Περιέργο πρόβλημα σε PC

Tsakalos!

Supreme Member
8 December 2009
5,354
Samos!
Αιντε μιας και δεν υπαρχει κανενα Thread σε αυτη την υποκατηγορια, ας κανω την αρχη!..
Λοιποοον, μεχρι οπριν κανα 3 μηνο στο Pc μου ειχα μια nvidia GT240 και ολα οκ..τι με πιασε και την εδωσα και πηρα μια Saphire 6570 low profile κτλ.. Ενω μεσα στα windows ολα πανε ρολοι, εχω το εξης προβλημα. Κατα το startup ολα τα γραμματα ειναι 2 φορες ποιο μεγαλα, στην οθονη φαινονται τα μισα.. Μπαινω στο bios Και εκει τα ιδια. Τα μισα ΣΥΝ το οτι μεσα στο Bios βγαζει ενα σωρο παρασιτα σα να χει καει η vga και πεταει τετοια.. το να κανω καποιες ρυθμησεις στο bios ειναι απο απιθανο εως στην καλυτερη πολυ δυσκολο.. Αυτη την στιγμη δεν εχω καποια αλλη vga να δοκιμασω, και ερωτω, τι μπορει να φταιει?. να ναι η καρτα? αλλα γιατι μολις φωρτοθουν drivers κανενα προβλημα?.. Υποψιν την ξεεκουμπωσα και την ξανακουμπωσα καθαριζοντας-φυσωντας επαφες και pci-e..

Ολα μου λενε οτι μαλον καποια ασυμβατοτητα καρτας - μητρικης ειναι..αλλα να το ρισκαρω να παρω αλλη καρτα και δοκιμασω? η θα πανε τζαμπα τα 60ευρα.. any help apreciated!:BDBDG54:

Απάντηση: Περιεργο Προβλημα σε PC

Το "περίεργο" μοιάζει με πλεονασμός sifis, όταν μιλάμε για pc... τεσπα...

Δεν είμαι σχετικός αλλά ίσως αν δοκιμάσεις τις ρυθμίσεις του resolution (μεγάλωσέ την) ή ακόμα και το % view στο personalize (μίκρυνέ το) να μικρύνουν και τα folders στο desc top.

Kαλή τύχη!

Re: Περιεργο Προβλημα σε PC

Αν γουστάρεις να το ψάξεις το θέμα, θα βρεις την άκρη. Εγώ θα ξεκινούσα με το να συνδέσω με άλλο τρόπο το μόνιτορ, για να μπορέσεις να ρυθμίσεις το BIOS επειδή μάλλον από κει γίνεται η ιστορία. Αν την έχεις βαρεθεί την όλη φάση, άλλαξέ την και πάρε μία αντίστοιχης κατηγορίας nvidia που είναι και τσεκαρισμένο ότι θα δουλέψει με τη μία. Καλή συνέχεια ότι κι αν κάνεις.

Υ.Γ. Αυτά τα πισιά..............:furious3:

αχχ..τσεκαρα οτι ρυθμηση ειχε το bios, δεν αλλαζει τιποτα..φιλε dalanik το τι αναλυση θα θεσω στο desctop δε επηρεαζει το πως θα ειναι στην εκκινηση, δηλαδη στα πρωτα μαυρα γραμματα που δειχνει το pc..

Απάντηση: Περιεργο Προβλημα σε PC

οκ άλλο κατάλαβα... νόμιζα ότι μιλούσες για desktop.

εφόσον δεν είναι σε περιβάλλον win λογικά κάτι στο bios θα παίζει... τρέχα γύρευε...

προσωπικά δεν θα έσκαγα πάντως... αφού στα win δεν υπάρχει πρόβλημα ας είναι μεγάλα στην εκκίνηση...
τι ήθελες να φαίνεται και δεν?

Εμ ειναι οτι το pc αρχισε χθες κατι τρελα, και ψαχνω να δω τι φταιει. Εντωμεταξυ ασχολουμαι με overclocking κτλ και δε μπορω να "παιξω"..

...καρτα γραφικων 2060 πανω σε asus prime pro 470.
εαν ζοριστει λιγο παραπανω,ξαφνικα μαυριζει η οθονη και παιζουν full load οι ανεμιστηρες της.
την αφαιρεσα,την φυσηξα,της αλλαξα καλωδιο τροφοδοσιας,μηδενισα το bios.
μετα απο αυτα,το pc ανοιγει μονο το board.
ουτε πληκτρολογιο και no signal....
προβλημα vga ή κατι αλλο?

