το που την ανάβεις

επείσθην απο το κείμενο και τις ξηλώνω αύριο κιόλας

έχει βγάλει η φιλιπς κάτι καινούργιες πυρακτώσεως υπέροχες !!!!!

και συνάμα οικονομικές

αυριο μεθαύριο θα σας πω ποιες ΑΚΡΙΒΩΣ

ανέκαθεν στον άνθρωπο άρεσαν οι ιστορίες συνωμοσίας...προκαλούν την φαντασία...δεος...αρκεί να ξέρεις φυσικά τι διαβάζεις...(κείμενα τεχνοφοβικών συντακτών!)

πολύ γέλιο η αναφορά για τους λαμπτήρες πυρακτώσεως - οικονομίας που το νήμα σαρώνεται με μια δέσμη λεϊζερ!

Τα ανωτέρω δείχνουν, προστιθέμενα στις εξαγγελίες τής Τζένεραλ Ελέκτρικ η οποία δια- θέτει την τεχνογνωσία για να ρίξει στην αγορά λάμπες πυράκτωσης 4 φορές αποδοτικότε- ρες από τις υφιστάμενες και στην ανακάλυψη ότι η ακτινοβόληση με λέιζερ τού νήματος των λαμπτήρων πυράκτωσης τους μετατρέπει σε γίγαντες εξοικονόμησης .....

.....
Η εξήγηση που δίνεται είναι ότι η ακαριαία δέσμη λέιζερ άλλαξε τις ιδιότητες στην επιφά- νεια τού νήματος πυράκτωσης δημιουργώντας μικροδομές, που ανάγκασαν τον λαμπτήρα να αποκτήσει μεγαλύτερη λαμπρότητα, ενώ την ίδια στιγμή χρησιμοποιούσε το ίδιο ποσό ηλεκτρισμού. «Στείλαμε μια ακτίνα λέιζερ διαμέσου τού γυαλιού τού λαμπτήρα πυράκτωσης και αυτό δι- αφοροποίησε μια μικρή περιοχή τού νήματος. Όταν ανάψαμε τον λαμπτήρα μπορούσαμε να δούμε αυτή τη μικρή περιοχή να λάμπει περισσότερο από το υπόλοιπο μέρος τού νήματος. Σημειώστε ότι δεν μεταβάλλαμε την ισχύ τού ηλεκτρικού ρεύματος», διευκρίνισε ο καθηγητής Guo σε ανακοίνωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης. .....

τι το γελοίο εμπεριέχει η παραπάνω θεωρία δλδ ?

Last edited:
Απάντηση: Re: Περίεργο βιβλίο περί λαμπτήρων οικονομίας

Τα ανωτέρω δείχνουν, προστιθέμενα στις εξαγγελίες τής Τζένεραλ Ελέκτρικ η οποία δια- θέτει την τεχνογνωσία για να ρίξει στην αγορά λάμπες πυράκτωσης 4 φορές αποδοτικότε- ρες από τις υφιστάμενες και στην ανακάλυψη ότι η ακτινοβόληση με λέιζερ τού νήματος των λαμπτήρων πυράκτωσης τους μετατρέπει σε γίγαντες εξοικονόμησης .....

.....
Η εξήγηση που δίνεται είναι ότι η ακαριαία δέσμη λέιζερ άλλαξε τις ιδιότητες στην επιφά- νεια τού νήματος πυράκτωσης δημιουργώντας μικροδομές, που ανάγκασαν τον λαμπτήρα να αποκτήσει μεγαλύτερη λαμπρότητα, ενώ την ίδια στιγμή χρησιμοποιούσε το ίδιο ποσό ηλεκτρισμού. «Στείλαμε μια ακτίνα λέιζερ διαμέσου τού γυαλιού τού λαμπτήρα πυράκτωσης και αυτό δι- αφοροποίησε μια μικρή περιοχή τού νήματος. Όταν ανάψαμε τον λαμπτήρα μπορούσαμε να δούμε αυτή τη μικρή περιοχή να λάμπει περισσότερο από το υπόλοιπο μέρος τού νήματος. Σημειώστε ότι δεν μεταβάλλαμε την ισχύ τού ηλεκτρικού ρεύματος», διευκρίνισε ο καθηγητής Guo σε ανακοίνωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης. .....

τι το γελοίο εμπεριέχει η παραπάνω θεωρία δλδ ?

To ότι αυτές οι "μικροδομές" εξακολουθουν να υπάρχουν στο νήμα αφου αυτο υποστεί ψυξη - θέρμανση αρκετές φορές.

Και εγώ δεν τις χωνεύω αν και έχω αλλάξει όλες τις λάμπες που ανάβουν συνέχεια με τέτοιες και έχω δει αρκετή μείωση στους λογαριασμούς αλλά όχι και τρελά πράγματα.

