Περίεργο πρόβλημα με ethernet PC

portokali00

Senior Member
25 October 2007
552
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα σε όλους , ξαφνικά το pc δεν βλέπει τίποτα από το δίκτυο. Ούτε έχει internet , ούτε βλέπει το router , ούτε το NAS , ούτε και τα media players και την smart tv.
Η εφαρμογή το powerline λειτουργεί κανονικά , βλέπει δηλαδή τις 2 συσκευές με τις οποίες παίρνουν δίκτυο τα players και η TV. Τα λαμπάκια όλα λειτουργούν και αναβοσβήνουν κανονικά και στο router και στο switch αλλά και στην θύρα ethernet του pc.
Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν μόνο μέσω της θύρας ethernet , όταν συνδέομαι ασύρματα όλα λειτουργούν κανονικά και βλέπει τα πάντα .
Αν είχε πρόβλημα η θύρα του δικτύου του pc το λαμπάκι του θα αναβόσβηνε κανονικά όπως κάνει τώρα;
Δεν ξέρω τι να σκεφτώ.
Εννοείται ότι έχω κάνει τις απαραίτητες επανεκκινήσεις σε pc , router , switch , NAS και ότι το ίδιο συμβαίνει και όταν απενεργοποιώ το antivirus .

Last edited:
Είναι κοινοί οι drivers για wifi & ethernet; Αν όχι δοκίμασε να τον ξαναπεράσεις κι όλα αυτά με την προϋπόθεση πως έχεις ελέγξει τις συσκευές (switchακια, καλώδια κλπ.) για την ορθή τους λειτουργία.

Τα έχω κοιτάξει όλα τα καλώδια.
Άλλη είναι η συσκευή για ethernet και άλλη για wifi.
Να πω ακόμη ότι όταν περνάω το ποντίκι πάνω από το εικονίδιο του δικτύου εμφανίζεται το συννεφάκι " πρόσβαση στο internet " .
Με τρολάρει κιόλας δηλαδή !!!!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτό είναι το screeenshot από ipscan24 με το wifi :
image.png
[/URL] upload photos[/IMG]

και αυτό με ethernet :
image.png
[/URL] image upload no compression[/IMG]

Άντε βγάλε άκρη , χθες το βράδυ ασχολήθηκα δυόμιση ώρες , ξενύχτησα , στο τέλος βαρέθηκα και τα παράτησα . Τώρα το πρωί είπα να κάνω μια δοκιμή και όλα δούλευαν κανονικά . Τι να πεις ;
Δεν μπορώ να καταλάβω τι συνέβη.
Κάποια στιγμή στην αντιμετώπιση προβλημάτων μου έδωσε το μήνυμα οτι υπάρχει κάποια διένεξη διευθύνσεων ip αλλά στο ip scan που έκανα όλα δείχνουν να έχουν ξεχωριστή δίεύθυνση.
Επίσης περίεργο είναι οτι την στιγμή που δεν άνοιγαν οι σελίδες και το u torrent δεν κατέβαζε τίποτα , στο εικονίδιο μου έλεγε οτι υπάρχει πρόσβαση στο internet.
Άβυσος !!!!!!

Ενα πραγμα μπορω να σκεφτω. Οταν δουλευεις με ethernet, ειναι ενεργοποιημενος ο wifi adapter του pc? Παιρνουν ip αυτοματα οι 2 adapters ή εχεις βαλει "με το χερι"; Μηπως εγινε κανενα μπλεξιμο και πηγαν να παρουν το ιδιο ip ή γενικα εγινε καποιο conflict στη ροη δεδομενων. Αν χρησιμοποιεις καλωδιο, μηπως να απενεργοποιησεις το ασυρματο (του pc);

Όταν μπουτάρει το PC μπαίνει με το ασύρματο. Μετά εγώ πρέπει να το κλείσω με δεξί κλικ στο εικονίδιο , οπότε μετά συνεχίζει αυτόματα με το ethernet.
Πιθανότατα είναι αυτό που λες . Για μια στιγμή σκέφτηκα μήπως την ζημιά την έκανε ένα android media player που ήταν ανοικτό (την ίδια μέρα είχε γίνει διακοπή ρεύματος).
Επίσης το μηχανηματάκι της vodafon που έχω στο σπίτι για ενίσχυση σήματος , έδειχνε ότι δεν έπαιρνε σήμα.(παίρνει από θύρα ethernet). Μετά από επενεκκίνηση σε router έστρωσε.