...καρτα γραφικων 2060 πανω σε asus prime pro 470.
εαν ζοριστει λιγο παραπανω,ξαφνικα μαυριζει η οθονη και παιζουν full load οι ανεμιστηρες της.
την αφαιρεσα,την φυσηξα,της αλλαξα καλωδιο τροφοδοσιας,μηδενισα το bios.
μετα απο αυτα,το pc ανοιγει μονο το board.
ουτε πληκτρολογιο και no signal....
προβλημα vga ή κατι αλλο?
Αυτά που περιγράφεις δείχνουν πάρα πολύ κάρτα γραφικών (με ολίγες πιθανότητες από PSU ή motherboard, ας πούμε 15% PSU, και 5% motherboard, 80% VGA)

....να συμπληρωσω οτι αφου μαυρισει η οθονη και αρχιζουν να παιζουν full load οι ανεμιστηρες της gpu,
το pc παραμενει ανοιχτο και παιζει κανονικα και ο ηχος του παιχνιδιου στα ηχεια.

Εγώ θα έλεγα ότι πρώτα από όλα να σιγουρευτείς ότι έχει κουμπώσει σωστά η κάρτα μετά τον καθαρισμό. Από εκεί και πέρα, η motherboard, έχει onboard γραφικά? Μπορείς να βγάλεις την 2060 και να παίξεις απευθείας από την μητρική?

Εγώ θα έλεγα ότι πρώτα από όλα να σιγουρευτείς ότι έχει κουμπώσει σωστά η κάρτα μετά τον καθαρισμό. Από εκεί και πέρα, η motherboard, έχει onboard γραφικά? Μπορείς να βγάλεις την 2060 και να παίξεις απευθείας από την μητρική?
την τσεκαρα και ειναι οκ και στο σλοτ και τα ρευματα εχουν κουμπωσει.
ο amd 3700x δεν εχει ενσωματωμενο chipset vga.
αυτα τα κολπα ξεκινησε να τα κανει μετα το τελευταιο update των οδηγων της nvidia.
τους αφαιρεσα και εκανα και ενα καθαρισμα με το dcc,κατεβασα τον προηγουμενο οδηγο που δεν ειχα προβλημα,αλλα συνεχισε να κανει το ιδιο.
δεν ξερω εαν ειναι συμπτωση αλλα πριν απο αυτο δεν ειχα σημαδια απο την καρτα οτι πεθαινει.
σκεφτομαι να την ανοιξω και να της αλλαξω την παστα,να της αλλαξω slot,και σαν τελευταια λυση να περασω παλι windows μπας και δεν εχει γινει καλο καθαρισμα απο το dcc.

την τσεκαρα και ειναι οκ και στο σλοτ και τα ρευματα εχουν κουμπωσει.
ο amd 3700x δεν εχει ενσωματωμενο chipset vga.
αυτα τα κολπα ξεκινησε να τα κανει μετα το τελευταιο update των οδηγων της nvidia.
τους αφαιρεσα και εκανα και ενα καθαρισμα με το dcc,κατεβασα τον προηγουμενο οδηγο που δεν ειχα προβλημα,αλλα συνεχισε να κανει το ιδιο.
δεν ξερω εαν ειναι συμπτωση αλλα πριν απο αυτο δεν ειχα σημαδια απο την καρτα οτι πεθαινει.
σκεφτομαι να την ανοιξω και να της αλλαξω την παστα,να της αλλαξω slot,και σαν τελευταια λυση να περασω παλι windows μπας και δεν εχει γινει καλο καθαρισμα απο το dcc.
Μήπως κατά τύχη έχεις μια κάρτα της πλάκας ή μπορείς να δανειστείς? Επίσης μήπως έχεις ένα άλλο PC που μπορείς να τσεκάρεις την κάρτα εκεί? Δυστυχώς, έτσι πάει σε τέτοιες περιπτώσεις. Process of elimination που λέμε.

Μήπως κατά τύχη έχεις μια κάρτα της πλάκας ή μπορείς να δανειστείς? Επίσης μήπως έχεις ένα άλλο PC που μπορείς να τσεκάρεις την κάρτα εκεί? Δυστυχώς, έτσι πάει σε τέτοιες περιπτώσεις. Process of elimination που λέμε.
εχω το pc του γιου μου,οποτε μπορω να δοκιμασω και τις 2 περιπτωσεις(τραμπα).
δυστηχως ετσι πανε αυτα.

