Περίεργο πρόβλημα

ΝΙΚΟΣ ΚΑΝΤΕΡΕΣ

Established Member
22 June 2006
202
Καλημέρα,

Έχω ένα παλιό αλλά καλό Sony STR-DB 840 QS και τελευταία παρουσιάζει το εξής: Ενώ αποκωδικοποιεί κανονικά DTS δεν κάνει το ίδιο και με το AC3 όπου το 'δείχνει' σαν stereo (από οπτική). Υπάρχει ένα μπλε led που ανάβει όταν έχει πολυκάναλο ήχο - μερικές φορές πάει να ανάψει (πάντα με AC3) αλλά γυρίζει πάλι σε δικάναλο. Το κάνει με όλους τους τύπους σημάτων: mkv, mp4, avi κλπ. καθώς και με DVD.

Καμιά ιδέα για το τί συμβαίνει; Είμαστε για service;

Ευχαριστώ

Νίκος

Μπα. Τσέκαρε τις ρυθμίσεις εξόδου της πηγής σου.
Επίσης το AC3 μπορεί να έχει 6 κανάλια, μπορεί όμως να έχει και δύο.

Δεν φταίει το καλώδιο - το δοκίμασα.

Media player WD live με έξοδο optical και τσεκαρισμένα κουτάκια ac3 - dts. Blue Ray με οπτική και DVD disc με AC3 πολυκάναλο.

Θυμίζω οτι με το DTS δεν έχει πρόβλημα....

αντιμετωπιζω και εγω το ιδιο προβλημα με το ιδιο μαλλον ενισχυτη και γι´αυτο φροντιζω οι ταινιες να εχουν παντα ηχο DTS.

Τα προς αναπαραγωγή αρχεία, είστε 100% βέβαιοι πως περιέχουν πολυκάναλη μπάντα AC-3;

Το media info και το format factory σου δείχνουν τι αρχείο είναι, κατέβασέ τα αφού είναι δωρεάν και δες ότι όντως είναι 6κάναλο γιατί όπως λέει και πιο πάνω ο jl παίζει και 2κάναλο.

Το πρόβλημα το έχεις από media player; Αν ναι ποιό έχεις;

αντιμετωπιζω και εγω το ιδιο προβλημα με το ιδιο μαλλον ενισχυτη και γι´αυτο φροντιζω οι ταινιες να εχουν παντα ηχο DTS.