Η ποιότητα φωτός είναι εντελώς για πέταμα όποια και λάμπα να πάρεις,απ'του Ikea μέχρι Philips,καμιά δεν συγκρίνεται με πυράκτωσης ειδικά με μεγάλες DC.

Εκτός αυτό έχω καταστραφεί με αυτές τις λάμπες,περιμένω να ξημερώσει να βγάλω φωτογραφίες γιατί το White Balance δεν το πετυχαίνω με τίποτα,και εκτός αυτό σε Video κτλ έχουν ΤΡΕΛΟ Flickering.

Και εγώ αρχίζω και καλοβλέπω μικρές πυράκτωσης ξανά,τουλάχιστον για το μικρό φως στο δωμάτιο το οποίο ανάβει όλο το βράδυ και οι οικονομικοτέτοιες με ενοχλούν.

Εγω εχω δοκιμασει και led, που ειναι πολυ καλυτερες αλλα και συμαντικα πιο ακριβοτερες στην αγορα. Νομιζω ομως οτι κανεις τιν μεγαλυτερη ικονομια και την πιο αμεση αποσβεση.
Αυτο που αναφερεται περι χρωμα ψυχιατριου μπορειτε να το μεταβαλεται παιρνοντας λαμπτηρες στην σωστη θερμοκρασια χρωματος...

6 μήνες παρέα με τις σιχαμένες λάμπες ο λογαριασμός πρακτικά δεν έχει ΚΑΜΙΑ διαφορά προς το καλύτερο , τουναντίον αυξημένος είναι ...

οι δε οικονομογλόμποι της φιλιπς κόστησαν περι τα 50 - 60 ευρα και χρήζουν αλλαγής γιατί λάμπουν σαν αρωστια και κάνουν κανα 5λεπτο να στανιάρουν

οι δε εξωτερικές με την υγρασία και την κακουχία του καιρού ΚΑΗΚΑΝ μεσα σε ένα 3μηνο

αντε γεια

με δυσαρεστεί η καθυστέρησή τους.
Αλλά ίσως εκεί να οφείλεται η μακροζωία τους.
Όταν έρθουν στα ίσια τους μιά χαρά φέγγουν.

πραγματικά όταν αλλάζω περιβάλλον σε άλλο με κλασικές λάμπες μου αλλάζει η διάθεση προς το καλύτερο

δεν !!! θα πάρουν το πουλο όλες

πραγματικά ώρες ώρες αναρωτιέμαι όσο προχωράμε τόσο χειρότερα είναι μερικά πράγματα

θέλω λάμπα στον ήχο ,, θέλω λάμπα και στον φωτισμό ( άκου κει ,, ηλεκτρομαγνητικοί παλμοί για ιονισμό φωσφορούχων υδραργυρικών παρασκευασμάτων !!!)

προμηθέας και τέλος ...

και ας καίνε και 3333 κιλοβάτ

Εμένα μου αρέσουν τόσο πολύ οι κλασσικές λάμπες, που έχω και στον προβολέα μου!:flipout:

πραγματικά όταν αλλάζω περιβάλλον σε άλλο με κλασικές λάμπες μου αλλάζει η διάθεση προς το καλύτερο

δεν !!! θα πάρουν το πουλο όλες

πραγματικά ώρες ώρες αναρωτιέμαι όσο προχωράμε τόσο χειρότερα είναι μερικά πράγματα

θέλω λάμπα στον ήχο ,, θέλω λάμπα και στον φωτισμό ( άκου κει ,, ηλεκτρομαγνητικοί παλμοί για ιονισμό φωσφορούχων υδραργυρικών παρασκευασμάτων !!!)

προμηθέας και τέλος ...

και ας καίνε και 3333 κιλοβάτ

Βασιλη,βγαλτες απ'το ταβανι και βαλτες στον ενισχυτη σου,ειμαι σιγουρος οτι θα παιξει καλυτερα! :p

Τέτοια έχω στην τουαλέτα... Osram Cool Daylight... Βγαίνει και σε κιτρινιζέ με την Warm έκδοση. :flipout:

Ti θερμοκρασια χρωματος εχει ρε φιλε?

6 μήνες παρέα με τις σιχαμένες λάμπες ο λογαριασμός πρακτικά δεν έχει ΚΑΜΙΑ διαφορά προς το καλύτερο , τουναντίον αυξημένος είναι ...

οι δε οικονομογλόμποι της φιλιπς κόστησαν περι τα 50 - 60 ευρα και χρήζουν αλλαγής γιατί λάμπουν σαν αρωστια και κάνουν κανα 5λεπτο να στανιάρουν

οι δε εξωτερικές με την υγρασία και την κακουχία του καιρού ΚΑΗΚΑΝ μεσα σε ένα 3μηνο

αντε γεια

Για οικονομια μονο led....