Last edited:
Υπό κανονικές συνθήκες, όλες οι συσκευές που έχουν Ethernet και wireless απενεργοποιούν αυτόματα το ασύρματο μόλις συνδεθεί καλώδιο.
Ελεγξε μία μία τις ip. Καλύτερα χειροκίνητα να μπαίνουν παρά dhcp και κάνε καταγραφή.

Σε μένα δεν συμβαίνει αυτό. Ενώ παλιά μόνο το απενεργοποιούσε το wirwlwss όταν έβαζα το καλώδιο , τώρα πρέπει να γίνει χειροκίνητα.
Συνέβη το ίδιο πάλι σήμερα. Με το scan ip είδα ότι η TV έπαιρνε την ip του lan του pc . Έβαλα σταθερή την ip της TV και τελείωσε το θέμα.
Μπορώ να ρυθμίσω και το lan όπως και το wifi να παίρνουν πάντα σταθερές ip ?
H κατάσταση αυτή την στιγμή είναι η παρακάτω :
111.png

Φυσικά και μπορείς να δώσεις static IP και στο LAN. Κατά τη γνώμη μου επιβάλλεται να δώσεις ΣΕ ΟΛΑ static ειδικά αν έχεις αρκετές δικτυακές συσκευές, δεν υπάρχει περίπτωση conflict αν ξέρεις τι έβαλες που και φυσικά το πλεονέκτημα να τις "χτυπά" απ' ευθείας όποτε θες (πχ portforward ή remote access).

Μήπως θυμάσαι την διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσω , τουλάχιστον για το lan του pc ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Άκυρο , το βρήκα , θα είμαι OK έτσι; :
222.png

και :
333.png

Η 2η εικόνα. Gateway (προεπιλεγμένη πύλη) βάζεις το router σου και DNS του provider σου (αν και κανονικά τα παίρνει αυτόματα).

Εγώ πάντως έχω σταματήσει να βάζω στατικές IP, μεμονωμένα σε κάθε συσκευή (όπου χρειάζεται). Όταν έχεις πολλά μηχανάκια, από ένα σημείο και μετά, γίνεται εφιάλτης...

Αν θέλω στατική σε κάποιο μηχανάκι (για κάποιο service), τη βάζω μέσω του router (μέσω DHCP, bind στην MAC address), ώστε τουλάχιστον να έχω ένα κεντρικό IP administration.

Η δική μου άποψη είναι ότι επειδή οι συσκευές σε ένα σπίτι δεν είναι (θεωρητικά τόσες πολλές) ορίζεις ένα range που δίνεις στατικές IP (πχ 192.168.1.11 έως 192.168.1.20 ή και .30) και από εκεί και πάνω δίνεις με DHCP. Στατικές δίνεις σε tv, nas, laptops/desktops, ενισχυτή και γενικά σταθερές συσκευές και αφήνεις σε DHCP κινητές συσκευές (πχ κινητά, επισκέπτες κλπ). Δεν μπορεί να έχεις 20 συσκευές που να θέλουν internet μόνιμα σπίτι ακόμη και 3-4 παιδιά να έχεις με δικό τους υπολογιστή κ tv. Το 99% των περιπτώσεων το καλύπτει. Σε ένα txtακι απλό κάνεις καταγραφή.

Η 2η εικόνα. Gateway (προεπιλεγμένη πύλη) βάζεις το router σου και DNS του provider σου (αν και κανονικά τα παίρνει αυτόματα).

Δεν το παίρνει μόνο του , τα έβαλα με το χέρι , φαντάζομαι αυτά είναι ίδια με αυτά για το ασύρματη και την ενσύρματη συσκευή
(τα Getaway και DNS εννοώ)

Δεν το παίρνει μόνο του , τα έβαλα με το χέρι , φαντάζομαι αυτά είναι ίδια με αυτά για το ασύρματη και την ενσύρματη συσκευή
(τα Getaway και DNS εννοώ)

μπορείς να βάλεις την ip του ρουτερ και στα δυο πεδία Getaway και DNS

ΟΚ. Ευχαριστώ. Έχω βάλει Getaway την ip του router και DNS την διεύθυνση που είδα να έχει η ενσύρματη συσκευή. Είναι ένταξη αυτό ;

ΟΚ. Ευχαριστώ. Έχω βάλει Getaway την ip του router και DNS την διεύθυνση που είδα να έχει η ενσύρματη συσκευή. Είναι ένταξη αυτό ;

ναι,επισης μπορείς να βάλεις της Google 8.8.8.8 και 8.8.4.4