• Like
Reactions: pontios
Εγώ πάντως όταν ήμουν φοιτητής είχα ένα usb bootable σε linux και έβλεπα αν είχε πεθάνει ο σκληρός η κάρτα ή κάτι άλλο πριν κάνω format ή μεταμοσχευσεις. Τότε η nvidia είχε πολύ καλή υποστήριξη σε linux . Δεν ξέρω τώρα.

• Like
Reactions: ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
Εγώ πάντως όταν ήμουν φοιτητής είχα ένα usb bootable σε linux και έβλεπα αν είχε πεθάνει ο σκληρός η κάρτα ή κάτι άλλο πριν κάνω format ή μεταμοσχευσεις. Τότε η nvidia είχε πολύ καλή υποστήριξη σε linux . Δεν ξέρω τώρα.
Αυτό ισχύει μόνο στην περίπτωση που έχουν θέμα drivers των windows. Εάν η κάρτα δεν έχει κάτσει καλά ή υπάρχει θέμα με την motherboard ή κάτι άλλο hardware, δεν μπορεί να το δεις από το linux. Επίσης, πιο εύκολο είναι να ξεκινήσεις τα windows σε safe mode, και χωρίς drivers, παρά να ψάχνεις linux. Στην συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια, μετά το καθάρισμα, δεν έχει καν εικόνα. Οπότε, δεν έχει άλλη λύση από να κάνει δοκιμές με το PC του γιου.

Αυτό ισχύει μόνο στην περίπτωση που έχουν θέμα drivers των windows. Εάν η κάρτα δεν έχει κάτσει καλά ή υπάρχει θέμα με την motherboard ή κάτι άλλο hardware, δεν μπορεί να το δεις από το linux. Επίσης, πιο εύκολο είναι να ξεκινήσεις τα windows σε safe mode, και χωρίς drivers, παρά να ψάχνεις linux. Στην συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια, μετά το καθάρισμα, δεν έχει καν εικόνα. Οπότε, δεν έχει άλλη λύση από να κάνει δοκιμές με το PC του γιου.
Σιγουρευεις ότι δεν είναι software πρόβλημα. Και εκείνη την εποχή που ο κάθε ένας κατέβαζε ότι έβρισκε από τα internet Cafe ήταν σίγουρα κάποιος ιός.
Όταν είχε πεθάνει η κάρτα γραφικών απλά έβλεπες μαύρη οθόνη. Το θεωρω πολύ δύσκολο να μη έχει κουμπώσει σωστά. Αν και τότε το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπιζα ήταν καμμένη ram . Ακομη και μια να έχει καεί πάλι μαύρη οθόνη έβλεπες και ήταν αυτές που συνήθως δεν κουμπωναν σωστά αν είχε βάλει κάποιος χέρι και χαλασμένοι σκληροί.

εχθες το απογευμα πηρε μπρος τελικα το pc,αλλα χωρις να δινει καθολου σημα στην οθονη.
τρωει κατι κολληματα το asus X470 μετα απο bios reset ή αφαιρεση μπαταριας,οποτε δεν με ανησυχησε αυτο-ηξερα οτι θα επανελθει.
οι ανεμιστηρες της vga δουλευαν κανονικα,αλλα χωρις σημα σε καμια της εξοδο.προφανως ειχε φτασει στο τελευταιο σταδιο και με χαιρεταγε...
δυσκολη η προσβαση στο πισι του γιου μου εχθες το απογευμα,γιατι το χρειαζοταν.
ετσι κι`αλλιως θα ηταν λιγο μανουρα στο σημειο που ειναι τοποθετημενος στο δωματιο του.
οποτε προετοιμαζομαι για αγορα vga,περνω μαζι και την καρτα και παω πλαισιο.
ζητησα απο το service,εαν μπορει να τσεκαρει οτι δεν περνει σημα απο καμια εξοδο της καρτας.
ετσι θα ημουν σιγουρος οτι εχει προβλημα η καρτα γραφικων.
να ναι καλα το παλικαρι στο service,πηρε την καρτα,την εβαλε ετσι,την εβαλε αλλιως.τσεκαρε συνδεσεις..
κανενα αποτελεσμα.μαυριλα παντου...απλα δουλευαν τα ανεμιστηρακια της.
οποτε προχωρησα σε αγορα vga,επεστρεψα σπιτι,την κουμπωσα και ολα οκ.